astropedia.gr

Φενγκ Σούι: Πότε καταφεύγουμε σε αυτό;

Φενγκ Σούι: Πότε καταφεύγουμε σε αυτό;
Από το γραφείο μέχρι τον προσωπικό τους χώρο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι το Φενγκ Σούι συμβάλει στη μεταμόρφωση όλων των πλευρών της ύπαρξης. Καλωσορίστε την ισορροπία και την αρμονία στη ζωής σας!

Στα κινέζικα Φενγκ σημαίνει άνεμος και Σούι σημαίνει νερό. Αν κοιτάξετε ψηλά στον ουρανό και μετά κάτω στην επιφάνεια της γης, αυτό που πιθανότατα θα δείτε να υπάρχει ανάμεσα θα είναι σύννεφα. Τα σύννεφα αυτά είναι δημιουργήματα του ανέμου και του νερού. Οι αρχαίοι Κινέζοι είδαν τον άνεμο και το νερό ως μεσολαβητές μεταξύ Ουρανού και Γης. Πίστευαν ότι ο ουρανός επηρέαζε άμεσα την εξέλιξή τους στη ζωή με έναν πιο ουσιαστικό και θεμελιώδη τρόπο απ΄ το να μεταβάλλει απλώς τις καιρικές συνθήκες. Η τέχνη της αρμονικής συμβίωσης με τη Γη και η απόκτηση της μέγιστης ευεργεσίας, γαλήνης και ευημερίας από το σωστό τόπο στο σωστό χρόνο, ονομάζεται Φενγκ Σούι. Οι λέξεις Φενγκ (άνεμος) και Σούι (νερό) μαζί εκφράζουν τη δύναμη των κινούμενων στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος. Η δύναμη αυτή εκφράζεται και προέρχεται από τη ροή της ενέργειας όχι μόνο στην επιφάνεια, που έχει διαβρωθεί από τον αέρα και το νερό, αλλά και μέσα στη Γη. Αν βρεθεί κανείς σε ένα περιβάλλον με ευνοϊκό Φενγκ Σούι, θα έχει καλοτυχία, γαλήνη και μακροζωία.
 
Για τους Κινέζους το Φενγκ Σούι παραδοσιακά αποτελεί έναν τρόπο ζωής.
Είναι τέχνη και επιστήμη μαζί που έχει επηρεάσει τη μορφή των κινέζικων πόλεων,
παλατιών, χωριών και νεκροταφείων,τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις πολεμικές τέχνες.


Είναι μια δύναμη εν ζωή στο περιβάλλον και όσο ακολουθείται η ροή του, που είναι επίσης η ροή του Σύμπαντος, του Τάο, μπορούμε να επιτύχουμε τρεις ευλογίες: υγεία, ευτυχία και ευημερία. Επιπλέον, για να επιτύχουμε αυτή την αρμονία δεν απαιτούνται συνήθως ακραίες ενέργειες. Μια σωστά τοποθετημένη πόρτα, ένα δέντρο ή ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα, μπορεί να αποδειχτεί αρκετό για να βελτιώσει την τύχη μας. Όπως λέει και ο Στέφεν Φόχτβανγκ στο βιβλίο του Μια Ανθρωπολογική Ανάλυση της Κινέζικης Γεωμαντείας, «η αλήθεια είναι ότι οι οιωνοί μας λένε μόνο για τα αποτελέσματα της τύχης, και οι Κινέζοι πιστεύουν ασφαλώς στους οιωνούς, όμως το Φενγκ Σούι εμφανίζεται ως τρόπος χειρισμού της τύχης».

Η αληθινή γνώση ωστόσο του Φενγκ Σούι αρχίζει με την αναγνώριση της θέσης μας στο Σύμπαν, όχι αναγκαστικά μιας εξέχουσας θέσης, αλλά μιας θέσης που έχει κι αυτή το ρόλο της στο γενικότερο σχέδιο της Εκδηλωμένης Δημιουργίας. Αυτή η αναγνώριση και η αποδοχή μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τις ενέργειες που υπάρχουν στο περιβάλλον και να εργαστούμε με αυτές. Συχνά ακούμε ότι ζούμε σε έναν εχθρικό κόσμο ή ότι ο κόσμος υπάρχει για να τον κατακτήσουμε ή για να κυριαρχήσουμε επάνω του. Στην πρακτική του  Φενγκ Σούι είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε μια διαφορετική κοσμοθεώρηση, μια θεώρηση που μας βλέπει μάλλον ως συνεργάτες της φύσης παρά ως κυρίους της. Επίσης, χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι γνώση είναι περισσότερο η δύναμη να συνεργαζόμαστε, παρά να κατευθύνουμε.

Η μελέτη του Φενγκ Σούι αρχίζει με την κατανόηση της παρουσίας του Τάο στη φύση και στον άνθρωπο. Μέσω της κατανόησης αυτής η ανθρωπότητα μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του Τάο και να ζήσει σε αρμονία με αυτόν. Η σχέση μας με το Τάο αποτελεί το θεμέλιο της πρακτικής του Φενγκ Σούι. Για να ενισχύσουμε τη σχέση αυτή, είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η αρχέγονη ενέργεια του Τάο είναι η ουσία  της ζωής σε όλη τη Δημιουργία. Η ανθρώπινη μορφή είναι απλώς ένα κέλυφος, μια παροδική δομή. Όταν το κέλυφος είναι γέρικο και εύθραυστο, διαλύεται και η ενέργεια που ήταν κλεισμένη στο κέλυφος επιστρέφει πίσω στο Σύμπαν. Εκείνο που μας κάνει ανθρώπους, ζώα, φυτά ή βράχια είναι η διαφορά του κελύφους, του μέρους εκείνου που είναι παροδικό.

Το μόνιμο μέρος μας, που είναι η αρχέγονη ενέργεια του Τάο και την οποία μοιράζεται ολόκληρη η δημιουργία, ποτέ δεν γεννιέται ούτε εξαφανίζεται. Αυτή η αρχέγονη ενέργεια χαρίζει ζωή σε μια μορφή και ξαναγυρίζει πίσω στον κόσμο όταν η μορφή αυτή διαλύεται, για να δώσει πάλι ζωή σε μια άλλη μορφή. Ο λόγος για τον οποίο δεν βλέπουμε τον ατέλειωτο κύκλο του ερχομού και της αναχώρησης, είναι επειδή εστιαζόμαστε στις διαφορές μεταξύ των πραγμάτων. Αν ήμασταν λιγότερο προσκολλημένοι στο παροδικό μας κέλυφος, θα κατανοούσαμε ότι η αρχέγονη ενέργεια μέσα μας είναι εκείνη που μας συνδέει με το καθετί στο Σύμπαν. Όσο πιο κοντά στο Τάο βρισκόμαστε τόσο περισσότερο μπορούμε να δούμε τη ροή της ενέργειας σε όλα τα πράγματα και τόσο περισσότερο προετοιμασμένοι είμαστε για να εισέλθουμε σε μια συνεργατική ένωση μαζί τους.          

Το παρελθόν και το μέλλον του Φενγκ Σούι

Στο παρελθόν η άσκηση του Φενγκ Σούι επιτρεπόταν μόνο στον Αυτοκράτορα της Κίνας, την οικογένεια και τους συμβούλους του. Σε περίπτωση που ένας κοινός θνητός πιανόταν να ασκεί το Φενγκ Σούι, η ποινή ήταν θάνατος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε μια μεγάλη τράπεζα, μια πολυεθνική εταιρεία ή ένας διάσημος ροκ σταρ για να εφαρμόσετε τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τα ποσοστά καλής τύχης που είναι απαραίτητα για να ιδρύσετε μια πετυχημένη πολυεθνική εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων! Ακόμη και μικρές αλλαγές στο περιβάλλον του σπιτιού ή του γραφείου μας σύμφωνα με τους κανόνες του  Φενγκ Σούι μπορούν να φέρουν αξιόλογα οφέλη στους τομείς της υγείας, της τύχης και της ευτυχίας.

Μην περιμένετε όμως από το Φενγκ Σούι να σας βοηθήσει να κερδίσετε το Τζόκερ: απλά δεν λειτουργεί έτσι. Το  Φενγκ Σούι δεν είναι ένα είδος μαγείας, αλλά μια φυσική, πρακτική επιστήμη. Αν θέλετε, είναι ένα σύγχρονο είδος χωροθέτησης αλλά και τρόπου ζωής. Αν εφαρμοστεί σωστά θα ενισχύσει αργά, αλλά με σίγουρο τρόπο, το αίσθημα είμαστε σε συμφωνία με τον κόσμο και η αίσθηση πληρότητας θα αντικαταστήσει σύντομα την αίσθηση του ανικανοποίητου. Πράγματα τα οποία πριν σας εκνεύριζαν μέχρι θανάτου ξαφνικά θα χάσουν αυτή τη δύναμη και σταδιακά θα δείτε τον εαυτό σας να χάνει λιγότερο χρόνο επιδιδόμενος σε μη δημιουργικές δραστηριότητες και σκέψεις. Δεν θα αναλώνεστε πλέον στον καταδικασμένο αγώνα εναντίον της ζωής, αφού θα είστε σε αρμονία μαζί της. Ενστικτωδώς, θα ξοδεύετε όλο και περισσότερο χρόνο σε πράγματα που θα σας φέρουν καλή τύχη και ευτυχία…   

Πότε καταφεύγουμε στο Φενγκ Σούι

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι λένε, αν θεωρείτε πως η ζωή σας είναι τέλεια, τότε δεν χρειάζεστε την αρρωγή αυτής της αρχαίας ταοϊστικής επιστήμης. Αν το σπίτι σας είναι το ιδανικό, αν η επαγγελματική σας ζωή πηγαίνει ρολόι και αν έχετε την τέλεια σχέση, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σας διδάξει το Φενγκ Σούι. Δυστυχώς, για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Σήμερα, όλοι χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον βοήθεια και έμπνευση στη ζωή μας και ακριβώς σε αυτήν την περίπτωση είναι που το Φενγκ Σούι γίνεται απαραίτητο. Το Φενγκ Σούι είναι ένας τρόπος εκλογίκευσης εκείνων των αισθημάτων που όλοι μας νιώθουμε όταν ενώ βρισκόμαστε σε ένα χώρο ή όταν αλλάζουμε σπίτι ή χώρο εργασίας π.χ, κάτι δεν μας «χτυπάει» καλά, αλλά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε επακριβώς. Αυτή την παράξενη αίσθηση που έχουμε όταν μπαίνουμε μέσα σε ένα δωμάτιο και το σώμα μας συλλαμβάνει «αρνητικές δονήσεις».

Η μελέτη του Φενγκ Σούι εξηγεί πώς προκαλούνται αυτές οι αρνητικές δονήσεις και πώς μπορούμε να τις εξουδετερώσουμε. Ομοίως, υπάρχουν φορές που όλα πηγαίνουν καλά και η θετική ενεργεία μοιάζει να ρέει στην κυριολεξία από εμάς και μέσα μας. Το Φενγκ Σούι εξηγεί γιατί ορισμένες φορές αισθανόμαστε έτσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να συνεχίσουμε να νοιώθουμε το ίδιο. Το Φενγκ Σούι είναι ένας απλός τρόπος για να καλωσορίσουμε την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα στο σπίτι για να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο καταφύγιο για να προστατεύσουμε του καλεσμένους μας από τα άγχη και την πίεση του σύγχρονου κόσμου. Στο χώρο της εργασίας, το Φενγκ Σούι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελαττώσει τις καταστροφικές επιδράσεις της εργασιακής ζούγκλας.  

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

  Newsletter