astropedia.gr

Ζώδια & φιλία: Ποια ζώδια μπορούν να σταθούν βράχοι δίπλα σας;

Ζώδια & φιλία: Ποια ζώδια μπορούν να σταθούν βράχοι δίπλα σας;
Πώς διαλέγουμε άραγε ένα φίλο; Είναι το «κλικ» που μας κάνει ως άνθρωπος ή η εμπιστοσύνη που μας εμπνέει; Είναι το κέφι και η ζωντάνια του ή η σοβαρότητα και η οξυδέρκειά του;

Τους φίλους τους διαλέγουμε, σύμφωνα με τα προσωπικά μας κριτήρια και γούστα. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να συγχωρούν εύκολα το ψέμα, ενώ άλλοι να διασκεδάζουν με την προσπάθεια του άλλου να κοροϊδέψει τον περίγυρό του.

Πώς φαίνονται, όμως, οι φίλοι στη συναστρία; Ποιο ζώδιο ταιριάζει με ποιο ώστε να δημιουργηθεί μία υγιής και ευχάριστη φιλική σχέση; Ποιο αγαπά τον έλεγχο και το ψέμα και ποιο πετάει στα σύννεφα; Διαβάστε το ζώδιό σας, τον ωροσκόπο, αλλά και το ζώδιο του κολλητού σας!


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα, σωστά;
Ίσως όχι τελικά…     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699         


 
 

Κριός 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

Εύκολα κάνεις παρέα έναν Κριό! Είναι ευχάριστος, ντόμπρος και διαχυτικός. Κάνει συνέχεια νέες φιλίες και χρησιμοποιεί το χιούμορ του σαν όπλο για να δεθεί αμέσως με τους ανθρώπους γύρω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει πολλούς και διαφορετικούς φίλους και όλοι να νομίζουν πως είναι ιδιαίτερα κοντά του. Η αλήθεια είναι, όμως, πως κατά βάθος επιλέγει σε ποιον και εάν θα ανοιχθεί. Όταν ένας φίλος του έχει ένα πρόβλημα ή απλά θέλει να του μιλήσει, τότε εκείνος είναι όλο αυτιά και θα του συμπαρασταθεί μέχρι να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνουν και εκείνοι για τον Κριό.

Σε κάτι που διαφοροποιείται το συγκεκριμένο ζώδιο ως φίλος είναι στο ότι δε θα μη μασήσει τα λόγια του και θα τα πει κοφτά και τσεκουράτα. Ακόμα κι αν δεν ζητηθεί η άποψή του, εκείνος θεωρεί χρέος του να την εκφράσει όσο επίπονη κι αν είναι για τον άλλον. Τυγχάνει πολλές φορές να γίνεται ακραίος, παρορμητικός και βαθιά ανταγωνιστικός στις απόψεις του, αλλά πιστεύει πως κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και πρέπει να αντιμετωπίζει την όποια αλήθεια.

Τώρα όσον αφορά στο θέμα της εμπιστοσύνης….ε, εκεί θα τα χαλάσουμε! Εάν θέλετε να μοιραστείτε ένα πολύ προσωπικό μυστικό, καλύτερα να μην το πείτε στον Κριό! Στόμα έχει, αλλά και μιλιά! Έχει μία δυσκολία στο να κρατήσει το στόμα του κλειστό, καθώς λατρεύει το κουτσομπολιό. Του αρέσει να προκαλεί πάθη και μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι πιθανό να πετάξει και κάνα δυο λευκά ψεματάκια για να ενισχύσει την άποψη του και για να πάρει το Όσκαρ ερμηνείας! Ταιριάζει πολύ με τους Ζυγούς, τους Λέοντες και τους Τοξότες, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Διδύμους και τους Υδροχόους.
 
 

Ταύρος 21 Απριλίου - 20 Μαΐου

Ο Ταύρος είναι και θα είναι πάντα εκεί για σένα. Είναι πιστός σα σκύλος και είναι πολύ δύσκολο να σε προδώσει. Είναι ακέραιος, σωστός στις κινήσεις και στις επιλογές του και δεν είναι καθόλου αυθόρμητος και παρορμητικός. Έχει την υπομονή να ακούσει τους φίλους του, να τους συμβουλέψει και να τους στηρίξει όπως πρέπει. Ναι, εάν έχεις έναν Ταύρο για κολλητό σου, τότε έχεις ένα βράχο δίπλα σου! Η σταθερότητα και ο προγραμματισμός στη σκέψη, αλλά και στην πράξη, είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση και αυτό τον καθιστά μοναδικό.

Σίγουρα, μπορεί να φαίνεται πως δεν κρύβει έντονα συναισθήματα μέσα του, αλλά κάθε άλλο, έχει μάθει να πειθαρχεί σε αυτά και να τα μειώνει σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μπορεί να είναι ψύχραιμος και αντικειμενικός. Μερικές φορές, μπορεί να γίνει κτητικός με τους φίλους του, αλλά και πάλι δε θα το δείξει για να μην τους στερήσει την ελευθερία τους. Λόγω της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας που εμπνέει έχει καταφέρει να έχει όσους φίλους θέλει, κι ας είναι λίγοι. Εκείνος πιστεύει πως πρέπει να είναι λίγοι και καλοί.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειωθεί πως ένας Ταύρος μπορεί να είναι άψογος στη φιλία του, αλλά δεν ανοίγει ποτέ τα χαρτιά του. Του είναι δύσκολο να πει τι τον προβληματίζει ή τον απασχολεί. Είναι εσωστρεφής, κλειστός και θέλει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα μόνος του. Ουσιαστικά, δε θέλει να δημιουργεί βάρος στους φίλους του και αυτό τον φτάνει στο άλλο άκρο. Τυγχάνει να πει και κάποια ψεματάκια, βέβαια, τα οποία είτε έχουνε συγκεκριμένη σκοπιμότητα, είτε θα τα πει για να αποφύγει την αλήθεια και να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Ο Ταύρος θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιήσει μία φιλία για να ανέλθει κοινωνικά ή για έχει κάποια οικονομικά οφέλη από αυτήν. Ταιριάζει πολύ με τους Σκορπιούς, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Καρκίνους και τους Ιχθύες.

 

Δίδυμος 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου  
Πολλοί οι φίλοι, πολλές οι παρέες! Ο Δίδυμος είναι ο βασιλιάς της φιλίας και της κοινωνικότητας! Δεν μπορεί να μείνει μόνος του ούτε λεπτό και τις λίγες στιγμές που δεν περιτριγυρίζεται από κόσμο, τότε πιάνει το τηλέφωνο και του δίνει και καταλαβαίνει! Σαν φίλος είναι ευχάριστος, διασκεδαστικός και άκρως επικοινωνιακός. Μπορεί να μην είναι πάντα εκεί για σένα, αλλά όταν είναι κοντά στο φίλο του, δε θα σταματήσει να μιλάει και να τον συμβουλεύει.

Δυστυχώς, δε θα έλεγα πως είναι απόλυτα αξιόπιστος για κολλητός, καθώς μπορεί να χαθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μόλις βρει κάτι καλύτερο ή κάτι σημαντικότερο να κάνει. Είναι το ζώδιο που θέλει να αποκτά συνεχώς καινούργιες εμπειρίες και να γνωρίζει νέους ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα, πολιτισμούς και νοοτροπίες. Ακόμη, λατρεύει να μαθαίνει τα εσώψυχα των άλλων και να αναλύει τα προβλήματά του μέχρι το πρωί και το ίδιο μπορεί να κάνει και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Μπορεί να μιλάει, να μιλάει, να μιλάει χωρίς σταματημό και να ξεστομίζει οτιδήποτε του έρχεται στο κεφάλι. Εμπιστεύεται τον άλλον μετά από κόπο και αφού δει πως και εκείνος του έχει ανοίξει την καρδιά του. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, εάν το φιλικό παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Οι σκέψεις του είναι πολλές και διάφορες και συνήθως, κοντράρουν η μία την άλλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμβουλές του προς τους φίλους του να είναι αντικρουόμενες, ανάλογα με τη διάθεση και το σκεπτικό του την παρούσα φάση.

Όπως και να ‘χει, ο Δίδυμος είναι και θα είναι η ψυχή της παρέας. Γοητεύει με το πνεύμα και την οξυδέρκειά του και διατηρεί πάντα το κέφι στο φιλικό του κύκλο. Ταιριάζει πολύ με τους Τοξότες, τους Ζυγούς και τους Υδροχόους, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Κριούς και τους Λέοντες.Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22  Ιουλίου  

Ο Καρκίνος είναι φίλος και αδελφός. Αγαπά τις μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις. Επιλέγει λίγους και καλούς φίλους, καθώς δεν πιστεύει πως ένας άνθρωπος πρέπει να ξοδεύεται από εδώ και από εκεί. Είναι από τα πιο συναισθηματικά και ευαίσθητα ζώδια και όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζει θα ήθελαν να τον έχουν για κολλητό τους. Είναι όσο πιστός είναι και ο Ταύρος και διαλέγει για φίλους του ανθρώπους που μπορεί να έχει δίπλα του για μία ζωή. Ξέρει να περιποιείται το φίλο του, να τον φροντίζει στην ανάγκη του και να τον κάνει να νιώθει σα να είναι οικογένειά του.

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που δίνει την αγάπη του σε ανθρώπους και καταστάσεις που τους θεωρεί οικείους, που τον κάνουν να νιώθει σαν στο σπίτι του. Τον συνδέουν οι κοινές μνήμες και εμπειρίες και τείνει να κρατά φιλικές σχέσεις από την παιδική και σχολική του ηλικία. Ζητά αποκλειστικότητα και μπορεί μερικές φορές να κάνει έντονα παράπονα ή να έχει νεύρα γιατί τα πράγματα δεν του πάνε όπως τα περίμενε. Τα ξεσπάσματά του αυτά μπορεί να τα βάλει μέσα στις φιλίες του και οι κολλητοί του οφείλουν να τον δέχονται με όλο αυτό το πακέτο.

Τέλος, αποζητά την εμπιστοσύνη και την εχεμύθεια από τους κοντινούς του ανθρώπους. Φοβάται πολύ μήπως τον προδώσουν και εξαπατηθεί και του παίρνει αρκετό χρόνο να ανοιχθεί σε κάποιον που γνωρίζει ελάχιστα. Δεν αντέχει την κοροϊδία και ανάλογα με την ψυχολογία του, κρατά αποστάσεις από άτομα που βλέπει πως θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στο μέλλον ή που του έχουν πει κάποιο ψεματάκι στο παρελθόν. Ταιριάζει πολύ με τους Αιγόκερους, τους Σκορπιούς και τους Ιχθύες, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Ταύρους και τους Παρθένους.
 

Λέων 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου  
Ο φίλος Λέων είναι ένα δυναμικός και γενναιόδωρος άνθρωπος που θα δώσει τα πάντα στους φίλους του, χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα. Θέλει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των άλλων και να τραβά την προσοχή σε εντυπωσιακό βαθμό. Είναι ηγετική φιγούρα και εμπνέει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στους γύρω του. Απεχθάνεται, ακόμα, να τον αμφισβητούν και δε δέχεται να τον μειώνουν. Εκεί μπορεί να χαλάσει φιλία ή να τσακωθεί πολύ άσχημα.

Επιπλέον, δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητος, ούτε να έρχεται δεύτερος πουθενά και γι’ αυτό στις φιλίες του είναι πιστός, σταθερός και πάντα πρόθυμος και έτοιμος να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως υπάρχει άλλος που θα συμβουλέψει τον κολλητό του καλύτερα από αυτόν. Όσο και να θέλει να είναι πρότυπο φίλου, ο Λέων ξέρει να παίζει καλά το τυπικό, αλλά και το συναισθηματικό παιχνίδι. Ξέρει ν’ αγαπά με όλη του την καρδιά και τους ανθρώπους που έχει βάλει πραγματικά μέσα στην ψυχή του, τους έχει πολύ ψηλά. Μπορεί να κάνει τα πάντα για αυτούς και να τους υπερασπιστεί, ακόμα κι όταν έχουν άδικο. Και γι’ αυτό τα πηγαίνει πολύ καλά με τα μικρά, αθώα ψεματάκια.

Είναι ικανός είτε να διογκώσει την αλήθεια για να αποδείξει κάτι, είτε να τη διαστρεβλώσει λίγο προς όφελος δικό του ή του φίλου του. Σε γενικές γραμμές, ξέρει να φτιάχνει την εικόνα του και να πλασάρει πολύ καλά τα επιχειρήματά αυτού ή των φίλων του. Αναπόφευκτα, φτάνει εύκολα στο σημείο να χρησιμοποιήσει ένα ψέμα μόνο και μόνο για την προσωπική του προβολή, ξεχνώντας τον αρχικό σκοπό του. Και όταν έρθει η ώρα της κρίσης, είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί ο φίλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ταιριάζει πολύ με τους Υδροχόους, τους Κριούς και τους Τοξότες, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Διδύμους και τους Ζυγούς.
 

Παρθένος 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου
Είναι δύσκολο να έχεις έναν Παρθένο για κολλητό. Θέλει γερά, μα πολύ γερά νεύρα. Ο Παρθένος έχει τις παραξενιές τους, τις γκρίνιες του και τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του και δυστυχώς τις βγάζει και στους φίλους του. Ενώ θέλει να έχει πολύ κοντινούς φίλους, κάπου τα χάνει και κάπου τα χαλάει. Η ανασφάλειά του τον κάνει να μην εμπιστεύεται εύκολα και να εκτιμά πολύ λίγα και συγκεκριμένα άτομα. Μπορεί να μην του φταίει κανείς ή τίποτα και απλώς να έχει τις μαύρες του, αλλά αυτό αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα στη δημιουργία νέων φιλικών σχέσεων ή ακόμα και στη συντήρηση τους.

Πώς συμπεριφέρεται, όμως, στους λιγοστούς κολλητούς του; Εκεί είναι δύο τα τινά. Αρχικά, τους περνάει από κόσκινο και προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα. Θέλει να ξέρει εάν του λένε την αλήθεια, εάν του κρύβουν πράγματα ή εάν εμπιστεύονται μόνο αυτόν ή και πολλούς πολλούς άλλους. Ακόμη, θα ρωτήσει τα πάντα για τους κολλητούς του, θα θυμηθεί την κάθε λεπτομέρεια και θα προσπαθήσει να τους κάνει τέλειους.

Ετοιμαστείτε για αναλύσεις επί των αναλύσεων με έναν Παρθένο, γιατί εκείνος, μέσα από όλες αυτές τις συζητήσεις, θα καταλάβει πολλά για εσάς! (Έτσι, τουλάχιστον νομίζει!) Προσοχή, ακόμα, γιατί όταν θα νευριάζει μαζί σας, μπορεί να γίνει καυστικός και επικριτικός και να μη σας χαϊδέψει καθόλου τα αυτιά, οπότε φροντίστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Το δεύτερο σημείο που πρέπει να ξέρετε για τον Παρθένο είναι πως όταν περάσετε όλα τα τεστ, τότε θα σας αφιερωθεί ολοκληρωτικά.

Θα είναι πάντα εκεί για εσάς και θα σας στηρίζει όσο κανένας άλλος. Τότε, θα ξεπεράσει τις όποιες ιδιορρυθμίες του και όταν τον ενοχλεί κάτι, θα σας το λέει άμεσα, ανοικτά και κοφτά. Ταιριάζει πολύ με τους Ιχθύες, τους Ταύρους και τους Αιγόκερους, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς.


Ζυγός  23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου  

Ο Ζυγός θα μπορούσε να είναι ο τέλειος φίλος. Έχει, ή προσπαθεί να έχει, όλες τις αρετές του κόσμου για να φέρεται όμορφα, καλοσυνάτα και ευγενικά στους φίλους του. Έχει τρόπους, κατανόηση, είναι κοινωνικός, εμπνέει μέγιστη εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον συμπαθεί ή να μην τον εκτιμά. Ξέρει πώς να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε κάθε περίσταση και είναι φιλικός ακόμα και σε άτομα που δε χρειάζεται να είναι. Η διπλωματία είναι στο αίμα του σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και στους κολλητούς του δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του.

Παραδείγματος χάριν, μπορεί να διαφωνεί με μία επιλογή του κολλητού του και να μην του πει τίποτα, παρά μόνο εάν εκείνος ρωτήσει συγκεκριμένα τη γνώμη του. Και αυτό οφείλεται στη μεγάλη και ανεπτυγμένη του ανασφάλεια, αλλά και στην απέχθειά του για διαφωνίες και για συγκρούσεις. Συνηθίζει, δε, να έχει πολλές παρέες και πολλούς κολλητούς. Κάποιες περίοδοι της ζωής του γίνεται απόλυτα κολλητός με κάποιον και έπειτα, τον αφήνει στο κρύο του λουτρού, διότι κάπου διαφώνησε με τις επιλογές του.
 
Στο μυαλό του πρεσβεύει η λογική και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί να λάβει αποφάσεις για σοβαρά θέματα. Θέλει να νιώθει σίγουρος για την κάθε επιλογή του, καθώς μετά δεν μπορεί να νιώσει το βάρος της αποτυχίας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του είναι πως έχει πολύ υψηλά το αίσθημα της δικαιοσύνης. Δεν μπορεί και δεν θέλει να παραπλανεί τους φίλους του προς όφελός του και θέλει όταν κάνει λάθη, να τα παραδέχεται, όσο κι αν αυτά τον πονάνε.

Τέλος, στις φιλίες του δεν ξέρει να λέει «όχι». Του φαίνεται απίστευτο να χαλάσει χατίρι σε κάποιον ή να του το παίξει δύσκολος για να τονώσει το «εγώ» του. Ταιριάζει πολύ με τους Κριούς, τους Διδύμους και τους Υδροχόους, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλό φίλος με τους Λέοντες και τους Τοξότες.
 

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου  

Δύσκολες οι φιλίες και για τους Σκορπιούς. Αυτό το ζώδιο είναι λίγο μυστήριο από τη φύση του. Είναι κλειστό, καχύποπτο και δεν εμπιστεύεται εύκολα. Του αρέσει να έχει τον πρώτο λόγο και να περνάει το δικό του. Είναι κυριαρχικός και απαιτητικός από τους φίλους του. Δεν είναι τυχαίο πως οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν είναι λίγοι, αλλά διαλεκτοί. Προτιμά να διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου γύρω του και να είναι γρίφος για πολλούς, παρά να είναι ανοικτό βιβλίο και όλοι να τον εκμεταλλεύονται.

Ακόμα, όσο ήρεμος και πράος κι αν φαίνεται, μέσα του βράζει και προσέχει τα πάντα στους φίλους του. Θυμάται αυτά που του λένε, δίνει βάση, σκέφτεται με ένταση και ελέγχει εάν κάποιος τον έχει κοροϊδέψει ή όχι. Εάν τον πληγώσεις, τότε θα σε εκδικηθεί, ακόμα κι αν είσαι ο ίδιος του ο κολλητός. Δε θα αφήσει τίποτε να πέσει κάτω και θα είναι εκείνος που θα πει πάντα την τελευταία κουβέντα. Από την άλλη, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή. Δεν ανοίγεται όπου κι όπου.

Είναι άκρως επιφυλακτικός και θα περάσει καιρός μέχρι να πει αυτά που πραγματικά σκέφτεται. Μόλις, όμως, γίνεις κολλητός του, τότε θα αρχίσει να δείχνει ψήγματα εμπιστοσύνης και να αποφορτίζεται από τις σκέψεις του, λέγοντας τες σε κάποιον άλλον. Τότε είναι που θα γίνει και ζηλιάρης με τον καλό του φίλο και δε θα του αρέσει να τον μοιράζεται με άλλους.

Επιπροσθέτως, μπορεί και να πει κανένα μικρό ψέμα για να βγει από τη δύσκολη θέση ή για να αλλάξει γρήγορα μία δυσχερής, γι’ αυτόν, κουβέντα. Καλό είναι, όμως, να σημειωθεί πως πάντα θα έχει μία μυστική πλευρά, την οποία δύσκολα θα αποκαλύψει. Ταιριάζει πολύ με τους Ταύρους, τους Καρκίνους και τους Ιχθύες, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Παρθένους και τους Αιγόκερους.


Τοξότης 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου  

Που να τον βρεις τον Τοξότη για να τον κάνεις και κολλητό σου; Αφού μία είναι σε ένα μέρος, μία φεύγει για το άλλο. Η ζωή του είναι πάντα πολυτάραχη και μέσα στα ταξίδια και την περιπέτεια, οπότε οι φιλίες του συνηθίζουν να είναι μικρές σε διάρκεια και εφήμερες. Η δυναμικότητά του, η ζωντάνια του, η ανεξαρτησία του, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο τον καθιστά εξαιρετικό συνομιλητή και μπορεί να σου μιλάει για ώρες, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημά σου. Γνωρίζει πλέον τόσα πολλά για πολλές καταστάσεις που μπορεί να συμμετάσχει στην οποιαδήποτε κουβέντα και να έχει και σωστή άποψη.

Επιπλέον, είναι συνέχεια μέσα στην ενέργεια και στο κέφι και κάνει φιλίες πολύ πολύ εύκολα. Βρίσκει πάντα ένα θέμα προς συζήτηση και όταν μιλάει με κάποιον, τείνει να του αφιερώνει όλη την απερίσπαστη προσοχή του. Η αισιοδοξία του τον κάνει τόσο συμπαθητικό σε όλο τον κόσμο και είναι πολλά τα άτομα που θα τον ήθελαν για κολλητό τους, εάν ήξεραν που να τον βρουν και πώς να τον προσεγγίζουν. Αναμφίβολα, είναι από τα πιο δημοφιλή και τα πλέον κοινωνικά ζώδια.

Παρόλα αυτά, είναι άξιος εμπιστοσύνης και ιδιαίτερα έντιμος, μολονότι δύσκολα ένας άλλος άνθρωπος θα άνοιγε την καρδιά του ή θα εκμυστηρευόταν ένα σοβαρό μυστικό σε ένα τόσο επιπόλαιο και τόσο περιπετειώδη άτομο. Το μυαλό του τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και κανένας δεν μπορεί να ακολουθήσει τη σκέψη του. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που κάποιος είναι δύσκολο να τον πάρει στα σοβαρά και να τον βάλει ψηλά στη λίστα των κολλητών του. Ταιριάζει πολύ με τους Διδύμους, τους Κριούς και τους Λέοντες, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Ζυγούς και τους Υδροχόους.
 

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου  

Δύσκολο ζώδιο και ο Αιγόκερως! Για να γίνει κολλητός του κάποιος, πρέπει να ανεχθεί πολλά και να περάσει και αυτός από διάφορα τεστ για να κερδίσει την ταραγμένη καρδιά του. Το ζώδιο του Αιγόκερου τείνει να είναι λίγο ψυχρό και απόμακρο με τους ανθρώπους. Του αρέσει να περνάει ώρα μόνος του και να χάνεται στη δουλειά του. Αυτή είναι η κολλητή του, καθώς ξέρει πως δε θα τον προδώσει ποτέ. Η σοβαρότητα, η συνέπεια και η αυστηρότητα είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει και τυραννά τους γύρω του.

Έχει, συνήθως, συντηρητικές σκέψεις και θέλει τα πράγματα να γίνονται με τον τρόπο του. Δε βρίσκει λόγο να συμβιβαστεί, καθώς θεωρεί πως ποτέ κάποιος άλλος δε θα το έκανε αυτό για εκείνον. (Άσε, που η γνώμη του είναι και η πιο σωστή!) Τους λίγους φίλους που έχει, τους αγαπάει, αλλά του αρέσει να τους παιδεύει και λίγο. Μπορεί να κάνει καυστικά αστεία και μη δείχνει ποτέ την αγάπη και την αδυναμία του σ’ αυτούς με λόγια, αλλά με πράξεις.

Εάν βρεις το σωστό τρόπο να τον προσεγγίσεις, είσαι άτομο εμπιστοσύνης, έχεις τις σωστές ηθικές αξίες, είσαι λογικός και δεν παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου, μιλάς καλά ελληνικά, δεν είσαι κουτσομπόλης και άστατος και ξέρεις να συγκρατείς τον εαυτό σου και να μην ξεφεύγεις, τότε, ναι ο Αιγόκερως θα σου ανοιχτεί και θα μοιραστεί τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του μαζί σου! Τότε, θα λάβεις την απεριόριστη φιλία και συμπάθεια από αυτό το ζώδιο.

Και μη φοβάσαι, ο Αιγόκερως δε θα σε προδώσει ποτέ, ούτε θα σου πει ψέματα. Με αυτόν στο πλευρό σου, θα ακούς πάντα την αλήθεια, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Ταιριάζει πολύ με τους Καρκίνους, τους Ταύρους και τους Παρθένους, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Σκορπιούς και τους Ιχθύες.


Υδροχόος 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου

Ο Υδροχόος είναι ο ξεχωριστός φίλος που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος. Είναι αλτρουιστής, καινοτόμος και πρωτοποριακός. Το μυαλό του δε σταματάει να ταξιδεύει και να δουλεύει μέρα νύχτα. Μπορεί και τρέχει συνεχώς σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, να διοργανώνει συνέδρια και εκδηλώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Αν και χρειάζεται φίλους δίπλα του, δε νομίζω πως έχει το χρόνο να τους στηρίξει.

Γνωρίζει πολύ πολύ κόσμο και τους αγαπάει όλους, αλλά λόγω του φορτωμένου προγράμματος του δεν προλαβαίνει να τους βλέπει όσο θέλει. Εάν βέβαια, τον χρειάζονται θα γίνει χαλί να τον πατήσουν. Είναι ικανός να τρέξει έως την άκρη της γης για να τους εξυπηρετήσει και για να τους κάνει να αισθανθούν καλύτερα. Η προτεραιότητά του είναι οι άνθρωποί του, κι ας μη τους βλέπει πολύ συχνά. Είναι πάντα αυτός που θα τους ταράξει τα νερά, που θα τους ταρακουνήσει και θα τους ξεσηκώσει να γίνουν πιο ενεργητικοί και να τον βοηθήσουν να φέρει την αλλαγή.

Επίσης, είναι φιλαλήθης και άκρως ειλικρινής και θα πει στους φίλους του την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, όσο και να τους πονάει. Αμέσως μετά, βέβαια, θα φροντίσει να τους ανακουφίσει και να τους φτιάξει τη διάθεση, όπως μόνο αυτός ξέρει. Δίνει την αγάπη του χωρίς ανταλλάγματα και εμπιστεύεται πολύ εύκολα όποιον συμπαθεί.

Μερικές φορές, δε, μπορεί να μη δείχνει εμπιστοσύνη στον ίδιο του τον εαυτό και να προτιμά να στηριχθεί πάνω στου άλλους. Ταιριάζει πολύ με τους Λέοντες, τους Διδύμους και τους Ζυγούς, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Κριούς και τους Τοξότες.


Ιχθύς 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Ο Ιχθύς αποτελεί τον τέλειο φίλο. Είναι το ζώδιο που θα αγκαλιάσει τους δικούς του ανθρώπους και θα τους φερθεί με τη μέγιστη τρυφερότητα. Είναι ρομαντικός, συμπονετικός και ευαίσθητος. Συμπαθεί όλο τον κόσμο και έχει μάθει να δίνεται σε όλον τον κόσμο. Χάνεται συχνά στις δικές του σκέψεις και δε φοβάται να τις μοιραστεί με άλλους. Είναι συχνά στο δικό του ροζ συννεφάκι και αυτό αποτελεί ένα γοητευτικό σημείο για πολλούς ανθρώπους. Καταφέρνει να βρίσκει ηρεμία εκεί που δεν υπάρχει και αυτή τη διοχετεύει και στους άλλους. Μόλις γίνει φίλος με κάποιον και νιώσει κοντά του, τότε του ανοίγεται και τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Είναι καλός ακροατής και προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου για να τον βοηθήσει. Είναι, ακόμα, ευχάριστος στην παρέα, χαμογελαστός και αρκετά κοινωνικός. Σε περίπτωση τσακωμού ή ρήξης, θα είναι ο πρώτος που θα ζητήσει να τα βρείτε ή τουλάχιστον να μιλήσετε για να μη μείνετε τσακωμένοι και γιγαντωθεί το πρόβλημα. Φημίζεται, ακόμα, για τους τρόπους του και για την καλή του την καρδιά και δεν μπορεί να διανοηθεί πως θα πληγώσει κάποιον φίλο του.

Ακριβώς επειδή εκείνος πληγώνεται τόσο εύκολα και μπορεί να πέφτει ψυχολογικά, δε θέλει να πειράζει ούτε μύγα. Επιπλέον, τυγχάνει να είναι αρκετά διαισθητικός και γι’ αυτό το λόγο ακολουθεί πάντοτε την καρδιά του. Δεν είναι πως δεν ακούει τη γνώμη των άλλων, απλώς τραβάει το δικό του δρόμο, ώστε να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του και τη συνείδησή του. Αξίζει για φίλος και είναι άξιος εμπιστοσύνης, απλώς θέλει λεπτούς χειρισμούς και καλούς τρόπους. Ταιριάζει πολύ με τους Παρθένους, τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος με τους Ταύρους και τους Αιγόκερους.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.