astropedia.gr

Άνδρας Αιγόκερως


Ψάχνετε για έναν ώμο για να ακουμπήσετε για όλη σας τη ζωή; 'Eχετε κουραστεί από τους ανεύθυνους άνδρες που βάζουν τη διασκέδαση πάνω απ' τη δουλειά και τα προσωρινά φλερτ πάνω από τις μακρόχρονες ερωτικές σχέσεις;
Νοιώθετε ότι ήρθε ο καιρός να βρείτε έναν καλό σταθερό άνδρα για να τακτοποιηθείτε, που θα τα πηγαίνει καλά με τους γονείς σας, και θα σιγουρευτεί να μη σας λείψει τίποτα στο μέλλον; Ο Αιγόκερως, το δέκατο ζώδιο του Ζωδιακού, κυβερνάται από τον Κρόνο, τον δάσκαλο του Ζωδιακού - τον πατέρα Χρόνο, όπως τον ονόμαζαν στην Ελληνική μυθολογία.

Το σύμβολο αυτού του ζωδίου είναι το Βουνίσιο Κατσίκι, και οι Αιγόκεροι συχνά μου θυμίζουν αυτό το ζώο, που σκαρφαλώνει τα κατσάβραχα που ακόμη και το πιο σίγουρο πλάσμα μερικές φορές σκοντάφτει, μέχρι τελικά να φθάσει στην κορυφή. Ο Αιγόκερως είναι σχεδόν πάντα φιλόδοξος, και θα δουλέψει απίστευτα σκληρά για να πετύχει τη θέση που διάλεξε μέσα στον κόσμο, τη δική του βουνίσια κορυφή. Εάν ελπίζετε να κάνετε δικό σας τον Αιγόκερω εραστή, θα ήταν καλύτερα να προετοιμαστείτε να έχετε έναν εργασιομανή στην οικογένεια. Βεβαίως εάν είστε και σεις Αιγόκερως, η ζωή θα είναι ευκολότερη. Εάν όχι, ίσως δυσκολευτείτε στην αρχή να το δεχτείτε!

Με τον Κρόνο κυβερνήτη του, ο Αιγόκερως φαίνεται να έχει γεννηθεί με γέρικους ώμους. Είναι σοφός πέρα από την ηλικία του· στα πέντε του χρόνια οι καλύτεροι του φίλοι πιθανώς να είναι ενήλικοι· διαλύει τα παιχνίδια για να δει πόσο καλά είναι φτιαγμένα· τα άλλα παιδιά της ηλικίας του του φαίνονται μωρά μπροστά του και δεν έχει το χρόνο να παίζει ανόητα παιχνίδια. 'Oμως αυτό σημαίνει ότι ο Αιγόκερως σας μερικές φορές έχει πιο δύσκολη ζωή από τα περισσότερα παιδιά. Μεγαλώνοντας όμως, ακόμα κι αν τα πρώτα στάδια της ζωής τους περιέχουν μερικές φορές πιο πολλές παγίδες και δυσκολίες από ανθρώπους των άλλων ζωδίων, από τα τριάντα και μετά η ζωή γίνεται ευκολότερη και οι Αιγόκεροι μπορούν να ζήσουν μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά ευτυχισμένοι γνωρίζοντας ότι έχουν πετύχει αυτό που άρχισαν να κάνουν. Σαν παιδιά, οι Αιγόκεροι τείνουν να σπάζουν τα χέρια και τα πόδια τους περισσότερο από τα άλλα ζώδια, να υποφέρουν από αδύναμες αρθρώσεις και κόκαλα, ιδιαίτερα τα γόνατα τους, και μερικές φορές έχουν δερματικά προβλήματα. 'Oμως, γίνονται δυνατότεροι όσο μεγαλώνουν, έτσι δεν πρέπει να ανησυχείτε γι' αυτόν όταν βρίσκεται στη μέση ηλικία. Ίσως να είναι πιο ευκίνητος και αθλητικός από σας! Δυσκολεύεστε συνήθως να μαντέψετε το ζώδιο κάποιου; Ας πούμε ότι πάτε σ' ένα πάρτι και περνάτε καλά, παρ' όλο που κανείς δεν σας αρέσει ιδιαίτερα. Στο τέλος του πάρτι, έρχεται ένας προσκαλεσμένος.

Είναι ντυμένος ακόμα με τα ρούχα του γραφείου, ίσως να κουβαλά και τον χαρτοφύλακα του, φαίνεται να σκέπτεται ακόμα τη δουλειά του, χωρίς να νοιάζεται καθόλου που ήταν τόσο αργοπορημένος, και ο χαιρετισμός του προς τον οικοδεσπότη είναι κάπως απότομος και ψυχρός. Δείχνει να είναι ο τύπος του άνδρα για τον οποίον η διασκέδαση είναι σχεδόν αμαρτία και ναι, το μαντέψατε, ίσως να πέσατε επάνω σ' έναν Αιγόκερω. Ακόμα κι αν σας προσέξει, από τη γωνία του δωματίου, και αποφασίσει ότι μπορεί ν' αξίζετε τον κόπο να σας γνωρίσει, μην περιμένετε να κάνει πολλά πράγματα, οπωσδήποτε όχι αμέσως. 'Oταν σας συστήσουν, νοιώθετε ότι ανησυχεί πάρα πολύ για τη δουλειά του, για τα χρήματα και τα προβλήματα του κόσμου. Νοιώθετε ότι είναι πιθανώς σταθερός σαν βράχος - αλλά με έναν αέρα σοβαρότητας - και είναι φανερά αμήχανος όταν μια παλιά του φιλενάδα του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο, και τον γεμίζει κραγιόν. Αν σκέπτεστε να σχετιστείτε μ' έναν Αιγόκερω θα μάθετε σύντομα ότι οι δημόσιες επιδείξεις τρυφερότητας, όσο αγνές κι αν είναι, σίγουρα δεν είναι γι' αυτόν! Αισθάνεστε ότι είναι κάποιος που θέλει να μείνει μόνος του στη ζωή, τουλάχιστον μέχρι να φθάσει στην κορυφή του βουνού! Υπάρχει όμως κάτι λυπημένο και σκεπτικό στο πρόσωπο του.

Νοιώθετε ότι θέλει να συμμετέχει και να διασκεδάζει όπως κάθε άλλος, αλλά είναι παραδόξως ανασφαλής. Δεν είναι συνηθισμένος στις μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, εκτός κι αν έχουν σχέση με τη δουλειά του. Βεβαίως, όλοι οι Αιγόκεροι δεν είναι το ίδιο και το δικό του ατομικό ωροσκόπιο ίσως έχει ωροσκόπο Δίδυμο, ή τη Σελήνη στον Τοξότη. Τα Αιγοκερίστικα επαγγέλματα υποτίθεται ότι περιέχουν επιστήμονες, δασκάλους, γεωργούς, οικοδόμους, πολιτικούς, τραπεζίτες, δημόσιους υπάλληλους, διαχειριστές, όλων των ειδών οργανωτές - και εφοριακούς! θα σας εξηγήσει πόσο υπεύθυνος αισθάνεται για τα καθήκοντα του· πως δεν μπορεί να φύγει μέχρι να είναι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει αφήσει ατέλειωτο κάτι σπουδαίο: πως προσπαθεί να πάρει προαγωγή· και πώς βρίσκεται στην ίδια δουλειά για αρκετό χρονικό διάστημα επειδή νομίζει ότι οι άνθρωποι που αλλάζουν δουλειές συνεχώς, είναι συχνά ανεύθυνοι. Εάν έχετε αποφασίσει ότι αυτός είναι ο τύπος του άνδρα για σας, αλλά δεν κρατήσατε την ίδια δουλειά για περισσότερο από έξη μήνες στη ζωή σας, κρατήστε το μυστικό, γιατί δεν θέλετε να υποθέσει ότι είστε άλλο ένα άστατο θηλυκό! 'Oμως, μη λέτε ψέματα, γιατί οι Αιγόκεροι είναι βασικά έντιμοι και απεχθάνονται την ανειλικρίνεια στους άλλους. Δεν είναι δυνατόν να μην μαντέψατε ήδη το ζώδιο του, αλλά αν συμβαίνει να είναι ένας Αιγόκερως ακριβώς το αντίθετο από όλα αυτά, κοιτάξτε τον τρόπο ντυσίματος του. Ακόμα κι αν συμβεί να είναι ένας Αιγόκερως play boy θα ντύνεται σοβαρά παρά επιδεικτικά. Τα ρούχα του είναι φτιαγμένα για να κρατήσουν, γιατί ποιος έχει καιρό για ψώνια όταν υπάρχει δουλειά να γίνει; Τσιγκουνεύεται επίσης να ξοδέψει πολλά. 'Oμως, θα δείχνει καλοντυμένος.

Οι Αιγόκεροι είναι πολύ περήφανοι, και δεν θέλουν να τους κριτικάρουν οι άλλοι για τον τρόπο ντυσίματος τους. Ίσως να χρειαστεί καιρός για να αντιληφθείτε ότι ενώ είναι τόσο ψυχρός, ήρεμος και βέβαιος για τον εαυτό του εξωτερικά, ο Αιγόκερως εραστής έχει μια καρδιά που χτυπά τόσο γρήγορα όσο και κάθε άλλου άνδρα, και είναι το ίδιο ρομαντικός. Είναι επειδή ο Κρόνος είναι ένας δάσκαλος, και αυτός ο πλανήτης συγκρατεί τα συναισθήματα, δυσκολεύοντας τον να ηρεμήσει. 'Oμως, όταν αποφασίσει να εξασκήσει σε σας την αρχαία πλανευτική τέχνη, μπορείτε να στοιχηματίσετε τη ζωή σας ότι θα είναι πολύ έμπειρος. Ίσως να μην υπήρξε ποτέ ένας Καζανόβας, αλλά θα έχει σημειώσει αρκετές κατακτήσεις πριν σας γνωρίσει. 'Oμως, μην τον ρωτήσετε γι' αυτές - αυτός ο εραστής έχει την προσωπική του ζωή, και δεν θα ανεχθεί τη ζήλια. Τα άλλα πράγματα που δεν θα ανεχθεί είναι η κριτική για το σπίτι του την οικογένεια του ή το χώρο που ζει. Είναι σίγουρα ένας οικογενειάρχης, και κατά βάθος ένας Αιγόκερως ψάχνει για τον τύπο της αδελφής ψυχής που θα δημιουργήσει το τέλειο οικογενειακό περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα μελλοντικά παιδιά του. Μολονότι δεν θα του άρεσε να το παραδεχθεί, είναι λίγο σνομπ, και νοιώθει ότι είναι αληθινά σπουδαίο να παντρευτεί κάποια από το ίδιο κοινωνικό επίπεδο. Πιθανώς να μην είναι λάθος του. Ίσως να είχε έναν γονιό Αιγόκερω που του το διοχέτευσε όταν ήταν πολύ μικρός, θέλει έναν σταθερό γάμο που πρόκειται να κρατήσει, κι όχι μια ζωή πετώντας από τη μια σχέση στην άλλη. 'Eτσι λοιπόν αν δεν έχετε σοβαρό σκοπό για τον Αιγόκερω σας, ή νομίζετε ότι είναι πολύ πρακτικός και πολύ υλιοτής για σας, ίσως θα πρέπει να ψάξετε για έναν εραστή γεννημένο σ' άλλο ζώδιο! Γνωρίζετε βεβαίως ότι γενικεύω σ' αυτό το βιβλίο γιατί το προσωπικό ωροσκόπιο του δικού σας Αιγόκερου μπορεί να περιέχει πολλές αιτίες για να μην ταιριάζει στο πρότυπο των χαρακτηριστικών του ζωδίου του. Μην παραιτήστε τόσο γρήγορα! Αν αποφασίσατε τελικά ότι αυτός είναι ο τύπος του άνδρα που ψάχνατε σ' όλη σας τη ζωή, πού θα ψάξετε να τον βρείτε; Το καλύτερο μέρος είναι στη δουλειά, καθώς είναι σίγουρο ότι θα κάνει υπερωρίες!

Αν συναντήσετε έναν Αιγόκερω στις διακοπές αυτό θα είναι θαύμα, γιατί πόσοι επιτρέπουν στον εαυτό τους να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους; Αν είστε τυχερή και βρείτε κάποιον, θα είναι στο είδος θέρετρου όπου θα είναι σίγουρος ότι θα έχει όλες τις υλικές ανέσεις χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι Γήινο ζώδιο και ένας από τους πιο πρακτικούς άνδρες. Αν ψάχνει για την αγαπημένη των ονείρων του, δεν θα είναι για μια προσωρινή σχέση, είναι πολύ συντηρητικός για κάτι τέτοιο και δεν αντιδρά πολύ καλά προς τις γυναίκες που αρχίζουν να τον φλερτάρουν, θα νομίσει ότι τον κοροϊδεύουν. Εάν μπορείτε ηρεμήστε τον, χορέψτε μαζί του σε μια ντισκοτέκ κάτω από τ' αστέρια, βουτήξτε στη θάλασσα κάτω από το Σεληνόφως, τότε θα βρίσκεστε στο δρόμο για να αιχμαλωτίσετε την καρδιά του - αλλά μπορεί να γίνει την τελευταία νύχτα, έτσι ίσως χρειαστείτε πάρα πολύ υπομονή! Παρ' όλα αυτά, αν καταλήξετε μαζί στο κρεβάτι, θα σας αποδείξει ότι ίσως να είναι αργός στις αποφάσεις, αλλά ότι είναι σίγουρα ένας επιδέξιος και ανιδιοτελής εραστής. Ίσως να έχετε δυσκολίες μ' αυτόν τον άνδρα αλλά θα ανακαλύψετε σύντομα τη συναισθηματική και χιουμοριστική πλευρά της προσωπικότητας του. Αν θέλετε να τον ευχαριστήσετε αγοράστε του ένα μικρό δώρο που να έχει σχέση με κάποιο προσωπικό αστείο που είχατε οι δυο σας. Τα μικρά πράγματα σημαίνουν πολλά για τον Αιγόκερω, αλλά αν πρόκειται να του αγοράσετε κάτι ιδιαίτερο για τα γενέθλια του ή για τα Χριστούγεννα, μην υπερβάλλετε, βρείτε κάτι πρακτικό για το σπίτι ή για το γραφείο του - δερμάτινα αξεσουάρ γραφείου, έναν αυτόματο τηλεφωνητή, έναν υπολογιστή τελευταίου τύπου, ένα ρολόι με αυτόματο ξυπνητήρι.

'Oταν ο εραστής των ονείρων σας έχει γίνει πια ο σύντροφος σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα τον απογοητεύσετε ποτέ αν φέρει το αφεντικό του και τη γυναίκα του στο σπίτι για φαγητό. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προσχήματα κι όταν έχει γυναίκα και ίσως και οικογένεια να φροντίσει, γίνεται ακόμα πιο φιλόδοξος δημιουργώντας για τον εαυτό του την κατάλληλη θέση. Κρατήστε το ειδύλλιο πάντα ζωντανό στη σχέση σας όταν είστε μόνοι οι δυο σας, γιατί ενώ δεν είναι ο τύπος που ερωτοτροπεί - έχει ξοδέψει πολύ χρόνο από τη ζωή του σκαρφαλώνοντας τη σκάλα της επιτυχίας στη δουλειά του - μερικές φορές, αργότερα στη ζωή του, αν δεν είναι ευτυχισμένος στο σπίτι του αρχίζει να είναι ανήσυχος, και εδώ είναι που μπορεί να υπάρξει κίνδυνος. Αν σχετιστεί ποτέ με κάποια άλλη, όσο κι αν απεχθάνεται την ιδέα να διαλύσει το σπίτι του, άλλο τόσο θα έχει και τη δύναμη και αποφασιστικότητα να το κάνει! Κάτι που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι η ανεύρεση και η διατήρηση ενός Αιγόκερου εραστή είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πρέπει να φανείτε αντάξια των ιδανικών του με πρακτικό και συναισθηματικό τρόπο. Δεν θέλει να πληγωθεί, ενδιαφέρεται για την πρακτική πλευρά της ζωής. Δεν θα του άρεσε να έχετε άστατους τρόπους, και να φοράτε πολύ κοντά φορέματα ή πολύ στενά τζιν. Χρειάζεται να βεβαιωθεί ότι δεν θέλετε μόνο να διασκεδάζετε, αλλά ότι εκτιμάτε τη συντροφιά του και ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε γι' αυτόν περισσότερα. Ποτέ, μα ποτέ , μην τον απογοητεύσετε στο πρώτο ραντεβού. θα του κοστίσει πολύ, και δεν θα επαναλάβει την πρόσκληση! Η ζωή με έναν Αιγόκερω εραστή ίσως να σημαίνει σκληρή δουλειά, όμως οι προσπάθειες που βάλατε για να τον κάνετε δικό σας δεν θα πάνε χαμένες.

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος |  Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης  | Αιγόκερος  |  Υδροχόος | Ιχθείς    Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: