astropedia.gr

Μέρος Γ: Κρατώντας ένα ημερολόγιο ονείρων

Μέρος Γ: Κρατώντας ένα ημερολόγιο ονείρων
Πιστεύω ότι το καλύτερο είδος ημερολογίου που θα μπορούσατε να έχετε ποτέ είναι ένα ημερολόγιο ονείρων. Κάποιοι προτιμούν να έχουν δίπλα στο κρεβάτι τους ένα φορητό μαγνητόφωνο, και μετά να περνούν τις μαγνητοφωνημένες περιγραφές στο ημερολόγιο. Εξίσου βοηθάει να έχετε δίπλα σας σε βολική θέση ένα μπλοκάκι, ένα στυλό και έναν μικρό φακό. Ακόμη και αν θεωρείτε ότι το όνειρό σας είναι ασήμαντο, ή δεν θυμάστε παρά ένα πολύ μικρό απόσπασμα, έχει σημασία να το καταγράψετε, όπως και νά ‘χει. Μην αφήσετε να σας επηρεάσει η αξιολόγηση του ξυπνητού νου και αποφασίσετε να μην το περάσετε στο ονειρικό σας ημερολόγιο.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
 
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
  
Τα όνειρα αποτελούν κομμάτια από μια μεγαλύτερη εικόνα, και μπορεί να σας δείχνουν μια ιστορία σε συνέχειες, μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο ετών. Ύστερα, μπορείτε να ανατρέχετε στο ημερολόγιό σας, να ξαναδιαβάζετε τα όνειρά σας και να εντοπίζετε μια διαδοχή συμβάντων, τα οποία έχουν ένα βαθύτερο νόημα για σας. Μπορεί, ακόμη, να θέλετε να καταγράψετε αργότερα στο ημερολόγιό σας σημαντικά συγχρονιστικά συμβάντα της καθημερινής, ξυπνητής σας ζωής, τα οποία σχετίζονται με τα όνειρά σας.

Όταν αρχίζετε να ξυπνάτε, μην τιναχτείτε αμέσως όρθιοι απ’ το κρεβάτι σας, αλλά επιχειρήστε να χαλαρώσετε πρώτα για λίγα λεπτά. Αυτά τα πρώτα λεπτά, στα οποία βρίσκεστε μεταξύ ύπνου-ξύπνιου είναι ένα πολύ ευνοϊκό διάστημα για να ανακαλέσετε συνειδητά στην μνήμη σας τις πρώτες σκέψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις από τα όνειρα που είδατε. Η καταγραφή αυτών των σκέψεων και των συναισθημάτων μέσα στο ημερολόγιό σας μπορεί να αποδειχτεί αρκετά πολύτιμη, έστω κι αν φαντάζουν στα μάτια σας άνευ σημασίας. Το ημερολόγιό σας είναι για να το διαβάζετε μόνον εσείς.

Οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα που έχετε όταν ξυπνάτε από ένα όνειρο, αποτελούν τα πλέον σημαντικά στοιχεία που πρέπει να καταγράψετε. Στην πορεία, θα αποτελέσουν βοηθήματα στην καλύτερη ερμηνεία των ονείρων σας. Όταν αρχίζετε να ξυπνάτε μπορεί, για παράδειγμα, να αισθάνεστε λύπη, χαρά, φόβο, σοκ, ψυχολογικά ανεβασμένοι, θυμό, γαλήνη, κτλ. Ο κύριος στόχος είναι να καθορίσετε πώς αισθανόσαστε αμέσως μετά από το όνειρο και να καταγράψετε αυτή την αίσθηση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Παρατηρείστε αν η τοποθεσία όπου διαδραματίζεται το όνειρο σάς είναι γνώριμη ή όχι, και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε πού βρίσκεστε. Αν έχετε επίγνωση του  περιβάλλοντος χώρου, αυτό θα σας βοηθήσει ύστερα στην ανάλυσή σας. Υπάρχει οτιδήποτε στο όνειρο που να σας θυμίζει την καθημερινή σας ζωή; Νιώστε αν βρίσκεστε σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, αν είναι μέρα ή νύχτα, τι ώρα, πώς είναι ο καιρός. Παρατηρείστε αν βλέπετε καθόλου χρώματα ή αντικείμενα. Οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται παράταιρο ή δυσανάλογο μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί με αυτόν τον τρόπο το όνειρο σάς δηλώνει σε ποιόν τομέα θα ανακαλύψετε το βασικό μήνυμα που φέρει. Εξασκηθείτε να διακρίνετε αυτήν την  ιδιάζουσα ονειρική ειρωνεία.

Βρίσκεστε μόνοι σας ή μαζί με άλλους; Τι κάνετε μέσα στο όνειρο; Τι ρούχα φοράτε εσείς και οι άλλοι που μπορεί να είναι μαζί σας; Κάντε μια περιγραφή των άλλων ατόμων μέσα στο όνειρο. Σας φαίνονται γνωστοί ή όχι; Τι ηλικία έχετε εσείς και όσοι άλλοι τυχόν βρίσκονται γύρω σας; Υπάρχουν ζώα; Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε; Αποφύγετε οποιαδήποτε μετάφραση του ονειρικού περιεχομένου σε αυτή την φάση. Θα έρθει και η ώρα της ερμηνείας, αλλά πιο ύστερα. Το πιο σημαντικό είναι να μην δώσετε την ευκαιρία στα όνειρα να σβήσουν από την μνήμη σας προτού προλάβετε να τα καταγράψετε.

Καθώς πλησιάζει η ώρα που πέφτετε για ύπνο, πριν κοιμηθείτε γράψτε σε ένα σημειωματάριο τι προσδοκάτε, είτε πρόκειται για θεραπεία, είτε για καθοδήγηση σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί, π.χ., πώς να ξεπεράσετε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη, πώς να βρείτε καινούργια δουλειά ή να βοηθηθείτε σε αυτήν που έχετε ήδη, πώς να βελτιώσετε την σχέση σας ή να βρείτε καινούργια, πώς να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να επωφεληθείτε από μια ευκαιρία, πώς να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, κλπ. Η λίστα είναι πρακτικά άπειρη. Αμέσως μόλις ξυπνήσετε, γράψτε την πρώτη σκέψη ή συναίσθημα που σας έρχεται στο μυαλό. Αυτό, το οποίο αισθάνεστε την στιγμή που ξυπνάτε από ένα όνειρο, παίζει καθοριστικό ρόλο προκειμένου να κατανοήσετε το μήνυμα που σας φέρνει.

Διαβάστε το Μέρος Δ' εδώAstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

 
 Newsletter