astropedia.gr

Ο μικρός Δίδυμος

Ο μικρός Δίδυμος

Η καλύτερη συμβατότητα για ένα παιδί Δίδυμο είναι μια μαμά στο ζώδιο των Διδύμων ή του Ζυγού και ένας μπαμπάς Λέοντας ή Υδροχόος. Γενικά τα παιδιά Δίδυμοι δεν έχουν πρόβλημα με τη μάθηση. Τους αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνουν, να γνωρίζουν καινούργια πράγματα, να γράφουν, να διαβάζουν.

Είναι πολύ έξυπνα και αυτό φαίνεται από την πολύ μικρή τους ηλικία με τις ατάκες που πετάνε και τα καμώματά τους που πέρα από έξυπνα είναι και άκρως διασκεδαστικά. Είναι πολύ σημαντικό για ένα Διδυμάκι να αισθάνεται ότι είναι αγαπητό και διασκεδαστικό στο περιβάλλον του. Σπρώξτε το προς το θέατρο είτε στο σχολείο είτε παίζοντας μαζί του παντομίμα. Επειδή είναι πολύ καλά με τις λέξεις μπορείτε να τους δωρίζετε βιβλία (όχι όμως πάντα με το ίδιο θέμα γιατί θα πλήξουν) ή και να τα σπρώξετε σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη χρήση του λόγου όπως για παράδειγμα να βγουν έξω και να πουν… τα κάλαντα.

Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη να απασχολούνται με πολλές δραστηριότητες και όχι μόνο πνευματικές αλλά και σωματικές όπως γυμναστική ή χορός γιατί διαφορετικά θα έχουν νευρικά ξεσπάσματα και διαταραχές συμπεριφοράς. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά να κινούν το σώμα τους τόσο όσο κινούν το στόμα τους! Προσέξτε για ευαισθησίες που σχετίζονται με τα άκρα τους ή το αναπνευστικό τους σύστημα. Είναι επίσης επιρρεπή σε θέματα νευρικότητας ή λεκτικών διαταραχών. Τέλος μάθετε τα από νωρίς στην ποικιλία των ερεθισμάτων και των προσώπων γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν αργότερα να μείνουν πιστά σε έναν φίλο ή σε έναν σύντροφο.

  • Τι του αρέσει να φοράει: Το ντύσιμο είναι και δεν είναι σημαντικό για τα Διδυμάκια! Από τη μία προτιμούν να ντύνονται άνετα και απλά, σπορ, κάζουαλ ώστε να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν ελευθερία στις κινήσεις τους αλλά από την άλλη θέλουν σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπως γιορτές, γενέθλια κτλ να είναι περιποιημένα και να ξεχωρίζουν φορώντας κάτι ιδιαίτερο. Η ντουλάπα τους λοιπόν πρέπει να έχει ετερόκλητα στοιχεία που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για κάθε περίπτωση. Τους αρέσει να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους και από πολύ μικρά θα έχουν άποψη για το τι τους αρέσει και τι όχι. Ενημερώνονται για τις τάσεις της μόδας ανελλιπώς και ό,τι και αν φορέσουν το υποστηρίζουν πολύ καλά γιατί το ντύσιμο είναι προέκταση της προσωπικότητάς τους.   
  • Πώς θα ήθελε το δωμάτιο του: Τα χρώματα που σίγουρα πρέπει να υπάρχουν στο δωμάτιο ενός μικρού Διδύμου είναι το κίτρινο και το μπλε ή το ανοιχτό γαλάζιο. Επίσης σίγουρο είναι ότι το δωμάτιό του θα πρέπει να είναι άνετο και ευρύχωρο διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν και οι φίλοι του να έχουν χώρο εκεί γιατί τα Διδυμάκια είναι πολύ κοινωνικά από μικρά και θα θελήσουν να φέρνουν τους φίλους τους στο σπίτι. Κάτι σημαντικό που σαν γονιός θα πρέπει να προσέξετε είναι στο δωμάτιο να υπάρχει οργάνωση και χώρος όπου τακτοποιούνται τα πράγματά του γιατί πρέπει να προσέξετε να μην αναπτυχθεί η χαοτική τους τάση και η ακαταστασία.
  • Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει: Πολιτικός, Δημοσιογράφος, Ρεπόρτερ, Δικηγόρος, Μεταφραστής, Ηθοποιός, Χορευτής, Μίμος, Τηλεφωνητής, Συγγραφέας, Καθηγητής, Πωλητής, Διερμηνέας, 
  Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος | Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης | Αιγόκερως | Υδροχόος | Ιχθείς


Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter