astropedia.gr

Άνδρας Καρκίνος

 Είστε έτοιμη για έναν άνδρα που μπορεί να είναι τρυφερός τη μια στιγμή και την άλλη κακοδιάθετος χωρίς λόγο; Μπορείτε να αντεπεξέλθετε μ' έναν άνδρα που θέλει μια γυναίκα να είναι μητέρα, σύζυγος ή ερωμένη ανάλογα με το πώς αυτός αισθάνεται; Θα σας εκνεύριζε εάν ο εραστής των ονείρων σας θα ήταν καλύτερος μάγειρας από σας και πιο σπιτικός; Κυβερνάται από τη Σελήνη, και οι διαθέσεις του Καρκίνου κυμαίνονται όπως οι παλίρροιες. Ζώδιο του νερού, οι Καρκίνοι είναι τόσο ευαίσθητοι που πολλοί αστρολόγοι τους ονομάζουν "τα παιδιά της Σελήνης" , έτσι μπορείτε να φανταστείτε ότι εάν ταράξετε τα συναισθήματά τους σύντομα θα αρχίσουν να τρυπώνουν στα καβούκια τους χωρίς δεύτερη λέξη!

Ίσως το σπουδαιότερο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η μητέρα του πρέπει να σας επιδοκιμάζει, ή τουλάχιστον ότι καλυτερεύετε κάτω από τη θαυμάσια επίβλεψη του γιου της. Πολλοί έχουν την τάση να πιστεύουν ότι μόνο οι Ιταλοί και οι Λατίνοι άνδρες έχουν το μητρικό σύμπλεγμα μην κοροϊδευόσαστε όμως. Οι άνδρες Καρκίνοι οτιδήποτε κι αν είναι, από οπουδήποτε κι αν κατάγονται, έχουν μια απίστευτη αρμονική σχέση με τη Μαμά. Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, όμως αν ερωτευτείτε έναν Καρκίνο, θα πρέπει να είστε αυτή που η μητέρα του προσδοκούσε άσχετα αν η μητέρα του είναι τριγύρω ή έχει πεθάνει.

Αν θέλετε να γοητεύσετε και να κρατήσετε αυτόν τον άνδρα, και δεν είστε τόσο σπιτική, θάταν καλύτερα να πάρετε μαθήματα υγιεινής και θρεπτικής μαγειρικής. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε απελπισία, νομίζοντας ότι θα αλυσοδεθείτε στην κουζίνα, ενώ oi φίλες σας θα διασκεδάζουν έξω, μη στεναχωριέστε. Αυτός ο άνδρας δεν θέλει μια σκλάβα. Είναι ένας ρομαντικός εραστής και είναι τόσο ενστικτώδης που θα ξέρει πως να σας ευχαριστήσει περισσότερο. 'Eχει βαθιά συναισθήματα. 'Oταν δίνει αληθινά την καρδιά του, τη δίνει για πάντα. Μπορεί να είναι πολύ σέξι στο κρεβάτι είναι όμως ο τύπος του άνδρα που του αρέσουν τα φιλιά και οι αγκαλιές και να ονειρεύεται καθισμένος δίπλα σας μπροστά στο τζάκι τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Αν ποτέ αισθανθήκατε ότι ένας άνδρας Καρκίνος θα μπορούσε να σας δώσει το είδος της χαρούμενης σπιτίσιας ζωής που πάντα ονειρευόσασταν, κάνατε διάνα. 'Oμως πώς θα τον αναγνωρίσετε; Το γνωμικό ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άνδρα περνάει μέσω του στομαχιού του (το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Καρκίνος) ταιριάζει καλύτερα στον Καρκίνο. Ναι, γνωρίζω ότι οι Ταύροι αγαπούν το καλό φαγητό, αλλά είναι οι Καρκίνοι που έχουν ψωμάκια γύρω απ' τη μέση κι αυτό βοηθά να τους αναγνωρίσετε. Βέβαια, αυτή είναι γενικότητα, γιατί αν ο Ερρίκος ο 8ος ταιριάζει μ' αυτήν την περιγραφή, ο Ρίνγκο Σταρ δεν ταιριάζει καθόλου.

Το πρόσωπο ενός άνδρα Καρκίνου είναι ένα χαρακτηριστικό αναγνώρισης. Ίσως να είναι ελαφρώς φεγγαρίσιο, με απαλά, ευαίσθητα μάτια που φαίνεται να γνωρίζουν τι σκέφτεστε πριν καν το πείτε. 'Oμως δεν είναι μαλακός. Μέσα σε κάθε Καρκίνο υπάρχει μια σκληράδα και μια πρακτικότητα που μπορείτε να τη συνδέσετε με το αντίθετο ζώδιό του τον Αιγόκερω (κατά κανόνα υπάρχει κάτι σε όλους μας από το αντίθετο ζώδιό μας). Βεβαίως, αν συναντήσετε αυτόν τον ιδιαίτερο εραστή όταν περνά κάποια δυσκολία και φαίνεται να διοχετεύει την κακή του διάθεση σ' όλους τριγύρω του, ελέγξτε το ημερολόγιο σας. Εάν είναι Πανσέληνος, είναι η περίοδος που πρόκειται να τον επηρεάσει, γιατί η Σελήνη κυβερνά το ζώδιό του. "Η σεληνιακή τρέλα" τείνει να δημιουργεί περισσότερους τραυματισμούς κατά την Πανσέληνο παρά σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Λέγεται επίσης ότι μερικοί γιατροί προτιμούν να μην κάνουν εγχειρήσεις κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. 'Oμως μην υπερβάλλετε. Κανένας δεν υπαινίσσεται ότι ο εραστής των ονείρων σας θα μεταμορφωθεί σε λυκάνθρωπο. 'Oπως η Σελήνη επηρεάζει τις παλίρροιες, έτσι επηρεάζει και τους Καρκίνους όσον αφορά τα συναισθήματά τους και τις διαθέσεις τους. 'Eτσι, αν αισθάνεστε ότι αυτός ο άνδρας αγνοεί την παρουσία σας, ή είναι λίγο απότομος, μην το παίρνετε κατάκαρδα. θα είναι πολύ διαφορετικός αύριο ή τη μεθεπομένη.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να μαντέψετε το ζώδιο αυτού του άνδρα έτσι δεν είναι; αν ακόμα ψάχνετε, θα πρέπει να προσπαθήσετε με άλλον τρόπο. Ρωτήστε τον για τη δουλειά του. Κι αυτός όπως το αντίθετο του ζώδιο ο Αιγόκερως μπορεί να είναι πραγματικά ένας εργασιόπληκτος. Στα επαγγέλματα που μπορείτε να τον βρείτε είναι· διευθυντής ξενοδοχείων, δάσκαλος, κοινωνικός λειτουργός, αντικιέρης, κτηματομεσίτης ή κτηνίατρος. Οι Καρκίνοι είναι επίσης καλοί σαν τραπεζίτες. Είναι συνήθως καλοί σε ότι έχουν βάλει στο μυαλό τους να κάνουν, εφ' όσον το θεωρούν σωστό. 'Oμως ο εραστής Καρκίνος μπορεί να είναι πολύ κλειστός όσον αφορά τον εαυτό του μέχρι να σας γνωρίσει καλύτερα, έτσι λοιπόν πρέπει να αλλάξετε τακτική. Κοιτάξτε τον τρόπο που ντύνεται. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ακατάστατος αλλά δεν είναι ούτε του κουτιού. Αυτό που θέλει είναι να νοιώθει άνετος είτε είναι στο σπίτι του και ξεκουράζεται μπροστά στο τζάκι, είτε πηγαίνει στο γραφείο. Γενικά του αρέσουν τα ακατάστατα καθημερινά ρούχα - που θα κρύβουν επίσης πολλά αμαρτήματα γύρω από τη μέση του! Τα μαλλιά του ίσως να είναι άτονα αλλά οι Καρκίνοι συχνά χάνουν τα μαλλιά τους νωρίτερα από τα άλλα ζώδια. 'Eτσι το πρόσωπό τους φαίνεται ακόμα πιο φεγγαρίσιο.

Τι έχουμε λοιπόν; 'Eναν άνδρα που αγαπά τη μητέρα του, το καλό φαγητό, την οικογενειακή θαλπωρή, κάποιον που είναι πρακτικός και πολύ συναισθηματικός. Είναι επίσης ένας από τους πιο πιστούς και ανεκτικούς συντρόφους που θα μπορούσατε να βρείτε. Αυτός ο άνδρας καταλαβαίνει τι σημαίνει μοναξιά ή απόρριψη, γιατί η ευαισθησία του του δημιούργησε απίστευτη ντροπαλότητα στα παιδικά του χρόνια ίσως τον κοροιδεύανε στο σχολείο επειδή δεν ήταν γρήγορος στα σπορ ή επειδή έπρεπε πάντα να επιστρέφει στο σπίτι όταν τα άλλα παιδιά παίζανε στην παιδική χαρά. Αν περνάτε λοιπόν μια δύσκολη περίοδο, αυτός θα σας ανακουφίζει πάντα και θα σας προστατεύει, και παίρνοντας σας στην αγκαλιά του θα σας λέει ότι θα είστε πάντα ασφαλής μαζί του. Είναι πραγματικά ρομαντικός, δεν αξίζει λοιπόν να ανεχθείτε μερικές από τις δυστροπίες του; (Εξ άλλου όταν τις συνηθίσετε δεν θα φαίνονται τόσο κακές). Αν έχετε αποφασίσει ότι πρέπει να έχετε έναν άνδρα Καρκίνο που θα ταξιδεύετε μαζί μέσα στο ηλιοβασίλεμα και θα ζήσετε μαζί ευτυχισμένοι για πάντα, πού θα τον συναντήσετε;

Συνήθως αγαπά το νερό, μπορεί να κάνει ιστιοπλοΐα, να ψαρεύει στον κοντινότερο ποταμό ή να βγάζει βόλτα το σκύλο στην παραλία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι συνήθως αρκετά κοινωνικός. Ίσως τον συναντήσετε επειδή είναι ο υιός της καλύτερης φίλης της μητέρα σας, η οποία λαχταρά να συναντήσει ο υιός της το κατάλληλο άτομο. Εάν είναι χωρισμένος και έχει την επιμέλεια των παιδιών, μπορείτε να προτείνετε να τα πάρετε για βόλτα κάποια μέρα - εφ' όσον τον έχετε γνωρίσει καλά - αυτό εννοείται γιατί αν αρέσετε στα παιδιά του είναι σίγουρα προς όφελος σας. Εάν συναντήσετε έναν Καρκίνο στις διακοπές είναι ιδανική περίπτωση για πραγματικό ειδύλλιο: μακρινές βόλτες χέρι-χέρι κάτω από το φως του φεγγαριού, ψιθυρίζοντας γλυκόλογα ο ένας στον άλλον ακούγοντας τα τριζόνια ενώ μια ρομαντική μπαλάντα θα φθάνει από κάπου μακριά. Κατά κάποιον τρόπο ο άνδρας Καρκίνος φαίνεται να χαλαρώνει και να αφήνεται όταν βρίσκεται σε διακοπές, θα ανακαλύψετε ότι έχει πολύ καλή αίσθηση χιούμορ που θα σας διασκεδάζει.

Όμως να είστε προσεκτική - ίσως να μην υποψιαστείτε πόσο κακοδιάθετος μπορεί να είναι μερικές φορές ακριβώς επειδή είναι εντελώς χαλαρωμένος. Κι αν δεν είναι Πανσέληνος μπορεί να είναι ένα κομμάτι μάλαμα κάθε μέρα! 'Oμως, δεν θα περάσει πολύς καιρός για να καταλάβετε ότι του αρέσει να έχει μια γυναίκα που να έχει σχέση με τα μικροπράγματα της ζωής· να του λέει τι χρώμα πουκάμισο να φορέσει και ακόμα να διαλέγει το χρώμα για τις κάλτσες του. Στους άνδρες Καρκίνους αρέσει η μητρική φροντίδα, αν και μερικοί δεν θέλουν να το παραδεχθούν! Τι συμβαίνει λοιπόν όταν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τις καλύτερες τεχνικές γοητείας για να κάνετε αυτόν τον άνδρα να πέσει στα πόδια σας; Συμφωνήσατε ακόμη να συναντήσετε τη μαμά του και γνωρίζετε τι σας περιμένει. Ανεχθήκατε μερικές από τις μαύρες του διαθέσεις, και αντιμετωπίσατε τα καλά και κακά του σημεία. Εάν είστε ο τύπος της γυναίκας που θέλει να συνεχίσει το επάγγελμά της, προσέξτε.

Αυτός ο άνδρας θα θελήσει να γίνει γρήγορα πατέρας. Το ρομαντικό του όνειρο μιας τέλειας οικογενειακής ευτυχίας είναι να έχει ένα σπίτι γεμάτο παιδιά όταν γυρίζει από τη δουλειά του. Δεν θα είναι  βέβαια πολύ ευτυχής αν τον ξυπνούν τη νύχτα με τα κλάματα τους, ή σκαρφαλώνουν στο κρεβάτι σας όταν προσπαθεί να ξεκουραστεί, θα περιμένει από σας να τους μάθετε να συμπεριφέρονται σωστά, ενώ ο ίδιος θα τα κακομαθαίνει! 'Όμως τα καλά στοιχεία θα υπερισχύσουν. Δεν θα μπορούσατε να βρείτε έναν πιο τρυφερό πατέρα από αυτόν τον άνδρα. Eχει απίστευτα βαθύ το πατρικό ένστικτο και η ζεστασιά του και ευαισθησία του κάνουν τα παιδιά κάθε ηλικίας να τον λατρεύουν, γιατί καταλαβαίνει επίσης τι είναι να είσαι ντροπαλός και νευρικός (ιδιαίτερα όταν έρχεται η πρώτη μέρα του σχολείου). Παρ' όλα αυτά, πριν φθάσετε στα παιδιά, θα ήταν καλύτερο να θυμάστε ότι ενώ ο Καρκίνος σας έχει μια θαυμάσια αίσθηση χιούμορ - όταν θέλει να έχει - έχει επίσης ένα δυνατό χαρακτηριστικό, τη ζήλια. Ίσως η λέξη ζήλια να είναι λίγο υπερβολική, αλλά σίγουρα είναι κτητικός με κεφαλαίο Κ, κι αν ποτέ του δώσετε την ευκαιρία να νομίσει ότι παίζετε και ερωτοτροπείτε με κάποιον άλλον, προσέξτε.

Ο άνδρας Καρκίνος κτίζει μια φωλιά για πάντα. Δεν του αρέσει να σκέπτεται πράγματα όπως διαζύγιο ιδιαίτερα αν υπάρχουν παιδιά. Αν λοιπόν κάνατε το λάθος να ερωτευτείτε έναν παντρεμένο Καρκίνο και αν κι εκείνος σας έχει ερωτευτεί, προσπαθείστε να καταλάβετε τι θα γίνει στη συνείδηση του εάν είναι να διαλύσει το γάμο του. Εάν ο έρωτάς σας αναπτυχθεί σε κάτι πιο σοβαρό, ίσως να καταλήξει να νοιώθει τύψεις σ' όλη του τη ζωή. Επειδή ο Καρκίνος είναι ένα τόσο συναισθηματικό ζώδιο, τα μικρά δείγματα τρυφερότητας όχι μόνο σημαίνουν πολλά γι' αυτόν, αλλά είναι βασικά! 'Eτσι να θυμάστε πάντα να γράφετε ειδικές λέξεις στις κάρτες σας, να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο για να βρείτε γι αυτόν το τέλειο δώρο - μια μπάρμπεκιου για τον κήπο, μια φιάλη κρασιού αντίκα, μια καφετιέρα ή τσαγιέρα. ένα απαλό πουλόβερ, μια ζεστή μάλλινη ρόμπα για τις τρυφερές χειμωνιάτικες νυχτιές κοντά στο τζάκι, μια λάμπα θυέλλης ή ένα ψαροντούφεκο για τον Καρκίνο ψαρά. Και πάντα πάντα να θυμάστε τα γενέθλια της μητέρας του! Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάνω απ' όλα για τον Καρκίνο εραστή είναι αυτός o ζεστός γενναιόδωρος άνδρας πιστεύει πραγματικά στην ευτυχία και σε μια ζωή που να μπορεί να είναι ευτυχισμένος για πάντα. Δεν είναι ο τύπος του play-boy (βέβαια, θα πρέπει να βλέπαμε το ωροσκόπιό του για να είμαστε σίγουροι γι' αυτό!) και η οικογενειακή ευτυχία είναι κάτι που θα πήγαινε ακόμα και στην άκρη του κόσμου για να τη βρει. Γιατί δεν τον κάνετε να δει ότι δεν χρειάζεται να πάει τόσο μακριά - εάν είστε ακόμα σίγουρη ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στα ιδανικά του. Αφού μάθατε λοιπόν να τον ανέχεστε τις μέρες που είναι κακοδιάθετος, θα καταλάβατε ότι ενώ η ζωή μ' έναν Καρκίνο θα έχει τις διακυμάνσεις της, θα έχετε επίσης την παρηγοριά και την ασφάλεια ότι έχετε στο σπίτι έναν ιδιαίτερο άνδρα.  

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος |  Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης  | Αιγόκερος  |  Υδροχόος | Ιχθείς  
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: