astropedia.gr

Πώς να δημιουργήσετε καλό Φενγκ Σούι. Οδηγός βήμα προς βήμα

Πώς να δημιουργήσετε καλό Φενγκ Σούι. Οδηγός βήμα προς βήμα
Ενισχύστε την ευεργετική ενέργεια στο σπίτι και τη ζωή σας ξεκινώντας από σήμερα.

Αφού έχετε εξετάσει προσεκτικά όλους τους χώρους του σπιτιού και του κήπου σας, ήλθε η ώρα να προσδιορίσετε σχολαστικά τις ευνοϊκές και αρνητικές προσωπικές σας κατευθύνσεις. Οι κατευθύνσεις που είναι ευνοϊκές για σας θα πρέπει να καθορίζουν την ορθή τοποθέτηση των επίπλων μέσα στο σπίτι σας. Οι αρνητικές κατευθύνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται.
 
 1. Βήμα:
  Σταθείτε στην είσοδο του σπιτιού σας και κοιτάξτε έξω. Δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο μεγάλο οικοδόμημα ή αντικείμενο που να είναι στραμμένο προς το μέρος σας, δημιουργώντας αυτό που στο  feng shui αναφέρεται ως  «μυστικά βέλη». Αυτά  μπορούν να είναι η δορυφορική κεραία του γείτονα, μια σειρά από στύλους του ΟΤΕ, το αλεξικέραυνο πάνω από το καμπαναριό μιας εκκλησίας ή ένας μακρύς, ίσιος δρόμος ή μονοπάτι που καταλήγει στην κεντρική είσοδο του σπιτιού σας. Αν κάποια από αυτές τις αιτίες δημιουργίας «μυστικών βελών» είναι στραμμένη προς την κεντρική είσοδο του σπιτιού σας, θα πρέπει να εκτρέψετε την αρνητική επίδρασή της τοποθετώντας έναν οκτάγωνο καθρέπτη μπα κούα πάνω από την είσοδο, έτσι ώστε να κοιτά προς τα έξω.

 2. Βήμα:
  Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την πίσω πόρτα, καθώς και με όλα τα μεγάλα παράθυρα.

 3. Βήμα:
  Χρησιμοποιώντας μια πυξίδα, σταθείτε και πάλι στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού και προσδιορίστε την κατεύθυνση προς την οποία είναι στραμμένο το σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κοινή πυξίδα ή την κλασική πυξίδα λο παν. (Αν δεν έχετε πυξίδα, μπορείτε να ανακαλύψετε την κατεύθυνση του σπιτιού σας από κάποιο χάρτη της πόλης σας). Σημειώστε το για την κατοπινή σύγκριση με την προσωπική σας ιδανική κατεύθυνση.

 4. Βήμα:
  Εξετάστε την είσοδο του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν εμποδίζει την ομαλή ροή του τσι μέσω της μπροστινής πόρτας και την άμεσα συσσώρευσή της στο εσωτερικό. Οποιαδήποτε ακαταστασία ή άλλο εμπόδιο μέσα ή έξω από την πόρτα σας θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.
   
 5. Βήμα:
  Φτιάξτε ένα πρόχειρο σχέδιο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε ένα διάγραμμα μπα κούα πάνω από το σχέδιο του σπιτιού χρησιμοποιώντας τις κατευθύνσεις της πυξίδας για να το ευθυγραμμίσετε σωστά. Έτσι, ο τομέας της καριέρας θα πέσει στο Βορρά και ο τομέας της φήμης θα πέσει στο Νότο.

 6. Βήμα:
  Βεβαιωθείτε για το ποιους από τους οκτώ τομείς που περιλαμβάνει το μπα κούα θέλετε να βελτιώσετε ή να ενεργοποιήσετε. Έτσι, αν για παράδειγμα επιλέξετε να αναζωογονήσετε τον τομέα της ευημερία που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, εξετάστε το μπα κούα και θα βρείτε ότι το στοιχείο που σχετίζεται με τα νοτιοανατολικά είναι το Ξύλο. Για να διεγείρετε αυτόν τον τομέα, πρέπει να τοποθετήσετε στο δωμάτιο που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο, Ξύλο (δηλαδή φυτά). Διαφορετικά, ενεργοποιήστε αυτή τη γωνιά με το στοιχείο του Νερού, που βοηθά την «παραγωγή» Ξύλου.
  Προσοχή: μην προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε πολλούς τομείς ταυτόχρονα!

 7. Βήμα:
  Αν το σπίτι σας δεν είναι ούτε τετράγωνο ούτε ορθογώνιο, μελετήστε το σχέδιο του και εντοπίστε τυχόν γωνιές που λείπουν. Λέγοντας «γωνιές που λείπουν» εννοούμε κάποιον τομέα του μπα κούα που δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν το σπίτι σας έχει για παράδειγμα σχήμα Γ. Αν πιστεύετε ότι αυτός ο τομέας είναι σημαντικός για σας, τότε θα πρέπει να τον αναπαραστήσετε χρησιμοποιώντας καθρέπτες.

 8. Βήμα:
  Παρατηρήστε την κουζίνα σας. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος όπου προετοιμάζετε το φαγητό σας δεν βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε να πρέπει να στέκεστε με την πλάτη στην πόρτα. Αν όμως είναι έτσι, προσπαθήστε να την οργανώσετε διαφορετικά, ώστε η πόρτα να φαίνεται από το κεντρικό σημείο όπου ετοιμάζετε το φαγητό. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των στοιχείων της Φωτιάς και του Νερού μέσα στην κουζίνα. Με άλλα λόγια βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας δεν αντικρίζει το νεροχύτη ή το ψυγείο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να του αλλάζετε θέση. Τέλος, ελέγξτε την κατεύθυνση της πόρτας του φούρνου για να είστε σίγουροι ότι βλέπει προς μια από τις ιδανικές κατευθύνσεις σας.

 9. Βήμα:
  Ελέγξτε το σαλόνι και την τραπεζαρία σας. Βεβαιωθείτε ότι κάποιος από τους μεγάλους καθρέπτες σε αυτόν το χώρο αντανακλά το φαγητό, πολλαπλασιάζοντας  έτσι την ευημερία σας.

 10. Βήμα:
  Παρατηρήστε το υπνοδωμάτιο σας. Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν κρέμεται πάνω από το κρεβάτι σας – πράγμα το οποίο δρα ως απειλή – όπως εντοιχισμένα ντουλάπια ή βαρείς πίνακες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε κάποιον καθρέπτη όταν κάθεστε στο κρεβάτι σας. Αν ναι, είτε μετακινήστε τον καθρέπτη είτε καλύψτε τον ή στρέψτε τον προς μια άλλη κατεύθυνση.

 11. Βήμα:
  Προσέξτε τη θέση της τουαλέτας και του λουτρού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή αυτά τα δωμάτια είμαι οι χώροι απ' όπου το νερό βγαίνει από το σπίτι σας. Εξετάστε αν βρίσκονται σε κάποιον από τους οκτώ τομείς του μπα κούα που θεωρείτε πιο σημαντικό στη ζωή σας  - για παράδειγμα αν η τουαλέτα σας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τομέα, θα επηρεάσει τις σχέσεις σας. Η αιτία είναι ότι αυτοί οι χώροι βγάζουν νερό από το σπίτι σας και αυτό τείνει να παίρνει μαζί του τη θετική ενέργεια του τσι. Για παράδειγμα, αν η τουαλέτα ή λουτρό σας βρίσκεται στο δυτικό τμήμα, μαζί με το νερό φεύγει και η τύχη των παιδιών σας. Αυτό μπορεί να έχει καθοριστική σημασία αν το παιδί σας περνά μια δύσκολη χρονιά ή μπορεί να είναι εντελώς ασήμαντο αν δεν έχετε παιδιά. Αν αυτά τα «υγρά» δωμάτια συμπίπτουν με κάποιο τομέα που είναι σημαντικός για σας, τότε να κρατάτε την πόρτα κλειστή και το σκέπασμα της λεκάνης κατεβασμένο, ή καλύψτε την πόρτα της τουαλέτας με έναν μακρόστενο καθρέπτη, για να «κάνετε το δωμάτιο να εξαφανιστεί» 

 12. Βήμα:
  Μελετήστε τον κήπο σας, αν έχετε, και εφαρμόστε σ΄αυτόν το μπα κούα τοποθετώντας την πυξίδα πάνω στο σχεδιάγραμμα του. Βεβαιωθείτε ότι τα μονοπάτια δεν είναι ευθεία και δεν οδηγούν κατευθείαν (σαν βέλη) στις πόρτες του σπιτιού. Αργότερα, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε σε κάποιο μια λιμνούλα ή ένα σιντριβάνι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα τοποθετήσετε στη σωστή θέση. 

 13. Βήμα:
  Υπολογίστε τον προσωπικό αριθμό σας και γράψτε σε ένα χαρτί την ιδανική κατεύθυνσή σας το (σενγκ τσι), την κατεύθυνση που ευνοεί την υγεία σας, την κατεύθυνση που ευνοεί τις σχέσεις σας και την κατεύθυνση της καλής σας τύχης.

 14. Βήμα:
  Προσανατολίστε το προσκέφαλο του κρεβατιού σας ώστε να είναι στραμμένο στο σενγκ τσι σας ή αλλιώς την ιδανική κατεύθυνσή σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε επιλέξτε μια από τις άλλες τρεις ιδανικές κατευθύνσεις, ώστε το κεφάλι σας να είναι τοποθετημένο προς αυτήν την κατεύθυνση όταν κοιμάστε. Αν έχετε προβλήματα υγείας, για παράδειγμα, θα πρέπει στρέψετε το κεφάλι σας προς την κατεύθυνση της υγείας σας. Φυσικά είναι απίθανο δυο σύντροφοι που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι να έχουν τις ίδιες ιδανικές κατευθύνσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κανόνας είναι ότι για έναν επιτυχημένο γάμο προέχει η ιδανική κατεύθυνση της γυναίκας, αν και θα έπρεπε να συμφωνήσετε με την/τον σύντροφό  σας για το ποια ιδανική κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσετε.

 15. Βήμα:
  Προσανατολίστε σωστά το χώρο της εργασίας σας. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την καρέκλα του γραφειου σας έτσι ώστε να βλέπει την κατεύθυνση του σενγκ τσι σας. Βεβαιωθείτε όμως ότι η θέση όπου εργάζεστε δεν αφήνει την πλάτη σας εκτεθειμένη στην πόρτα του γραφείου. Είναι πιο σημαντικό να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα παρά η καρέκλα σας να είναι στραμμένη προς την κατεύθυνση σενγκ τσι σας.

 16. Βήμα:
  Προσανατολίστε τη θέση όπου κάθεστε για φαγητό ή αυτήν της τραπεζαρίας στην ιδανική κατεύθυνση σας.

  Εδώ ολοκληρώνονται τα βασικά βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να βελτιώσετε το βασικό σας Φενγκ Σούι.

Προσπαθήστε να μην κάνετε πάρα πολλές αλλαγές με μιας.
Καλή επιτυχία!


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

  Newsletter