astropedia.gr

Ονειροκρίτης: Οδηγός Ονείρων εισαγωγή

Ονειροκρίτης: Οδηγός Ονείρων εισαγωγή
Τα όνειρα κάνουν την εμφάνισή τους στην γραπτή ανθρώπινη ιστορία ήδη από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Τα ιερογλυφικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι στην αρχαία Αίγυπτο γινόταν επιλογή όσων ήταν φυσικά προικισμένοι στην ονειρική τεχνική, τους οποίους εκπαίδευαν στην εις βάθος ονειρική ανάλυση και οι οποίοι κατόπιν, παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην αυλή των Φαραώ προβλέποντας το μέλλον. Πίστευαν ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε φάση ονείρου, μπορούσε να αλλάξει μορφή.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
 

Τα όνειρα μπορούσαν να τον μεταφέρουν σε πραγματικά μέρη, τα οποία υπάρχουν σε άλλα πεδία συνειδητότητας, τα οποία το άτομο μπορούσε να ξαναεπισκεφτεί είτε στον ύπνο του, είτε μέσω βαθιάς ύπνωσης. Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική της ερμηνείας των ονείρων υπάρχει σε όλες σχεδόν τις χώρες και σε όλους τους πολιτισμούς, και μέσω αυτής της τεχνικής λαμβάνονται πληροφορίες που χρησιμεύουν για καθοδήγηση και απόκτηση σοφίας.

  • Στην αρχαία Αίγυπτο, οι βασιλικοί ονειρομάντεις μπορούσαν να αλλάζουν την μορφή τους και να ταξιδεύουν σε άλλες διαστάσεις, απ’ όπου μπορούσαν να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες. 
  • Οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούσαν την ονειρική τεχνική ως κύρια οδό επαφής με τον πνευματικό κόσμο.
  • Στην Αυστραλία οι Αβορίγινες πίστευαν ότι τα όνειρα μάς βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και ότι τα όνειρα είναι μέρη του βασιλείου του Μεγάλου Πνεύματος. 
  • Οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν τα δικά τους ονειρομαντικά ιερά, τα οποία ήταν σημαντικά συστατικά στοιχεία της δικής τους αντίστοιχης εκπαίδευσης. Σε αυτά τα ιερά μάθαιναν να ελέγχουν την συνείδησή τους για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής, και είχαν την πεποίθηση ότι ο ονειρευόμενος είναι συμμέτοχος σε ότι γίνεται μέσα στο σύμπαν.

Στην Βίβλο, τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη, τα όνειρα περιγράφονται ως τρόποι παράδοσης του εαυτού μας στο Θείο, και ως ένα μέσο θείας καθοδήγησης στον τομέα της καθημερινής μας ζωής. Παρά το γεγονός ότι ο Ιωσήφ κακοπάθησε στα χέρια των αδελφών του εξαιτίας των ονείρων του, το ταλέντο που είχε σε αυτόν τον τομέα είχε ως αποτέλεσμα να μεταβάλει, κατόπιν, τις ιστορικές εξελίξεις. Κι όταν αργότερα αποδείχθηκε ότι ο μικρός τους αδελφός μπορούσε να τους σώσει από την λιμοκτονία, οι υπόλοιποι αδελφοί του έμαθαν να είναι ευγνώμονες για το χάρισμά του.

Υπάρχει πληθώρα βιβλικών αναφορών σχετικά με το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι θα λάβουν το πνεύμα του Θεού και θα βλέπουν όνειρα και οράματα, μέσω των οποίων θα λαμβάνουν προφητείες και θεϊκή καθοδήγηση. Ο προφήτης Μωάμεθ αναφέρει ότι ο Αλλάχ δημιούργησε τα όνειρα όχι μόνο ως μέσο καθοδήγησης και διδασκαλίας, αλλά και σαν ένα παράθυρο στον κόσμο του Αοράτου, κι ότι αν κάποιος δεν πιστεύει στα όνειρα, δεν πιστεύει και στον Αλλάχ.

Τα ιερά κείμενα του Θιβέτ, τέλος, περιείχαν οδηγίες που δίδασκαν τους μοναχούς πώς μέσω του ονείρου να μεταβαίνουν σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης. Όλοι οι πολιτισμοί μαζί με όλους τους τομείς τους, παρήγαγαν ωραία ποίηση, μουσική και λογοτεχνία που είναι γεμάτες με εμπνευσμένες αναφορές στην σημαντικότητα του ονείρου. Η λογοτεχνία, η τέχνη και η επιστήμη είναι γεμάτες με αναφορές στο πόσο σημαντικό είναι να ονειρεύεσαι και να κάνεις τα όνειρα πραγματικότητα.

Υπάρχει πληθώρα βιβλίων με αναφορές σε ονειρικές εμπειρίες αντρών και γυναικών, οι οποίες δεν άλλαξαν μονάχα την προσωπική ζωή των ατόμων αυτών, αλλά και την ιστορία. Διάσημες προσωπικότητες έχουν εκφράσει την πίστη τους στα όνειρα, όπως ο Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ, ο Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, ο Ουΐλλιαμ Μπλέηκ, ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ο λόρδος Βύρων, ο Σάμιουελ Τ. Κόουλριντζ, ο Άλφρεντ Λορντ Τέννυσον, η Έλανορ Ρούζβελτ, ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο Καρλ Γιουνγκ, ο Ουΐλλιαμ Ουέρντσουερθ, ο Ακίρα Κουροσάβα, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Λουίς Μπουνουέλ, ο Ουΐλλιαμ Μπ. Γιέητς, ο Κάρλος Καστανέδα, ο Κικέρων, ο Μπομπ Ντύλαν, η Έμιλυ Μπροντέ, ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, ο Ουΐλλιαμ Μπάρροουζ, ο Αύγουστος Στρίνμπεργκ, κ.α.
   

 
Προκειμένου να βοηθηθείτε στην περιήγησή σας στον μαγικό κόσμο των ονείρων, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια ιδέα σχετικά με τα θέματα που καλύπτει αυτή η σειρά άρθρων και τί θα αποκομίσετε στο τέλος.
  • Θα μάθετε να έχετε συναίσθηση των ονείρων σας και να εξαγάγετε ερμηνείες βάσει του ονειρικού συμβολισμού.

  • Θα μάθετε να κάνετε διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες πρακτικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε εσείς ο ίδιος ο ονειρικός σύμβουλος του εαυτού σας, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να εκδηλώνετε τις πλέον ενδόμυχες επιθυμίες.
  • Ακόμη και αν σας φαίνεται ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα όνειρά σας, δεν ισχύει αυτό.
  • Διάφορα συγχρονιστικά συμβάντα της καθημερινής ξυπνητής σας ζωής είναι προεκτάσεις των ονείρων σας και, όπως διδάσκει ο Ρόμπερτ Μος, μπορείτε να τα χειριστείτε με επιτυχία σαν όνειρα.
  • Το κυριότερο πράγμα που θα μάθετε στην σειρά αυτή των άρθρων είναι πώς να ερμηνεύετε τα δικά σας όνειρα και πώς να βοηθήσετε την οικογένειά σας και τους φίλους σας να καταλάβουν τα δικά τους όνειρα.


Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις βασικές ερωτήσεις: τί μπορούμε να κάνουμε με τα όνειρά μας και σε τί μπορούν να μας χρησιμεύσουν;

Μέσα σε όλη αυτή την σειρά των μαθημάτων θα σας προσφέρθούν διαφορετικές εναλλακτικές προσεγγίσεις, εφόσον ο καθένας μας μαθαίνει με διαφορετικούς τρόπους. Το πρώτο πάρα πολύ σημαντικό βήμα είναι να καταγράφετε τα όνειρά σας. Θα μάθετε πώς να δημιουργείτε την προσωπική σας ονειρική βιβλιοθήκη και να καθορίζετε τον δικό σας προσωπικό τρόπο ερμηνείας της σημασίας των ονείρων που βλέπετε.

Υπάρχει μια πληθώρα συμβολισμών σε κάθε όνειρο και το πιο θαυμάσιο κομμάτι σε αυτή την πορεία είναι να ανακαλύψετε ποιά είναι τα ξεχωριστά εκείνα στοιχεία που καθιστούν τα όνειρά σας μοναδικά, καθώς και ποια η ερμηνεία τους αποκλειστικά για εσάς. Επιπλέον, παραθέτουμε τις καθιερωμένες ερμηνείες που δίνουν διάφοροι άλλοι πολιτισμοί στον ονειρικό συμβολισμό. Επιπλέον, θα εξηγήσουμε τον τρόπο δημιουργίας ορισμένων ονειρικών εννοιών και το πώς μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει δυναμικά για την ανάπτυξη της προσωπικής του κατανόησης. 

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο μελετούμε τα όνειρά μας είναι προκειμένου να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Τα όνειρα είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους δρόμους που έχουμε στην διάθεσή μας για να επικοινωνήσουμε με τα ανώτερα πνευματικά βασίλεια της συνείδησης και να αναπτύξουμε μια ευρύτερη αίσθηση του εαυτού.

Διαβάστε το Μέρος Α' εδώ


Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter