astropedia.gr

Ο 4ος οίκος στην συναστρία

Ο 4ος οίκος στην συναστρία
Ο 4ος οίκος σηματοδοτεί το σπίτι και την οικογένεια και θεωρείται γωνιακός οίκος, έτσι κατέχει ιδιαίτερη σημασία στη μελέτη της συναστρίας. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο σύντροφός μας επηρεάζει την οικογένεια και την ακίνητη περιουσία μας και τη συμβολή του στη συναισθηματική μας διάθεση. Επειδή ο τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύει τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα, μπορεί να είναι κάπως περίπλοκος.

Τα συναισθήματα δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν και να περιγραφούν με λόγια, όμως παίζουν καταλυτικό ρόλο σε μια ερωτική σχέση. Ο τέταρτος οίκος περιγράφει επίσης τα συναισθήματα που ξεκινούν από την παιδική μας ηλικία, τις σχέσεις με την οικογένειά μας, είναι ένας προσωπικός οίκος που δείχνει ό, τι κρύβεται στο βάθος της ψυχής μας, έτσι στη μελέτη της συναστρίας δείχνει κατά πόσο το άτομο που έχουμε απέναντί μας μπορεί να μας βοηθήσει ή όχι στην έκφραση αυτών των συναισθημάτων που κρύβουμε μέσα μας. Μπορούμε να δούμε αν μαζί έχουμε τη διάθεση να κάνουμε οικογένεια ή να συγκατοικήσουμε.

Οι πλανήτες του συντρόφου μας στον τέταρτο οίκο μας, μας κάνουν να νιώθουμε βαθιά συνδεδεμένοι και ανάλογα τη φύση του πλανήτη, ενισχύουν ή αποτρέπουν την οικειότητα. Επίσης, σηματοδοτούν αν μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια και φροντίδα, αν έχουμε κοινές οικογενειακές καταβολές και παραδόσεις. Επειδή ο τέταρτος οίκος αναφέρεται στο κάρμα, δείχνει ότι υπάρχει μια καρμική σχέση, νιώθουμε σαν να γνωρίζαμε αυτό το πρόσωπο από το παρελθόν. 

Διάβασε παρακάτω την επιρροή του κάθε πλανήτη στον 4ο οίκο στη συναστρία

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ήλιος σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου,αυξάνεις την επιθυμία του συντρόφου σου για να κάνετε μαζί οικογένεια ή να συγκατοικήσετε. Ακόμη και αν ο σύντροφός σου είναι άτομο που θέλει την ελευθερία του, μαζί σου θέλει να δημιουργήσει οικογένεια ή να ζήσετε μαζί καθώς τον κάνεις να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.Του αφυπνίζεις την τρυφερή, συναισθηματική και ζεστή πλευρά της προσωπικότητάς του και τον κάνεις να νιώθει άνετα μαζί σου. Μπορεί επίσης να είσαι εσύ εκείνος που δίνει τα περισσότερα στη σχέση και να αναλάβεις τη φροντίδα του συντρόφου σου. Από την πλευρά σου αισθάνεσαι πολύ άνετα να μιλάτε μαζί για βαθιά, ευαίσθητα θέματα και οικογενειακά ζητήματα ή μπορεί μαζί να δημιουργήσετε ακίνητη περιουσία. Ίσως ο σύντροφός σου, σου θυμίζει σε ασυνείδητο επίπεδο ένα μέλος της οικογένειάς σου. Αυτή είναι μια εξαιρετική οικοθεσία για την οικοδόμηση μιας διαρκούς και ασφαλούς σχέσης ή ακόμα και για γάμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, νιώθεις σαν «στο σπίτι» σου με το σύντροφό σου από την αρχή της γνωριμίας σας.

Η Σελήνη στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν η Σελήνη σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου, ωθείς το σύντροφό σου να θέλει να ζήσει μαζί σου αλλά και να δημιουργήσετε μαζί μια σταθερή σχέση. Και οι δυο σας έχετε παρόμοια ανατροφή και οικογενειακές καταβολές και θέλετε τις περισσότερες φορές να είστε μόνοι οι δυο σας, μακριά από τα πλήθη. Χαρίζεις στο σύντροφό σου ασφάλεια και σιγουριά και σας αρέσει να μοιράζεστε τα καθήκοντα της ζωής. Μπορεί ασυνείδητα να δημιουργείς στο σύντροφό σου νοσταλγία για  συναισθήματα του παρελθόντος. Πάνω απ’ όλα όμως, θέλετε και οι δυο σας να δημιουργήσετε οικογένεια και νιώθετε ότι αυτό είναι γραφτό να γίνει. Αισθάνεστε και οι δυο σας μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας και υπάρχει ένα είδος ψυχικού συντονισμού των συναισθημάτων σας. Γαλουχείτε ο ένας τον άλλο συναισθηματικά και δεν φοβάστε να εκδηλώσετε τις ανάγκες σας και τα ενδόμυχα συναισθήματά σας. Ίσως μαζί εμπλακείτε σε οικογενειακές υποθέσεις ή ζητήματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.

Ο Ερμής στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Ερμής σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου,σου αρέσει να συζητάς πολύ προσωπικά ζητήματα με το σύντροφό σου. Κάνεις το σύντροφό σου να σκέφτεται και να μιλά γιατο σπίτι και την οικογένεια κάθε φορά που είστε μαζί και αισθάνεται ότι σε ενδιαφέρει να ακούς τις ανάγκες του καθώς είσαι φιλικός και επικοινωνιακός μαζί του.Τον κάνεις να νιώθει άνετα για να εκφραστεί μαζί σου, να μιλά για πολύ προσωπικά του θέματα κι αυτό δημιουργεί γερά συναισθηματικά και ψυχολογικά θεμέλια στη σχέση σας και σας φέρνει πιο κοντά μεταξύ σας. Οι ιδέες σου και οι απόψεις σου επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ο σύντροφός σου χειρίζεται τις οικογενειακές του υποθέσεις ή ζητήματα ακίνητης περιουσίας. Τα πρόσωπατης οικογένειας του συντρόφου σου είναι πιθανό να επηρεάσουν τις αποφάσεις σου και τον τρόπο επικοινωνίας στη σχέση σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωθείς το σύντροφό σου να ενδιαφερθεί για ό, τι σχετίζεται μετην ακίνητη περιουσία, τη γη και γενικότερα το περιβάλλον.

Η Αφροδίτη στον 4ο οίκο στη συναστρία
Όταν η Αφροδίτη σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου,και οι δυο σας αγαπάτε να περνάτε χρόνο μαζί και δείχνετε μεγαλύτερη αγάπη για το σπίτι και την οικογένεια. Η αισθητική ομορφιά του σπιτιού σας είναι απαραίτητη για σας και νιώθετε την ανάγκη να ζείτε μαζί σε ένα όμορφο και άνετο σπίτι αλλά και ένα αρμονικό περιβάλλον. Αυτή η οικοθεσία δείχνει ότι έχετε βαθιά συναισθήματα αγάπης και θαυμασμού ο ένας προς τον άλλον και σας αρέσει να διασκεδάζετε περισσότερο στο σπίτι. Απολαμβάνετε μαζί τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές στο σπίτι μαζί. Μπορεί επίσης να καλλωπίσεις και να ομορφύνεις το σπίτι του συντρόφου σου ή να συμβάλεις στη βελτίωση των σχέσεων με την οικογένειά του. Τον βοηθάς να έχει κατανόηση και αρμονία στην κοινή οικογενειακή ζωή σας. Από την πλευρά του ο σύντροφός σου σε βοηθά να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου και τα ταλέντα σου. Αυτή η οικοθεσία είναι πολύ καλή για δημιουργία οικογένειας και γάμο, καθώς η κοινή ζωή σας στο σπίτι είναι συνήθως χαρούμενη και αρμονική.

Ο Άρης στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Άρης σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου, αναλώνεις μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς σου, ασχολούμενος με το σπίτι και την οικογένεια του συντρόφου σου. Και οι δυο σας έχετε ομοιότητες ως προς τον τρόπο που έχετε ανατραφεί ή κάποιες αντιδράσεις σου, θυμίζουν στο σύντροφό σου την παιδική του ηλικία ή ένα μέλος της οικογένειάς του. Ίσως εκνευρίζεσαι και δημιουργείς αντιδραστικές συμπεριφορές σε σχέση με θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια του συντρόφου σου ή σε σχέση με πρόσωπα του παρελθόντος του ή σε ζητήματα που αφορούν την ανατροφή του. Αν ο Άρης σου δέχεται καλές όψεις παρέχεις ενεργητικότητα στο σύντροφό σου να ασχοληθεί με το σπίτι και την οικογένειά σας αλλά αν δέχεται αρνητικές όψεις, δημιουργούνται διχόνοιες, συγκρούσεις και συναισθηματικά προβλήματα από την αδυναμία να είστε συνεργάσιμοι μεταξύ σας ο ένας προς τις οικογενειακές υποθέσεις του άλλου. Επίσης,είναι πιθανό να θεωρείς το σύντροφό σου τεμπέλη ή συναισθηματικά δεμένο με την οικογένειά του. Αυτή η οικοθεσία μπορεί να είναι δύσκολη για τις έγγαμες σχέσεις.

Ο Δίας στον 4ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Δίας σου πέφτει στον 4οοίκο του συντρόφου σου,δημιουργείται μεταξύ σας μια πολύ στενή και οικεία σχέση, έχετε και οι δυο σας τον ενθουσιασμό να δημιουργήσετε σπίτι και οικογένεια μαζί, καθώς νιώθετε ότι και οι δυο σας έχετε πολλά κοινά. Μπορεί να υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με την οικογένειά σας και αυτό δείχνει ότι η κοινή οικογενειακή σας ζωή θα είναι πολύ θετική. Επιδράς ευνοϊκά στο σύντροφό σου σε ό, τι αφορά τις οικογενειακές υποθέσεις του και του παρέχεις αισιοδοξία και θετικά συναισθήματα. Από την πλευρά του ο σύντροφός σου, σου χαρίζει μια πολύ ευτυχισμένη ζωή στο σπίτι και νιώθετε πιο χαρούμενα όταν είστε στο σπίτι μαζί. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο στη διεκπεραίωση των οικογενειακών υποχρεώσεων ενώ έχετε κοινές πεποιθήσεις όσον αφορά το σπίτι και την οικογένεια. Αυτή είναι μια πολύ καλή οικοθεσία για γάμο και συγκατοίκηση. Αν ο Δίας σου δέχεται άσχημες όψεις εκφράζεις μια εγωιστική, κτητική αγάπη και γίνεσαι υπερπροστατευτικός.

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Κρόνος σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου,κάποιες αρνητικές περιστάσεις ή υποχρεώσεις σας εμποδίζουν να ζήσετε μαζί ή θέματα εργασίας ή σε σχέση με τα παιδιά μπλοκάρουν την επιθυμία σας να κάνετε οικογένεια. Μπορεί να υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα ή πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πριν ζήσετε μαζί. Αν ο Κρόνος σου δέχεται καλές όψεις βοηθάς το σύντροφό σου να γίνει πιο ώριμος και να είναι συνεπής στις οικογενειακές υποχρεώσεις του. Έχεις μια σταθεροποιητική επίδραση στο σπίτι του και του παρέχεις ασφάλεια και σιγουριά. Αν ο Κρόνος σου δέχεται πολλές αρνητικές όψεις, νιώθεις κατά κάποιο τρόπο μια εσωτερική πίεση να ζήσετε μαζί κι αν το καταφέρετε, τίθενται μεταξύ σας αυστηροί κανόνες και υποχρεώσεις ή θα ζείτε λιτά. Βαριές οικογενειακές ευθύνες απαιτούν πειθαρχία και προσπάθεια για τη διατήρηση της σχέσης ή οι οικογενειακές ανάγκες είναι πιθανό να αυξήσουν το φόρτο της εργασίας σου. Μπορεί επίσης να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των επαγγελματικών υποχρεώσεων σου και της επιθυμίας του συντρόφου σου για οικογένεια. Ο σύντροφός σου θα σε θεωρεί συναισθηματικά αδιάφορο για τα βαθύτερα συναισθήματά του και τις ανάγκες του.

Ο Ουρανός στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Ουρανός σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου, ενισχύεις την επιθυμία του συντρόφου σου για ελευθερία και αλλαγή, αμφισβητώντας τις βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και ιδέες του για το σπίτι και την οικογένεια ή αντιδρώντας στον τρόπο που έχει ζήσει κατά την παιδική του ηλικία και γενικά στο παρελθόν του. Αν ο Ουρανός σου δέχεται θετικές όψεις, τον ενθαρρύνεις να ξεφύγει από το παρελθόν του και τις αρνητικές οικογενειακές καταβολές και τον βοηθάς να είναι δημιουργικός στο σπίτι σας. Μπορεί να συμβάλεις με θετικό τρόπο στην απελευθέρωση υποσυνείδητων αρνητικών καταστάσεων που παρεμποδίζουν το σύντροφό σου να νιώσει ασφάλεια και οικειότητα στη σχέση σας. Μπορεί επίσης να επιλέξεις ένα σπίτι που είναι ασυνήθιστο ή να το διακοσμήσεις με πρωτότυπο τρόπο. Αν ο Ουρανός σου δέχεται άσχημες όψεις μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές ανατροπές στο σπίτι σας και στις οικογενειακές σας υποθέσεις και κυρίως είσαι εσύ ο υπεύθυνος για τις ασυνήθιστες αναστατώσεις στο σπίτι ή την οικογενειακή σας ζωή. Επιφέρεις σημαντικές και απότομες αλλαγές και διακυμάνσεις στην ψυχολογική κατάστασητ ου συντρόφου σου ή αρνείσαι να αποδεχτείς τους φίλους του και την οικογένειά του.

Ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Ποσειδώνας σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου, υπάρχουν ασαφείς και θολές συνθήκες στη σχέση σας γύρω από την οικογένεια του συντρόφου σου ή το παρελθόν του. Ο σύντροφός σου μπορεί να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα μέλος της οικογένειάς του κι αυτό μπορεί να επηρεάσει το χρόνο που αναλώνετε στο σπίτι μαζί. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται θετικές όψεις, προσφέρεις συμπόνια και υποστήριξη στο σύντροφό σου και έχεις φαντασία στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Το σπίτι σας είναι ένας χώρος ηρεμίας και γαλήνης. Βοηθάς το σύντροφό σου να απελευθερώσει οποιαδήποτε παρελθόντα οικογενειακά τραύματα και πόνο και δημιουργείται μεταξύ σας ισχυρή συναισθηματική και ψυχική σύνδεση.  Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται άσχημες όψεις, μπορεί να τον υπονομεύεις ή να τον παραπλανάς συναισθηματικά και ψυχολογικά και του δημιουργείς σύγχυση, ακόμα και νευρωτικές τάσεις. Μπορεί να αισθάνεσαι παρεξηγημένος και αγνοημένος ή ακόμα και απόρριψη εξαιτίας της αδιαφορίας και της έλλειψης ευαισθησίας του συντρόφου σου ενώ ο σύντροφός σου σε θεωρεί απειλή για τησυναισθηματική του ασφάλεια. Αυτή η οικοθεσία δείχνει μια καρμική σχέση.

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Πλούτωνας σου πέφτει στον 4ο οίκο του συντρόφου σου,έχεις ένα έντονο και βαθύ ενδιαφέρον για την οικογένεια, την ανατροφή και το παρελθόν του συντρόφου σου, θέλεις να αποκαλύψεις ό,τι είναι κρυμμένο κάνοντας πολλές προσωπικές ερωτήσεις. Μπορεί να προσπαθήσεις να ελέγξειςτα πράγματα στο σπίτι σας ή ζητήματα που αφορούν την οικογένεια του συντρόφου σου, με αποτέλεσμα ο σύντροφός σου να αισθάνεται ότι είσαι πολύ κυρίαρχος, ελεγκτικός και αυταρχικός. Αν ο Πλούτωνας σου δέχεται θετικές όψεις, μπορεί να βοηθήσεις το σύντροφό σου να ξεπεράσει το αρνητικό παρελθόν και τις εμμονές που πηγάζουν από την παιδική του ηλικία, κάνοντάς τον να νιώθει ασφάλεια, άνεση και οικειότητα μαζί σου, πράγμα το οποίο δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας. Έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε μαζί έναν ισχυρό στενό δεσμό. Αν ο Πλούτωνας σου δέχεται αρνητικές όψεις, φέρνεις στην επιφάνεια με κακεντρεχή τρόπο παλιές πληγές που πονάνε και μπορεί ακόμα να γίνεις υπαίτιος της απομάκρυνσης του συντρόφου σου από την οικογένειά του ή την απώλεια ακίνητης περιουσίας.Newsletter