astropedia.gr

Πλουτώνιες σχέσεις: εμμονή και εξάρτηση

Πλουτώνιες σχέσεις: εμμονή και εξάρτηση
Όταν η εμμονή και η εξάρτηση κάνουν τη σχέση βασανιστική.
 
Έχετε αισθανθεί ποτέ εμμονή και εξάρτηση με κάποιον/α ή αντίθετα έχετε υποστεί μια τέτοιου είδους συμπεριφορά; Αναζητάτε την αμέριστη προσοχή του συντρόφου σας ανά πάσα στιγμή (ή το αντίστροφο); Ποιοι αστρολογικοί συνδυασμοί συμβάλουν στο να εκδηλώνονται αυτά τα συναισθήματα; Η εμμονή και η εξάρτηση στις ερωτικές σχέσεις εμφανίζονται συνήθως κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό  
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα 
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 

Δύσκολες όψεις του Πλούτωνα (σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση) με προσωπικούς πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρης) ή/και τον Ωροσκόπο, έχουν μια πολύ ισχυρή επίδραση πάνω στο άτομο και κατ’ επέκταση στους ερωτικούς του συντρόφους. Επίσης, όταν ο Ήλιος, η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Ωροσκόπος είναι στον Σκορπιό ή ο Πλούτωνας στον έβδομο οίκο.

Τα άτομα αυτά επιδιώκουν μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση και οικειότητα στη σχέση τους, είναι κυριαρχικά, κτητικά και προστατευτικά στο σύντροφό τους. Εξωτερικά, είναι συνήθως ήρεμα και γλυκομίλητα, αλλά μέσα τους νιώθουν έντονα και τρελά πάθη, είναι μυστικοπαθή και καχύποπτα, αλλά αυτή η πλευρά της προσωπικότητάς τους θα εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου και όχι στην αρχή της σχέσης, όταν έρθουν πιο κοντά με το σύντροφό τους.

Θέλουν να ξέρουν κάθε μικρή λεπτομέρεια για το σύντροφό τους, αλλά θα κρατήσουν μυστική την ιδιωτική τους ζωή ως άμυνα ασφαλείας. Στόχος τους είναι να εξουσιάσουν με το σεξ το οποίο είναι έντονο και παθιασμένο. Είναι πολύ έξυπνα και διαισθητικά ώστε καταλαβαίνουν αν γίνονται αποδεκτά κι αν ικανοποιούν τις ανάγκες του συντρόφου τους. Παίρνουν τις σχέσεις τους πολύ σοβαρά και αναμένουν πλήρη αφοσίωση από το σύντροφό τους.

Μισούν την ανειλικρίνεια και την απιστία, έχουν πλήρη εξάρτηση και εμμονή από το σύντροφό τους, που αν δεν ικανοποιηθούν αυτά τα έντονα συναισθήματά τους, οδηγούνται στην κακεντρέχεια και τη μνησικακία και γίνονται εκδικητικά. Αυτή λοιπόν είναι η σκοτεινή πλευρά του Πλούτωνα ο οποίος συσχετίζεται με τη δύναμη και την εξουσία πάνω στους άλλους πράγμα το οποίο το άτομο θα την επιδιώξει με κάθε κόστος.

Ο Πλούτωνας του δίνει μια καταπληκτική ικανότητα να επικεντρωθεί βαθιά και να υλοποιήσει ό, τι είναι στο μυαλό του, με στρατηγική και απόλυτο αυτοέλεγχο. Έτσι λοιπόν, θέλει να επιβάλει την εξουσία του στο σύντροφό του, οπότε ασκεί έλεγχο, γίνεται βασανιστικός και ψυχαναγκαστικός. Ο Πλούτωνας έχει την τάση να είναι μυστικός και κρυψίνους, έτσι αυτοί οι άνθρωποι ενεργούν με συγκεκριμένους τρόπους, και μερικές φορές χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι το κάνουν!

Το Πλουτώνιο άτομο δεν δείχνει τα χαρτιά του, διατηρεί κάποια πράγματα κρυφά και  δεν αποκαλύπτει εύκολα τα συναισθήματά του μέχρι να αισθανθεί σχεδόν βέβαιο ότι τα συναισθήματά του ανταποδίδονται καθώς δεν μπορεί να αποδεχθεί την απόρριψη και τον πόνο. Ωστόσο, τα συναισθήματα της εμμονής και της εξάρτησης δεν κρύβονται, είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος έκφρασης που εμφανίζεται ξαφνικά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Η αρνητική πλευρά του Πλούτωνα είναι η καταστροφή, και η εμμονή και η εξάρτηση σίγουρα οδηγούν σ’ αυτό το μονοπάτι, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο. Ο Πλούτωνας έχει μια μαγνητική επίδραση, είναι όλα ή τίποτα, το καλό και το κακό, δεν υπάρχει μέση κατάσταση γι’ αυτόν. Και όπως όλοι γνωρίζουμε οι μαγνήτες έλκουν και απωθούν.

Έτσι λοιπόν το Πλουτώνιο άτομο, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιεί τις ενέργειες του πλανήτη, είτε θα έχει την πιο μαγνητική και χαρισματική προσωπικότητα, και κατά συνέπεια θα αγαπά και θα αγαπιέται σε βάθος, είτε θα απωθεί τους άλλους, με συνέπεια το μίσος. Αυτό το άτομο με τις σκληρές όψεις του Πλούτωνα δυστυχώς βλέπει την πιο αρνητική πλευρά στους ανθρώπους και έχει καχυποψία και δυσπιστία. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι έχει βιώσει μια τεράστια απώλεια στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα να έχει χάσει ένα σύντροφο ή κάποιο άλλο αγαπημένο του πρόσωπο.

Η εμμονή και η εξάρτηση στις ερωτικές σχέσεις μπορεί μερικές φορές να προκαλούνται ασυνείδητα. Είναι η συμπεριφορά του ενός εκ των δυο συντρόφων που προκαλεί ανασφάλεια, ζήλια ή καχυποψία. Στο άλλο άκρο, η εμμονή και η εξάρτηση φτάνουν στην παράνοια, καθώς το άτομο προσκολλάται σε μια καταδικασμένη σχέση, και παρόλο που γνωρίζει ότι είναι τελειωμένη, εξακολουθεί να τη διατηρεί με κάθε κόστος. Ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να φύγει, βαδίζει προς την αυτοκαταστροφή.

Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε ακραία βία ή ακόμα και αξιόποινες ενέργειες, σε μια αξιολύπητη προσπάθεια να κερδίσει το σύντροφό του. Φυσικά κανένας νοήμων άνθρωπος δεν πρόκειται να κρατήσει μια τόσο ακραία και παρανοϊκά εξαρτημένη σχέση, αλλά ακόμη και αν το κάνει, η σχέση θα διατηρηθεί από φόβο, εμμονή και καταναγκασμό, αλλά στο τέλος σίγουρα θα τελειώσει.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποια ζευγάρια ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ουρλιάζουν, καταστρέφουν ο ένας την περιουσία του άλλου, και στη συνέχεια είναι και πάλι μαζί και κάνουν παθιασμένο σεξ; Ναι, αυτή είναι εξάρτηση και εμμονή, μια ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που είναι εξαιρετικά επιζήμια και για τους δυο. Όσο πιο πολλές από τις παραπάνω όψεις που αναφέρθηκαν εμπλέκονται, τότε οι πιθανότητες να δημιουργηθεί μια τέτοιου είδους σχέση είναι αυξημένες. Μην μπερδεύετε την εμμονή και την εξάρτηση με την αγάπη, δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Όταν κάποιος έχει εμμονή και εξάρτηση με το σύντροφό του, αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Αν δείτε σημάδια ψυχικής χειραγώγησης, έλεγχου και καταδυναστευτικής εξουσίας  μέσω πολλών διαφορετικών μέσων, ειδικά μέσω των χρημάτων ή του σεξ, ή ακόμα και επέμβαση στην ιδιωτική σας ζωή ή περιορισμό της ελευθερίας σας, και κυρίως με ψυχαναγκαστικά ή επιθετικά μέσα, φύγετε αμέσως από τη σχέση.

Σε τέτοιου είδους σχέσεις, τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, τα συναισθήματα είναι τόσο ισχυρά που υπερισχύουν. Αυτές οι σχέσεις διατηρούνται εξαιτίας της ανασφάλειας και του φόβου και της διεστραμμένης επιθυμίας του ελέγχου και της εξουσίας. Συνήθως υπάρχει ένα έντονα παθιασμένο και κάπως επικίνδυνο σεξ που μπορεί να είναι και ο λόγος για τον οποίο η σχέση διατηρείται. Και αν είστε προσκολλημένοι σε μια σχέση λόγω του φόβου της μοναξιάς που συνήθως δημιουργεί ο Πλούτωνας, σκεφτείτε ότι είναι καλύτερο να είστε μόνοι σας παρά σε μια σχέση που δεν παίρνετε αγάπη.

Δεν μπορείτε να διεκδικήσετε την αγάπη αν σας κυριεύει ο φόβος της εγκατάλειψης και της απόρριψης. Η εμμονή και η εξάρτηση μπλοκάρουν την προσωπική σας ανάπτυξη, ποτέ δεν οδηγούν στην αληθινή ευτυχία και να έχετε υπόψη σας ότι αξίζετε το καλύτερο στη ζωή σας. Βέβαια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των άκρων, το καλό και το κακό. Εξαρτάται πάντα από το επίπεδο της ωριμότητάς σας το πώς θα χρησιμοποιήσετε τις ιδιότητες του κάθε πλανήτη, για την πνευματική σας εξέλιξη ή την καταστροφή σας.  

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter