astropedia.gr

Δίδυμος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Δίδυμος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
 • Ο Δίδυμος θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι δύο άνθρωποι σε έναν. 
 • Αντιπροσωπεύει την δυαδικότητα, άλλωστε.
 • Με κυβερνήτη τον Ερμή, ο Δίδυμος είναι επικοινωνιακός και κοινωνικός.
 • Θέλει να μαθαίνει τα πάντα και να τα μεταδίδει στους άλλους και αν κανείς τον αμφισβητήσει, εκείνος επιμένει στην άποψή του που ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος, θα βρει τρόπο να την παρουσιάσειως σωστή.
 • Είναι έξυπνος και συλλέκτης γνώσεων και εμπειριών.
 • Θέλει να μαθαίνει κάθε κανόνα, αλλά να μην τον ακολουθεί πάντα.
 • Απεχθάνεται τη μοναξιά και επιδιώκει να βρίσκεται με κόσμο.
 • Συμβαδίζει εύκολα με όλες τις ηλικίες, αλλά επιλέγει να βρίσκεται με άτομα νεότερα από τον ίδιο.
 • Είναι η ψυχή της παρέας, η χαρά της ζωής και γεμίζει με αισιοδοξία όποιον βρίσκεται κοντά του.
 • Γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια.
 • Ωστόσο, μπορεί να γίνει κάποιες φορές κυνικός, διπρόσωπος, ασυνεπής και ίσως και ανεύθυνος.
 •  Συχνά ίσως χαρακτηρίζεται από διπροσωπία, και ενίοτε χρησιμοποιεί το ψέμα. Μια μικροτεμπελιά την έχει, όπως και λίγη κυκλοθυμία.
 • Του αρέσει να φλερτάρει, να κάνει γνωριμίες, να είναι ανεξάρτητος, να κινείται μέσα σ’ όλα, να ζει τη ζωή του ανάλαφρα και χωρίς δεσμεύσεις.
 • Είναι σίγουρο πως αυτό το σπιρτόζο και χαρούμενο πλάσμα μπορεί να αγαπηθεί, έστω τουλάχιστον σ’ ένα από τα δύο του πρόσωπα…

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά…


ΜΕ ΚΡΙΟ: Μία από τις πιο εύκολες και ομαλές ερωτικές ενώσεις είναι αυτή Κριού με Δίδυμο.
Προσωπικότητες αισιόδοξες ακόμα και στα δύσκολα.  Τους αρέσει να γεμίζουν τη ζωή τους με δραστηριότητες και διασκέδαση. Μπορούν πάνω απ’όλα να γίνονται οι καλύτεροι φίλοι, που αυτό όμως δεν σημαίνει πως απουσιάζει η σεξουαλική ένταση, αλλά αντιθέτως, σημαίνει ότι σταδιακά μεταμορφώνεται αυτή η ένταση σε κάτι πιο στιβαρό. Και τα δύο ζώδια πιστεύουν πως έχουν πάντα δίκιο, και αυτό μπορεί να είναι αρκετές φορές η αφορμή για διαμάχες μεταξύ τους. Ο Δίδυμος, με επιχειρήματα θα προσπαθήσει να πείσει για το δίκιο του, και ο Κριός στο τέλος θα κουραστεί από την πολυλογία και θα φτάσει στην έκρηξη. Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά ενός Κριού γίνεται πολλές φορές έκρυθμη και δεν σηκώνει κουβέντα, και αυτό θα ενοχλεί τον Δίδυμο. Ο Δίδυμος από την άλλη, θα κριθεί φλύαρος από τον Κριό μιας και έχει ανάγκη να χάνεται σε κουβέντες που δεν τελειώνουν ποτέ, και αναλύει και συζητάει τα πάντα.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 86%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Μία ένωση που δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Για να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση χρειάζεται από κοινού μεγάλη προσπάθεια και προσαρμογή. Ο σοβαρός, ρεαλιστής, αργός στους ρυθμούς του, Ταύρος, διαφέρει κατά πολύ από τον ανάλαφρο, ιδεαλιστή έφηβο, αυθόρμητο, πνευματικό και γρήγορο στις αποφάσεις του, Δίδυμο. Ο Δίδυμος νιώθει εγκλωβισμό μη μπορώντας να χαρεί την ανεμελιά που είχε ως ελεύθερος, θα απομακρύνεται από τη καχυποψία και τη ζήλια του Ταύρου, και θα τον κρίνει ως βαρετό και προβλέψιμο που δεν θα τον κρατά σε εγρήγορση. Ο Ταύρος δυσκολεύεται να κατανοήσει τη φιλελεύθερη ή/και επιπόλαιη στάση του Δίδυμου και το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας εκλείπει, με αποτέλεσμα τις αμφιβολίες και τη ζήλια του Ταύρου. Δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τον Δίδυμο και συχνά θα τον θεωρεί επιφανειακό, ασυνεπή και με διχασμένη προσωπικότητα. Είναι μια δύσκολη σχέση, και θα πρέπει και οι δύο να γνωρίζουν πως θα είναι ουτοπικό να περιμένουν είτε ο Ταύρος να επιταχύνει στις προσεγγίσεις του, είτε ο Δίδυμος να επιβραδύνει.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 48%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Η συνύπαρξη Δίδυμου με Δίδυμο δεν μπορεί να είναι κοινότυπη.
Είναι επιδέξιοι και πρωτοπόροι. Ερωτικά σμίγουν γρήγορα και άγρια, σαν μια έκρηξη στην αρχή, έναν ερωτικό και δημιουργικό τυφώνα. Έχουν την ίδια ανάγκη για πνευματική διέγερση και σχεδόν συνεχή φλυαρία. Είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες που ξέρουν να συμβιβάζονται, να αποφεύγουν τις μεγάλες διαμάχες, και με τη δύναμη της επικοινωνίας μπορούν να λύνουν τυχόν διαφωνίες πριν εξελιχθούν σε κάτι χειρότερο. Εξωστρεφείς, γεμάτοι κέφι για ζωή και δίψα για γνώση και εμπειρίες. Μαζί μπορούν να απολαύσουν την ελευθερία και την ποικιλία έκφρασης, που ανήκουν και στα χαρακτηριστικά τους. Η σχέση τους μπορεί να μοιάσει με ένα παιδικό ρομάντζο. Δεδομένου όμως, ότι και οι δύο θέλουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, δίχως περιορισμούς και όρια, και δεν αρέσκονται στις δεσμεύσεις, πιθανόν να απομακρυνθούν λόγω της τάσης τους για ανεξαρτησία. Αποφεύγοντας τον ανταγωνισμό, και συνεργαζόμενοι, μπορούν να έχουν μία ερωτική σχέση εξαιρετικά ευτυχισμένη και ικανοποιητική.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 90%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Οι μεταξύ τους διαφορές είναι αξιοσημείωτες.
Προσεγγίζουν τον κόσμο και τις σχέσεις με διαφορετικό τρόπο, και έχουν ζητούμενα που πολλές φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Ο Καρκίνος είναι εσωστρεφής, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με σαφήνεια, και θέλει γενικότερα το χρόνο του. Ζητούμενό του είναι η μονιμότητα, η σταθερότητα, ο γάμος και η οικογένεια. Ο Δίδυμος προσδιορίζεται για το επικοινωνιακό του χάρισμα, είναι εξωστρεφής, και δεν έχει χρόνο για όσα θέλει να κάνει στη ζωή του. Ζητούμενά του, η περιπέτεια, οι εμπειρίες και η ελευθερία. Προβλήματα προκύπτουν αν ο Δίδυμος αγνοεί ή δεν είναι καθησυχαστικός και τρυφερός με τον Καρκίνο, ή/και αν ο Καρκίνος γκρεμίσει τον ενθουσιασμό του Δίδυμου. Ο Δίδυμος δύσκολα αποδέχεται τις ξαφνικές συναισθηματικές εκρήξεις, τις ζήλιες, και τις υπερβολικά ακατάπαυστες ερωτικές εκδηλώσεις του Καρκίνου, και ο Καρκίνος νιώθει ανασφαλής και δεν μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη στη σχέση και στα συναισθήματα του Δίδυμου, λόγω της ανάγκης του Δίδυμου για ανεξαρτησία, φλερτ και γνωριμίες. Ένωση που θέλει συμβιβασμούς και αποδοχή της διαφορετικότητας των δύο. Για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα θα πρέπει να ξέρουν και οι δύο να υποχωρούν.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 58%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Μία ένωση δύο ζωδίων που έχουν μια νεανική, ακόμα και παιδική θα έλεγε κανείς, άποψη για τον κόσμο.
Μία σχέση που μπορεί να είναι παιχνιδιάρικη, δυναμική και να χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και ελαφρά ενεργητικότητα. Αυτά τα δύο ζώδια μπορούν να πετύχουν πολλά λόγω της εξερευνητικής τους φύσης, καθώς και της αισιοδοξίας τους. Να δημιουργήσουν ένα ταίριασμα όμορφο, ενεργητικό, θετικό και παιχνιδιάρικο. Ο Λέων και ο Δίδυμος είναι δύο ευγενικά ζώδια που επιθυμούν να ζουν εξίσου νεανικά. Το χιούμορ και το γέλιο είναι το φωτεινό σημείο σε μια μεταξύ τους σχέση. Προβλήματα μπορούν να προκύψουν αν ο Λέων πάρει στα σοβαρά την εξωστρεφή φύση του Δίδυμου και την τάση του να φλερτάρει, ή/και αν ο Δίδυμος εκλάβει την προσπάθεια του Λέοντα ως απόλυτο έλεγχο στη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 79%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Οι συζητήσεις, οι αναλύσεις, οι ανταλλαγές απόψεων εφ’ όλης της ύλης φέρνουν πιο κοντά έναν Παρθένο με έναν Δίδυμο, με κοινό σημείο τους τον Ερμή ως κυβερνήτη τους.
Ως προς αυτόν τον τομέα, μπορούν ο ένας να τραβήξει τον άλλον αλλά και το ενδιαφέρον και το θαυμασμό τους, αμφότερα. Πέραν αυτού, υπάρχουν ομολογουμένως αρκετές διαφορές, και ο Ερμής δεν μπορεί να τις εξομαλύνει με ευκολία. Η υπερρεαλιστική θεώρηση ενός Παρθένου απέναντι στη ζωή και στον κόσμο, τείνει να στριμώχνει την μερικώς επιπόλαιη και ίσως επιφανειακή στάση ενός Διδύμου απέναντι στα πράγματα. Ένας Δίδυμος, συχνά κουράζεται ή/και βαριέται την έντονα λογική και πρακτική θέση και στάση του Παρθένου, και το γεγονός πως συχνά πυκνά ένας Δίδυμος μοιάζει μέχρι και να μην ξέρει τι θέλει, φέρνει σε μεγάλη δυσπιστία έναν Παρθένο. Η αγάπη, η υπομονή και η επιμονή σε μια τέτοια σχέση, είναι αυτά που χρειάζονται προκειμένου να πάει λίγο παρακάτω με κάποια επιτυχία.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 52%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Δίδυμος με Ζυγό είναι αδιαμφισβήτητα ένας συνδυασμός με εξαιρετικές βάσεις.
Και τα δύο ζώδια του αέρα, μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά, και, με την ένωση της αγάπης (Αφροδίτη κυβερνήτης του Ζυγού) και της επικοινωνίας (Ερμής κυβερνήτης του Δίδυμου), η συναστρία αυτή υπόσχεται μια τέλεια σχέση. Μπορούν να απολαύσουν μια θαυμάσια κοινωνική ζωή μαζί και να κάνουν επίσης χιλιάδες πράγματα, αφού κανένας από τους δύο δεν απολαμβάνει το να μην κάνει τίποτα. Είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον και σεξουαλικά αλλά και διανοητικά. Κάποιες από τις αφορμές για καβγαδάκια μεταξύ Ζυγού και Δίδυμου είναι η νευρική και απότομη συμπεριφορά του Δίδυμου και η ανάγκη του κάποιες φορές να αφιερώνει χρόνο για τον εαυτό του, καθώς και η αναποφασιστικότητα του Ζυγού και η επιθυμία του για πολυτέλεια και λούσα. Όμως ο Ζυγός θα προσπαθήσει να αποφευχθούν.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 97%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Οι συμβιβασμοί που θα χρειαστούν για να επιβιώσει αυτή η δύσκολη σχέση, θα είναι αρκετοί.
Σε αυτόν τον συνδυασμό καλείται να έρθει σε ισορροπία το μυαλό με το συναίσθημα, η εξωστρέφεια με την εσωτερικότητα, η ελαφρότητα της ελευθερίας με την εκλεκτικότητα της καχυποψίας. Συχνό το φαινόμενο των καβγάδων που θα κουράσουν και τους δύο. Ο Σκορπιός θα είναι σχεδόν μόνιμα σε κατάσταση επείγοντος, μη μπορώντας να δεχτεί με ευκολία και αμαχητί την κοινωνική αλλά και λίγο επιπόλαιη φύση του Δίδυμου και θα εκφράζεται συχνά με σκηνές ζηλοτυπίας και εξουσιαστικές συμπεριφορές. Ο Δίδυμος θα εκνευρίζεται από την μυστικοπάθειά του Σκορπιού ακόμα και όταν θα κουβεντιάζουν για τα πάντα και θα καταπιέζεται από τυχόν ματαιώσεις εξόδων για να μείνει στο σπίτι κατ’ απαίτηση του Σκορπιού. Και είναι αλήθεια πως ο Δίδυμος μπορεί και να ξεχνά συχνότερα αυτά που τους χωρίζουν μιας και είναι γενικά πιο ελαφριά τη καρδία, αλλά ο Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ…
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 59%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Ένα πολύ συμβατό συνταίριασμα που μπορεί να επιζήσει και να αναδειχτεί.
Ανεξάρτητα πνεύματα και οι δύο και μέσα στο ταίριασμά τους μπορούν να διατηρήσουν τους ρυθμούς τους χωρίς να νιώθουν πως περιορίζονται και πιέζονται. Το να αποκτούν καινούριες εμπειρίες και να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους, είναι κάτι που και οι δύο επιθυμούν. Έχουν χιούμορ και αισιοδοξία, μεγάλη ενεργητικότητα και αναζητούν περιπέτειες και ελευθερία, είτε πνευματική (Δίδυμος) είτε φυσική (Τοξότης). Αυτό που θα μπορούσε να τους φέρει σε ρήξη είναι το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, και να λογομαχούν οι ανταγωνιστικές τάσεις και των δύο. Επίσης, εντάσεις θα μπορούσαν να προκληθούν από την επιπολαιότητα, τη βιασύνη και τα νεύρα, που συχνά έχουν και οι δύο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 92%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Αυτά τα δύο ζώδια, ίσως φτάσουν κάποια στιγμή να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους έφερε στο ίδιο μονοπάτι… Σχέση πρόκλησης.
Ο Αέρας του Δίδυμου τον κάνει να κινείται και να ελίσσεται γρήγορα, να είναι δραστήριος, να βαριέται εύκολα και να αναζητά το νέο και την αλλαγή. Η Γη του Αιγόκερου τον θέλει να αναζητά την ασφάλεια και την σταθερότητα. Ο Δίδυμος βρίσκει τον Αιγόκερω πεισματάρη, οπισθοδρομικό, ελεγκτικό και συναισθηματικά παγωμένο. Την ευελιξία του Δίδυμου, ο Αιγόκερως την αντιλαμβάνεται ως ανευθυνότητα και τον βρίσκει επιφανειακό, θεωρητικό, επιπόλαιο και σπάταλο είτε σε ενέργεια είτε σε συναίσθημα είτε και στον οικονομικό τομέα. Δύσκολα μπορεί να ανεχτεί ο ένας τον άλλον και οι συγκρούσεις τους είναι κάτι που δεν θα λείψει ποτέ σε έναν τέτοιο συνδυασμό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 43%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Αυτά τα δύο ζώδια, που είναι από τα πιο παρεξηγημένα του ζωδιακού, μπορούν κατά την ένωσή τους να φτιάξουν μία αρμονικά ισορροπημένη σχέση.
Ο Δίδυμος με τον Υδροχόο δημιουργούν ένα εγκεφαλικό συνταίριασμα. Και οι δύο χρειάζονται την ανεξαρτησία τους. Έχουν μυαλό που κινείται γρήγορα και σκέφτονται νέες και καλύτερες ιδέες, τους αρέσει να μιλάνε, να αναλύουν, έχουν άριστη ικανότητα επικοινωνίας, διαθέτουν πολύ ενέργεια. Συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, κατανοούν ο ένας τον άλλον σε βάθος και ταιριάζουν ακόμα και στα μικρά πράγματα. Με λίγη προσοχή στη νευρικότητα που έχουν ως στοιχείο στην προσωπικότητα τους και οι δύο, στις υποσχέσεις που μπορεί να δώσουν και να μην κρατήσουν, στα σχέδια που μπορεί να κάνουν αλλά δύσκολα να τα πραγματοποιήσουν, και στην μικροτεμπελιά και τα αμέτρητα μέτωπα που ανοίγει ο Δίδυμος ειδικά και κουράζει τον Υδροχόο, μπορούν να έχουν μια τέλεια σχέση, γιατί στην ουσία, νοιάζονται να ικανοποιήσουν ο ένας τον άλλον.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 99%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Ιδιαίτερος συνδυασμός που όμως εκτός από το να έχουν μεταξύ τους αμοιβαίο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της γνώσης και τη χρήση του πνεύματος, δίνει και διλήμματα.
Το ταίριασμα αυτό βασίζεται στην ένωση και την προσαρμοστικότητα. Κοινή συνισταμένη των δύο ζωδίων είναι η ευελιξία τους. Πρόβλημα αποτελεί μέρος της επικοινωνίας τους, όπου προκύπτει όταν ο επιπόλαιος Δίδυμος μιλάει χωρίς να σκέφτεται και ίσως δεν δείχνει και αρκετή κατανόηση, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερα συναισθηματικός Ιχθύς να πληγώνεται εύκολα. Επίσης, ο Δίδυμος μπορεί να νιώσει ενοχλημένος από την συναισθηματική ευαισθησία του Ιχθύ. Τα διλήμματα, η τάση για απιστία και τα μπερδέματα είναι μέσα στο μενού αυτής της σχέσης. Ενώ ο Δίδυμος θα επιμένει να διατηρεί την ανεξαρτησία του και να φοβάται τις δεσμεύσεις, ο Ιχθύς θα θέλει να ζήσει έναν έρωτα χωρίς όρια, και έτσι θα αισθανθεί κάποια συναισθηματικά κενά δίπλα στον Δίδυμο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 60%