astropedia.gr

Κριός, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Κριός, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ο αιώνιος έφηβος του ζωδιακού.
Δεν κρατά κακίες. Ενθουσιώδης, αυθόρμητος, δυναμικός, ειλικρινής και κάποιες φορές τόσο αφοπλιστικά ειλικρινής που πληγώνει τους άλλους, απρόσεκτος, παρορμητικός, ριψοκίνδυνος, πολλές φορές και πολεμοχαρής, μάχιμος ανά πάσα στιγμή, με ηγετική ικανότητα αλλά και με παιδαριώδη συμπεριφορά.
Του αρέσει να ξεχωρίζει και αυτό τον κάνει συχνά ανταγωνιστικό.
Είναι αισιόδοξος, χαρούμενος, εξωστρεφής, κοινωνικός, αλλά και βιαστικός και επιπόλαιος πολλές φορές, απρόσεκτος, απερίσκεπτος.
Του αρέσει η ταχύτητα και δεν αντέχει την στασιμότητα και τη ρουτίνα.
 Ζει με ένταση, είναι πολύ νευρικός και για κάποιο λόγο βρίσκει ιδιαίτερη γοητεία στις φιλονικίες και στους τσακωμούς… Δίνει μάχες για να πετύχει τους στόχους του και δεν σταματά μέχρι να νικήσει.
Με ό,τι και να καταπιαστεί, πρέπει να είναι ο νικητής! Ζώδιο της Φωτιάς.
Μια φλογερή προσωπικότητα που μπορεί να καταφέρει να ζεστάνει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και να την κάψει μερικές φορές…

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά..


ΜΕ ΚΡΙΟ: Σχέση «καθρέφτη», όπου ο καθένας συναντά στον άλλον τα καλά και τα κακά της ίδιας του της προσωπικότητας.
Ο αυθορμητισμός, η ενέργεια, το πάθος, η παρορμητικότητα, η ανάγκη για ανανέωση, η παιδική αθωότητα και η τάση απομάκρυνσης από κάθε είδους ρουτίνα, είναι κάποια από αυτά που κάνουν δύο Κριάρια σε μια σχέση να μην βαριούνται ποτέ.
Δημιουργούν έναν συνδυασμό δυναμικό, τολμηρό και εξαιρετικά συναρπαστικό.
Όμως, οι τόσο ισχυρές προσωπικότητες και των δύο, που τους θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στις σχέσεις τους, και ως σαν πολεμιστές να κυριαρχούν, μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημά τους.
Οι εκρήξεις οργής είναι αναπόφευκτες σε αυτόν τον συνδυασμό, και ο συνεχής ανταγωνισμός βρίσκεται ανάμεσά τους.
Η έλλειψη ψυχραιμίας είναι και αυτή κομμάτι σύγκρουσης μεταξύ τους.
Αν θυμούνται πως τα «θέλω» τους ταυτίζονται, και περιορίσουν τον εγωισμό και την παρορμητικότητα, μπορούν να διατηρήσουν τη σχέση τους μέσα στο χρόνο με μεγάλη επιτυχία.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 88%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Σε αυτόν τον συνδυασμό, όλα ξεκινάνε με το πάθος.
Η Αφροδίτη (Ταύρος) και ο Άρης (Κριός) είναι δύο αισθησιακοί και ερωτικοί πλανήτες, και αυτό σημαίνει ότι Κριός και Ταύρος μπορούν να δημιουργήσουν μία συναρπαστική σεξουαλική επαφή.
 Όμως, για να λειτουργήσει αυτή η σχέση με διάρκεια στο χρόνο, χρειάζεται κάτι παραπάνω από πάθος.
Χρειάζεται πολλή αγάπη και πολλούς συμβιβασμούς, μιας και ο πύρινος, παρορμητικός, αυθόρμητος και δυναμικός Κριός μαζί με τον σταθερό, αισθησιακό αλλά και πιο αργό στις αποφάσεις του Ταύρο, δημιουργούν μαζί μία σχέση με σασπένς, μία σχέση «σχολείο» και για τα δύο ζώδια.
Ο Ταύρος, ως φύση ρομαντική με τάσεις φιληδονίας, δεν συνάδει με τον έντιμο και θρασύ χαρακτήρα του Κριού, που πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από έλλειψη λεπτότητας.
Ο Ταύρος ως συντηρητικός και στο οικονομικό πεδίο, αγχώνεται από την παρορμητική φύση του Κριού.
Ο Κριός μπορεί να βοηθήσει τον Ταύρο να γίνει περισσότερο αυθόρμητος και περιπετειώδης, ενώ ο Ταύρος μπορεί να χαλιναγωγήσει τον Κριό στις ανόητες και παράλογες κάποιες φορές παρορμήσεις του.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 53%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Ο Κριός με τον Δίδυμο σχηματίζουν μία αρμονική όψη εξαγώνου και αυτό γεννά μία από τις πιο εύκολες και ομαλές ερωτικές ενώσεις.
Είναι ζώδια της δραστηριότητας και παραμένουν αισιόδοξα ακόμα και στα δύσκολα.
Και οι δύο προσεγγίζουν τη ζωή σαν διασκέδαση, και σύντομα θεμελιώνουν μεταξύ τους πάνω απ’ όλα τη φιλία.
Και αυτό δεν σημαίνει ότι απουσιάζει η σεξουαλική ένταση φυσικά, αλλά αντιθέτως, σημαίνει ότι σταδιακά μεταμορφώνεται αυτή η ένταση σε κάτι πιο στιβαρό.
Δύο προσωπικότητες που πιστεύουν πως έχουν πάντα δίκιο, και αυτό μπορεί να είναι αρκετές φορές η αιτία για «μάχες» μεταξύ τους.
Ο Δίδυμος, με επιχειρήματα θα προσπαθήσει να πείσει για το δίκιο του, και ο Κριός στο τέλος θα κουραστεί από την πολυλογία και θα φτάσει στην έκρηξη.
Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά ενός Κριού γίνεται πολλές φορές έκρυθμη και δεν σηκώνει κουβέντα, και αυτό θα ενοχλεί τον Δίδυμο.
Ο Δίδυμος από την άλλη, που έχει ανάγκη να χάνεται σε κουβέντες που δεν τελειώνουν ποτέ, και αναλύει και συζητάει τα πάντα, θα κριθεί φλύαρος από τον Κριό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 86%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Δύο παρορμητικά ζώδια που έχουν κοινό χαρακτηριστικό πως είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί με εκείνους που αγαπάνε.
Η καρδιά τους, τους καθοδηγεί περισσότερο από τη λογική και αυτό τους κάνει να μπορούν να ξεπερνούν διαφορές και να επικεντρώνονται στο κοινό τους μέλλον την ίδια ώρα που αλληλοσυμπληρώνονται και μπορούν να εκτιμούν και να γιορτάζουν μέχρι και τις ίδιες τους τις διαφορές.
Είναι δύο ζώδια που όταν ερωτευτούν μπορούν να λειτουργήσουν ως ιππότης και πριγκίπισσα, βγαλμένοι ήρωες από παραμύθι.
Προβλήματα δημιουργούνται είτε από την κυκλοθυμική διάθεση του Καρκίνου, είτε από την έντονη ορμητικότητα του Κριού.
Ο Καρκίνος χρειάζεται μία ήσυχη, σταθερή και τρυφερή ζωή στο σπίτι, είναι περισσότερο κλεισμένος στο καβούκι του και ως σπιτόγατος αναζητά την ηρεμία και την χαλάρωση ενώ ο Κριός δυσκολεύεται να ηρεμήσει και να τακτοποιηθεί, λειτουργεί με έντονες ταχύτητες, παραμένει δραστήριος, κάποιες φορές ξεχνά εντελώς τους τρόπους του, θέλει να εξαπλώνεται, να γυρίζει και να κοινωνικοποιείται.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 50%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ:
  Και οι δύο περήφανοι και ανυπόμονοι, γεμάτοι δύναμη και πάθος.
Μπορούν να κατανοούν απόλυτα ο ένας τον άλλον και να παίρνουν δύναμη από τον άλλον.
Είναι μια σχέση αλχημείας.
Η αμοιβαία τους ενέργεια, το νοιάξιμο του ενός για τον άλλον, η κατανόηση, ο σεβασμός και η αγάπη που μπορούν να βιώσουν αναμεταξύ τους, είναι στοιχεία που καθιστούν αυτή τη σχέση ιδιαίτερα δυναμική και της προσδίδουν μία πλούσια και ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.
Τα δύο αυτά ζώδια, ταιριάζουν απόλυτα ερωτικά.
Τα προβλήματά τους μπορεί να προκύψουν όταν τα «εγώ» τους μπουν στη μέση.
Και οι δύο απαντούν στην ερώτηση «ποιος έχει τα ηνία;» με το «εγώ» και αυτό είναι ένα θέμα μεταξύ τους.
Ο Κριός μπορεί να πληγώσει τα αισθήματα του Λέοντα λέγοντας απερίσκεπτα κάτι, και ο Λέων μπορεί με την αυταρχική του φύση να ενοχλήσει τον Κριό και να τον κάνει να κατσουφιάσει.
Επίσης, χρειάζεται προσοχή στα ασυλλόγιστα έξοδα που μπορούν αυτά τα δύο ζώδια να κάνουν, αν θέλουν να διατηρήσουν σπιτικό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 98%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Μία καρμική μίξη, μιας και τα δύο ζώδια βρίσκονται στην αντισκιά και αλληλοσυμπληρώνονται.
Οι αντιθέσεις πολλές.
Ομοίως, πολλοί και οι συμβιβασμοί που θα πρέπει να γίνουν.
Για να επιβιώσει ένας τέτοιος συνδυασμός χρειάζεται πολύ αγάπη και ενδιαφέρον.
Ο Παρθένος διακατέχεται από σεξουαλική έλξη προς τον Κριό και αυτό γιατί ο 8ος ηλιακός οίκος του Παρθένου βρίσκεται στον Κριό.
Ένας Κριός μπορεί να παρασύρει έναν Παρθένο να δει την φωτεινή και χαρούμενη πλευρά της ζωής, και ένας Παρθένος μπορεί -ως «φύλακας άγγελος»- να βάζει σε τάξη τις όποιες παρεκτροπές ενός Κριού.
Ο Κριός νιώθει εμπιστοσύνη με τον Παρθένο, αλλά ο Παρθένος θα τον αμφιβάλλει αρκετές φορές λόγω της μεγάλης του επιθυμίας για ανεξαρτησία και του υπερβάλλοντος ενθουσιασμού και πάθους με ό,τι συνδιαλέγεται.
Οι αναταράξεις μεταξύ τους εμφανίζονται σε μέγιστο βαθμό είτε από την εριστικότητα, την παρορμητικότητα, τον αυθορμητισμό και τη μερική απερισκεψία του Κριού, είτε από το πόσο μετρημένος και το πόσο σκέφτεται και αναλύει για να κάνει κάτι πριν το κάνει ο Παρθένος.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 47 %

ΜΕ ΖΥΓΟ: Η σεξουαλική έλξη μεταξύ Κριού και Ζυγού μπορεί να ξεπροβάλλει χωρίς καμία αναστολή, με τον αέρα του Ζυγού που συναντά τη Φωτιά του Κριού, και με την Αφροδίτη που ενώνεται με τον Άρη.
Συνδυασμός τόσο αντιφατικός και με αντιθέσεις 180 μοιρών, που ενώ αρχικά μπορεί να θεωρηθεί αδύνατος ακόμα και για μια απλή φιλία, και όμως μπορεί να επιφέρει εκρηκτικό ζευγάρι συνταιριάζοντας την αγάπη με το πάθος με μεγάλη επιτυχία.
Είναι αντίθετα που έλκονται, και που με προσοχή στην επικοινωνία τους, στην πρόκληση και στην δυσλειτουργία του «εγώ» (Κριός) και του «συνεργάζομαι» (Ζυγός), η έλξη τους επιτυγχάνει μια θαυμάσια ισορροπία όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 94%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Δύο τα τινά σε αυτόν τον συνδυασμό : είτε η συμμαχία, είτε ο πόλεμος!
Ο Άρης συναντά τον εαυτό του και οι αντιπαραθέσεις παίρνουν τον πρώτο ρόλο.
Χρειάζονται αρκετοί συμβιβασμοί για μια «συμμαχία» μεταξύ τους…
Ηγετικές μορφές και οι δύο, φιλόδοξοι, ισχυρογνώμονες, με έντονο ερωτικό και σεξουαλικό πάθος.
Στις βασικές διαφορές τους όμως έγκειται η βιωσιμότητα αυτής της σχέσης.
Ο Κριός ως εξωστρεφής, παρορμητικός και κάπως επιπόλαιος, θα βγάζει από τα «νερά» του τον μεθοδικό, εσωστρεφή και κτητικό Σκορπιό.
Ο Σκορπιός θα ανοίγει συχνά την πόρτα του στην καχυποψία και τη ζήλια όταν θα αντιμετωπίζει την απαραίτητη αίσθηση της ελευθερίας του Κριού.
Θα υπάρχει δυσκολία στην εμφάνιση εμπιστοσύνης.
Ο δε Κριός θα ασφυκτιά από τυχόν σκηνές ή προσπάθειες ελέγχου από τη μεριά του Σκορπιού.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 61%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Μία σούπερ καυτή και συμβατή σχέση αυτή του Τοξότη με τον Κριό.
Ένωση Φωτιάς με Φωτιά, και με πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.
Κατανοεί ο ένας τις ανάγκες του άλλου για περιπέτεια, εξερεύνηση, πρωτοπορία και για εξωστρεφείς κοινωνικές συμπεριφορές.
Και οι δύο γεμάτοι πάθος για τη ζωή και τις εμπειρίες της, ενθουσιώδεις και δυναμικοί.
Ξέρουν πως να περνούν καλά και πως να φωτίζουν και να ζεσταίνουν με την φλόγα τους την κάθε στιγμή τους.
 Μια μακροχρόνια σχέση φαντάζει δύσκολη για τον καθένα ξεχωριστά λόγω του ότι διαθέτουν αυτή τη υπερβολική ενέργεια και χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους αλλά οι δυο τους θα μπορούσαν να κάνουν την εξαίρεση αν ρυθμίσουν καλά τον εγωισμό τους που θέλει τον μεν Κριό να επιθυμεί να περνάει πάντα το δικό του και τον δε Τοξότη να έχει πάντα δίκιο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 99%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Μία από τις πιο δύσκολες σχέσεις στο ζωδιακό με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες.
Κοινά τους στοιχεία η ηγετική τους φυσιογνωμία, η αναζήτηση αναγνώρισης και επιτυχίας και εκείνο το κάτι που θα τους επαναφέρει όταν τείνουν να ξεφύγουν.
 Και οι δύο πεισματάρηδες και ισχυρογνώμονες.
Παρορμητικοί και με σύμβολό τους που εμπεριέχει κέρατα, το μόνο που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι να τρέξει όπου φύγει-φύγει…
Ο Κριός ζει για την στιγμή, το παρόν και δεν κοιτάζει τόσο το μέλλον.
Του αρέσει να ρισκάρει και να προκαλεί την τύχη του.
 Είναι αυθόρμητος και ριψοκίνδυνος, και δέχεται όλες τις εκπλήξεις της ζωής.
Έχει τάσεις ανωριμότητας, επιπολαιότητας, απροσεξίας, και θυμώνει εύκολα.
Ξεκινώντας και από την ίδια του την ερωτική ζωή, όλα για τον Κριό είναι ένας τζόγος.
Ο Αιγόκερως δεν ρισκάρει παρά κινείται μεθοδικά, προγραμματισμένα, αργά και σταθερά για κάθε στόχο που βάζει, και κρίνει αν και πόσο θα επωφεληθεί ο ίδιος πριν δράσει σε οτιδήποτε και για οτιδήποτε.
Άρης (Κριός) με Κρόνο (Αιγόκερως) και Φωτιά (Κριός) με Γη (Αιγόκερως), καθώς και όψη τετραγώνου στο ζωδιακό, δίνουν ένα ταίριασμα δύο ανθρώπων όσο διαφορετικοί μπορεί να υπάρξουν δύο άνθρωποι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 32%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Μία ένωση που υπόσχεται πως θα κρατηθεί μακριά από την ανία, παρότι υπάρχει μεταξύ Κριού και Υδροχόου μία τάση ανταγωνισμού.
Είναι μία σχέση οράματος και πρακτικής.
Η αναζήτηση αλλαγών, ανεξαρτησίας, εμπειριών, ενεργής συμμετοχής στη ζωή, αλλά και η ερωτική τους ταύτιση, είναι διακριτά στοιχεία σ’ αυτή την ένωση.
Η σχέση αυτή βασίζεται στο σεβασμό των αναγκών του άλλου, και κανείς δεν σπεύδει να καταπατήσει την προσωπικότητα, τις ελευθερίες και τις δραστηριότητες του έτερου ήμισυ.
Λόγω της ανεξάρτητης φύσης του Κριού και του Υδροχόου, πιθανόν να υπάρξει συναισθηματικό κενό και μερική αστάθεια στη σχέση.
Η κτητικότητα του Κριού μπορεί να κάνει τον Υδροχόο απόμακρο και η σούπερ κοινωνικότητα του Υδροχόου μπορεί να κάνει τον Κριό να τον νιώσει άστατο και άπιστο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 87%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Δύο έντονα διαφορετικές ταυτότητες ανθρώπων όπου στην ένωσή τους καλείται να βρεθεί ισορροπία της εξωστρέφειας (Κριός) και της εσωστρέφειας (Ιχθύς).
Το ταίριασμα Κριού με Ιχθύ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κούρσα μετ’ εμποδίων.
Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μία σχέση με πολλά μαθήματα για τον καθένα.
 Ο Κριός θα μάθει από τον Ιχθύ να νοιάζεται και να ταυτίζεται συναισθηματικά και ο Ιχθύς θα διδαχτεί από τον Κριό να δρα και να πραγματοποιεί τα όνειρά του και όχι μόνο να τα ονειρεύεται.
Ο Ιχθύς πολλές φορές θα νιώθει συχνά ανασφάλεια από την έντονη δράση και εξωστρέφεια του Κριού καθώς και από τον εγωισμό και την επιπολαιότητά του, και θα αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείνεται στο μέσα του.
Ο Κριός θα κουράζεται από γκρίνιες και παράπονα του Ιχθύ που δεν θα κατανοεί την επιθυμία του για ελευθερία, και επιπλέον θα νιώθει καταπίεση από τον έκδηλο και υπερβολικό συναισθηματισμό του Ιχθύ.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 45%