astropedia.gr

Το Πάσχα είναι η επιβεβαίωση της Ζωής

Το Πάσχα είναι η επιβεβαίωση της Ζωής
Όλη η ζωή μας είναι γεμάτη σύμβολα και συμβολισμούς.. Από τη γέννηση μας ως τον θάνατο μας, ακολουθούμε τα σύμβολα, πιστεύουμε στα σύμβολα και ταυτιζόμαστε μαζί τους. Τα σύμβολα και οι συμβολισμοί είναι σταλμένα απ' τον Θεό σαν ένας μυστικός κώδικας επικοινωνίας με το Θείο, να μας βοηθούν να ανακτούμε τις μνήμες μας και να διατηρούμε την επαφή με το Θεϊκό μας σπίτι, εκεί απ ‘όπου ξεκινήσαμε για να "σπουδάσουμε" την ύλη.

Η περίοδος του Πάσχα, όπως είναι λογικό, είναι και αυτή γεμάτη συμβολισμούς. Καταρχήν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το μεγαλύτερο Σύμβολο του Θεού αλλά και της Χριστιανοσύνης. Και οι άλλες θρησκείες όμως παραδέχονται την ύπαρξη του και την δράση του, έστω ως ιστορικό πρόσωπο. Η Μεγάλη Εβδομάδα συμβολίζει ολόκληρη τη ζωή και το πέρασμα από την ζωή στον θάνατο και τελικά στην Ανάσταση. Γιατί το σώμα φθείρεται σαν υλικό, η ψυχή όμως σαν άκτιστο πυρ Θεϊκό είναι αθάνατη. Και αυτό ακριβώς ήρθε να μας πει και ο Μεγάλος Δάσκαλος Χριστός (που σημαίνει: αυτός που έχει όλα τα χαρίσματα σύμφωνα με τον Θεό) και να μας δείξει με το παράδειγμα της δικής του ζωής εδώ στα εγκόσμια. Από αυτά που γνωρίζουμε ήταν ένας απλός άνθρωπος με απλή ζωή. Είχε οικογένεια, φίλους και δουλειά. Είχε σπίτι, πήγαινε στο σχολείο και έκανε ταξίδια. Όλα αυτά που έχουμε κι εμείς σήμερα δηλαδή, μια απλή ζωή.

Αυτό που πραγματικά κάνει τον Ιησού Σύμβολο ανά τους αιώνες δεν είναι η φανταχτερή ζωή του, αλλά ο τρόπος που επέλεξε να ζει και η στάση του απέναντι στην αδικία και στο ψέμα. Ήταν ένας δυναμικός Δάσκαλος Φωτός, που όσο κι αν έψαξαν οι επικριτές του, δεν κατάφεραν να βρουν ψεγάδι, ούτε στην ζωή του, ούτε στην φιλοσοφία του και την διδασκαλία του και για αυτό τον σταύρωσαν για να τον ξεφορτωθούν. Και μήπως σήμερα το ίδιο δεν γίνεται; Μεταφορικά φυσικά, όμως σε όλες τις εποχές υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που διώκονται και "βασανίζονται" για τις ιδέες τους.

Μπορεί τα βασανιστήρια και η σταύρωση να είναι μεταφορικά, όμως ο πόνος και η απόρριψη που νιώθουν είναι πραγματικά. Βασανίζονται και πονάνε γιατί επέλεξαν μία στάση ζωής. Δυστυχώς ή ευτυχώς - γιατί αν δεν υπήρχε το σκοτάδι, δεν θα μπορούσε να λάμψει το φως - οι άνθρωποι συνηθίζουν να κρίνουν και να κατακρίνουν ό,τι δεν καταλαβαίνουν και δεν τους ταιριάζει, γιατί αισθάνονται να απειλείται η ασφάλεια της μετριότητας τους, στην οποία έχουν βολευτεί και δεν θέλουν να προχωρήσουν.

Το Πάσχα λοιπόν συμβολίζει τη ζωή! Μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν δύο τρόποι ζωής και δύο επιλογές. Να ζούμε με ειρήνη και αγάπη, ανάβοντας την λαμπάδα μας την αναστάσιμη ώρα κι έτσι να νικάμε το σκοτάδι της ζωής μας, με το φως της ψυχής μας ή να ζούμε στον σκοτεινό "τάφο" ,της επίκρισης, της κακίας και της διχόνοιας και να μην κάνουμε τίποτα για να ξεφύγουμε από αυτό.

Το κόκκινο αίμα που έτρεξε είναι η σύνδεση μας με τον Θεό - αφού από αίμα προερχόμαστε- και περιέχει όλες τις μνήμες μας και τις πληροφορίες. Αν λοιπόν δεν "τρέξει" και το δικό μας αίμα, "θυσία" στην ζωή χαρισάμενη, δεν θα καταλάβουμε και δεν θα νιώσουμε την παντοδυναμία της ανθρώπινης υπόστασης μας. Ο Ιησούς Χριστός έχυσε το αίμα του σαν θυσία για την γνώση και σαν τίμημα για την Ανάσταση και την Αιωνιότητα της Ψυχής και του Πνεύματος του Θεού. Το κόκκινο λοιπόν και το αίμα συμβολίζουν το τίμημα που πληρώνουμε για τις επιλογές που κάνουμε να περπατάμε στο μονοπάτι της γνώσης και της Αγάπης!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτα για τους συμβολισμούς του Πάσχα, γιατί όπως είπαμε, περιέχονται όλες οι πτυχές της ζωής. Αρκεί να πούμε ακόμα ότι και τα Ελευσίνια Μυστήρια και οι τελετές που λάμβαναν χώρα εκείνη την περίοδο, είχαν ακριβώς την ίδια σημασία και τους ίδιους συμβολισμούς και φυσικά η Φιλοσοφία και η στάση ζωής είναι πάντοτε η ίδια, γιατί ίδιες είναι και οι επιλογές, Καλό ή Κακό, Φως ή σκοτάδι,  και είναι πάντοτε στο χέρι μας.

Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη!

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  

 Newsletter