astropedia.gr

Σκορπιός με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Σκορπιός με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ο μαγνητισμός ενός Σκορπιού έλκει συνήθως κάθε άλλο ζωδιακό άστρο.
Το αν είναι εφικτό, όμως, να συνυπάρξει ο Σκορπιός με όλα τα ζώδια, είναι μια άλλη ιστορία...
Συναισθηματικός αλλά και αινιγματικός, με περίσσια αίσθηση της "κτήσης" του και ακόμα πιο περίσσια σεξουαλικότητα, εσωστρεφής αλλά πολύ δυναμικός σε ό,τι τον αφορά, ιδιαίτερα ευαίσθητος όσο κι αν επιχειρεί να το καλύψει για να μην πληγωθεί, αρκετά ζηλιάρης και ίσως και καταπιεστικός κάποιες φορές, επιζητά σε μια ουσιαστική σχέση την αποκλειστικότητα και την συναισθηματική ασφάλεια, την ειλικρίνεια και τον ερωτικό ηλεκτρισμό και ασφαλώς να μην προδοθεί! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα βιαστεί να διεκδικήσει την απονομή δικαιοσύνης, αλλά την κατάλληλη στιγμή θα δώσει τον "καλύτερο" εαυτό του για να δικαιωθεί! Και... ας μην είναι κανείς στη θέση του προδότη...

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά.

ΜΕ ΚΡΙΟ: Σ' αυτό τον συνδυασμό, δύο καταστάσεις μπορούν να συμβούν: είτε συμμαχία, είτε πόλεμος!
Ο Άρης συναντά τον εαυτό του και οι αντιπαραθέσεις παίρνουν τον πρώτο ρόλο.
Χρειάζονται αρκετοί συμβιβασμοί για μια "συμμαχία" μεταξύ τους... Ηγετικές μορφές και οι δύο, φιλόδοξοι, ισχυρογνώμονες, με έντονο ερωτικό και σεξουαλικό πάθος.
Στις βασικές διαφορές τους, όμως, έγκειται η βιωσιμότητα αυτής της σχέσης.
Ο Κριός ως εξωστρεφής, παρορμητικός και κάπως επιπόλαιος, θα βγάζει από τα "νερά" του τον μεθοδικό εσωστρεφή και κτητικό Σκορπιό.
Ο Σκορπιός θα ανοίγει συχνά την πόρτα του στην καχυποψία και τη ζήλια όταν θα αντιμετωπίζει την απαραίτητη αίσθηση της ελευθερίας του Κριού.
Θα υπάρχει δυσκολία στην εμφάνιση εμπιστοσύνης.
Ο δε Κριός θα ασφυκτιά από τυχόν σκηνές ή προσπάθειες ελέγχου από τη μεριά του Σκορπιού.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 61%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Κοινές συνιστάμενες η σταθερότητα, η ασφάλεια, ο δυνατός χαρακτήρας, το πάθος, ο ερωτισμός, η ένταση.
Δύο άστρα που μπορούν να βαδίσουν μαζί όταν την ένταση την περιορίζουν σε ό,τι αφορά το πείσμα και τη ζήλια που τους διακατέχει και τους δύο σε μεγάλο βαθμό.
Όταν η Γη και το Νερό βρεθούν μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν μια σχέση ζωής.
Στην περίπτωση Ταύρου-Σκορπιού που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, χρειάζεται να δοθεί χώρος και εμπιστοσύνη σ' αυτά που τους ενώνουν και μπορούν να απογειώσουν τον αισθησιασμό, την αφοσίωση και την σιγουριά που τόσο έχουν ανάγκη, και όχι σ' αυτά που τους χωρίζουν, όπως μπορεί να είναι η έντονη κτητικότητά τους και ο πεισματάρικος χαρακτήρας τους. Άλλωστε, για να μπορέσουν να απολαύσουν μαζί την καλοπέραση και το ερωτικό πάθος που και οι δύο επιθυμούν, μόνο να δούνε τον άλλον ως σύμμαχο μπορούν, και όχι ως εν δυνάμει "εχθρό".
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 82%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Αρκετές οι δυσκολίες και μεγάλοι οι συμβιβασμοί που θα χρειαστούν για να επιβιώσει αυτή η σχέση.
Εδώ καλείται να έρθει σε ισορροπία το μυαλό με το συναίσθημα, η εξωστρέφεια με την εσωτερικότητα, η ελαφρότητα της ελευθερίας με την καχυποψία. Πόσο εφικτά θα μπορούσαν να είναι αυτά;
Συχνό το φαινόμενο των καβγάδων που θα κουράσουν και τους δύο.
Ο Σκορπιός θα είναι σχεδόν μόνιμα σε κατάσταση επείγοντος, μη μπορώντας να δεχτεί με ευκολία και αμαχητί την κοινωνική αλλά και λίγο επιπόλαιη φύση του Δίδυμου και θα εκφράζεται συχνά με σκηνές ζηλοτυπίας και εξουσιαστικές συμπεριφορές.
Ο Δίδυμος θα εκνευρίζεται από την μυστικοπάθεια του Σκορπιού, ακόμα κι όταν θα κουβεντιάζουν για τα πάντα, και θα καταπιέζεται από τυχόν ματαιώσεις εξόδων για να μείνει στο σπίτι κατ' απαίτηση του Σκορπιού. Eίναι αλήθεια πως ο Δίδυμος μπορεί και να ξεχνά συχνότερα αυτά που τους χωρίζουν μιας κι είναι γενικά πιο ελαφριά τη καρδία, αλλά ο Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ...
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 59%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Δούναι και λαβείν σε ασφάλεια, σταθερότητα, θαλπωρή, ερωτισμό και συναίσθημα.
Μία ένωση που βάση της έχει άλλωστε το συναίσθημα, αφού και τα δύο ζώδια απ' αυτό κυριαρχούνται.
Το "πάντρεμα" αυτών των ζωδίων οδηγεί σε σχεδόν ιδανικές καταστάσεις και βιώματα μεταξύ τους.
Συναντά ο ένας το άλλο του μισό. Μπορούν να τα κάνουν όλα μαζί με απίστευτη ευκολία και οικειότητα.
Κατανοούν στο μέγιστο βαθμό ο ένας τις ανάγκες του άλλου, μιας και έχουν τόσες ίδιες ανάγκες.
Υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία -ειδικά συναισθηματική-, φλογερό πάθος και σιγουριά πως ο ένας "ανήκει" στον άλλον κατ' αποκλειστικότητα.
Αν δεν πέσουν στην παγίδα της εξάρτησης μεταξύ τους και δεν αφήσουν την υπερβολική αφοσίωση να μπει ανάμεσα σε φιλίες και ενδιαφέροντα, τότε μια τέτοια σχέση οδηγεί μόνο σε εύρωστη ζωή.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 98%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Μαγνητίζονται ερωτικά και σεξουαλικά και μετά... το χάος.
Πρόκειται για δύο προσωπικότητες έντονες, με ηγετικό χαρακτήρα, εγωισμό και ανυποχώρητες στάσεις.
Κοινές επιθυμίες και επιδιώξεις είναι μια αληθινή και εις βάθος σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.
Μπορούν να σταθούν επί της ουσίας ο ένας στον άλλον, μέχρι τη στιγμή που σε κάτι θα έχουν διαφορετική άποψη. Τότε ανυψώνεται ο υπάρχων έντονος δυναμισμός τους και η δυσκολία να υποχωρήσει κάποιος από τους δύο παίρνει τον πρώτο ρόλο.
Θα κουραστούν από τις μάχες επιβολής και επικράτησης και εξαιρετικά δύσκολα θα κάνει κάποιος το πρώτο βήμα για να τα ξαναβρούν. Δράμα, ένταση και μία ένωση των άκρων.
Οι εκρήξεις και οι διαμάχες αρκετές και ο στόχος συνήθως είναι να κυριαρχήσει ο ένας στον άλλον, πράγμα που εξ ορισμού είναι πραγματικά δύσκολο.
Το Νερό θα κοχλάσει από τη Φωτιά και η Φωτιά κινδυνεύει να σβήσει από το Νερό. Κάτι που σίγουρα δεν το επιθυμεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 66%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Συμβατός συνδυασμός σε μεγάλο ποσοστό.
Το Νερό του Σκορπιού έχει τη δυνατότητα να κυλίσει στη Γη της Παρθένου με ανθοφόρα αποτελέσματα.
Η αποφασιστικότητα, η οργάνωση, η εξελικτική δυναμική, η πίστη, η υπευθυνότητα, αλλά και η επιθυμία για μοναχικές στιγμές ηρεμίας και ασφάλειας, είναι κάποια από τα αρκετά κοινά χαρακτηριστικά σ' αυτή την συνύπαρξη.
Ο Σκορπιός νιώθει σιγουριά και ασφάλεια πως η Παρθένος θα είναι πάντα δίπλα του και δεν ανησυχεί τόσο ώστε να κυριεύεται από τάσης καχυποψίας, και με τη σειρά του ανταποδίδει με γενναιοδωρία και πίστη στην Παρθένο. Κατά βάση επιζητούν με διαφορετικά λόγια τα ίδια πράγματα.
Στο ερωτικό κομμάτι ο Σκορπιός ως έντονα ερωτικός, φλογερός και σεξουαλικός, καλείται να απελευθερώσει την Παρθένο ώστε να περάσουν στην αυτοκρατορία των αισθήσεων και των παραισθήσεων, ακόμα και σε πλαίσια εκτός λογικής...
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 85%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Όταν το αρσενικό με το θηλυκό, ο Άρης με την Αφροδίτη και το πάθος με τον έρωτα συνδυαστούν, τότε η έλξη και ο ερωτισμός θα γίνουν ατού και ένα δυναμικό και παθιασμένο ερωτικό συνταίριασμα θα ξεπροβάλλει.
Όμως, για να προχωρήσει σε βάθος χρόνου θα χρειαστούν αρκετές θυσίες και από τους δύο και ίσως περισσότερες από τον Ζυγό, αφού ο Σκορπιός δεν κάνει πίσω στην κτητικότητα, την απολυτότητα και την απαιτητική συμπεριφορά που τον διέπει.
Ο Ζυγός συχνά θα χάνει τον αυθορμητισμό και την εκφραστικότητά του και αναπόφευκτα θα πιέζεται από την οργή που θα αισθάνεται ο Σκορπιός λόγω της άνεσης του πρώτου στις κοινωνικές συναναστροφές αλλά συνάμα και από τα διλήμματά του. Ο δε Σκορπιός θα εκνευρίζεται από την αναποφασιστικότητα του Ζυγού αλλά και την περισσότερο εξωστρεφή συμπεριφορά του που θα τον στρέψει σε καχυποψία και καταπιεστική στάση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 82%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Αν και οι δύο Σκορπιοί πιστέψουν πως αξίζει να ζήσουν μαζί και εκφράζονται ο ένας στον άλλον, τότε αυτή η ένωση δεν έχει σύγκριση με άλλη μεταξύ όμοιων ζωδίων.
Η απελευθέρωση στην έκφραση των απόψεων και των συναισθημάτων τους, απομακρύνει κάθε καχυποψία, κάθε καταπίεση και ζήλια, αλλά και κάθε μορφής σύγχυση που είναι ικανή να τους φέρει σε ρήξη. Ο ερωτισμός και ο δυναμισμός μπορεί να μεγαλουργήσει και να νιώθουν πως είναι στον παράδεισο.
Με αποφυγή δραματοποιήσεων των καταστάσεων, με λιγότερο πείσμα και περισσότερο νερό στο κρασί όταν ο ένας Σκορπιός "καθρεφτίσει" στα μάτια του άλλου τα ίδια αρνητικά στοιχεία του εαυτού του, μπορεί ο συνδυασμός Σκορπιού με Σκορπιό να κατακτήσει την υφήλιο, αλλά και να σπάσει σουμιέδες!
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 90%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Ισχυρές προσωπικότητες που δύσκολα συμβιβάζονται στις αξίες τους περί ζωής και αγάπης, αν φυσικά θέλουν να ζήσουν έναν μακροχρόνιο δεσμό.
Τα σημεία ταύτισης Σκορπιού με Τοξότη είναι περιορισμένα στην επιθυμία και των δύο για καλοπέραση, ωραία ζωή και αφθονία.
Αντιθέτως, οι διαφορές τους είναι σημαντικές και δύσκολα συμβιβάσιμες.
Ο Τοξότης θα κουραστεί από τις συναισθηματικές ανάγκες του Σκορπιού, θα πιεστεί εξαιρετικά από τις προσδοκίες του και τέλος θα πνίγεται από την επιθυμία του Σκορπιού να είναι εκείνος το επίκεντρο της ζωής του.
Ο Σκορπιός θα ασφυκτιά μπροστά στην μεταβλητή φύση του Τοξότη, θα βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα σε ό,τι αφορά την αποκλειστικότητά και θα απογοητεύεται συνεχώς που ο Τοξότης δεν μπαίνει σε καλούπι...
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 65%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Και οι δύο μπορούν να γίνουν επικίνδυνα πικρόχολοι, είναι πεισματάρηδες και διεκδικούν εξίσου να έχουν άποψη και δίκιο σε όλα, είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι, και ο μεν Αιγόκερως κυβερνάται από αιχμηρή λογική ενώ ο δε Σκορπιός από απύθμενο συναίσθημα. Πόσο πιθανό είναι να μην συγκρούονται συχνά; Και πόσο εύκολο είναι να ταιριάξουν με ομόνοια και γαλήνη;
Ο μοχλός που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ ώστε να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση, είναι η απόλυτη ειλικρίνεια, η κατανόηση και η εξομοίωση στη διαχείριση του συναισθήματος, πράγματα που απαιτούν πολύ χρόνο για να επιτευχθούν στην περίπτωση Αιγόκερω με Σκορπιό.
Ο Αιγόκερως συχνά θα κάνει τον Σκορπιό να νιώθει στην άκρη και να αγωνίζεται να πάρει υψηλότερη θέση στη ζωή του Αιγόκερω απ' αυτή που έχει η εργασία του και θα πιέζεται από την αντιπαράθεση του Αιγόκερω στις συναισθηματικές του αναζητήσεις και ανάγκες που ο Αιγόκερως δυσκολεύεται πραγματικά να κατανοήσει...
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 55%

 
ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Δύο ζώδια με διαφορετικές φιλοσοφίες, άλλη κοσμοθεωρία και αντίθετες κατευθύνσεις μέσα στην πορεία της ζωής.
Μαγνητίζονται ερωτικά αλλά οι διαφορές κατά την συνύπαρξή τους γίνονται αισθητές σε μέγιστο βαθμό.
Η ανυποχώρητη στάση που κυριαρχεί και στους δύο γίνεται συχνά η βάση για την δημιουργία εντάσεων που δεν εξαλείφονται εύκολα.
Ο Σκορπιός αισθάνεται πως δεν μπαίνει ως προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου που ως υπερκοινωνικός, αυθόρμητος και επιπόλαιος ενίοτε, φέρνει τον Σκορπιό πολύ συχνά σε υψηλά σημεία καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης.
Ο Υδροχόος νιώθει εγκλωβισμένος και περιορισμένος στην καταδίωξη του Σκορπιού και στην επιδίωξή του να τον πιέσει σε άλλους ρυθμούς ζωής και να εξαλείψει την ανάγκη του για ανεξαρτησία.
Συχνά χάνουν και οι δύο τον εαυτό τους στην προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται...
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 48%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Μαγική ένωση.
Όμοιες συναισθηματικές φύσεις που μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο ζωής με μια σχέση αρμονίας και ολοκλήρωσης.
Μεταξύ Σκορπιού και Ιχθύος υπάρχει συναισθηματική ταύτιση, κοινή αναζήτηση και επιδίωξη της ασφάλειας και της αλήθειας μέσα σε μια αισθηματική αλλά και αισθησιακή σχέση.
Οι δυο τους μπορούν να αναπτύξουν έναν πολύ ισχυρό δεσμό με παντοτινή αγάπη και αφοσίωση.
Ο Σκορπιός πολύ πιστός και προστατευτικός έλκει τον Ιχθύ που αναζητά ακριβώς αυτές τις αξίες, και ως αντάλλαγμα προσφέρει την συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεται ο Σκορπιός.
Η μυστικοπάθεια του Σκορπιού γίνεται σεβαστή και κατανοητή από τον Ιχθύ και αυτό ένας Σκορπιός δεν θα το βρει κάπου αλλού.
Συντονίζονται σεξουαλικά και μένοντας μαζί πραγματοποιούν τα μεγάλα τους όνειρα.
Σχέση καρμική που οδηγεί στην ολοκλήρωση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 99%Newsletter