astropedia.gr

Η διέλευση του Πλούτωνα από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Πλούτωνα από τους γενέθλιους οίκους
Ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και αυτό σημαίνει ότι οι διελεύσεις του και οι όψεις που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες μας διαρκούν πολύ, χρειάζεται να περάσουν ακόμη και δύο χρόνια για να πάψει να λειτουργεί μια όψη του, ενώ χρειάζεται περίπου δώδεκα χρόνια για να διανύσει ένα οίκο. Ο ρόλος του Πλούτωνα είναι πάντα να εξυγιάνει αφού πρώτα καθαρίσει ως το κόκαλο την προβληματική περιοχή του χάρτη μας. Μετά από αυτό τα πράγματα αναγεννιούνται και λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν από αυτό όμως χρειάζεται να αλλάξουν ριζικά και να μεταμορφωθούν και γι’ αυτό ο Πλούτωνας συνδέεται με τον θάνατο.

Η αρνητική πλευρά του πλανήτη μπορεί να εκδηλωθεί κυρίως μέσα από τις δύσκολες όψεις που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες κατά τις διελεύσεις του, δηλαδή μέσα από συνόδους, τετράγωνα και αντιθέσεις, ενώ τα εξάγωνα και τα τρίγωνα του πλανήτη μπορούν να ενεργοποιήσουν θετικά και να ενδυναμώσουν τον πλανήτη που αγγίζουν στον γενέθλιο χάρτη μας.

Η επιρροή της διέλευση του πλανήτη από έναν συγκεκριμένο οίκο παραμένει πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες,  αόρατη και κρυφή, σαν ένα ηφαίστειο που πάει να ξυπνήσει, αλλά δεν έχει ακόμη εκραγεί. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξετάζουμε τις διελεύσεις του και να δώσουμε την προσοχή μας, το ενδιαφέρον μας και την φροντίδα μας στην συγκεκριμένη περιοχή του χάρτη μας από όπου περνά ο πλανήτης.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 1ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση αρχίζει με την σύνοδο του Πλούτωνα με τον ωροσκόπο μας, αλλά η επίδραση του πλανήτη θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Συνήθως με αυτό το πέρασμα γινόμαστε περισσότερο ξεκάθαροι και επιβαλλόμαστε περισσότερο. Στέλνουμε το μήνυμα στους άλλους ότι κανείς δεν πρέπει να ανακατεύεται μαζί μας και να μας πάει κόντρα. Επίσης αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια πολλά καταπιεσμένα συναισθήματα και μπλοκαρισμένες επιθυμίες, πράγματα που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε για κάποιο δικό μας λόγο.

Κάποιο θα προσπαθήσουν να επιβληθούν και να αποκτήσουν το πάνω χέρι στις καταστάσεις, ενώ για κάποιους άλλους αυτή η διέλευση λειτουργεί παθητικά και τους κάνει να προτιμούν να καταπιέσουν τις ανάγκες τους και να προσελκύσουν με αυτόν τον τρόπο άτομα που θα είναι αυτά επιβλητικά και χειριστικά. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον πρώτο οίκο πολλές φορές μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τις προθέσεις και τα κίνητρα των ανθρώπων με τους οποίους έχουμε επαφή και συνδιαλλαγή.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Κατά την διέλευση του Πλούτωνα από τον δεύτερο οίκο και ειδικότερα μάλιστα αν κάνει δύσκολες όψεις στον χάρτη μας, χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα χρήματά μας και τους πόρους μας. Οι δύσκολες όψεις του πλανήτη έχουν την τάση να καταστρέφουν τα πράγματα και να τα κάνει να σπάνε με κάποιο τρόπο. Αυτό δεν είναι φυσικά το τέλος, αλλά για να φτιαχτεί κάτι εκ νέου χρειάζεται πρώτα να φτάσει στο σημείο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Με την διέλευση δημιουργείται και η τάση να αποκτήσουμε χρήματα και αγαθά με όχι και τόσο τίμιους και νόμιμους τρόπους. Ο δεύτερος οίκος, πέρα από τα χρήματά μας και τα αγαθά δηλώνει και τις αξίες μας και την αυτοπεποίθηση που έχουμε, άρα η διέλευση αυτή μπορεί και να επηρεάσει όχι μόνο τα υλικά αγαθά μας αλλά και ό,τι εκτιμάμε και έχει αξία για εμάς

Διέλευση Πλούτωνα από τον 3ο γενέθλιο οίκο
Κατά την διέλευση όταν μιλάμε οι άλλοι μας ακούνε, είτε το θέλουμε είτε όχι! Ο Πλούτωνας ενισχύει και δίνει δύναμη στον λόγο μας, παρότι εμείς μπορεί και να μην το συνειδητοποιούμε αυτό, τουλάχιστον όχι μέχρι να δούμε ότι οι άλλοι αντιδρούν πολύ διαφορετικά σε αυτά που λέμε.

Ο τρίτος οίκος κυβερνά τα αδέλφια και τους γείτονες και ο Πλούτωνας αναδεικνύει και φέρνει στην επιφάνεια θέματα που είναι θαμμένα βαθιά. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά κατά την διέλευση για προβλήματα και μπερδέματα, ειδικότερα αν ο πλανήτης κάνει δύσκολες όψεις στον χάρτη μας. Διαμάχες και διαπληκτισμοί που ξεκινάνε αυτή την περίοδο με αδέλφια, στενούς συγγενείς ή γείτονες μπορεί να κρατήσουν αρκετά, αλλά αν μπορούμε να διαχειριστούμε τα θέματα με τον σωστό τρόπο, τότε είναι μια περίοδος που οδηγεί σε βαθιά μεταμόρφωση αυτών τον σχέσεων και στην ενδυνάμωσή τους.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση γίνεται στο χαμηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου που σημαίνει ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται απέναντι από το υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με την καριέρα με αποτέλεσμα η διέλευση αυτή να επιδρά και στα επαγγελματικά σου.  Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε εντάσεις κα παιχνίδια δύναμης που παίζονται στην εργασία μας και τα οποία μπορεί να τα μεταφέρουμε στο σπίτι μας και στην οικογενειακή μας ζωή. Ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις με αφεντικά, γονείς και συζύγους.  Ο Πλούτωνας από αυτή την θέση έχει την τάση να θάβει τα προβλήματα και να δημιουργεί μνησικακίες και απωθημένα που δεν εκφράζονται, αλλά συσσωρεύονται και οδηγούν σε τεράστιες εκρήξεις.

Όταν ο Πλούτωνας απομακρυνθεί από την ακμή του τέταρτου οίκου και συνεχίζει την διέλευση του μέσα από τον οίκο, τα προβλήματα δεν αφορούν τα επαγγελματικά μας πλέον, αλλά μόνο την ζωή μας στο σπίτι. Χρειάζεται να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πληρώσει την ασφάλειά μας και να προσέχουμε για φθορές ή απώλειες στο σπίτι. Από την άλλη η διέλευση αυτή είναι καλή γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά της για να επισκευάσουμε πράγματα στο σπίτι ή ακόμη και το ίδιο το σπίτι ή ακόμη και να μετακομίσουμε.

Αν αγοράζουμε σπίτι κατά την διέλευση του Πλούτωνα από τον τέταρτο οίκο μας, είναι καλύτερο να αγοράσουμε ένα σπίτι που χρειάζεται προσθήκες, βελτιώσεις και ανακαίνιση, γιατί η ενέργεια του Πλούτωνα έχει να κάνει με την αλλαγή και την ριζική μεταμόρφωση, παρά να αγοράσουμε ένα σπίτι καθόλα έτοιμο και τέλειο.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 5ο γενέθλιο οίκο

Ο πέμπτος είναι ο οίκος του ρομαντισμού, της δημιουργικότητας και των παιδιών καθώς επίσης των τυχερών παιχνιδιών και του ρίσκου. Ο  Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των άκρων και της εμμονής. Αν μας αρέσει να τζογάρουμε λοιπόν, με αυτή την διέλευση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί μπορεί να έχουμε μεγάλες και σημαντικές απώλειες. Το ίδιο ισχύει και για τις οικονομικές επενδύσεις που κάνουμε αυτή την περίοδο ή το χρηματιστήριο, ειδικά αν ο Πλούτωνας κατά την διέλευσή του κάνει δύσκολες όψεις με γενέθλιους πλανήτες μας.

Μπορεί να αποκτήσουμε εμμονές και να κινηθούμε τυφλά σε σχέση με τα θέματα του πέμπτου οίκου, όπως οι αγώνες, τα σπορ και τα παιχνίδια. Μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται να μην το παρακάνουμε. Αν όμως μας αρέσουν οι τέχνες και ασχολούμαστε με αυτές, τότε η διέλευση μπορεί να είναι πολύ δημιουργική και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αφεθούμε και να αφαιρέσουμε κάθε ψυχολογικό εμπόδιο από την δημιουργική και καλλιτεχνική μας έκφραση.

Καθώς ο πέμπτος οίκος ελέγχει τα αισθηματικά μας θέματα, κάθε ρομαντική σχέση αυτή την περίοδο χρειάζεται την προσοχή μας γιατί τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου επιφανειακά και ανώδυνα. Είναι έντονος ο κίνδυνος του να πάθουμε εμμονή εμείς ή το πρόσωπο με το οποίο έχουμε την σχέση και να υπάρχουν αρκετές σκηνές ζηλοτυπίας και όχι ευχάριστες καταστάσεις. Οι σχέσεις μέσα από αυτή την διέλευση μπορεί να έχουν ένα θεραπευτικό χαρακτήρα ή μπορεί από την άλλη να μας στείλουν για θεραπεία. Προσοχή στα παιχνίδια δύναμης με παιδιά και μην τα σπρώχνουμε στα άκρα με την στάση μας ως γονείς.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 6ο γενέθλιο οίκο

Ο έκτος είναι ο οίκος της καθημερινότητας και της υγείας. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι αρκετές φορές θέματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν όχι όταν κάποιος πλανήτης κάνει την διέλευσή του από αυτόν τον οίκο, αλλά όταν περάσει στο επόμενο ή όταν ετοιμάζεται να περάσει στον επόμενο οίκο. Τότε δυστυχώς βλέπουμε το θέμα, το οποίο όμως είχε αρχίσει να προετοιμάζεται κατά την διέλευση από τον έκτο οίκο.

Κατά την διέλευση του Πλούτωνα από τον έκτο οίκο είναι καλό να κάνουμε τακτικά τσεκάπ ούτως ή άλλως και είναι καλή περίοδος για αποκατάσταση υγείας μιας και ο Πλούτωνας μιλά για διαδικασίες μεταμόρφωσης και ριζικής αλλαγής. Ο Πλούτωνας όμως μιλά και για εμμονές, οπότε χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στην τάση να το παρακάνουμε, όπως για παράδειγμα με αυτές τις δίαιτες που υπόσχονται ότι θα χάσουμε πολλά κιλά σε λίγο χρόνο. Με αυτή την διέλευση χρειάζεται να είμαστε απόλυτα μετριοπαθείς.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 7ο γενέθλιο οίκο

Ο έβδομος είναι ο οίκος των σχέσεων, των συμβολαίων και των συνεργασιών. Με την διέλευση του Πλούτωνα από αυτόν τον οίκο χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε οτιδήποτε αφορά τις σχέσεις μας και κυρίως σχέσεις που ξεκινάνε κάτω από αυτή την επιρροή. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε σχέση μας αυτή την περίοδο θα προσπαθήσει να μας ελέγξει, να μας εκμεταλλευτεί ή με κάποιο τρόπο να στραφεί εναντίον μας, αλλά  σαφώς πρέπει να αντιληφθούμε και να λάβουμε υπόψιν την πιθανότητα που υπάρχει για κάτι τέτοιο.

Είναι σημαντικό να έχουμε ουσιαστική και ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη αυτή την περίοδο και όλα να συζητιούνται, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για μνησικακίες και απωθημένα επειδή κάτι δεν έχει εκφραστεί. Στα θετικά μπορούμε να πούμε ότι το πάθος και η σεξουαλικότητα μέσα σε έναν γάμο αυξάνονται.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Ο όγδοος είναι ο οίκος των χρημάτων και των πόρων των άλλων. Κατά την διέλευση χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με την διαχείριση των οικονομικών μας και τις επενδύσεις μας γιατί μπορεί και να βρεθούμε πολύ κοντά στο να χάσουμε πολλά ή να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε δάνεια και δόσεις. Από την άλλη, αν έχουμε μια επιχείρηση που κινείται μέσα από δανεικό χρήμα, τότε μπορεί και να σημειώσουμε μεγάλη πρόοδο σχετικά με την οικονομική κίνηση της επιχείρησης και την εισροή κεφαλαίου, αρκεί να σιγουρευτούμε ότι οι πιστωτές μας δεν θα μπορέσουν να αποσυρθούν στην πορεία ή να αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 9ο γενέθλιο οίκο

Ο ένατος είναι ο οίκος της θρησκείας, της φιλοσοφίας, του ανώτερου νου και της ηθικής βάσει της οποίας ζούμε την ζωή μας. Ο Πλούτωνας συμβολίζει τα άκρα και τις εμμονές και ό,τι αγγίζει μας δημιουργεί μια διαφορετική και αλλιώτική αίσθηση. Κατά την διέλευση είναι πιθανό να φανατιστούμε σε σχέση με απόψεις και πεποιθήσεις που έχουμε ή να απορρίψουμε απόλυτα αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε και να γίνουμε ζηλωτές μιας διαφορετικής κοσμοθεωρίας. Οι συζητήσεις μας επίσης μπορεί να γίνουν έντονες και παθιασμένες γύρω από θέματα που μας ενδιαφέρουν και αυτό να δημιουργεί προβλήματα, καθώς θα έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να υπερασπιστούμε την άποψή μας μέχρι θανάτου. Ο ένατος οίκος σχετίζεται επίσης με θέματα ανώτερων σπουδών και ταξιδιών.

Είναι καλή περίοδος για να ξεκινήσουμε σπουδές, ειδικά αν το αντικείμενο σχετίζεται με τον Πλούτωνα, όπως για παράδειγμα η ψυχολογία, η βιολογία ή η κοινωνιολογία. Μια άλλη θετική κατεύθυνση που μπορούμε να δώσουμε στην ενέργεια αυτής της διέλευσης, μιας και δεν μπορούμε όλοι να σπουδάσουμε απαραίτητα, είναι να ασχοληθούμε με το διάβασμα βιβλίων γύρω από μυστήρια, παραψυχολογία και μεταφυσική, μιας και αυτή την περίοδο μας ελκύει οτιδήποτε έχει να κάνει με το μυστήριο, το σκοτεινό, τον θάνατο και την αναγέννηση. Ή μπορούμε να κάνουμε ένα ταξίδι σε ένα μέρος που είναι μυστηριακό. ίσως κάπου όπου υπάρχουν αρχαίοι ναοί και ερείπια. Προσοχή πάντα στα ταξίδια που γίνονται με τον Πλούτωνα να κάνει αρνητικές όψεις με πλανήτες στον χάρτη μας. 

Διέλευση Πλούτωνα από τον 10ο γενέθλιο οίκο

Αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου και συγκεκριμένα στην καριέρα σου και στην επαγγελματική σου κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα πάντα είναι ζωντανά και εξελίσσονται και πως η δύναμη του Πλούτωνα είναι τεράστια σε έναν γωνιακό οίκο. Δεν θα μπορέσουμε ή δε θα μας βγει σε καλό τελικά να προσπαθούμε να πάμε κόντρα στην αλλαγή και στην εξέλιξη. Αυτή είναι η στιγμή για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές και ριζικές μεταβολές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι θεμιτή η αλλαγή και η επιτυχία πάση θυσία και πατώντας επί πτωμάτων. Με αυτή την διέλευση υπάρχει η τάση να παρακάμψουμε νόμους και ηθικές επιταγές και ο πειρασμός θα είναι μεγάλος. Ο Πλούτωνας είναι πλανήτης των άκρων. Είναι στο χέρι μας αν θα λειτουργήσει στο ύψος του ή στο βάθος του.

Διέλευση Πλούτωνα από τον 11ο γενέθλιο οίκο
Ο ενδέκατος είναι ο οίκος των φίλων και των προσδοκιών που έχουμε στην ζωή. Κατά την διέλευση του Πλούτωνα από αυτόν τον οίκο είναι πιθανό να αισθανθούμε έλξη προς ιδεολογικές και όχι μόνο ομάδες σε μεγάλο βαθμό, μιας και ο Πλούτωνας σχετίζεται με τα βαθιά και έντονα εμμονικά συναισθήματα. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό που μας τραβά και να αποφύγουμε να μπούμε σε περίεργες και μυστικές ομάδες που δεν είναι διαφανείς.

Οι φιλίες επίσης μέσα από αυτή την διέλευση αλλάζουν και μεταμορφώνονται ριζικά και κάποιοι φίλοι μας, όσο παλιοί και αν είναι, να μη μας προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον, ενώ άλλες φιλίες να γίνονται ακόμη πιο έντονες και βαθιές. Αν ο Πλούτωνας, όσο βρίσκεται στον ενδέκατο οίκο, κάνει δύσκολες όψεις, προσοχή γιατί κάποιος φίλος μπορεί και να μας προδώσει ή να κινηθεί με τέτοιο τρόπο που εμείς θα το εκλάβουμε ως προδοσία. Οι ελπίδες μας, οι επιθυμίες και οι προσδοκίες μας επηρεάζονται και αλλάζουν. Δεν είναι περίεργο να πάψουν να μας ενδιαφέρουν πράγματα που μέχρι τώρα μας ενδιέφεραν και ξαφνικά να γίνουμε φανατικοί οπαδοί νέων ιδεών. 

Διέλευση Πλούτωνα από τον 12ο γενέθλιο οίκο
Ο δωδέκατος είναι ο οίκος που αποθηκεύουμε ψυχολογικά τα πράγματα με τα οποία δεν θέλουμε να ασχοληθούμε στο παρόν και φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ο Πλούτωνας όμως αρέσκεται στο να ψάχνει και να κεντρίζει οτιδήποτε είναι κρυμμένο, έτσι λοιπόν, κατά την διέλευσή του από τον δωδέκατο οίκο το πιο πιθανό είναι ψυχολογικά θέματα που θεωρούσαμε ότι τα έχουμε δουλέψει και ότι τα έχουμε ξεπεράσει και τα έχουμε αφήσει πίσω μας, τώρα να επανεμφανίζονται και να ζητούν την άμεση προσοχή μας. Δεν χρειάζεται βέβαια να πανικοβληθούμε, αυτό που χρειάζεται είναι να τα αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο, αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Ο δωδέκατος οίκος είναι και η περιοχή του γενέθλιου χάρτη που σχετίζεται με τα μυστικά και με τους κρυφούς εχθρούς, πράγμα που σημαίνει ότι η διέλευση του Πλούτωνα από εκεί μας καλεί να αναλογιστούμε και να εξακριβώσουμε κατά πόσο η δική μας συμπεριφορά είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα…