astropedia.gr

Ο Κρόνος στην ερωτική συναστρία

Ο Κρόνος στην ερωτική συναστρία
Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τον χρόνο, τους περιορισμούς , τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε, την ωρίμανση, την ευθύνη, την σκληρή δουλειά, την πραγματικότητα και την αφοσίωση. Μία σχέση φιλική, συγγενική, επαγγελματική ή ερωτική δεν μπορεί να επιβιώσει αν οι άνθρωποι δεν νιώθουν το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος ο ένας προς τον άλλο. Κάθε ουσιαστική σχέση απαιτεί δουλειά και προσπάθεια.

Σε μια ερωτική συναστρία, ο Κρόνος φανερώνει την ποιότητα, τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι αλλά και την διάρκεια μιας σχέσης. Είναι απαραίτητο να σχηματίζει όψεις ο Κρόνος του ενός με τους πλανήτες του άλλου ατόμου, προκειμένου να υπάρξει διάρκεια στη σχέση. Όσες περισσότερες όψεις μεταξύ των ωροσκοπίων των δύο ατόμων σχηματίζονται, τόσο η σχέση έχει μέλλον και ανάπτυξη μέσα στο χρόνο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν μακροχρόνιες σχέσεις χωρίς όψεις Κρόνου σε μια ερωτική συναστρία.

Όταν ο Κρόνος συνδέει δύο ωροσκόπια, πάντα υπάρχει μια αίσθηση κοινής δέσμευσης, καθήκοντος και είναι επιβεβλημένο η δέσμευση να είναι τυπική, επισημοποιημένη και όχι κρυφή ή ελεύθερη όπως θα ήταν σε μια συναστρία με έντονες όψεις Πλούτωνα ή Ουρανού. Χωρίς τη συμμετοχή του Κρόνου στην συναστρία, στην πρώτη δυσκολία που θα ανακύψει στη σχέση, είναι σχεδόν βέβαιο πως το ζευγάρι θα στραφεί σε άλλους συντρόφους και δε θα παλέψει για να είναι μαζί.

Μπορεί βέβαια η ενέργεια αυτού του πλανήτη να είναι βαριά και κάπως αυστηρή, εντούτοις σε βάθος χρόνου και εφόσον το ζευγάρι έχει περάσει τα τεστ με επιτυχία, ο πλανήτης επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο. Οι προκλήσεις και τα εμπόδια είναι που δοκιμάζουν κατά πόσο αξίζει η σχέση, αν υπάρχει πραγματική αγάπη, με τον Κρόνο τίποτα δε κερδίζεται εύκολα. Τα άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια και προκλήσεις, κυρίως όταν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις. Με θετικές όψεις μπορούμε να μιλάμε για μια σχέση που έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να καταλήξει σε μια ευτυχισμένη και σταθερή συμβίωση, φυσικά αν αυτό δεν μπλοκάρεται από άλλους παράγοντες στο ωροσκόπιο. 

Σ’ αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις επαφές του Κρόνου με τους εσωτερικούς πλανήτες, τον Ήλιο που εξουσιάζει το Εγώ και την προσωπικότητα του ατόμου, την Σελήνη που αφορά τον συναισθηματικό κόσμο και τις διαθέσεις μας, την Αφροδίτη που εξουσιάζει τον έρωτα και την αγάπη, τον Άρη που σχετίζεται με την σεξουαλική δραστηριότητα και τα κίνητρα, τον Ερμή που εξουσιάζει το μυαλό και την επικοινωνία.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό  
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα 
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699


Όψη Ήλιου – Κρόνου
Αυτή η όψη εντοπίζεται σε πολλές συναστρίες ζευγαριών με μακροχρόνιες σχέσεις ή γάμο. Είναι τόσο δυνατή, ικανή να φέρει κοντά δύο ανθρώπους από εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα. Πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για μια όψη εξάρτησης και κοινών υποχρεώσεων. Συνήθως η πρώτη επαφή είναι μοιραία.

Με θετικές όψεις το άτομο που αντιπροσωπεύεται από τον Ήλιο νιώθει ασφάλεια με τον Κρόνο καθώς το άτομο με τον Κρόνο τον ωθεί να κάνει πράξεις τις επιθυμίες του και του διδάσκει την αξία της υπομονής. Μαζί βελτιώνονται και εξελίσσονται και ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Ο Κρόνος θα στηρίξει τον Ήλιο και θα τον βοηθήσει να ωριμάσει και να προοδεύσει και ο Ήλιος θα κάνει τον Κρόνο πιο αυθόρμητο, εξωστρεφή και δυναμικό. Το άτομο που έχει τον Κρόνο δείχνει θαυμασμό στο άτομο που έχει τον Ήλιο, αφού ο Ήλιος είναι σε θέση να εκφράσει τις ιδιότητες που ο Κρόνος φοβάται.

Με δυσαρμονικές όψεις, το άτομο με τον Κρόνο μπορεί να κριτικάρει τον Ήλιο, γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να εκφράσει αυτές τις ιδιότητες, εκτός αν είναι αρκετά ώριμος. Σε αυτή την σχέση υπάρχουν πολλές απαιτήσεις που φέρνει κυρίως το άτομο με τον Κρόνο, αυστηρή κριτική και συνεχής έλεγχος. Αν το άτομο με τον Κρόνο δεν έχει δουλέψει πάνω στις ανασφάλειες του, μπορεί να γίνει πολύ καταπιεστικό και να σταματήσει την εξέλιξη του ατόμου με τον Ήλιο, από φόβο μήπως τον εγκαταλείψει.

Όψη Σελήνης – Κρόνου

Με θετικές όψεις, η Σελήνη αισθάνεται ασφάλεια και οικειότητα με τον Κρόνο, ο οποίος της παρέχει την συναισθηματική ασφάλεια που θέλει. Η σχέση αντέχει ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις και συνήθως η ερωτική έλξη διαρκεί για μεγάλο διάστημα. Τα συναισθήματα θα γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά και βαθιά στο πέρασμα του χρόνου. Το άτομο της Σελήνης νιώθει ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη δίπλα στον Κρόνο. Το άτομο του Κρόνου καταρρίπτει τις συναισθηματικές του άμυνες και ανοίγεται σε αυτή τη σχέση όσο περνάει ο καιρός.

Με αρνητικές όψεις η σχέση έχει πολλές διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα. Η Σελήνη αισθάνεται μη αγαπητή και της δημιουργούνται πολλές ανασφάλειες με αποτέλεσμα η σχέση να καθίσταται αρκετά ψυχοφθόρα. Το άτομο με τον Κρόνο θέλει να ελέγχει τη Σελήνη και ενδέχεται να μείνει στη σχέση λόγω ανασφάλειας ή φόβου. Συνήθως υπάρχει συναισθηματική εξάρτηση.

Ο Κρόνος είναι πιο ψυχρός στη σχέση ενώ η Σελήνη έχει μεγαλύτερη ανάγκη για συναίσθημα. Βέβαια μια Σελήνη στον Αιγόκερω στην Παρθένο ή στον Ταύρο μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τον Κρόνο, από μια Σελήνη στον Καρκίνο που κατά πάσα πιθανότητα θα δεινοπαθήσει μαζί του. Συνήθως οι απογοητεύσεις, οι εντάσεις και ο εκνευρισμός είναι εμφανή στοιχεία αυτής της σχέσης.

Ο Κρόνος φοβάται την συναισθηματική φύση της Σελήνης και συμπεριφέρεται ελεγκτικά προκειμένου να την περιορίσει και να εξασφαλίσει πως δεν θα τον παρατήσει. Η Σελήνη από την άλλη νιώθει συνεχώς πληγωμένη από τη στάση του Κρόνου, με αποτέλεσμα να κλείνεται στον εαυτό της και να αντιμετωπίζει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Όψη Αφροδίτης – Κρόνου

Αυτή η όψη προσδίδει μια ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας από την πρώτη γνωριμία και πρόκειται για μια αγάπη με όρους.Επίσης, η όψη αυτή συναντάται σε ζευγάρια με διαφορά ηλικίας ή κοινωνικο-οικονομικού στάτους.

Με θετικές όψεις το άτομο με την Αφροδίτη παροτρύνει τον Κρόνο να διασκεδάζει περισσότερο, να είναι πιο κοινωνικός και να απολαμβάνει τα ωραία πράγματα της ζωής. Φέρνει στη ζωή του θέρμη και τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός και αξιαγάπητος. Ο Κρόνος από την πλευρά του ανταποδίδει στην Αφροδίτη, επενδύοντας σε μια κοινή μελλοντική πορεία και της παρέχει ασφάλεια και σταθερότερα σε υλικό και αισθηματικό επίπεδο. Συνήθως είναι δείκτης επισημοποίησης της σχέσης, ακόμη κι αν πρόκειται για τα πιο ανεξάρτητα άτομα. Ο έρωτας μπορεί να αντέξει στο χρόνο και να έχει μία πολύ καλή πορεία.

Με δυσαρμονικές όψεις το άτομο με τον Κρόνο προσπαθεί να ελέγχει την Αφροδίτη και να περιορίζει τις επιθυμίες της και την τάση της για καλοπέραση. Μπορεί να την κριτικάρει συνεχώς, να την κάνει να αισθάνεται ανασφάλεια για τον εαυτό της και να επιρρίπτει συνεχώς ευθύνες σε εκείνη για τα προβλήματα που ανακύπτουν. Σε πολλές περιπτώσεις, νιώθει ανασφάλεια και δεν εκφράζει τα συναισθήματα του, κάτι που σκοτώνει την Αφροδίτη η οποία ζει για να ακούει όμορφα και τρυφερά λόγια από το σύντροφό της.

Η Αφροδίτη νιώθει πως δεν την εκτιμά, την περιορίζει και είναι πολύ μουντός και προβλέψιμος. Η στάση του Κρόνου της προκαλεί πολλές αμφιβολίες και νιώθει δυστυχισμένη. Επίσης, εύκολα μπορεί και οι δύο να θεωρήσουν ο ένας τον άλλο δεδομένο. Μία Αφροδίτη σε γηινο ζώδιο μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τον Κρόνο και να τον φέρει βόλτα. Ενώ μια Αφροδίτη για παράδειγμα στον Τοξότη δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την ελευθερία της και να περιοριστεί στα αιτήματά του.

Όψη Άρη – Κρόνου
Από την αρχή της σχέσης, υπάρχει έντονη σεξουαλική επιθυμία, που ωστόσο αρχίζει να μειώνεται όσο η σχέση σταθεροποιείται και αρχίζουν να νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα και ασφάλεια μεταξύ τους τα δύο άτομα.

Με θετικές όψεις το άτομο με τον Κρόνο μαθαίνει στο ταίρι του να δρα πιο ώριμα και σοβαρά στη ζωή του, με λίγα λόγια βάζει το ταίρι του σε πρόγραμμα. Ο Άρης παίρνει σημαντικά μαθήματα από τον Κρόνο, όπως το να μαθαίνει να ελέγχει την παρορμητικότητα του και να γίνεται πιο υπομονετικός. Από την άλλη, ο Κρόνος μαθαίνει να διεκδικεί αυτά που θέλει χωρίς αναστολές και να ρισκάρει στον έρωτα. Το άτομο του Άρη παρασύρει με θετικό τρόπο τον σύντροφό του και τον παρακινεί να γίνεται πιο δραστήριος και αισιόδοξος.

Με δυσαρμονικές όψειςμπορεί να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αποχής από το σεξ και να είναι και οι δύο ανικανοποίητοι στην σχέση. Το άτομο με τον Κρόνο θέλει να κρατά τα ηνία της σχέσης και να κυριαρχεί στο άτομο με τον Άρη και αυτό φυσικά αποτελεί μόνιμη πηγή έντασης για το ζευγάρι, μιας και ο Άρης συνεχώς θα επαναστατεί και δε θα δέχεται υποδείξεις για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί.

Ο Κρόνος θα δυσκολεύεται να πάρει στα σοβαρά τον Άρη, θα τον θεωρεί επιπόλαιο και μέσα από πρέπει και κανόνες θα προσπαθεί να τον φέρει στα νερά του. Το άτομο με τον Κρόνο βάζει φρένο στις σεξουαλικές ορμές του Άρη και ο Άρης με τη σειρά του πυροδοτεί εντάσεις, καυγάδες και τακτικές που δημιουργούν ένα εμπόλεμο κλίμα στην σχέση. Ο Άρης αισθάνεται ότι εγκλωβίζεται μέσα από αυτή τη σχέση, πως η σεξουαλική του έκφραση περιορίζεται και χάνει την ζωντάνια του.

Όψη Ερμή – Κρόνου
Οι θετικές όψεις Ερμή -Κρόνου δείχνουν ότι υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων, αν και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια στην αρχή για να ξεπεραστούν κάποιες αναστολές και τα άτομα να μάθουν να εξωτερικεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Με θετικές όψεις, η σοφία και η ωριμότητα του Κρόνου θα γοητεύουν τον Ερμή, ο οποίος θα εξελίσσεται και θα νιώθει πως μπορεί να βασιστεί πάνω του ενώ από την άλλη, ο Κρόνος θα γοητεύεται από τον αυθορμητισμό, την ευφράδεια και την ζωντάνια που εκπέμπει ο Ερμής. Ο Ερμής θα μάθει στον Κρόνο να επικοινωνεί πιο άμεσα τα θέλω του και να εκφράζεται πιο εύκολα. Τέλος, τα άτομα που έχουν όψη Ερμή-Κρόνου δεν αποκλείεται να συνεργαστούν και επαγγελματικά με μεγάλη επιτυχία.


Αν έχουμε όμως δυσαρμονικέςόψεις;Αναμφισβήτητα η επικοινωνία είναι ένας βασικός παράγονταςγια την μακροβιότητα μιας σχέσης. Χωρίς να υπάρχει καλή επικοινωνία, άσχετα αν υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα και έντονα συναισθήματα είναι αμφίβολο κατά πόσο μια τέτοια σχέση μπορεί καταλήξει σε μια αρμονική συμβίωση, πόσο μάλλον σε μια συμβίωση γενικότερα. Αν υποθέσουμε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σκούρα τα πράγματα. Διαφωνίες σε πρακτικά ζητήματα, εντάσεις και παρεξηγήσεις. Με δυσαρμονικές όψεις θα υπάρξουν δυσκολίες στην διατήρηση μιας σταθερής επικοινωνίας.

Ο Κρόνος θα φέρνει περιορισμούς σε συναντήσεις, τηλεφωνήματα και στη έκφραση των συναισθημάτων του. Πολλές φορές θα αποπροσανατολίζει τον Ερμή για το πώς αισθάνεται στην εκάστοτε φάση. Ο Ερμής θα μαραζώνει από την έλλειψη επικοινωνίας και θα βρίσκεται συνεχώς σε ένα αδιέξοδο, δεν θα ξέρει πώς να βελτιώσει την επικοινωνία ή πώς να πλησιάσει τον Κρόνο. Θα πληγώνεται αρκετά από την ψυχρότητα του Κρόνου. Συνήθως θα υπάρχει ασυμφωνία ιδεών και αντίληψης που δύσκολα θα μπορούνγεφυρωθούν. |

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.