astropedia.gr

Ο μικρός Κριός

Ο μικρός Κριός

Η σχέση με την καλύτερη συμβατότητα για ένα Κριαράκι που μεγαλώνει είναι με μία μητέρα στο ζώδιο του Κριού ή των Ιχθύων και με έναν πατέρα σε ζώδιο της Φωτιάς επίσης, αλλά κυρίως Λέοντα ή Τοξότη. Τα παιδιά Κριοί είναι ενθουσιώδη και πολύ δυναμικά. Δε φοβούνται να μπλέξουν σε επικίνδυνες καταστάσεις  και σίγουρα δε θα σας αφήσουν σε ησυχία μιας και δεν υπάρχει στιγμή που να σταματήσουν για να πάρουν μια ανάσα!

Η ψυχολογία τους επίσης κυμαίνεται συνεχώς από το ένα άκρο στο άλλο και τη μια στιγμή μπορεί να είναι εκνευρισμένα και να κάνουν σαματά με τα νεύρα τους και την άλλη στιγμή να είναι εκστασιασμένα από το ότι θα τα πάτε βόλτα! Ένας καλός χειρισμός είναι να βρίσκετε τρόπους ώστε η εσωτερική τους ένταση να διοχετεύεται εξωτερικά μέσα από δράση, άσκηση και κίνηση.

Μια πολύ καλή διέξοδος για την φοβερή κριαρίσια ενέργεια είναι ο αθλητισμός και ειδικά τα αθλήματα που έχουν ανταγωνιστική φύση. Προσοχή όμως γιατί αν τα αφήσετε χωρίς επίβλεψη σίγουρα θα τα βρείτε να έχουν ανέβει στα κεραμίδια του σπιτιού σας έτοιμα να πηδήξουν κάτω. Γενικά είναι πολύ επίμονα παιδιά, δε φοβούνται να πάρουν ρίσκα και τους αρέσει να ξεκινάνε καινούργια πράγματα.

Ως γονιός όμως θα πρέπει να τα βοηθήσετε να μάθουν ότι είναι καλό να τελειώνουν τα πράγματα, να τα ολοκληρώνουν γιατί η τάση τους είναι να ξεκινάνε πολλά αλλά να βαριούνται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν ενδιαφέρον αυτό που ξεκίνησαν και να το αφήνουν ημιτελές.  Το πιο δύσκολο μάθημα που θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά Κριοί είναι να μάθουν να μοιράζονται όπως και να μάθουν να χάνουν. Τέλος, λόγω της υπερβολικής ενέργειας που διαθέτουν γίνονται υπερδραστήρια με κίνδυνο ατυχημάτων κυρίως στο κεφάλι αλλά μπορεί να εκδηλώσουν και βίαιη συμπεριφορά.
 
  • Τι του αρέσει να φοράει: Στα μικρά Κριαράκια αρέσει το άνετο και αθλητικό ντύσιμο το οποίο δεν περιορίζει τις κινήσεις τους και γι’ αυτό θα βολευτούν πολύ μέσα σε αθλητικές φόρμες, μαλακά αθλητικά παπούτσια και οτιδήποτε τα κάνει να αισθάνονται έτοιμα για όλα. Σαν γονιός φροντίστε η ποιότητα των ρούχων τους να είναι καλή και να είναι ανθεκτικά τα ρούχα γιατί σίγουρα το υπερδραστήριο παιδί σας θα προκαλεί αρκετή φθορά στα ρούχα του. Όσο αφορά στα χρώματα, τα έντονα και δυναμικά χρώματα τους ταιριάζουν περισσότερο όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο. Θα τους αρέσει πολύ αν πάνω στα ρούχα τους απεικονίζονται πρόσωπα από παιδικούς ήρωες.
  • Πώς θα ήθελε το δωμάτιο του: Το δωμάτιο ενός μικρού Κριού είναι σημαντικό καταρχάς να είναι ευρύχωρο και άνετο για να μπορεί να κινείται και να μην αισθάνεται περιορισμένο. Τα χρώματα που επικρατούν θα πρέπει σε αντίθεση με την ένδυσή του, να είναι χαλαρά γιατί εκεί το Κριαράκι θα πρέπει να ξεκουράζεται και να φορτίζει τις μπαταρίες του. Θα ήταν πολύ σοφό εκ μέρους σας να μην υπάρχουν έπιπλα με έντονες γωνίες γιατί ο κίνδυνος μικροτραυματισμού υπάρχει πάντα και θα λάτρευαν αν στους τοίχους του δωματίου τους υπήρχαν ζωγραφισμένα τοπία και ζωάκια ή σκηνές από παραμύθια.
  • Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει: Στρατιωτικός, Αστυνομικός, Πυροτεχνουργός, Τεχνικός, Ερευνητής, Επιχειρηματίας, Ψυχολόγος, Αθλητής, Προπονητής, Μηχανικός, Ασφαλιστής.

 Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος | Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης | Αιγόκερως | Υδροχόος | Ιχθείς

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter