astropedia.gr

Λέων, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Λέων, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ταιριαστοί και αταίριαστοι με τον  Λέων.
Ο βασιλιάς του ζωδιακού.
Γενναιοδωρία, ζεστασιά, μεγαλοψυχία, αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα, φιλοδοξία, δημιουργικότητα, είναι χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου.
Έχει μία λαμπερή και άκρως δυναμική προσωπικότητα.
Είναι γεννημένος ηγέτης.
Αισιόδοξος, φωτεινός, δημιουργικός, γεμάτος δίψα για ζωή και γενναιοδωρία προς όλους.
Το έντονο πείσμα αλλά και ο εγωισμός, είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν Λέων να γίνεται πολλές αντιπαθής ή και κουραστικός.
Η ματαιοδοξία, η αλαζονεία, η εγωπάθεια, η φιλαρέσκεια κι ο εγωκεντρισμός, είναι από τα μειονεκτήματα του βασιλιά αυτού.
Ένα Λιοντάρι θέτει υψηλούς στόχους και έχει μεγάλο όραμα για τη ζωή του ... φροντίζει όμως πάντα και για την χαρά των ανθρώπων που έχει δίπλα του!

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά :

ΜΕ ΚΡΙΟ :  Δυο άνθρωποι ανυπόμονοι, περήφανοι, γεμάτοι πάθος και δύναμη. Κατανοούν απόλυτα ο ένας τον άλλον και παίρνουν δύναμη από τον άλλον.
Δύο ζώδια που ταιριάζουν απόλυτα ερωτικά. Τα στοιχεία που καθιστούν τη σχέση αυτή δυναμική και με πλούσια και ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία είναι η κατανόηση, ο σεβασμός, η αγάπη, το νοιάξιμο που βιώνουν αναμεταξύ τους αυτά τα δυο ζώδια.
Πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν μπει το «εγώ» ανάμεσά τους. Και οι δύο θέλουν να έχουν τα ηνία στη σχέση και αυτό μπορεί να γίνει ένα θέμα μεταξύ τους.
Ο Κριός μπορεί να πληγώσει τα αισθήματα του Λέοντα λέγοντας απερίσκεπτα κάτι, και ο Λέων μπορεί με την αυταρχική του φύση να ενοχλήσει τον Κριό και να τον κάνει να κατσουφιάσει.
Επίσης, χρειάζεται προσοχή στα ασυλλόγιστα έξοδα που μπορούν αυτά τα δύο ζώδια να κάνουν, αν θέλουν να διατηρήσουν σπιτικό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 98%


ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Το κύρος, η άνεση, η πολυτέλεια, η ομορφιά, τα δώρα, και γενικά τα υλικά αγαθά είναι εκείνα που αρέσουν και στα δύο ζώδια. Κτητικοί εραστές αλλά και εξαιρετικά πιστοί και οι δύο. Φιλόδοξοι αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Ο Λέων λαχταρά τη δόξα και την τύχη, ενώ ο Ταύρος την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ζωή και στον έρωτα. Ένας Λέων είναι αρκετά κοινωνικός και του αρέσει η διασκέδαση, ενώ ένας Ταύρος προτιμά έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής.
Ο Λέων θέλει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πιάνουν οι εγωισμοί, κι ο Ταύρος έχει υπέρμετρο πείσμα που κάνει τους μπελάδες αναπόφευκτους.
Η ξεροκεφαλιά, το πείσμα, η ισχυρογνωμοσύνη, η δυσαρέστηση σε αλλαγές και η προσπάθεια να διατηρήσουν αυτά που ξέρουν, μπορεί να φέρει διαφωνίες, να τις συντηρεί και να καταστρέφει συχνά τη διάθεση.
Οι καυγάδες τους είναι έντονοι και πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον. Οι ρόλοι της κτητικότητας αναστρέφονται ανά πάσα στιγμή μεταξύ τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 68%


ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ:  Η νεανική, αλλά ακόμα κι η παιδική άποψη για τον κόσμο που έχουν αυτά τα δύο ζώδια, είναι το χαρακτηριστικό της ένωσής τους. Μία σχέση που μπορεί να είναι παιχνιδιάρικη, δυναμική και να χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και ελαφρά ενεργητικότητα.
Αυτά τα δύο ζώδια μπορούν να πετύχουν πολλά λόγω της εξερευνητικής τους φύσης, καθώς και της αισιοδοξίας τους. Να δημιουργήσουν ένα ταίριασμα όμορφο, ενεργητικό, θετικό και παιχνιδιάρικο.
Ο Λέων κι ο Δίδυμος είναι δύο ευγενικά ζώδια που επιθυμούν να ζουν εξίσου νεανικά. Το χιούμορ και το γέλιο είναι το φωτεινό σημείο σε μια μεταξύ τους σχέση.
Προβλήματα μπορούν να προκύψουν αν ο Δίδυμος εκλάβει την προσπάθεια του Λέοντα ως απόλυτο έλεγχο στη σχέση, ή/και αν ο Λέων πάρει στα σοβαρά την εξωστρεφή φύση του Δίδυμου και την τάση του να φλερτάρει.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 79%


ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Κι οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο και γνώστες της έντονης προσωπικότητάς τους. Κανείς από τους δυο τους δεν επιθυμεί την μετριότητα στη ζωή του. Δεν είναι από τις ευκολότερες ενώσεις, αλλά αν δουλέψουν κι οι δύο καλά στην σχέση τους, μπορεί κάτι να γίνει.
Κι οι δύο αποζητούν αφοσίωση, τρυφερότητα και φροντίδα. Είναι πιστοί στις σχέσεις τους, έως και κτητικοί (ο Καρκίνος εξαιτίας της ασφάλειας που αναζητά, κι ο Λέων εξαιτίας της αυτοπεποίθησής του). Αρέσκονται να καλύπτουν τις ανάγκες του άλλου.
Προβλήματα προκύπτουν επειδή ο Καρκίνος επιθυμεί σταθερότητα και συναισθηματική αρμονία και δεν νιώθει ασφαλής όταν ο Λέων επιδιώκει να τραβά ενδιαφέρον, κοπλιμέντα και θαυμασμό όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από άλλους. Η εξωστρεφής συμπεριφορά του Λέοντα και η δίψα του για επιβεβαίωση, κλονίζει την εμπιστοσύνη του Καρκίνου.
Επίσης, ο Λέων δεν κατανοεί τις συναισθηματικές εξάρσεις του Καρκίνου και δεν αντέχει τα συναισθηματικά του δράματα, και επιπλέον επιθυμεί εξόδους και διασκεδάσεις, που για τον «σπιτίσιο» Καρκίνο είναι μια υπερβολή που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 60%


ΜΕ ΛΕΩΝ: Σχέση βασιλιά με βασίλισσα.  Εκθαμβωτικοί, δημιουργικοί και κοινωνικοί, αξίζουν ο ένας τον άλλον. Μία ένωση που χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό, γοητεία και πάθος. Ένας συνδυασμός που μπορεί να θυμίσει γιορτή.
Οι δύο σύντροφοι θαυμάζουν ο ένας τον άλλον και έλκονται αμφότερα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται σεβασμός, οικειότητα, εκτίμηση και ο ένας υποστηρίζει τον άλλον επί της ουσίας. Ο καθένας από τους συντρόφους καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε ο σύντροφός τους να καλοπερνά, κι αυτό κάνει την σχέση αυτή ιδανική.
Κανείς από τους δύο δεν τσιγκουνεύεται ούτε στα χρήματα αλλά ούτε και στο συναίσθημα. Απολαμβάνουν την κοινωνική ζωή, τη διασκέδαση και την πολυτέλεια που αρέσει τόσο και στους δύο.
Ως ζώδια που τους χαρακτηρίζει το αίσθημα της κυριαρχίας, θα πρέπει να δαμάσουν το πάθος και τις τάσεις τους για ισχύ και επιβολή, και να μην προσπαθούν να επιβληθούν ο ένας στον άλλον με τρόπο απόλυτο και αυταρχικό, ώστε να παραμείνουν συμβατοί.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 93%


ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Πρόκειται για έναν συνδυασμό που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια αν οι εμπλεκόμενοι σταματήσουν να επικεντρώνονται στις αντιθέσεις τους και εστιάσουν στα κοινά τους ενδιαφέροντα.
Ο Παρθένος που επιζητεί την τελειότητα, θεωρητικά την βρίσκει στο πρόσωπο ενός Λέοντα που την διεκδικεί ως βασιλιάς του ζωδιακού, και μένει μόνο να κάνει αρκετά κομπλιμέντα στον ηγέτη Λέοντα. Λειτουργώντας εκ φύσεως ένας Παρθένος πίσω από το πλάνο και κάνοντας πραγματικά μια εξαίσια και ουσιαστική δουλειά με ό,τι απασχοληθεί, δίνει ακούραστα τον ηγετικό ρόλο στον άλλον και αυτό είναι που επιθυμεί ο Λέοντας, αρκεί να μην δίνει διαταγές γιατί στον Παρθένο δεν αρέσει κάτι τέτοιο. Σαν ζευγάρι είναι αποτελεσματικό και μπορεί να παρασύρει ο ένας τον άλλον να αλληλοσυμπληρωθούν, και ο μεν Παρθένος να μάθει να χαίρεται περισσότερο τη ζωή και ο δε Λέοντας να στηριχθεί και να θαυμαστεί στους στόχους της πορείας του και στην εξέλιξή του. Προσοχή στο οικονομικό λόγω αντίθετης θεώρησης.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 69


ΜΕ ΖΥΓΟ: Κι οι δύο λάτρεις του ωραίου, με γοητεία, λάμψη, ευγένεια, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ζευγάρι που έλκει τον κόσμο κοντά τους, σαν μαγνήτης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά συμβατό συνδυασμό. Η πολυτέλεια, η διασκέδαση, η καλοπέραση κι οι ανέσεις, αποτελούν κοινές επιθυμίες και επιδιώξεις. 
Και οι δύο είναι εξωστρεφείς και κοινωνικοί και μπορούν να ισορροπήσουν  τη σχέση και να την ανάγουν σε ένα ρομαντικό, τρυφερό και υγιή δεσμό.
Εντάσεις σε αυτό τον συνδυασμό μπορεί να προκληθούν από την απολυτότητα  και την επιβολή του Λέοντα , αλλά και , από τα διλήμματα, τις ασάφειες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα του Ζυγού.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 87%


ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Πρόκειται για δύο προσωπικότητες έντονες, με ηγετικό χαρακτήρα, εγωισμό και ανυποχώρητες στάσεις. Μαγνητίζονται ερωτικά και σεξουαλικά, και μετά … το χάος.
Κοινές επιθυμίες και επιδιώξεις είναι μια αληθινή και εις βάθος σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Μπορούν να σταθούν επί της ουσίας ο ένας στον άλλον, μέχρι τη στιγμή που σε κάτι θα έχουν λίγο διαφορετική άποψη. Τότε ανυψώνεται ο υπάρχων έντονος δυναμισμός τους, και η δυσκολία να υποχωρήσει κάποιος από τους δύο παίρνει τον πρώτο ρόλο.
Θα κουραστούν από μάχες επιβολής και εξαιρετικά δύσκολα θα κάνει κάποιος το πρώτο βήμα για να τα ξαναβρούν. Δράμα, ένταση και μία ένωση των άκρων. Οι εκρήξεις και οι διαμάχες αρκετές, και ο στόχος συνήθως είναι να κυριαρχήσει ο ένας στον άλλον, πράγμα που εξ αναφοράς είναι πραγματικά δύσκολο. Το Νερό θα κοχλάσει από τη Φωτιά, και η Φωτιά κινδυνεύει να σβήσει από το Νερό. Κάτι που σίγουρα δεν το επιθυμεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 66%


ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Ο Λέων με τον Τοξότη δημιουργούν ένα ζευγάρι που σφύζει από ζωή, διασκέδαση, σθένος και ενεργητικότητα. Η ζωή τους μπορεί να είναι γεμάτη αίγλη και τύχη. Μεταξύ τους υπάρχει σεβασμός, θαυμασμός, κατανόηση, και συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες. Πρόκειται για μία ένωση δύο ζεστών, χαρισματικών και γοητευτικών προσωπικοτήτων. Δύο ζώδια που αλληλοσυμπληρώνονται και όταν ενωθούν δημιουργούν ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια της αστρολογίας.
Η συνάντηση Φωτιάς με Φωτιά, δεν μπορεί παρά να δίνει μόνο κάτι πραγματικά καυτό!
Προβλήματα μπορούν να φανούν στον ορίζοντα όταν ο ίδιος ο εγωισμός τους, τους φέρνει να αμελούν τον σύντροφό τους, και όταν ο Λέων παρασυρθεί από ζήλια και κτητικότητα.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 98%


ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Καλούνται να ισορροπήσουν τα αντιφατικά στοιχεία τους και τους διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες αλλά και τις ηγετικές προσωπικότητές τους.
Ο Λέων επιζητά την δημιουργική ελευθερία, είναι πιο εξωστρεφής, αυθόρμητος, καλοπερασάκιας, αγαπά να βγαίνει, να διασκεδάζει, να ψυχαγωγείται, να γνωρίζει νέο κόσμο, και είναι της άποψης πως τα χρήματα υπάρχουν για να ξοδεύονται.
Ο Αιγόκερως επιζητά την επαγγελματική ασφάλεια, είναι πιο κλειστός και μυστηριώδης τύπος, απεχθάνεται τα πολλά λόγια και τις πολλές εξόδους αν δεν είναι άκρως απαραίτητες, όπως επίσης και τα πολλά έξοδα στον οικονομικό τομέα. Κάνει αποταμίευση και μισεί τις άσκοπες σπατάλες, έχει μια μυστικότητα και δεν δυσκολεύεται να αποσυρθεί από την κοινωνική ζωή χαλαρώνοντας και νιώθοντας πιο άνετα στην ηρεμία.
Η ενεργητικότητα του Λέοντα κι η επιθυμία του να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής του με όλους έρχεται σε αντιδιαστολή με την προσγειωμένη προσέγγιση και την ελάχιστη εκφραστικότητα κι εξωτερικότητα του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερως κρίνει συχνά τις συμπεριφορές του Λέοντα ως επιπόλαιες και παράλογες
Η ισχυρογνωμοσύνη τους, το πείσμα τους και οι φιλοδοξίες τους, μπορεί να είναι μέρος των προβλημάτων τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 59%


ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ:  Μια τέτοια σχέση είναι ενεργητική και ασταμάτητη και μαζί κι οι δύο τροφοδοτούν μια διαδικασία αμοιβαίας προσωπικής εξέλιξης και προόδου. Αναπτύσσουν έναν δεσμό μέσω του συναγωνισμού και δεν ζουν ποτέ ανιαρά. Κι οι δύο έχουν την τάση να είναι ιδεαλιστές και δραστήριοι, και έλκονται από κάθε τι νέο. Δύο προσωπικότητες που θαυμάζουν την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, την κοινωνικότητα, και την σταθερότητα στην γνώμη και στην άποψη, και διακρίνονται εξίσου για αυτά.
Διαφωνίες μπορούν να προκύψουν λόγω του αμοιβαίου πείσματος και της δογματικότητας που τους διακρίνει και τους δύο, της απαιτητικότητας του Λέοντα και της υπερβολικής απομάκρυνσης του Υδροχόου. Ο Λέων που απαιτεί αποκλειστικότητα και πλήρη αφοσίωση θα βρεθεί σε ανησυχία λόγω της επιπόλαιης συμπεριφοράς του Υδροχόου, κι ο Υδροχόος θα αντιδρά στην απόλυτη και αυταρχική στάση του Λέοντα και δεν θα βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 89%


ΜΕ ΙΧΘΥ: Σε πολλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι οι δυο τους, ωστόσο κι οι δύο είναι ονειροπόλοι. Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες που ενώνουν τη Φωτιά (Λέων) με το Νερό (Ιχθύς) και η πιθανότητα της μουσκεμένης στάχτης, είναι γεγονός.
Και ενώ στη σχέση αυτή υπάρχει ρομαντισμός και συναίσθημα, οι διαφορές στις προσωπικότητές τους  είναι κι η αιτία που μεταξύ τους υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κενό.
Ο Ιχθύς είναι ανιδιοτελής και συμπονετικός. Μπορεί να μάθει στον Λέοντα να είναι ταπεινός και να σκέφτεται τις ανάγκες του άλλου.
Ο Λέων, σχετίζεται με το «εγώ», και του αρέσει η κοινωνική και υλική ικανοποίηση. Μπορεί να μάθει στον Ιχθύ πως να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να χαλαρώνει.
Θέματα προκύπτουν από τον εγωϊσμό που διακρίνει τον Λέοντα, και από τις ανασφάλειες και τις υπεκφυγές του Ιχθύ.
Στον Ιχθύ συχνά θα εμφανίζονται ζήλιες και ανασφάλειες που θα προέρχονται από την επιθυμία για φλερτ και επιβεβαίωση του Λέοντα.
Στον Λέων θα υπάρχει η αίσθηση της καταπίεσης λόγω της δοτικότητας και της υπερβολικής φροντίδας του Ιχθύ.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 37%Newsletter