astropedia.gr

ΚΡΙΟΣ 2024
ΓΕΝΙΚA

Στις 21/1 ο Πλούτωνας εισέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου όπου και θα παραμείνει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ως εκ τούτου, ριζικές αλλαγές αναμένονται στον τομέα της φιλίας. Επιπλέον, αναμένεται να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και τη στάση σου αναφορικά με τις διάφορες κοινωνικές ομάδες αλλά και την αρετή της συλλογικότητας. Μια μικρή παρένθεση αναμένεται το διάστημα 2/9/2024-19/11/2024, όπου ο Πλούτωνας θα βρίσκεται ξανά στον Αιγόκερω και στον 10ο ηλιακό σου οίκο. Καλείσαι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός το εν λόγω διάστημα καθώς ένα παρελθοντικό γεγονός ή μια παρελθοντική κατάσταση θα έρθει να ταράξει τα ύδατα στον επαγγελματικό τομέα προκαλώντας σου φοβίες και αναστάτωση.

Ο Δίας στους Διδύμους από τις 26/5 σε κάνει ιδιαίτερα επικοινωνιακό και σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις πολλές εκδρομές και κοντινά ταξίδια. Ευνοούνται τυχόν αγορές κινητών τηλεφώνων ή μεταφορικών μέσων ενώ δεν αποκλείεται να βελτιωθεί και η σχέση σου με τα αδέλφια σου (αν έχεις) ή λοιπούς πιο μακρινούς συγγενείς. Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και στον 12ο ηλιακό σου οίκο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 δείχνουν ότι θα υπάρχουν κατά διαστήματα ψυχολογικές διακυμάνσεις, εσωστρέφεια και ανάγκη για απομόνωση. Ο δε Ουρανός στον Ταύρο σου δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσεις το σύστημα των ηθικών αξιών και αρχών σου, ενώ ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό ζητάει από εσένα να διεκδικήσεις τα θέλω σου χωρίς να φοβάσαι να ακολουθήσεις άγνωστα μονοπάτια. Ο κυβερνήτης σου Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σου από τις 30/4/2024 έως τις 9/6/2024, αυξάνοντας τα επίπεδα της θέλησης, της ενεργητικότητας και της αποφασιστικότητάς σου.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Μάρτη η πρώτη (σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό), στις αρχές Απρίλη η δεύτερη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), τον Σεπτέμβριο η τρίτη (σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς) και στις αρχές Οκτώβρη η τέταρτη (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό). Οι 2 πρώτες εκλείψεις  και η τελευταία έκλειψη επηρεάζουν σημαντικά το ζώδιό σου. Ως εκ τούτου, καλείσαι να δείξεις την απαιτούμενη προσοχή στις 25/3, στις 8/4 και στις 2/10, καθώς θα χρειαστεί να διαχειριστείς σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου, οι οποίες δεν θα είναι απαραίτητα αρνητικές. Ακόμα κι αν βιώσεις κάποιες επώδυνες εμπειρίες, αυτές μελλοντικά και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα σε ωφελήσουν και θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980αν καλείς από Κύπρο. αν έχεις Ήλιο, Ωροσκόπο ή λοιπούς πλανήτες και σημεία γύρω στις 4-6 μοίρες του παρορμητικού σταυρού, γύρω στις 18-20 μοίρες του παρορμητικού σταυρού ή γύρω στις 9-11 μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Αντίστοιχα, ζήτα μια επαγγελματική συμβουλή από κάποιον πεπειραμένο ερευνητή της Αστρολογίας αν έχεις πλανήτες, Ωροσκόπο ή άλλα σημεία  γύρω στις 4-6 μοίρες του σταθερού σταυρού ή γύρω στις 24-27 μοίρες του μεταβλητού σταυρού.

Γενικότερα, το μάθημα που καλείσαι να λάβεις είναι η εξισορρόπηση του «εγώ» με το «εμείς». Ειδικότερα, προσπάθησε να είσαι συντροφικός διατηρώντας την ίδια στιγμή την αυτονομία και την ανεξαρτησία σου. Και, βέβαια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις την προσωπική σου ταυτότητα. Αλλαγές στην εμφάνιση και στον τομέα των στενών διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και των συνεργασιών ευνοούνται. Αρκεί να λειτουργήσεις με σύνεση, ψυχραιμία και υπομονή. Κάποιες φορές θα βλέπεις τους γύρω σου ως ένα ασφαλές καταφύγιο ενώ άλλες τα πολύ δικά σου πρόσωπα θα είναι μια επίγεια κόλαση για εσένα, θα μοιάζουν ως η πηγή της κακοδαιμονίας σου. Κατόπιν ενδοσκόπησης και εσωτερικών αναζητήσεων, θα κατορθώσεις να ενδυναμωθείς εσωτερικά μέσα από τα προαναφερθέντα προβλήματα που πιθανώς θα βιώσεις ενώ θα χρειαστεί να θέσεις όρια στους άλλους και να διαφυλάξεις με νύχια και με δόντια τον ζωτικό σου χώρο. Τέλος, μην παραμελήσεις την υγεία σου και την φυσική σου κατάσταση και μη γίνεις τοξικός προς το ταίρι σου, διαφορετικά θα εισπράξεις ανάλογες συμπεριφορές.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
Το διάστημα από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου καθώς και το διάστημα από την πρώτη Σεπτεμβρίου ως τα τέλη του έτους, ο Ουρανός θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Ταύρο και στον 2ο ηλιακό σου οίκο. Ως εκ τούτου, τα προαναφερθέντα διαστήματα θα κληθείς να αναθεωρήσεις το σύστημα των ηθικών αξιών και αρχών σου καθώς και την ευρύτερη στάση σου απέναντι στα οικονομικά σου ζητήματα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη κάποια παρελθοντικά σου βιώματα τα οποία με κάποιο τρόπο τείνουν να έλθουν ξανά στην επιφάνεια.

Ο Φλεβάρης και ο Μάρτης του 2024 είναι 2 μήνες κατά τους οποίους το πλανητικό στερέωμα δεν θα περιλαμβάνει κανέναν ανάδρομο πλανήτη. Έτσι, η δράση σου (όπως και η δράση όλων μας) θα χαρακτηρίζεται από λιγότερη συστολή και περισσότερη εξωστρέφεια. Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σου το διάστημα 2/4-25/4 θα σε κάνει να αισθανθείς ότι οι γύρω σου δεν σε καταλαβαίνουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βιώσεις το ανυπόφορο συναίσθημα της υπαρξιακής μοναξιάς. Ωστόσο, ενώ οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις σου κατά το προαναφερθέν διάστημα θα είναι προβληματικές και δύσκολες, ο νους σου θα κατακλύζεται από εμπνεύσεις και οίστρο.

Η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο και στον 11ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη από τις 2/5 έως τις 2/9 θα σε κάνει ιδιαίτερα καχύποπτο, φοβισμένο και επιφυλακτικό απέναντι σε ορισμένους φίλους ή/και ομοϊδεάτες σου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βιώσεις κάποιο είδος προδοσίας από το ίδιο πρόσωπο και για 2η φορά, με αποτέλεσμα η ρήξη σου μαζί του να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Το διάστημα 2/9-12/10  ο Πλούτωνας θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Αιγόκερω και στον 10ο ηλιακό σου οίκο. Έτσι, δεν αποκλείεται να απειληθεί η δημόσια εικόνα σου από κάποιο σκάνδαλο που αφορά σε ένα παρελθοντικό σου ζήτημα το οποίο όμως για κάποιο λόγο επανέρχεται στο προσκήνιο. Η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου στους Ιχθύς και στον 12ο ηλιακό σου οίκο από τις 29/6 έως τις 15/11 φανερώνει στρες, πίεση και ενδεχόμενη βεβαρημένη ψυχολογία λόγω αυξημένων υποχρεώσεων και εργασιακού φόρτου, τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστείς με σύνεση.

Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για το διάστημα 2/7-8/12, κατά το οποίο ο Ποσειδώνας θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στους Ιχθύς και στον 12ο ηλιακό σου οίκο, προσοχή γιατί ο υπέρμετρος ιδεαλισμός σου μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια και να σε φέρει αντιμέτωπο με το χάος καθώς και με την έλλειψη οργάνωσης και προσανατολισμού. Το καλό είναι ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο η διαίσθησή σου θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και αναμφίβολα θα μπορείς να βασίζεσαι σε αυτήν.

Το διάστημα 5/8-15/8 ο Ερμής θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στην Παρθένο και στον 6ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Οπότε, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στα εργασιακά σου ζητήματα. Προσπάθησε να διατυπώνεις με σαφήνεια στους συναδέλφους σου τις ιδέες και τις απόψεις σου. Διαφορετικά, όσα θα λες και όσα θα γράφεις θα παρερμηνεύονται και θα παρεξηγούνται, γεγονός το οποίο μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση το κύρος και τον επαγγελματισμό σου. Με τον Ερμή να είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Λέοντα κατά το διάστημα 15/8-29/8, πιθανώς να δυσκολευτείς να συνεννοηθείς με παιδιά ή να εκφράσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον προς κάποιο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Ο οίστρος σου κατά το συγκεκριμένο διάστημα θα είναι εκτοξευμένος στα ύψη αλλά ο ίδιος θα δυσκολεύεσαι να εξωτερικεύσεις και να εκφράσεις στο ευρύ κοινό τα ταλέντα αλλά και τη δημιουργικότητα που σε χαρακτηρίζει.

Από τις 9/10 έως τα τέλη του έτους ο Δίας θα είναι ανάδρομος στους Διδύμους και στον 3ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Ως εκ τούτου, θα κληθείς να αναθεωρήσεις τους επικοινωνιακούς σου μηχανισμούς καθώς και τις απόψεις σου αλλά και την ευρύτερη φιλοσοφία της ζωής σου. Η δίψα σου για μάθηση θα είναι αυξημένη και θα έχει κυρίως εσωτερικά κίνητρα παρά χρησιμοθηρικούς σκοπούς. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Τοξότη και στον 9ο ηλιακό σου οίκο από τις 26/11 έως τις 15/12 θα σου δώσει τη δυνατότητα να μελετήσεις εις βάθος κάποιο δυσνόητο γνωστικό αντικείμενο ή ακόμη και να αποτυπώσεις κάποιες σκέψεις σου μέσω του γραπτού λόγου.

Τέλος, από τις 7 Δεκεμβρίου και ως τα τέλη του έτους ο κυβερνήτης σου (Άρης) θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Λέοντα και στον 5ο ηλιακό σου οίκο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αφήσεις την εσώτερη φλόγα σου να σε καθοδηγήσει, χωρίς να απωθείς, χωρίς να καταπιέζεις τις επιθυμίες σου και τη δίψα σου για απολαύσεις, ανεμελιά, γέλιο και διασκεδάσεις. Για την ακρίβεια, άσε το παιδί που κρύβεις μέσα σου να εκφραστεί!!!

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Γύρω στις 25/3 πιθανώς θα αισθανθείς στιγμιαία ότι η ερωτική σου ζωή είναι κατώτερη των προσδοκιών σου. Ευτυχώς, το διάστημα 5/4-29/4 με την διελαύνουσα Αφροδίτη στο ζώδιό σου, η ανάγκη σου για έρωτα και συντροφικότητα βρίσκεται στο προσκήνιο και σου δίνει τη δυνατότητα να γοητεύσεις τα πλήθη και να «οικοδομήσεις» σχέσεις ζωής, αν το επιθυμείς. Ιδιαίτερα ευνοϊκό για την ερωτική σου ζωή είναι και το διάστημα 11/7-5/8 χάρη στην διέλευση της Αφροδίτης από τον Λέοντα και τον 5ο ηλιακό σου οίκο. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται ενθουσιασμός, ρομάντζα και εφηβικά καρδιοχτύπια.

Το διάστημα 15/8-29/8 άτομα από το ερωτικό παρελθόν σου μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σου. Τέλος, το διάστημα 29/8-23/9 (με την Αφροδίτη να διελαύνει από το ζώδιο του Ζυγού) αισθάνεσαι πιο έτοιμος από ποτέ να θυσιάσεις το εγώ σου και τις προσωπικές σου επιθυμίες για χάρη του συντρόφου σου κι αυτό μπορεί να μεταφράζεται ως συμβίωση ή επισημοποίηση μιας σχέσης. Γύρω στις 2/10 μια συνταρακτική αλλαγή αναμένεται στα συναισθηματικά σου ζητήματα, ενώ το διάστημα 4/11-7/12 κατά το οποίο ο Άρης θα κινείται σε ορθόδρομη τροχιά στο ζώδιο του Λέοντα, η σεξουαλική σου διάθεση θα μοιάζει κυριολεκτικά ακόρεστη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Αυτή είναι μια χρονιά που σίγουρα φέρνει ευκαιρίες για οικονομική άνοδο, χάρη στον μεγάλο ευεργέτη Δία, ο οποίος μέχρι τις 26 Μαΐου θα βρίσκεται στον 2ο ηλιακό οίκο σου. Μπορεί να σου εμφανιστούν διάφορες πηγές εισοδημάτων, πράγμα που πρακτικά θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα κάνεις ταυτόχρονα περισσότερες από μία δουλειές. Μετά τις 26/5 το πέρασμα του Δία στους Διδύμους σου δίνει τη δυνατότητα να επιστρατεύσεις τις διπλωματικές σου ικανότητες και την ευρηματικότητα του νου σου, με απώτερο στόχο πάντα την επαγγελματική σου ανέλιξη. Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 σου δίνουν τη δυνατότητα να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Το διάστημα 23/1-16/2 (με την Αφροδίτη να διελαύνει από το Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου) μια γυναίκα που κατέχει θέση εξουσίας μπορεί να σε βοηθήσει να ανέλθεις στην διοικητική ιεραρχία.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.