astropedia.gr

Μαύρη Σελήνη, Σκοτεινή Σελήνη & Λίλιθ

Μαύρη Σελήνη, Σκοτεινή Σελήνη & Λίλιθ

Μαύρη Σελήνη, Σκοτεινή Σελήνη & Λίλιθ

Σκοτεινή Σελήνη, Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι τρία από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν ένα νοητό σημείο στην τροχιά της Σελήνης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι άλλο είναι το ένα, άλλο είναι το άλλο και άλλο συμβολίζει το τρίτο όνομα. Υπάρχει αστεροειδής με το όνομα Λίλιθ και αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τη Σκοτεινή ή την Μαύρη Σελήνη. Η ουσία όμως είναι ότι αυτό το υποθετικό σημείο - ό,τι όνομα και να του δώσουμε – περιγράφει την ίδια μυστηριακή και σκοτεινή ενέργεια σε έναν γενέθλιο χάρτη.

Η Μαύρη Σελήνη αντιπροσωπεύει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, την αρνητική μας πλευρά. Όλα αυτά που κρύβουμε μέσα στα βάθη της ύπαρξής μας και τα γνωρίζουμε αλλά δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε ή να τα αποδεχτούμε. Όλα αυτά που δε θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα γιατί μας φοβίζουν και μας είναι από δυσάρεστα έως και τρομαχτικά. Αποτελούν τη βάση της προσωπικότητάς μας και είναι η σοκαριστική αλήθεια που δε δεχόμαστε και έτσι την προβάλουμε και την βλέπουμε στους άλλους. Είναι η άρνηση να δούμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι.

Το μαθηματικό αυτό σημείο δηλώνει και καταδεικνύει τον τρόπο που υλοποιούνται οι φόβοι μας και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να δούμε και να αποδεχτούμε την πληρότητά μας. Δείχνει αρνητικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής μας όπως η ενοχή, η ντροπή, το μίσος, η ζήλεια και η εκδικητικότητα. Μια άλλη πλευρά της Σκοτεινής Σελήνης είναι αυτό που η θεωρία της ψυχαναλυτικής προσέγγισης ονομάζει ''άνιμα’’.  Άνιμα είναι η αρχετυπική εικόνα που έχει ένας άνδρας για την ιδανική γυναίκα που στην ουσία είναι η προβολή της θηλυκής πλευράς της προσωπικότητας του άνδρα. Για μια γυναίκα είναι αντίστοιχα η εικόνα του ιδανικού άνδρα και στην ουσία είναι η προβολή της αρσενικής πλευράς που έχει η γυναίκα. Για τις γυναίκες αυτό λέγεται άνιμους.

Η Σκοτεινή Σελήνη λοιπόν σε ένα χάρτη δείχνει αυτές τις εξιδανικεύσεις και τις προβολές. Πέρα από αυτό αντιπροσωπεύει την μάγισσα και την πλανεύτρα! Κάποιον ή κάποια που προσελκύει χρησιμοποιώντας ερωτικά και πλάγια μέσα και συμβολίζει άτομα που υπόσχονται πολλά και παρασύρουν τους ανθρώπους. Άτομα που υπόσχονται ότι μπορούν να μας σώσουν και μας δελεάζουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα και θέλουν να κερδίσουν κάτι από εμάς.

Έχει επίσης σχέση με τη μητρότητα, μιας και το σημείο αυτό υπολογίζεται με βάση την τροχιά της Σελήνης. Σε αντίθεση όμως με την τρυφερή προστασία της Σελήνης, η μαύρη Σελήνη δείχνει υπερπροστασία σε βαθμό που κάποιος θα σκότωνε κυριολεκτικά από την ένταση των συναισθημάτων ή από τον κίνδυνο και την απειλή που θα μπορούσε να υπάρχει. Αρκετές φορές συνδέεται με την έλλειψη μητρικού ενστίκτου και την συναισθηματική και ψυχική απομόνωση που το άτομο μπορεί να αισθάνεται. Τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες γιατί όπως αναφέραμε η μαύρη Σελήνη αντιστοιχεί στην θηλυκή τους πλευρά.

  • Λέξεις κλειδιά που συνοψίζουν τη Μαύρη Σελήνη είναι:
κίνδυνος, σκοτάδι, απάτη, καταστροφή, όνειρα, κενό, μαγεία, φόβοι, ενοχή, μίσος, εκδίκηση, φαντασία, απομόνωση, ζήλεια, ανδροχωρίστρα, μυστήριο, νύχτα, δηλητήριο, μυστικά, αποπλάνηση, ντροπή.
 
Δείτε στο άρθρο μας:  η Μαύρη Σελήνη στα Ζώδια

Η Μαύρη Σελήνη δηλώνει και καταδεικνύει τον τρόπο που υλοποιούνται οι φόβοι μας και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να δούμε και να αποδεχτούμε την πληρότητά μας. Δείχνει αρνητικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής μας όπως η ενοχή, η ντροπή, το μίσος, η ζήλεια και η εκδικητικότητα ... Περισσότερα  

Διαβάστε το άρθρο μας:  η Μαύρη Σελήνη στους Οικους
Λέγεται ότι σε όποιον οίκο βρίσκεται η Μαύρη Σελήνη στον χάρτη μας, σε αυτό το κομμάτι της ανθρώπινης εκδήλωσης θα πρέπει (ή θα χρειαστεί) να θυσιάσουμε κάτι σημαντικό.  Η θυσία σχετίζεται αστρολογικά με τον Ποσειδώνα αλλά στην περίπτωση της Λίλιθ (Μαύρη Σελήνη) η θυσία είναι αναπόφευκτη και δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής. Ο μόνος δρόμος είναι να θυσιάσουμε τον τρόμο που νοιώθουμε, τους φόβους μας και τα σκοτεινά κομμάτια του υποσυνείδητου νου και της ανεξερεύνητης ψυχικής μας δύναμης ... Περισσότερα


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter