astropedia.gr

Η Μαύρη Σελήνη στους οίκους

Η Μαύρη Σελήνη στους οίκους
Λέγεται ότι σε όποιον οίκο βρίσκεται η Μαύρη Σελήνη στον χάρτη μας, σε αυτό το κομμάτι της ανθρώπινης εκδήλωσης θα πρέπει (ή θα χρειαστεί) να θυσιάσουμε κάτι σημαντικό.  Η θυσία σχετίζεται αστρολογικά με τον Ποσειδώνα αλλά στην περίπτωση της Λίλιθ (Μαύρη Σελήνη) η θυσία είναι αναπόφευκτη και δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής. Ο μόνος δρόμος είναι να θυσιάσουμε τον τρόμο που νοιώθουμε, τους φόβους μας και τα σκοτεινά κομμάτια του υποσυνείδητου νου και της ανεξερεύνητης ψυχικής μας δύναμης.

Μαύρη Σελήνη στον 1ο οίκο
Η επιρροή της από αυτή τη θέση είναι τεράστια στο άτομο και του προσδίδει έντονα πάθη και χαρακτηριστικά, τα οποία όμως είναι καλά κρυμμένα στο βαθύτερο στρώμα του υποσυνειδήτου. Μερικές φορές μπορεί να υπάρξουν έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα και βίαιες αντιδράσεις. Η φύση του ατόμου έχει κάτι επαναστατικό, κυρίως προς την κατεστημένη τάξη. Σε γυναικείο χάρτη μπορεί να δηλώνει και προβλήματα με τον πατέρα της. Γενικότερα το άτομο μπορεί να έχει μια βαθιά σύνδεση με μεταφυσικά θέματα  ή να εκδηλώνει ένα έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτά. Αντιλαμβάνεται με φυσικό τρόπο τους κρυμμένους νόμους της Φύσης.

Μαύρη Σελήνη στον 2ο οίκο
Το σύμβολο της εναντίωσης στο κατεστημένο και της βαθιάς ψυχολογικής έντασης στον 2ο οίκο των οικονομικών και της συναισθηματικής ασφάλειας! Η θέση αυτή δημιουργεί πολλές αντιφάσεις στο άτομο και γι’ αυτό το λόγο τα άτομα με αυτή τη θέση έχουν πολύ ενδιαφέρον και μαγνητισμό. Η σχέση τους με το χρήμα είναι πολύ περίεργη. Από τη μια πλευρά το μισούν και το αποστρέφονται ως ένα σύμβολο της κατεστημένης τάξης που οδηγεί στη σκλαβιά και από την άλλη το επιθυμούν διακαώς και έντονα αλλά πάντα κρυφά, αποφεύγοντας να εκδηλώνουν τη γοητεία που τους ασκεί, φτάνοντας μερικές φορές στο σημείο να στερούν από τον εαυτό τους υλικά αγαθά και απολαύσεις. Στις περιπτώσεις που τα άτομα αυτά έχουν χρήματα διακατέχονται από πολλούς φόβους όπως ότι θα χάσουν την περιουσία τους ή ότι θα έχουν προβλήματα με την εφορία.

Μαύρη Σελήνη στον 3ο οίκο
Το σύμβολο των πιο εσωτερικών και βαθύτερα ριζωμένων ανθρώπινων παθών στον τομέα του χάρτη που δείχνει τα αδέλφια και την επικοινωνία. Αυτή η θέση μπορεί να εκδηλωθεί με αρκετούς τρόπους. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η απώλεια ενός από τα αδέλφια κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του ατόμου. Ένα τέτοιο γεγονός θα αφήσει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ψυχή του ατόμου, ακόμη και αν πρόκειται για μια αποβολή που είχε η μητέρα πριν τη γέννηση του ατόμου. Ένας άλλος τρόπος που θα μπορούσε να εκδηλωθεί η θέση αυτή είναι το άτομο να έχει μια περίεργη σχέση αγάπης-μίσους με τον θάνατο ή να νοιώθει ότι δεν έχει το δικαίωμα στη ζωή. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν εκφράζεται, αυτή η θέση καλεί το άτομο να εξερευνήσει τον εαυτό του και να κατανοήσει την βαθύτερη επίδραση που έχουν στη ζωή του ορισμένα γεγονότα. Άλλη μια εκδήλωση της θέσης σχετίζεται με το ότι το άτομο μπορεί να βρίσκει διέξοδο και να εκφράζει τις βαθύτερες, κρυφές του επιθυμίες μές από τον γραπτό λόγο, τα βιβλία  και τη λεκτική επικοινωνία που έχει με τους άλλους.

Μαύρη Σελήνη στον 4ο οίκο
Το σύμβολο του μυστηρίου και των σκοτεινών παθών στον τομέα του χάρτη που σχετίζεται με το βαθύτερο κομμάτι της προσωπικότητάς μας και με την οικογενειακή μας ρίζα! Σε αυτόν τον οίκο, των οίκο των παιδικών μας χρόνων η Μαύρη Σελήνη υποδηλώνει μια βαθειά πληγή που έχει δημιουργηθεί στα παιδικά χρόνια του ατόμου, όπως για παράδειγμα ο θάνατος της μητέρας, ο αποχωρισμός από το σπίτι σε μικρή ηλικία ή ακόμη και κάποιο σοβαρό ατύχημα είτε σε μικρή ηλικία είτε ακόμη και όταν το άτομο ήταν ακόμη μέσα στη μήτρα της μητέρας του.
Λόγω της φύσης της Μαύρης Σελήνης που έχει να κάνει με την ταυτόχρονη έλξη και απώθηση, αυτή η θέση μπορεί να εκδηλώνει την ανάγκη του ατόμου να κόψει επαφή με τις οικογενειακές του ρίζες και να απομακρυνθεί από τους γονείς του. Μπορεί το άτομο να αλλάζει αρκετά συχνά σπίτια και αυτό έχει να κάνει με την υποσυνείδητη του παρόρμηση να μη δένεται συναισθηματικά με πρόσωπα ή αντικείμενα. Από την άλλη πλευρά η θέση αυτή μπορεί να δηλώνει ότι το άτομο έχει μια φυσική σύνδεση και κατανοεί σε βαθύτερο επίπεδο τους νόμους της φύσης και του πνεύματος. Άτομα με ανεπτυγμένη διαίσθηση που ασχολούνται με μυστηριακά θέματα έχουν συχνά τη Μαύρη Σελήνη στον 4ο οίκο.

Μαύρη Σελήνη στον 5ο οίκο
Ο 5ος οίκος είναι ο τομέας του χάρτη που ελέγχει τις αισθηματικές μας γνωριμίες, τις σχέσεις, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά. Σε χάρτες γυναικών, αυτή η θέση μπορεί να δηλώνει τις αμφιβολίες της γυναίκας σε σχέση με το αν θέλει να κάνει παιδιά, από τη μια να έχει μια τόσο έντονη και φλογερή θέληση να τεκνοποιήσει και από την άλλη να νοιώθει έντονα τον φόβο γύρω από αυτό το θέμα ή να φοβάται για παράδειγμα τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν στη διαδικασία της γέννας ή ακόμη και το ότι μπορεί να μην αγαπήσει το παιδί της. Αν αυτά τα θέματα δεν επιλυθούν με την κατάλληλη προσέγγιση και ανάλυση, τότε είναι πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα στη σύλληψη. Η ανάγκη του ατόμου για τελειότητα μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη και  το άτομο να εργάζεται πολλές ώρες  και σκληρά για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του. Η ανάγκη αυτή μπορεί μερικές φορές να παραλύει το άτομο και να μην κάνει τίποτα από φόβο ότι δε θα είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Αν η Μαύρη Σελήνη δέχεται καλές όψεις όμως, το άτομο μπορεί να είναι πάρα πολύ δημιουργικό και μάλιστα με τρόπο πρωτοποριακό και αντικομφορμιστικό!

Μαύρη Σελήνη στον 6ο οίκο
Αυτή η θέση συμβολίζει την επανάσταση και την εξέγερση σε θέματα που σχετίζονται με την εργασία, την καθημερινότητα  και την υγεία. Το άτομο έχει περίεργες και αντισυμβατικές συνήθειες και προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και να αποφύγει τη σκλαβιά της καθημερινότητας. Το άτομο μπορεί να φτάσει στο σημείο να προκαλέσει και να αμφισβητήσει την εξουσία του αφεντικού και των προϊσταμένων του στην εργασία και κατ’ επέκταση να αντιμετωπίσει προβλήματα στο να διατηρήσει σταθερή εργασία. Οι αξίες της Μαύρης Σελήνης είναι δυνατές και βαθιά ριζωμένες στο υποσυνείδητο και έτσι μπορεί η επαναστατικότητα του ατόμου να μη γίνεται αντιληπτή από το ίδιο το άτομο. Η σύνδεση του 6ου οίκου με την υγεία και πολλές φορές τα συμπτώματα μιας αρρώστιας λειτουργούν πολύ συμβολικά και για να υπάρξει ουσιαστική και ολιστική θεραπεία θα πρέπει να αναλυθούν ακριβώς σε αυτό το επίπεδο, το συμβολικό δηλαδή. Πρέπει να γίνει κατανοητό το βάθος της ψυχής και τα τραύματα που κουβαλάει το άτομο για να είναι δυνατή και η θεραπεία της αρρώστιας. Πρέπει να θεραπευτεί το άτομο δηλαδή και όχι μόνο η αρρώστια.

Μαύρη Σελήνη στον 7ο οίκο
Η θέση αυτή δείχνει πολύ έντονα φορτισμένες σχέσεις και αναζήτηση της τελειότητας. Η Μαύρη Σελήνη σχετίζεται με τα βαθύτερα και τα πιο καλά κρυμμένα κομμάτια της ψυχής μας. Ο 7ος οίκος σχετίζεται με τις στενές σχέσεις μας. Αυτός ο συνδυασμός κάνει το άτομο να προβάλλει πολλά και έντονα ποσά ενέργειας (σκέψεις, συναισθήματα, ανάγκες κτλ) πάνω στη σχέση του και στους πολύ στενούς του φίλους. Οι προτιμήσεις του και οι απωθήσεις του είναι και δηλώνονται πολύ έντονα και με πάθος με αποτέλεσμα οι σχέσεις του ατόμου να αποκτούν χαρακτήρα ψυχικής σύνδεσης και θεραπείας και αρκετές φορές μέσα από τις σχέσεις του το άτομο έρχεται σε επαφή με βαθύτερα ψυχολογικά τραύματα. Το άτομο μπορεί να γίνει αρκετά βίαιο μέσα στη σχέση του αν μάλιστα έχει άλυτα θέματα με τον εαυτό του. Η Μαύρη Σελήνη είναι πάντα απόλυτη! Μέσα σε μια σχέση το άτομο θέλει τα πάντα και επιθυμεί από τον σύντροφο να είναι τέλειος. Φυσικά λοιπόν απογοητεύεται όταν συνειδητοποιεί ότι ο σύντροφος δεν είναι ο Θεός και ότι είναι άνθρωπος με ελαττώματα. Είναι μεγάλο λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο να αποσύρεται από τη σχέση γιατί οι κρίσεις δημιουργούνται υποσυνείδητα από το ίδιο το άτομο ώστε να έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να ξεπεράσει ψυχολογικά εμπόδια φτάνοντας στην εσωτερική ισορροπία και αναγέννηση. Αυτή η θέση κάνει το άτομο να ελκύεται από ανεξάρτητους και αυθεντικούς ανθρώπους που ξεχωρίζουν για το πάθος τους, την ένταση τους και την ανάγκη τους για απόλυτη ελευθερία.

Μαύρη Σελήνη στον 8ο οίκο
Το άκρως μεταφυσικό σύμβολο της Μαύρης Σελήνης στον οίκο της σεξουαλικότητας, του θανάτου και του απόκρυφου μαγνητισμού. Αυτή η Μαύρη Σελήνη είναι μια απίστευτη, πλανεύτρα μάγισσα που κάνει το άτομο που την έχει να έρχεται σε επαφή με τα πιο βαθιά και κρυμμένα κομμάτια της ψυχής του. Το άτομο είναι σε ένα ταξίδι αναζήτησης του απόλυτου σε όλες του τις μορφές αλλά πιο ειδικά στο πεδίο της ερωτικής εμπειρίας. Αν το άτομο δεν είναι σε επαφή με την ψυχή του τότε είναι πολύ πιθανόν να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα: μια κενή σεξουαλική ζωή που δε δημιουργεί ίχνος ικανοποίησης, ακόμη ίσως και παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ σε βαθμό άρνησης και αποστροφής. Η απώλεια συγγενών και στενών φίλων έχει τεράστια ψυχολογική επίδραση στο άτομο και μπορεί να προκαλέσει βαθιά κρίση αλλά και να συνειδητοποιήσει το άτομο πολλά πράγματα για τη ζωή και άρα να κάνει σημαντικές αλλαγές με τη δική του.

Μαύρη Σελήνη στον 9ο οίκο
Ο ένατος οίκος σχετίζεται με την υπέρβαση των ορίων και η Μαύρη Σελήνη σχετίζεται ακριβώς με την άρνηση και την απόρριψη των περιορισμών. Αυτή η θέση μπορεί να δώσει μια αίσθηση στο άτομο άκρατου ιδεαλισμού και απολυτότητας. Μπορεί λοιπόν να οδηγήσει σε απόρριψη των πρακτικών και συντηρητικών όψεων της ζωής ως μάταιων και το άτομο να ξεφύγει από την πραγματικότητα της ζωής. Στην θετική της εκδήλωση αυτή η θέση κάνει το άτομο να βαδίζει σε έναν δρόμο πνευματικής γνώσης που ξεπερνά τα τετριμμένα και να συνεχίζει αχόρταγα και με σκέψη χωρίς παρωπίδες να αναζητά το υπέρτατο, ενώ σε μια πιο αρνητική εκδήλωση το άτομο απλά απορρίπτει την πνευματικότητα προτιμώντας την γνώση που έρχεται από το σώμα και τα ένστικτα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το άτομο γνωρίζει με κάποιο ανεξήγητο τρόπο τα μέσα και τα έξω μιας κατάστασης χρησιμοποιώντας την αντίληψή του και την ικανότητα που έχει να διεισδύει στην εσώτερη φύση των ανθρώπων και των καταστάσεων. Όταν το άτομο βιώνει την σεληνιακή επιστροφή της Μαύρης Σελήνης περνάει από σημαντικές περιόδους επανεξέτασης των αξιών του και της στάσης που κρατάει απέναντι στον κόσμο. Είναι κρίσιμες περίοδοι-κλειδιά κατά της οποίες το άτομο μπορεί να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι και  κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή του.

Μαύρη Σελήνη στον 10ο οίκο
Το άτομο με αυτή τη θέση έχει μεγάλο δυναμικό πρωτότυπης σκέψης και ανεξαρτησίας και καλό είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα στοιχεία του μέσα από ένα επάγγελμα που τα υποστηρίζει. Και θα τον βοηθήσει να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Από τη φύση της η Μαύρη Σελήνη δεν ανέχεται το κατεστημένο και την εξουσία και μέσα από τον οίκο της καριέρας ωθεί το άτομο να αποφύγει παραδοσιακά και κατεστημένα επαγγέλματα αναζητώντας κάτι λιγότερο συνηθισμένο και περισσότερο ελεύθερο. Υπάρχει ο κίνδυνος με αυτή τη θέση το άτομο να λειτουργήσει περιθωριακά και να βρεθεί σε σύγκρουση με το αφεντικό του ή να προτιμήσει να κινηθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφεντικό του εαυτού του δηλαδή. Το άτομο όμως είναι πού δημιουργικό και αυθεντικό στις ιδέες του και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα μέσα από δημιουργικές ενασχολήσεις και σε τομείς που η αυθεντικότητα και η πρωτοπορία θεωρούνται ως προτέρημα και όχι ως μειονέκτημα. Η Μαύρη Σελήνη στον 10ο είναι πολύ δυνατή και το άτομο δε θα σταματήσει ποτέ να αναζητά την ιδανική εργασία .Κατά τις περιόδους που συμβαίνουν  σημαντικές αλλαγές στην επαγγελματική του κατεύθυνση, το άτομο θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρεί την ψυχραιμία του και τη συναισθηματική σαφήνεια ώστε να μπορέσει να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις.

Μαύρη Σελήνη στον 11ο οίκο
Η αναζήτηση του τέλειου φίλου και η ανάγκη να συνδυαστούν ο ιδεαλισμός με την πραγματικότητα. Η απολυτότητα της Μαύρης Σελήνης μπορεί να οδηγήσει το άτομο να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό και απαιτητικό όσο αφορά θέματα φιλίας. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το άτομο να προβάλλει στους φίλους του δικές του εσωτερικές και υποσυνείδητες ψυχολογικές συγκρούσεις και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εντάσεων και χωρισμών και το άτομο να καταλήγει να αισθάνεται πληγωμένο και προδομένο όταν οι φίλοι του δεν μπορούν άλλο να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις του. Η ανάγκη του ατόμου για το τέλειο και το απόλυτο το οδηγούν στο να θελήσει να συνεισφέρει στην κοινωνία και στο συλλογικό κάνοντας κάτι μοναδικό που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα. Αυτή η βαθιά ανάγκη όμως μπορεί να οδηγήσει το άτομο να ξεφύγει από την πραγματικότητα και είναι σημαντικό το άτομο να καλλιεργήσει τον ρεαλισμό γιατί στο τέλος μπορεί να καταλήξει στο να μην συνεισφέρει καθόλου στο σύνολο μόνο και μόνο γιατί αυτό που έχει να δώσει δεν είναι αρκετά τέλειο σύμφωνα με τα κριτήριά του.

Μαύρη Σελήνη στον 12ο οίκο
Η θέση αυτή της Μαύρης Σελήνης είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για το άτομο να υπερβεί κάθε περιορισμό και να κάνει μια βαθιά βουτιά στην ύπαρξη και να εξερευνήσει τον βαθύτερο του εαυτό. Χωρίς αυτή τη ‘βουτιά’ μια πληθώρα από ανεπίλυτα προβλήματα ψυχολογικής φύσης θα ακολουθούν και θα πιέζουν το άτομο και οι εσωτερικές του, καλά κρυμμένες εντάσεις μπορεί να μπλοκάρουν πλήρως την ελεύθερη έκφραση του ατόμου και να το κάνουν να βιώνει έντονες και δραματικές συνθήκες στη ζωή του. Η Μαύρη Σελήνη στον 12ο οίκο είναι σαν μια ανοιχτή πληγή στην ψυχή του ατόμου και αυτή η πληγή πάει πολύ βαθειά! Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρει το άτομο την ουσία του εαυτού του και πλήρως και χωρίς εκπτώσεις και νοητικούς περιορισμούς. Αυτή η Μαύρη Σελήνη λειτουργεί ως δίκην φύλακα- αγγέλου ο οποίος ενώ θα μπορούσε να αφήσει το άτομο να απολαμβάνει τον μακάριο ύπνο του, το σκουντάει για να ξυπνήσει , βίαια μερικές φορές, και να ζήσει το πλήρες φάσμα της ζωής του.

Πληροφορίες για τη Μαύρη Σελήνη σε κάθε ζώδιο μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας:
Η Μαύρη Σελήνη δηλώνει και καταδεικνύει τον τρόπο που υλοποιούνται οι φόβοι μας και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να δούμε και να αποδεχτούμε την πληρότητά μας. Δείχνει αρνητικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής μας όπως η ενοχή, η ντροπή, το μίσος, η ζήλεια και η εκδικητικότητα ... Περισσότερα 

 
AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter