astropedia.gr

Υδροχόος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Υδροχόος, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Πρωτοποριακός, ιδεαλιστής, με έντονη αίσθηση και επιδίωξη ελευθερίας και ανεξαρτησίας, αντισυμβατικός, αντικομφορμιστής, επαναστάτης, οραματιστής, εξωστρεφής, αλτρουιστής, ανθρωπιστής, καινοτόμος, εκρηκτικός, αμφισβητίας, ουτοπιστής, εξτρεμιστής, φιλάνθρωπος, απρόβλεπτος, ανατρεπτικός, ευγενής, φιλικός, συμπαθής, έξυπνος, δύσπιστος, αντιδραστικός, δημοφιλής… ο Υδροχόος ανήκει σε εκείνα τα ζώδια που μπορούν να τρελάνουν κόσμο, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά!
Και μάλιστα κατέχει και την πρώτη θέση σε αυτό!

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά


ΜΕ ΚΡΙΟ: Μία σχέση οράματος και πρακτικής, και μολονότι μεταξύ Κριού και Υδροχόου υπάρχει η τάση του ανταγωνισμού, το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει ανία στη μεταξύ τους συνύπαρξη.
Η αναζήτηση αλλαγών, ανεξαρτησίας, εμπειριών, ενεργής συμμετοχής στη ζωή, αλλά και η ερωτική τους ταύτιση, είναι διακριτά στοιχεία σ’ αυτή την ένωση.
Η σχέση αυτή βασίζεται στο σεβασμό των αναγκών του άλλου και κανείς δεν σπεύδει να καταπατήσει την προσωπικότητα, τις ελευθερίες και τις δραστηριότητες του έτερου ήμισυ.
Λόγω της ανεξάρτητης φύσης του Κριού και του Υδροχόου, πιθανόν να υπάρξει συναισθηματικό κενό και μερική αστάθεια στη σχέση.
Η κτητικότητα του Κριού μπορεί να κάνει τον Υδροχόο απόμακρο και η υπερβολική κοινωνικότητα του Υδροχόου μπορεί να κάνει τον Κριό να τον νιώσει άστατο και άπιστο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 87%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Δύο ζώδια με πολύ ισχυρές προσωπικότητες και δύσκολα υπερτερεί κάποιος έναντι του άλλου.
Και οι δύο επίμονοι και ισχυρογνώμονες, καλό είναι μεταξύ τους να μην συγκρούονται γιατί δεν αλλάζουν μυαλά στο τρόπο που έχουν μάθει να σκέφτονται και να ζουν.
Η αποφυγή της σύγκρουσης όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη όταν αντιμετωπίζουν την ζωή με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας.
Ο Ταύρος, πρακτικός, προσγειωμένος, με αντίσταση στις αλλαγές, κτητικός, ζηλιάρης, απαιτητικός, επιβλητικός, καταπιέζει τον Υδροχόο.
Ο Υδροχόος, ιδιόμορφος, εξωπραγματικός, προοδευτικός, επιπόλαιος, νευρικός, με ανάγκη για φλερτ και επικοινωνία, κάνει ανασφαλή τον Ταύρο που δεν τον νιώθει αφοσιωμένο όπως θα ήθελε.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα ταίριασμα που δύσκολα θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς και από τους δύο.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 50%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Ο Δίδυμος με τον Υδροχόο δημιουργούν ένα εγκεφαλικό συνταίριασμα.
Αυτά τα δύο ζώδια, που είναι από τα πιο παρεξηγημένα του ζωδιακού, μπορούν κατά την ένωσή τους να φτιάξουν μία αρμονικά ισορροπημένη σχέση.
Και οι δύο χρειάζονται την ανεξαρτησία τους, έχουν μυαλό που κινείται γρήγορα και σκέφτονται νέες και καλύτερες ιδέες, τους αρέσει να μιλάνε, να αναλύουν, έχουν άριστη ικανότητα επικοινωνίας, διαθέτουν πολύ ενέργεια.
Σε γενικές γραμμές συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, κατανοούν ο ένας τον άλλον σε βάθος και ταιριάζουν ακόμα και στο μικρά πράγματα.
Με λίγη προσοχή στη νευρικότητα που έχουν ως στοιχείο στην προσωπικότητα τους και οι δύο, στις υποσχέσεις που μπορεί να δώσουν και να μην κρατήσουν, στα σχέδια που μπορεί να κάνουν αλλά δύσκολα να τα πραγματοποιήσουν και στην τεμπελιά και τα αμέτρητα μέτωπα που ανοίγει ο Δίδυμος ειδικά και κουράζει τον Υδροχόο… μπορούν να έχουν μια ιδανική σχέση γιατί στην ουσία νοιάζονται να ικανοποιήσουν ο ένας τον άλλον.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 99%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Σχέση Νερού με Αέρα, που ως γνωστόν πολύ δύσκολα μπορεί να επιβιώσει και να μακροημερεύσει. |
Η ανάγκη του Καρκίνου για βαθιές και σταθερές οικογενειακές σχέσεις έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συνεχή λαχτάρα του Υδροχόου για ελευθερία και επανάσταση.
Ο Υδροχόος ψάχνει πάντα για κάτι νέο, είναι υπερβολικά εξωστρεφής, εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία για να διοργανώσει και να αποτελέσει την ψυχή κοινωνικών συναθροίσεων, να περιβάλλεται από φίλους και να βρίσκεται στο κέντρο κοινωνικών γεγονότων, είναι μοντέρνος και αποφεύγει την ρουτίνα πάση θυσία.
Ο Καρκίνος συχνά αποσύρεται στο καβούκι του, είναι μάλλον κολλημένος σε παραδόσεις, δεν χαρακτηρίζεται σίγουρα ως μια απελευθερωμένη φυσιογνωμία, είναι μάλλον συντηρητικός και παλιομοδίτης.
Ο Υδροχόος πάντα θα έχει κάτι να πει για την υπερευαισθησία, την κτητικότητα και την απολυτότητα του Καρκίνου που τον πνίγει και ο Καρκίνος θα μιλά για τα κηρύγματα, τις αναζητήσεις επί παντός επιστητού και την εξωστρέφεια του Υδροχόου, που θα τον κουράζουν και θα τον κάνουν να αισθάνεται πως δεν του δίνεται η απαραίτητη σημασία.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 49%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Δύο προσωπικότητες που θαυμάζουν την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, την κοινωνικότητα, και την σταθερότητα στην γνώμη και στην άποψη, και διακρίνονται εξίσου για αυτά.
Μια τέτοια σχέση είναι ενεργητική και ασταμάτητη και μαζί οι δύο τροφοδοτούν μια διαδικασία αμοιβαίας προσωπικής εξέλιξης και προόδου.
Αναπτύσσουν έναν δεσμό μέσω του συναγωνισμού και δεν ζουν ποτέ ανιαρά.
Και οι δύο έχουν την τάση να είναι ιδεαλιστές και δραστήριοι και έλκονται από κάθε τι νέο.
Κάποιες διαφωνίες προκύπτουν λόγω του αμοιβαίου πείσματος και της δογματικότητας που τους διακρίνει και τους δύο, της απαιτητικότητας του Λέοντα και της υπερβολικής απομάκρυνσης του Υδροχόου. Ο Λέων που απαιτεί αποκλειστικότητα και πλήρη αφοσίωση θα βρεθεί σε ανησυχία λόγω της επιπόλαιης συμπεριφοράς του Υδροχόου και ο Υδροχόος θα αντιδρά στην απόλυτη και αυταρχική στάση του Λέοντα και δεν θα βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 89%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Ένας συνδυασμός πρόκλησης.
Μια καρμική κατάσταση όπου η Παρθένος και ο Υδροχόος μέσα από αυτή θα μάθουν πως είναι η άλλη πλευρά του … λυκόφωτος.
Ελάχιστες οι ομοιότητες τους.
Και οι δύο κατέχουν αντικειμενικότητα, λογική και φιλοδοξία.
Μια σχέση που είναι περισσότερο διδακτική και διαφωτιστική και για τους δύο, παρά ισορροπημένη στα πιο πολλά επίπεδα.
Αντιθέτως, καλούνται να εξισορροπήσουν τις διαφορές τους σε όλα αυτά τα διαφορετικά εδάφη που πατούν ξεχωριστά οι δυο τους.
Συνήθως, το ταίριασμα Παρθένου με Υδροχόου δεν δίνει μια μακροχρόνια σε διάρκεια και εξέλιξη σχέση γιατί η μεν Παρθένος βιώνει μέγιστη ανασφάλεια, χωρίς σταθερές που τις έχει ανάγκη και χωρίς συνέπεια και ο δε Υδροχόος εγκλωβίζεται στα στεγανά περιθώρια της Παρθένου.
Σίγουρα δεν θα πέσουν στη ρουτίνα μεταξύ τους αφού θα μάχονται καθημερινά για την συνέχεια μιας τέτοιας σχέσης, αλλά το ότι θα μάχονται είναι κι αυτό που κάποια στιγμή μπορεί να τους χωρίσει.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 58%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Δύο προσωπικότητες με έντονο ενθουσιασμό, με ανάγκη για κοινωνικότητα και ανεξαρτησία.
Αγαπούν την κατάκτηση της γνώσης, των εμπειριών, της πνευματικής καλλιέργειας. Τους αρέσει το αισθητικά όμορφο, οι συζητήσεις και οι τέχνες.
Κανείς από τους δύο δεν θα ζητήσει από τον άλλον να δώσει παραπάνω από όσα μπορεί να δώσει ο ίδιος.
Ο Ζυγός με τον Υδροχόο δημιουργούν μία σχέση που έχει όλη τη δυναμική να μένει έξω από κάθε στασιμότητα, και αυτό που τους ενώνει πραγματικά είναι πως και οι δύο σέβονται τα περιθώρια ελευθερίας και αυτοέκφρασης μεταξύ τους.
Η εκρηκτικότητα και το απρόβλεπτο που διέπει τον Υδροχόο θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μελανό σημείο για αυτήν την σχέση, γιατί θα φέρουν στον Ζυγό μια αίσθηση ανασφάλειας.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 91%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Ο Υδροχόος με τον Σκορπιό μαγνητίζονται ερωτικά.
Όμως στην ουσία, οι διαφορές στην συνύπαρξή τους είναι πολλές και γίνονται αισθητές σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία και φιλοσοφία για τη ζωή.
Η κατεύθυνση των επιθυμιών τους έχει αντίθετη πορεία.
Ανυποχώρητα στοιχεία και οι δύο και αυτό από μόνο του γίνεται η βάση για εντάσεις μεταξύ τους που δύσκολα εξαλείφονται.
Ο Σκορπιός νιώθει πως δεν αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου που είναι υπερκοινωνικός, αυθόρμητος και ίσως και επιπόλαιος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ήδη υπάρχουσα καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης του Σκορπιού.
Ο Υδροχόος αισθάνεται περιορισμένος και εγκλωβισμένος στην καταδίωξη του Σκορπιού αλλά και στην επιδίωξή του να τον εντάξει σε άλλους ρυθμούς ζωής και να ευνουχίσει την ανάγκη του για ανεξαρτησία.
Οι πιθανότητες να χάσουν κι οι δύο τον εαυτό τους στην προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί είναι μεγάλες …
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 48%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Ο συνδυασμός αυτός αποτελείται από δύο αντισυμβατικές προσωπικότητες που μπορούν μαζί να χαρούν υπέροχες στιγμές.
Ο Τοξότης με τον Υδροχόο δημιουργούν μία πάρα πολύ καλή σχέση.
Και οι δύο διαθέτουν απεριόριστη κατανόηση ο ένας για τον άλλον σε ό,τι αφορά στην επιθυμία τους για ανεξαρτησία, δεν δημιουργούν προστριβές μεταξύ τους, χρησιμοποιούν την περιπέτεια και το πνεύμα τους ώστε να φτάνουν σε καινούριες δράσεις και κατακτήσεις, είναι ιδεαλιστές.
Μαζί μπορούν να πετάξουν χωρίς να φοβούνται την πτώση.
Κι οι δύο φημίζονται ως οι «άπιστοι» του ζωδιακού κύκλου, αλλά παρόλη τη φήμη αυτή, μπορούν στη μεταξύ τους ένωση να παραμείνουν πιστοί ο ένας στον άλλον.
Μια προσοχή αξίζει να δοθεί στην επικοινωνιακή τους ικανότητα όταν εμφανιστεί το στοιχείο του εκνευρισμού που και οι δύο διαθέτουν έντονα, και που μπορεί να δώσει ένταση μεταξύ τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 88%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Ο τρόπος σκέψης και οι ρυθμοί της ζωής σε αυτά τα δύο ζώδια, διαφέρουν αρκετά.
Πρόκειται για μία ένωση που έχει πολλές δυσκολίες κατά το εγχείρημα μιας κοινής πορείας.
Η ισχυρογνωμοσύνη, το πείσμα κι η δυσκολία να συμβιβαστούν είναι τα κοινά σημεία τους.
Ο παραδοσιακός, συντηρητικός, οργανωτικός, προσεκτικός και με σύνεση Αιγόκερως, συχνά απογοητεύεται από το ακατάστατο και απόκρυφο νου του Υδροχόου και μπορεί να κατηγορήσει τον Υδροχόο για έλλειψη λογικής υπόστασης.
Ο Υδροχόος, ως αντισυμβατικός, μοντέρνος, ακόρεστος, ιδεαλιστής, με αίσθημα εξέγερσης και κυνηγός της πρωτοπορίας, πνίγεται από την τάση κυριαρχίας του Αιγόκερω.
Οι συγκρούσεις θα είναι πολλές όταν ο Υδροχόος παρασύρεται από τη φαντασία του κι όταν ο Αιγόκερως γίνει υπερβολικά αυταρχικός.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 47%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Είναι και οι δύο άνθρωποι ανεξάρτητοι, εκκεντρικοί, κοσμοπολίτες, δραστήριοι, εξωστρεφείς, διορατικοί, ξεχωριστοί, φιλελεύθεροι.
Στο ζευγάρι αυτό αρέσει να κάνει φίλους, να βοηθά τους άλλους, να νοιάζονται για κοινωνικές αλλαγές, να διατηρούν τη σπίθα αναμμένη σε κάθε τι, να εξελίσσονται, και να αφήνουν να ρέει άφθονη η σεξουαλική ενέργεια μεταξύ τους.
Μια τέτοια σχέση είναι γεμάτη από αλλαγές, ξαφνικές εξελίξεις, διασκέδαση, πολύ καλή επικοινωνία, ενθουσιασμό, ασυνήθιστες καταστάσεις, έως και παράξενες δραστηριότητες.
Ο ένας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον άλλον και ποτέ δεν περνούν στη ρουτίνα.
Επειδή, όμως, είναι κι οι δύο εξίσου απρόβλεπτοι, ασταθείς και εκρηκτικοί, καλό θα ήταν να προσεχθούν τα σημεία της επαναστατικότητας και της εκκεντρικότητας που τους διακρίνει ώστε να μην δοκιμάζεται η ψυχραιμία τους και να δημιουργούνται οι βάσεις για κόντρες, νεύρα και σκληρά λόγια.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 94%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Δύο ζώδια που έχουν την τάση της ενδοσκόπησης.
Η σχέση αυτή μπορεί να κινητοποιηθεί από τη σκέψη (Υδροχόος) και το συναίσθημα (Ιχθύς).
Η αυτογνωσία, η φιλανθρωπία κι η αγάπη είναι κοινοί μοχλοί εκκίνησης μίας ένωσης με κοινό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της γνώσης και την αποδοχή καινοτόμων ιδεών.
Μεγάλες διαφωνίες προκύπτουν όταν ο Υδροχόος γίνει πολύ πνευματώδης και απόμακρος ή όταν στα μάτια του Υδροχόου, ο Ιχθύς αυτοθυσιάζεται και μοιάζει αφελής.
Η ρομαντική πλευρά του Ιχθύ δεν βρίσκει την επιθυμητή ανταπόκριση και ο Υδροχόος φαντάζει ιδιαίτερα κολλημένος στις ιδέες του.
Ο Υδροχόος κουράζεται από την συνεχή αναζήτηση επιβεβαίωσης του Ιχθύ και από το ότι ο Ιχθύς δεν κάνει πάντα πράξη τις ιδέες του.
Επίσης, γίνεται μεγάλο πρόβλημα για τον Ιχθύ να μην εισπράττει τη ζεστασιά που επιθυμεί από τον Υδροχόο και γρήγορα σταματά να προσπαθεί για τη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 61%Newsletter