astropedia.gr

Αρσενικοί και θηλυκοί πλανήτες στον χάρτη

Αρσενικοί και θηλυκοί πλανήτες στον χάρτη
Τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει: αρσενικοί και θηλυκοί πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη. Η ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας και το εξελικτικό μας ταξίδι προς την αυτοπραγμάτωση δε σταματά ποτέ και από τη στιγμή που το ξεκινήσουμε συνειδητά τότε βλέπουμε ορατά αποτελέσματα και ικανοποιούμαστε από αυτά. Η δυσκολία εμφανίζεται όταν μπαίνουμε συνειδητά στη διαδικασία να δουλέψουμε με τον εαυτό μας μέσα από μια σχέση. Μέσω δηλαδή και μαζί με έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος φέρνει και αυτός στη σχέση τα δικά του θέματα που έχει να δουλέψει και να επιλύσει.


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Έχεις εκτιμήσει σωστά τα μηνύματα που σου δίνει;     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 
 
Στο παιχνίδι των σχέσεων ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι οι αρσενικές και οι θηλυκές ποιότητες που εντοπίζονται στον χάρτη μας, τόσο τον δικό μας όσο και του συντρόφου μας. Βασική λειτουργία επιτελούν οι θέσεις των φώτων, του Ήλιου και της Σελήνης δηλαδή, αλλά και αυτές της Αφροδίτης και του Άρη.

Στη μελέτη ενός χάρτη που ανήκει σε άνδρα θα εξετάσουμε αρχικά τους θηλυκούς πλανήτες του (Σελήνη και Αφροδίτη) για να δούμε αυτό που αναζητά και ψάχνει μέσα από μία σχέση με γυναίκα. Σε χάρτες που ανήκουν σε γυναίκες από την άλλη θα εστιαστούμε στους αρσενικούς πλανήτες (Ήλιος και Άρης) για να δούμε αυτό που την κάνει να βρίσκει τον εαυτό της μέσα από έναν άνδρα.  

Η φράση ''βρίσκω τον εαυτό μου μέσω ενός άλλου'' είναι φράση κλειδί και θα πρέπει να κατανοηθεί πριν προχωρήσουμε, η ψυχολογική διαδικασία της προβολής.
Μια πολύ απλή εξήγηση είναι ότι μέσα από μια σχέση ψάχνουμε να δούμε τα στοιχεία αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε μέσα μας σε λανθάνουσα μορφή και λόγω φύλου και κοινωνικών περιορισμών δε μπορούμε να εκδηλώσουμε άμεσα και αυθόρμητα.

Ένας άνδρας λοιπόν με αρσενικούς πλανήτες (Ήλιος, Άρης) σε θηλυκά ζώδια στον χάρτη του (τα θηλυκά ζώδια είναι Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθύς) έχει βαθύτερα την ανάγκη να είναι στοργικός, υποστηρικτικός, να παρουσιάζει τις κινήσεις του σαν απόφαση του άλλου και να ''ονειρεύεται'', ποιότητες δηλαδή που ταιριάζουν παραδοσιακά στο θηλυκό φύλο. Αντίστοιχα μια γυναίκα με θηλυκούς πλανήτες (Σελήνη και Αφροδίτη) σε αρσενικά ζώδια (τα αρσενικά ζώδια είναι Κριός, Δίδυμος, Λέοντας, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος) έχει τη βαθύτερη ανάγκη να δράσει, να αναλάβει πρωτοβουλίες ξεκάθαρα, να μιλήσει για θέματα που μπορεί να είναι και ταμπού και να εκφράσει το μυαλό της και όχι το σώμα της,  πράγματα που η κοινωνία δεν περιμένει από μια τυπική γυναίκα.  

Μιλάμε λοιπόν για τη θηλυκή πλευρά του άνδρα και την αρσενική πλευρά της γυναίκας, στοιχεία και ανάγκες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν, εφόσον θέλουμε να χτίσουμε μια υγιή και λειτουργική σχέση όπου και οι δύο μπορούν να βιώσουν όλες τις πτυχές του εαυτού τους. Η κατανόηση των παραπάνω είναι ακριβώς αυτό που μας ενώνει με κάποιον. Η αποδοχή και η τροφοδοσία των βαθύτερων αναγκών του άλλου πέρα από στερεότυπα και κοινωνικές νόρμες. Το να δούμε και να αποδεχτούμε τον άλλον έτσι όπως είναι στην αλήθεια χωρίς το αμπαλάζ της κοινωνίας και των στερεότυπων ρόλων. Αυτό που μας χωρίζει όμως και ίσως δημιουργεί ακόμη και προβλήματα μέσα σε μια σχέση είναι η εξισορρόπηση του κομματιού που αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου, οι θηλυκοί πλανήτες ενός άνδρα δηλαδή και η θέση τους και αντίστοιχα οι αρσενικοί πλανήτες μια γυναίκας.

Θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά σε έναν ανδρικό χάρτη η σχέση που έχουν οι αρσενικοί του πλανήτες με τους θηλυκούς του.
Αν οι αρσενικοί πλανήτες του που στην ουσία δηλώνουν το πώς αυτός θα λειτουργήσει έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα και τις ανάγκες που του δημιουργούν οι θηλυκοί του πλανήτες και άρα σε αντίθεση με αυτό που ψάχνει σε μια γυναίκα, τότε είναι πολύ πιθανόν ενώ αρχικά ελκύεται από έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας στην πορεία να μη μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα από αυτήν. Το αντίστοιχο αλλά με ανεστραμμένη την πολικότητα των πλανητών θα πρέπει να εξετάσουμε και σε έναν γυναικείο χάρτη.

Σε έναν ανδρικό χάρτη η θέση της Σελήνης και της Αφροδίτης, τα ζώδια που βρίσκονται και ο οίκος δηλώνουν το είδος της γυναίκας που τον ελκύει.
Ένας άνδρας για παράδειγμα με αυτούς τους πλανήτες στον Σκορπιό θα αναζητήσει μια γυναίκα έντονη, μυστήρια και παθιασμένη. Αν όμως οι αρσενικοί του πλανήτες είναι για παράδειγμα σε ζώδια που προτιμούν την ηρεμία και τα ξεκάθαρα πράγματα τότε σίγουρα ο άνδρας αυτός δε θα μπορέσει να είναι ο εαυτός του τελικά όσο και να τον ελκύει η σχέση με μια τέτοια γυναίκα.

Αντίστοιχα μια γυναίκα με τους αρσενικούς της πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου για παράδειγμα ή στον δεύτερο οίκο θα ενδιαφερθεί για έναν άνδρα που είναι σταθερός, της παρέχει ασφάλεια και την φροντίζει οικονομικά. Αν όμως οι θηλυκοί της πλανήτες βρίσκονται σε ζώδια και οίκους ελευθερίας και αυτοέκφρασης τότε ίσως αυτή η γυναίκα πιεστεί και δεν είναι 100% ο εαυτός της μέσα από μια πιεστική και κτητική σχέση ασφάλειας..  

Καταλήγοντας, δεν είναι απαραίτητο όλοι οι χάρτες να έχουν τέτοιες ανισορροπίες αλλά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υπάρχει το άτομο θα πρέπει να λάβει υπόψιν του σοβαρά το γεγονός αυτό και να κάνει την απαραίτητη αυτοανάλυση ώστε να μπορέσει μέσα σε μια σχέση να φέρει σε ισορροπία τόσο τα δικά του αιτήματα όσο και τα αιτήματα του άλλου ατόμου με αποτέλεσμα την αρμονία και τη ζωντανή δημιουργία μέσα από τη σχέση.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter