astropedia.gr

Ο μικρός Καρκίνος

Η καλύτερη συμβατότητα για ένα Καρκινάκι είναι μια μαμά Καρκίνος ή Ιχθύς και ένας μπαμπάς Σκορπιός ή Ταύρος. Τα Καρκινάκια είναι από πολύ μικρά λίγο πιο ώριμα όσο αφορά τη συναισθηματική τους ηλικία και γι’ αυτό μην παραξενευτείτε αν εκδηλώσουν μια στάση απέναντί  σας σαν να ήταν αυτά η μαμά και εσείς το παιδί! Εκδηλώνουν την αγάπη τους πρακτικά και γι’ αυτό να περιμένετε το παιδί σας να μαζεύει στο σπίτι φίλους αλλά και τα ανυπεράσπιστα, απροστάτευτα αδέσποτα του δρόμου.

Είναι σε στενή επαφή με το συναισθηματικό τους κέντρο όπως επίσης και με τα συναισθήματα και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις του περιβάλλοντός τους. Προσέξτε λοιπόν γιατί στην ουσία δε θα μπορέσετε να τους κρυφτείτε όταν δεν είστε καλά και μην τους πείτε ψέματα γιατί θα το θεωρήσουν προδοσία. Είναι πολύ διαισθητικά παιδιά και μπορούν να επινοήσουν πολλούς τρόπους για να βοηθήσουν την οικογένειά τους και τους φίλους τους. Λατρεύουν τις κούκλες και τα αρκουδάκια όπως επίσης τα κουζινικά ή τα εργαλεία μαστορέματος. Είναι καλό να έχουν δικό τους δωμάτιο γιατί χρειάζονται χώρο να αποθηκεύουν όλα αυτά που μαζεύουν.

Τα Καρκινάκια συνδέονται συναισθηματικά με τα παλιά τους παιχνίδια και δεν τα πετάνε ποτέ. Είναι οικονομολόγοι και μπορούν να βρουν χρησιμότητα στο καθετί. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου. Παρότι πολύ συναισθηματικές φύσεις μπορούν να γίνουν πάρα πού σκληρά όταν αισθανθούν ότι κάποιος ή κάτι πάει να απειλήσει την ασφάλειά τους. Σε έσχατες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ εγωιστικά, μυστικοπαθή και να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από το παρελθόν με αποτέλεσμα προβληματικές συμπεριφορές.

Τα αγόρια Καρκίνοι έχουν μια περισσότερο βαθιά από το κανονικό σχέση με τη μητέρα τους. Γενικά είναι καλό να ενθαρρύνετε αυτά τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους γιατί αν δεν το κάνουν μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά και ανταγωνιστικά σαν υποσυνείδητη προσπάθεια να αντισταθμίσουν την έλλειψη της συναισθηματικής τους έκφρασης. Να τα αγκαλιάζετε συχνά λοιπόν μιας και κάτι τέτοιο θα τα ανακουφίσει αρκετά από τα άγχη και τα προβλήματά τους που είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με την ηλικία τους! Τα Καρκινάκια επηρεάζονται κατά πολύ από τις φάσεις της Σελήνης.

Στο πρώτο εξάμηνο της ζωής τους χρειάζονται αγάπη και πολλή τροφή όπως πολλή υπομονή γιατί δε θα δέχονται κανέναν άλλο παρά μόνο τη μαμά. Έχουν θετική αντίδραση με το νερό και το μπάνιο τους καθώς επίσης και με τον ύπνο. Από τους 6 μήνες μέχρι τους 18 μήνες γίνεται πιο χαδιάρικο και αρχίζει να θέλει να εξερευνήσει το περιβάλλον του. Μην του αλλάξετε όμως την διατροφή του γιατί δε θα προσαρμοστεί εύκολα σε κάτι καινούργιο. Θα του κάνουν καλό βόλτες στο πάρκο ή τον κήπο. Από τους 18 μήνες μέχρι την ηλικία των 3 ετών μπορεί να παρουσιάσει απρόβλεπτη συμπεριφορά γεμάτη αντιφάσεις. Θα είναι λίγο περισσότερο προσεκτικό και ντροπαλό με τα πρόσωπα που δε γνωρίζει. Μετά τα 3 του η φαντασία του αναπτύσσεται ραγδαία, τότε θα αποκτήσει φανταστικούς φίλους και θα γίνει πολύ δημιουργικό. Τότε θα έχει ακόμη περισσότερο έντονα την ανάγκη για κατανόηση, διαβεβαίωση και σταθερή καθοδήγηση μιας και οι κόντρες με τους γονείς θα εμφανιστούν ακριβώς εκείνη την περίοδο.

  • Τι του αρέσει να φοράει: Αισθάνονται άνετα και προτιμούν τα απαλά, γλυκά χρώματα όπως το ροζ, το γαλάζιο και το ανοιχτό πράσινο. Γενικά προτιμούν τα ρούχα τους να τους δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας και της αγκαλιάς άρα θα τους άρεσαν πολύ τα πλεκτά και οτιδήποτε είναι ζεστό και προστατευτικό. Είναι ρομαντικά και ευαίσθητα παιδάκια και συνδέονται συναισθηματικά με τα ρούχα τους. Πολλές φορές δε θα θέλουν να αποχωριστούν αυτά που έχουν πλέον φθαρεί και θα τα κρατάνε στη ντουλάπα τους η οποία σταδιακά θα γεμίζει. Συνδέουν επίσης τα ρούχα με το πρόσωπο που τους τα έχει αγοράσει ή με κάποια στιγμή που έζησαν όταν φορούσαν κάποιο συγκεκριμένο ρούχο. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στις ενδυματολογικές επιλογές που κάνουν τα μικρά Καρκινάκια. 
  • Πώς θα ήθελε το δωμάτιο του: Το δωμάτιο ενός μικρού Καρκίνου σίγουρα θα πρέπει να έχει πολύ χώρο γιατί και θα περνάει πολλές ώρες εκεί αλλά και γιατί τα Καρκινάκια δεν πετάνε τίποτα και θα χρειαστείτε πολλά κουτιά και χώρο για να αποθηκεύσετε τις αναμνήσεις τους. Η βιβλιοθήκες ή τα ράφια είναι χρήσιμα και γιατί τους αρέσουν πολύ τα βιβλία αλλά και γιατί θέλουν να έχουν παντού φωτογραφίες που τους θυμίζουν τους φίλους τους ή τις όμορφες στιγμές που πέρασαν κάπου. Τα χρώματα πρέπει να είναι ζεστά και γλυκά με προτίμηση στο μπλε και το ανοιχτό πράσινο, χρώματα που γαληνεύουν και ηρεμούν το μυαλό και την ψυχή τους.
  • Τι μπορει να γίνει όταν μεγαλώσει: Αρχαιολόγος, Διακοσμητής, Ιστορικός, Κτηματίας, Ασφαλιστής, Παιδαγωγός, Νοσοκόμος, Επιχειρηματίας, Τραπεζίτης, Πυροσβέστης, Δασοκόμος.

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος | Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης | Αιγόκερως | Υδροχόος | ΙχθείςNewsletter