astropedia.gr

Το ραντεβού με την Μοίρα: Η μοίρα των σεληνιακών δεσμών!

Το ραντεβού με την Μοίρα: Η μοίρα των σεληνιακών δεσμών!
Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην μοίρα που αντιστοιχεί με την θέση των σεληνιακών δεσμών, ακόμη και αν δεν βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με αυτούς, τότε αυτό για κάποιους αστρολόγους είναι ένα σημάδι. Αν για παράδειγμα το άτομο έχει τους σεληνιακούς του δεσμούς στην 24η μοίρα του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω, τότε ένας πλανήτης που βρίσκεται στην 24η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου αποκτά επιπρόσθετες ερμηνείες (μιας και συνδέεται με αυτόν τον τρόπο με τις σεληνιακές δέσμες), όπως για παράδειγμα την αίσθηση του αναπόφευκτου και μοιραίου, είτε για καλό είτε για κακό. Ο πλανητης που βρίσκεται σε αντίστοιχη μοίρα με αυτή των σεληνιακών δεσμών αποκτά κάτι από την ψυχική παρόρμηση για το καινούργιο του βόρειου δεσμού και ταυτόχρονα κάτι από την θυσία και την προσκόλληση στο παρελθόν του νότιου δεσμού.

Σύμφωνα με την Ivy Goldstein-Jacobson αν ο πλανήτης που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη μοίρα είναι κακεργέτης, τότε μιλάμε για μια πάρα πολύ ''δύσκολη'' κατάσταση και ένα ραντεβού με την Μοίρα και συνεχίζει λέγοντας ότι την χρονιά που σε έναν προοδευμένο χάρτη, πλανήτης ή γωνία του χάρτη που πιάνουν μοίρα που αντιστοιχεί σε γενέθλιο ή και προοδευμένο σεληνιακό δεσμό, τότε στο άτομο θα συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός. 

Η φράση ''τραγικό γεγονός'' της αστρολόγου φυσικά δεν χρειάζεται να μας κάνει να σκεφτόμαστε και να περιμένουμε το χειρότερο, αλλά μπορεί να αναφέρεται σε αντικειμενικά δύσκολες καταστάσεις της ζωής, όπως ένα διαζύγιο, η απώλεια εργασίας ή και καταστάσεις υγείας που ταλαιπωρούν το άτομο. Όλα αυτα φυσικά προέρχονται από μια ελλιπή κρίση και κατανόηση που είχε το άτομο στο παρελθόν και όπως και να έχει βέβαια, τις πληροφορίες που εξάγει ένας αστρολόγος από αυτό το δεδομένο πρέπει να τις συνθέσει με τις υπόλοιπες πληροφορίες του συνολικού χάρτη και δεν αποτελούν από μόνες τους στοιχείο που οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΣΑΣ; 
Στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΔΕΣΜΟΣ κενό και την πλήρη ημερομηνία γέννησής σας στο 54760

Η αρχή, η μέση και το τέλος: Η 0ή, η 15η και η 29η μοίρα.
Η αρχική και η τελική μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνουν μετάβαση. Ο συμβολισμός είναι προφανής: ενας πλανήτης στην 29η μοίρα ενός ζωδίου ετοιμάζεται να εισέλθει σε ένα καινούργιο ζώδιο και άρα σε ένα καινούργιο περιβάλλον, σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων και η θέση του πλανήτη στην 29η μοίρα μπορεί να δηλώνει ένα κρίσιμο γεγονός που χρειάζεται να λάβει χώρα προτού γίνει η μετάβαση ή ακόμη και για να γίνει η μετάβαση. Το άτομο προετοιμάζεται για να επιφέρει μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή στην ζωή του. Επίσης μπορεί να δηλώνεται απόγνωση, ανυπομονησία και κακοτυχία με αυτή την μοίρα, σύμφωνα με την αστρολόγο Ivy Goldstein-Jacobson.

Από την λιγότερο ψυχολογική και περισσότερο αφοριστική σκοπιά, ο Bonatti λέει πως όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην 29η μοίρα δεν έχει καμία δύναμη πάνω στο ζώδιο που βρίσκεται και λειτουργεί σαν να βρισκόταν στο επόμενο. Άρα, αν η θέση αυτή δηλώνει κάτι κακό, τότε το άτομο θα γλυτώσει από αυτό το κακό και αντίστοιχα αν η θέση δείχνει κάτι καλό, τότε το άτομο δε θα μπορέσει να απολαύσει ή να αξιοποιήσει αυτό το καλό.

Ένας πλανήτης στην 0ή μοίρα, από την άλλη, έχει ήδη κάνει την μετάβαση και βρίσκεται σε κατάσταση νέας αρχής, με καινούργια ερεθίσματα. Μπορεί να ακούγεται πιο θετικό και ευοίωνο αυτό σε σχέση με την 29η μοίρα, αλλά δεν είναι έτσι απαραίτητα. Μια καινούργια αρχή, χωρίς ακόμη ο πλανήτης να έχει σταθεί ''στα πόδια του'' είναι δύσκολη, όπως ακριβώς και για τον καθένα μας όταν αναλαμβάνουμε καινούργιες υποχρεώσεις ή ασχολούμαστε με καινούργιες επιδιώξεις. Και στις δύο περιπτώσεις (πλανήτης σε 0ή μοίρα και σε 29η) χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας την δύναμη που έχει ο πλανήτης τόσο στο ζώδιο από όπου αποχωρεί όσο και στο ζώδιο στο οποίο εισέρχεται για να κρίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει και τι είναι καλύτερο για τον συμβουλευόμενο.

Μια σημαντική υποπερίπτωση της 0ής μοίρας είναι όταν αυτή σχετίζεται με τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως). Αυτά τα τέσσερα ζώδια σχετίζονται κοσμικά με τις τέσσερις γωνίες του ωροσκοπίου και ενας πλανήτης στην 0ή μοίρα αυτών των ζωδίων μιλάει για σημαντικά γεγονότα στην ζωή του ατόμου που σχετίζονται με τον πλανήτη και το ζώδιο στο οποίο αυτός πέφτει (Κριός: προσωπικά θέματα, Καρκίνος: οικογενειακά θεματα, Ζυγός: θέματα σχέσεων και συνεργασιών και Αιγόκερως: θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας) ή με τον οίκο που κυβερνά ο πλανήτης. Από την 0ή μοίρα αυτών των ζωδίων εκπέμπεται μια πανίσχυρη, ζωντανή και δραστήρια ενέργεια και συχνά το άτομο εμπλέκεται με κάποιον τρόπο με τα παγκόσμια γεγονότα, ή με τα κοινά, βγαίνοντας έξω από τον μικρόκοσμο της δικής του προσωπικής ζωής. Κατ'επέκτασιν, αυτές οι συγκεκριμένες μοίρες σχετίζονται και με την δημοσιότητα..

Δείτε το άρθρο μας για τις κρίσιμες μοίρες εδώ.
Αν ήδη γνωρίζετε ότι έχετε πλανήτες πάνω σε κρίσιμη μοίρα, τότε διαβάστε το άρθρο μας που αναλύει τις θέσεις εδώ ή συμβουλευτείτε τον αστρολογικό χάρτη σας για να δείτε αν έχετε πλανήτη σε κρίσιμη μοίρα.

Η 15η μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνει την τάση για σταθερότητα και την τάση του ατόμου να μην προβαίνει σε αλλαγές, ειδικά μάλιστα αν η μοίρα που εξετάζουμε πέφτει σε ζώδιο του σταθερού σταυρού.

  • για τους σεληνιακούς δεσμούς μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Πηγές:
Anthony Louis, Horary Astrology Plain and Simple
Anthony Louis, The Way of Astrology
Ivy Goldstein-Jacobson, Simplified Horary Astrology
Bonatus, Anima AstrologiaeNewsletter