astropedia.gr

Ταύρος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Ταύρος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ο σπιτόγατος του ζωδιακού.
Χαρακτηριστικό του οι παραδοσιακές αξίες και οι παγιωμένες απόψεις.
Έντονο πείσμα και επιμονή, αλλά και υπομονή, αξιοπιστία και σταθερότητα.
Αγαπά την άνεση στη ζωή αλλά και στο πορτοφόλι, το καλό φαγητό, τις απολαύσεις, την ομορφιά, την κομψότητα, την ποιότητα, αλλά και τους αργούς, χαλαρούς ρυθμούς είτε στις αποφάσεις του είτε και στον βηματισμό του.
Επιζητά την ασφάλεια και τη σιγουριά σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί με άνεση σε νέες συνθήκες.
Είναι ρεαλιστής, αισθησιακός, ερωτικός αλλά και ξεροκέφαλος, πεισματάρης και κτητικός. Η συνέπειά του, κερδίζει την εμπιστοσύνη των γύρω του.

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά…

ΜΕ ΚΡΙΟ: Η αρχή είναι το πάθος.
Η ένωση δύο αισθησιακών και ερωτικών πλανητών (Αφροδίτη-Ταύρος, Άρης-Κριός), δίνει μία συναρπαστική σεξουαλική επαφή.
Για να διαρκέσει, όμως, μια τέτοια ένωση, το πάθος δεν είναι αρκετό.
Χρειάζεται πολλή αγάπη και πολλούς συμβιβασμούς, μιας και ο πύρινος, παρορμητικός, αυθόρμητος και δυναμικός Κριός μαζί με τον σταθερό, αισθησιακό αλλά και πιο αργό στις αποφάσεις του Ταύρο, δημιουργούν μαζί μία σχέση με σασπένς, μία σχέση «σχολείο» και για τα δύο ζώδια.
Η ρομαντική φύση του Ταύρου, με τάσεις φιληδονίας, δεν ταιριάζει με τον έντιμο και θρασύ χαρακτήρα του Κριού, που πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από έλλειψη λεπτότητας.
Ο Ταύρος ως συντηρητικός και στο οικονομικό πεδίο, αγχώνεται από την παρορμητική φύση του Κριού.
Ο Κριός μπορεί να βοηθήσει τον Ταύρο να γίνει περισσότερο αυθόρμητος και περιπετειώδης, ενώ ο Ταύρος μπορεί να χαλιναγωγήσει τον Κριό στις ανόητες και παράλογες κάποιες φορές παρορμήσεις του.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 53%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Σε αυτή την ένωση προκύπτει μία σχέση αισθησιακή, σταθερή, ήρεμη και ισορροπημένη.
Και οι δύο παρέχουν και περιμένουν επίσης την πλήρη αφοσίωση από τον/την σύντροφό τους.
Επιδίδονται στα χάδια που είναι και το φετίχ τους.
Ανάμεσα σε δύο Ταύρους, η σεξουαλική ορμή ρέει άφθονη και αυτό βοηθάει πάντα σε στιγμές που μπορεί να είναι δυσκολότερες από άλλες.
Η αμοιβαία τους αγάπη για το σπίτι και την οικογένεια είναι μεγάλη, και αυτό δίνει στη σχέση τους ένα πολύ καλό δέσιμο, τόσο οικονομικό όσο και συναισθηματικό.
Βέβαια, συγκρούσεις μπορεί να υπάρξουν μεταξύ τους, αν και οι δύο θελήσουν να έχουν τον έλεγχο των χρημάτων.
Επίσης, επειδή και οι δύο είναι πεισματάρηδες, ισχυρογνώμων, κτητικοί και ζηλιάρηδες, θα είναι αναπόφευκτο λόγω αυτών να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 92%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Μια τέτοια σχέση για να λειτουργήσει χρειάζεται από κοινού μεγάλη προσπάθεια και προσαρμογή.
Δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Ο Ταύρος , σοβαρός, ρεαλιστής, αργός στους ρυθμούς του, διαφέρει κατά πολύ από τον ανάλαφρο, ιδεαλιστή έφηβο, αυθόρμητο, πνευματικό και γρήγορο στις αποφάσεις του, Δίδυμο.
Ο Ταύρος δυσκολεύεται να κατανοήσει τη φιλελεύθερη ή/και επιπόλαιη στάση του Δίδυμου και το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας εκλείπει, με αποτέλεσμα τις αμφιβολίες και τη ζήλια του Ταύρου.
Δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τον Δίδυμο και συχνά θα τον θεωρεί επιφανειακό, ασυνεπή και με διχασμένη προσωπικότητα.
Ο Δίδυμος νιώθει εγκλωβισμό μη μπορώντας να χαρεί την ανεμελιά που είχε ως ελεύθερος, θα απομακρύνεται από τη καχυποψία και τη ζήλια του Ταύρου, και θα τον κρίνει ως βαρετό και προβλέψιμο που δεν θα τον κρατά σε εγρήγορση.
Είναι μια δύσκολη σχέση, και θα πρέπει και οι δύο να γνωρίζουν πως θα είναι ουτοπικό να περιμένουν είτε ο Ταύρος να επιταχύνει στις προσεγγίσεις του, είτε ο Δίδυμος να επιβραδύνει.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 48%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ:
Σε αυτό το συνδυασμό βρίσκει ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ.
Δύο ζώδια που αποζητούν ασφάλεια στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τρέφουν βαθιά αμοιβαία κατανόηση, αγαπούν από κοινού την οικογενειακή ζωή και αρέσκονται στο να περνούν όμορφα ήσυχα βράδια στο σπίτι με τον/την αγαπημένο/η τους.
Είναι και οι δύο φοβερά επικεντρωμένοι στη δημιουργία οικογένειας και είναι αξιόπιστοι.
Η αμοιβαία αγάπη τους για το σπίτι και το αίσθημα της ασφάλειας καθιστά τη σχέση τους μοναδική και με διάρκεια στο χρόνο.
Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.
Ο Καρκίνος βλέπει στον Ταύρο κάποιον που μπορεί να εμπιστευτεί, και ο Ταύρος γίνεται ο πιο πράος εαυτός του, και διεγείρονται τα προστατευτικά του ένστικτα από την κυκλοθυμία του Καρκίνου.
Είναι ένα ιδανικό ζευγάρι.
Το πιο μεγάλο τους πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η επιμονή του Ταύρου να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, καθώς και η αντίδραση του Καρκίνου ο οποίος κατεβάζει μούτρα.
Λίγη προσοχή στον οικονομικό τομέα, διότι ο Καρκίνος είναι πιο σφιχτοχέρης και η απλοχεριά του Ταύρου μπορεί να τον ενοχλήσει αρκετά.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 97%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Και στα δύο αυτά ζώδια αρέσει το κύρος, η άνεση, η πολυτέλεια, η ομορφιά, τα δώρα, και γενικά τα υλικά αγαθά.
Είναι και οι δύο εξαιρετικά πιστοί και κτητικοί εραστές.
Είναι φιλόδοξοι αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Ο Λέων λαχταρά τη δόξα και την τύχη, ενώ ο Ταύρος την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη ζωή και στον έρωτα.
 Ένας Λέων είναι αρκετά κοινωνικός και του αρέσει η διασκέδαση, ενώ ένας Ταύρος προτιμά έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής.
Ο Λέων θέλει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πιάνουν οι εγωισμοί, και ο Ταύρος έχει υπέρμετρο πείσμα που κάνει τους μπελάδες αναπόφευκτους.
Και οι δυο τους ξεροκέφαλοι, πεισματάρηδες, ισχυρογνώμονες που δύσκολα αλλάζουν άποψη, δυσανασχετούν στις αλλαγές και προσπαθούν να διατηρήσουν αυτά που ξέρουν, και αυτό συντηρεί διαφωνίες και καταστρέφει συχνά τη διάθεση.
Οι καυγάδες τους είναι έντονοι και πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον.
 Οι ρόλοι της κτητικότητας αναστρέφονται ανά πάσα στιγμή μεταξύ τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 68%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Σχέση Γης με Γη.
Σχέση με κοινές συντεταγμένες.
Και οι δύο ήρεμοι, λογικοί, σχολαστικοί, αξιόπιστοι, στοργικοί και με υπομονή, ρεαλιστές αλλά και υλιστές και με συνετή διαχείριση των οικονομικών τους, με κοινές επιθυμίες για μια ασφαλή ζωή σε όλα τα επίπεδα.
Ο Ταύρος, ως κράση που έχει επιρρέπεια στη ζήλια, ανακουφίζεται δίπλα σε έναν Παρθένο που είναι εκ φύσεως αφοσιωμένος, πιστός και αυστηρά μονογαμικός, και ένας Παρθένος που την ανησυχία για το οτιδήποτε την έχει στο αίμα του, ανακουφίζεται από έναν Ταύρο που θα προσφερθεί να βοηθήσει ειρηνικά και αρμονικά οπουδήποτε.
Ερωτικά επικοινωνούν με άνεση και ευκολία μιας και το ζητούμενο και των δύο είναι περισσότερο ο έρωτας παρά το σεξ και έχουν την μαγική ικανότητα να μπορούν να συνεννοηθούν απλά κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον.
Έρωτας με διάρκεια και αισθησιασμό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 99%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Παιδιά της Αφροδίτης και τα δύο ζώδια.
Ένας συνδυασμός που μπορεί να βασιστεί στην αμοιβαία αγάπη για τις τέχνες, την ευγένεια, τον ερωτισμό, την καλαισθησία, την επιδίωξη ανέσεων και την αναζήτηση ασφάλειας.
Όμως, όταν η γη και η σταθερότητα (Ταύρος) συναντήσει τον αέρα και τον παρορμητισμό (Ζυγός), τότε κάποια σύννεφα διαφαίνονται στον ουρανό των καρμικά δεμένων αυτών ζωδίων.
Η ισχυρογνωμοσύνη και η κτητικότητα του Ταύρου, όπως επίσης και η αναποφασιστικότητα, η φιλαρέσκεια και η έντονη κοινωνικότητα του Ζυγού, είναι σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στον συνδυασμό αυτό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 70%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Η σταθερότητα, η ασφάλεια, ο δυνατός χαρακτήρας, το πάθος, ο ερωτισμός και η ένταση, είναι οι κοινές συνιστάμενες των δύο αυτών ζωδίων.
Δύο άστρα που μπορούν να βαδίσουν μαζί όταν την ένταση την περιορίζουν σε ό,τι αφορά το πείσμα και τη ζήλια που τους διακατέχει και τους δύο σε μεγάλο βαθμό.
Όταν η Γη και το Νερό βρεθούν μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν μία σχέση ζωής.
Στην περίπτωση Ταύρου - Σκορπιού που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, χρειάζεται να δοθεί χώρος και εμπιστοσύνη σε αυτά που τους ενώνουν και μπορούν να τους απογειώσουν τον αισθησιασμό, την αφοσίωση και την σιγουριά που τόσο έχουν ανάγκη, και όχι σ’ αυτά που τους χωρίζουν όπως μπορεί να είναι η έντονη κτητικότητα τους και ο πεισματάρικος χαρακτήρας τους.
 Άλλωστε, για να μπορέσουν να απολαύσουν μαζί την καλοπέραση και το ερωτικό πάθος που και οι δύο επιθυμούν, μόνο να δούνε τον άλλον ως σύμμαχο μπορούν, και όχι ως εν δυνάμει «εχθρό».
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 82%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Μία σχέση πρόκλησης και για τους δύο.
 Δύο αντίθετες προσωπικότητες με διαφορετικά ενδιαφέροντα και διαφορετική οπτική στην προσέγγιση της ζωής.
Σε αυτό το ταίριασμα καλείται ο σοβαρός, πρακτικός, αργός στους ρυθμούς του, Ταύρος, που επιθυμία του έχει τη δημιουργία ενός ζεστού σπιτικού, και μια ζωή με σιγουριά, ασφάλεια και σταθερότητα, να τα βρει με τον ανυπόμονο, περιπετειώδη, φιλελεύθερο, ανεξάρτητο και με γρήγορους ρυθμούς, Τοξότη, που στις αισθηματικές του σχέσεις είναι βιαστικός και ίσως επιπόλαιος, και το αντίστροφο.
Δύσκολα να βρει κανείς κοινά στοιχεία μεταξύ Ταύρου και Τοξότη.
Ο Ταύρος θα εγκλωβίζει και θα καταπιέζει με ζήλια και ο Τοξότης δεν θα παρέχει σιγουριά και ασφάλεια.
Ξεσπάσματα και απομακρύνσεις θα προκύπτουν συχνά ανάμεσα τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 41%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Κοινά ενδιαφέροντα, όμοιες αξίες, ταύτιση επιδιώξεων και αφοσίωση σ’ αυτές, ίδιοι στόχοι, και αποφυγή συγκρούσεων.
Ο τρόπος τους, όμως, διαφέρει και έτσι μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα.
Ο Ταύρος έχει υψηλές επιδιώξεις για την αγάπη, τις σχέσεις και τα υλικά αγαθά, και αποφεύγει να ρισκάρει στις συναισθηματικά του ταιριάσματα.
Διαθέτει μια ρομαντική, θερμή και αισθησιακή ενέργεια.
Ο Αιγόκερως βάζει ψηλά τον πήχη στις επιδιώξεις του που αφορούν στα χρήματα και την καριέρα.
Είναι περιοριστικός και διαθέτει μια ψυχρή, πλήρως μελετημένη και πειθαρχημένη ενέργεια.
Ο Ταύρος θα νιώσει τον Αιγόκερω ως οπισθοδρομικό, και ο Αιγόκερως θα δει τον Ταύρο ως φυγόπονο και λίγο τεμπέλη για τα γούστα του, και δεν νοιάζεται τόσο όσο για καριέρα και κύρος.
Και οι δύο έχουν μια συντηρητική άποψη για τη ζωή και αυτό μπορεί γοργά να κάνει τη σχέση τους να «μπαγιατέψει» … Η ένωσή τους δίνει μια πρακτική και προσγειωμένη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 89%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Και οι δύο επίμονοι και ισχυρογνώμων, και καλό είναι μεταξύ τους να μην συγκρούονται γιατί δεν αλλάζουν μυαλά στο τρόπο που έχουν μάθει να σκέφτονται και να ζουν.
Δύο ζώδια με πολύ ισχυρές προσωπικότητες και δύσκολα υπερτερεί κάποιος έναντι του άλλου.
 Η αποφυγή της σύγκρουσης , όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη όταν αντιμετωπίζουν τη ζωή με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας ξεχωριστά.
Ο Ταύρος, πρακτικός, προσγειωμένος, με αντίσταση στις αλλαγές, κτητικός, ζηλιάρης, απαιτητικός, επιβλητικός, καταπιέζει τον Υδροχόο.
Ο Υδροχόος, ιδιόμορφος, εξωπραγματικός, προοδευτικός, επιπόλαιος, νευρικός, με ανάγκη για φλερτ και επικοινωνία, κάνει ανασφαλή τον Ταύρο που δεν τον νιώθει αφοσιωμένο όπως θα ήθελε.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα ταίριασμα που δύσκολα θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς και από τους δύο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 50%

ΜΕ ΙΧΘΥ:  Δύο καλλιεργημένα ζώδια που αναζητούν την αρμονία και την σταθερότητα σε μία σχέση.
Συμπληρώνονται και εναρμονίζονται πολύ καλά παρότι έχουν διαφορετικές συναισθηματικές ιδιοσυγκρασίες.
Ο Ταύρος με την πρακτικότητα και τη σταθερότητα, και ο Ιχθύς με τη μαγεία και την ευαισθησία, μπορούν να εναλλάσσονται και να αλληλοσυμπληρώνονται.
Η γενικότερη συναισθηματική ταύτιση και δέσμευση που αναζητούν και οι δύο σε μια σχέση, κρατά δυνατούς και μακροχρόνιους τους δεσμούς μεταξύ Ταύρου και Ιχθύ.
Και ο Ταύρος και ο Ιχθύς, επιζητούν το να ζουν, να απολαμβάνουν και να ερωτεύονται.
 Η θηλυκή ποιότητα και των δύο τους κάνει να αποφεύγουν κάθε διαφωνία και σύγκρουση.
Με τα κοινά τους χαρακτηριστικά και τη μεγάλη τους συμβατότητα εύκολα ξεπερνούν οποιαδήποτε δυσαρμονία που μπορεί να προκύψει στις ζωές του.
Το πείσμα του Ταύρου που ακόμα και άθελα μπορεί να πληγώσει τον Ιχθύ, και οι υπεκφυγές του Ιχθύ που μπορεί να εξοργίσουν και να κλονίσουν κάποιες στιγμές την εμπιστοσύνη του Ταύρου, είναι τα σημεία που χρειάζεται να προσεχθούν.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 84%