astropedia.gr

Άνδρας Λέων


Είστε προετοιμασμένη να λατρεύετε έναν άνδρα σαν να ήταν βασιλιάς; Μπορείτε να είστε πιστή τρυφερή και να υποταχθείτε στις βασιλικές ιδιοτροπίες αυτού του κυβερνήτη;
Το βρίσκετε εύκολο να κάθεστε και να αφήνετε κάποιον άλλον να δίνει τις διαταγές; Σας είναι εύκολο να τον επαινείτε, ακόμα κι αν έχετε δικαιολογημένες αμφιβολίες; Ο Λέων, το Λιοντάρι, είναι το δεύτερο από τα ζώδια της Φωτιάς και χωρίς αμφιβολία είναι ο Βασιλιάς του Ζωδιακού. Αυτός ο άνδρας που κυβερνάται από τον ήλιο ακτινοβολεί φως και απέραντη δύναμη. Δεν είναι ο τύπος του άνδρα που θα παίξει κανείς μαζί του εκτός κι αν συμβεί να είναι ένας άλλος Λέων και που να μπορεί να βρυχάται και να οργίζεται τόσο δυνατά όσο αυτός! Είναι περισσότερο κυνηγός από τον Κριό αλλά το ίδιο ρομαντικός. Ακόμα κι ο Καρκίνος κι ο Ιχθύς θα έχουν πρόβλημα να ταιριάξουν με τον ρομαντικό ιδεαλισμό του όταν έχει βρει τη σύντροφο που θέλει να παγιδεύσει.

Με το νόμο της ζούγκλας, από τη στιγμή που έχει βρει τη σύντροφό του, αλίμονο σ' αυτόν που θα προσπαθήσει να επέμβει, η περιοχή του λιονταριού είναι δική του για πάντα. Τα γενέθλια του Λέοντα συμπίπτουν με τη θερινή εποχή, όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζενίθ του. Τότε είναι που ο Λέων είναι ο εαυτός του, και χρειάζεται τον ήλιο ίσως περισσότερο από τα άλλα ζώδια. Οι γκρίζες βροχερές ημέρες σκιάζουν την προσωπικότητα του γιατί χρειάζεται τη λαμπρότητα της καθαρής καλοκαιριάτικης ημέρας για να νοιώθει τελείως ζωντανός. Και, βεβαίως, χρειάζεται να είναι ερωτευμένος. Είναι ίσως ένα απ' τα δυνατότερα ζώδια, αλλά στην αγάπη είναι σαν μικρό παιδί. Το λιοντάρι γίνεται μια γατούλα που γουργουρίζει ευτυχισμένη, ο βρυχηθμός του έχει ξεχαστεί.

Ο Λέων αστρολογικά έχει σχέση με την καρδιά και όταν τη χαρίζει (μεταφορικά βέβαια) τη δίνει για πάντα - εάν μπορείτε να φανείτε αντάξια των προσδοκιών του! Ο Λέων είναι επίσης ένα από τα ζώδια που έχουν σχέση με τον κόσμο του θεάματος. 'Eχετε ερωτευθεί λοιπόν έναν άνδρα που η προσωπικότητά του ακτινοβολεί γοητεία, που σας κοιτάει στα μάτια σαν να ήσασταν η μοναδική γυναίκα στον κόσμο; Κοιτάξτε τα μαλλιά του (εκτός κι αν έχει φθάσει σε μια ηλικία και έχει χάσει τα περισσότερα) - δεν μοιάζουν με λιονταρίσια χαίτη; 'Eχει γενειάδα; Ο Λέων έρχεται στον κόσμο πεισμένος ότι είναι Βασιλιάς, και όλοι γύρω του είναι υπήκοοί του. Οι πρώτες του κραυγές για φαγητό ίσως ν' αντήχησαν σαν βρυχηθμοί γιατί ακόμα και τα μωρά αυτού του ζωδίου απεχθάνονται να περιμένουν για οτιδήποτε, πολύ δε περισσότερο να τους αρνούνται κάτι. Και αν η μητέρα του αναρωτήθηκε γιατί αυτό το λαμπερό μικρό προσωπάκι συνοφρυώθηκε ξαφνικά όταν ξένοι κοίταξαν μέσα στην κούνια του, ήταν επειδή αισθάνθηκε ότι δεν τον επαίνεσαν αρκετά! 'Eτσι λοιπόν αν αυτός ο όμορφος γενειοφόρος με το χαμόγελο που φωτίζει όλο του το πρόσωπο διασχίσει το δωμάτιο για να ρωτήσει το όνομα σας, και την ίδια στιγμή λέει ότι έχει βαρεθεί τους υπόλοιπους και θάθελε να πάτε μαζί κάπου αλλού -το μαντέψατε- είναι Λέων!

Βέβαια όλοι οι Λέοντες δεν συμπεριφέρονται το ίδιο και δεν μοιάζουν. Ίσως γνωρίζετε αρκετά γύρω απ' την Αστρολογία για να ξέρετε ότι η προσωπικότητα κάποιου εξαρτάται και από την ώρα και το μέρος γέννησης, από τη Σελήνη, Ωροσκόπο και τις σχέσεις των πλανητών στο ωροσκόπιο. 'Oμως θα προκαλούσα οποιονδήποτε να μου δείξει έναν Λέοντα που δεν θέλει να είναι αφεντικό! Αλλά αν πρόσφατα γνωρίσατε κάποιον που δεν ταιριάζει ακριβώς με τις περιγραφές μου, έχετε όμως την υποψία ότι είναι Λέων, προσπαθήστε να μαντέψετε το ζώδιο του χωρίς να ρωτήσετε. Μάθετε αν του αρέσει να πηγαίνει στο θέατρο ή αν έχει δει κάποιες καλές ταινίες πρόσφατα. Γιατί ενώ δεν μπορεί ο κάθε Λέων ν' ασχολείται με το θέαμα, οι περισσότεροι αγαπούν τη λάμψη του θεάματος και ενδιαφέροντα για ότι συμβαίνει γύρω απ' αυτό. Την επόμενη μισή ώρα πιθανώς να σας μιλά για τα κουτσομπολιά στο χώρο του θεάματος. Τώρα έχετε γόνιμο έδαφος να τον ρωτήσετε δήθεν αδιάφορα αν τα γενέθλιά του είναι στο τέλος του Ιούλη ή τον Αύγουστο. Μπορείτε να μάθετε για τη δουλειά του. Αν δεν διευθύνει κάποια εταιρία ή δεν προσπαθεί να αναλάβει μια, είναι βέβαιο ότι θα έχει κάποια διευθυντική θέση κάπου. Εάν μιλά για τη δουλειά του μ' ενθουσιασμό, αλλά δεν φαίνεται ο τύπος του άνδρα που θα μείνει αργά στο γραφείο όταν υπάρχει κάτι για διασκέδαση το βράδυ, θα νοιώσετε πιο ασφαλής και προετοιμασμένη να βγάλετε συμπέρασμα.

Τα επαγγέλματα του Λέοντα έχουν σχέση με το θέατρο, σκηνοθεσία, μόδα, δημόσιες σχέσεις, διεύθυνση εταιριών και θεάτρων, Αν ακόμα δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιο είναι το ζώδιό του κοιτάξτε τα ρούχα του. 'Oσα κι αν κερδίζει ένας Λέοντας πρέπει να φαίνεται εκατομμυριούχος. Είναι το σύμβολο του συλλέκτη (όπως και το θηλυκό του αντίστοιχο) και θα προτιμά να έχει ένα κομμάτι του Gucci, Hermes ή του Giorgio of Beverly Hills, παρά μια δωδεκάδα από μια βιομηχανία που το όνομά της δεν του λέει τίποτα. Δεν είναι πολύ σνομπ, αισθάνεται όμως καλύτερα αν φορά κάτι που προέρχεται από ένα γνωστό σχεδιαστή, έτσι ποτέ δεν τσιγκουνεύεται να ξοδέψει (πολλές φορές περισσότερα απ' ότι αντέχει το πορτοφόλι του). Ο Λέων είναι ένα από τα πιο υπερβολικά ζώδια. Δεν είναι μόνο τα ρούχα που φορά που μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή σας. Αυτός ο άνδρας γνωρίζει ότι είναι ωραίος, και όπως το λιοντάρι στη ζούγκλα έχει μεγάλο μαγνητισμό και δύναμη, έτσι κι αυτός. Σχεδόν νοιώθετε ότι εκτιμά τη λεία του, έτοιμος να αρπάξει αυτό που συνήθως είναι ένα εκούσιο θύμα! Αυτό το θαυμάσιο χαμόγελο που φωτίζει όλο του το πρόσωπο, ο τρόπος που κυριαρχεί στην παρέα, είναι ακαταμάχητος. Είναι ο βασιλιάς που ψάχνει για τη βασίλισσά του, έτσι βρήκατε έναν "αληθινό" εραστή! Δεν θα αργήσετε να καταλάβετε ότι αυτός ο άνδρας θέλει να τον μεταχειρίζονται σαν βασιλιά από την αρχή. Είναι ο μόνος ρόλος που αισθάνεται ότι είναι δικαιωματικά δικός του.

Αν αποφασίσετε ότι ένας Λέων σας ταιριάζει, αφήστε τον να γίνει το αφεντικό για λίγο, μη ξεχνώντας ότι κατά βάθος είναι ένα μικρό χαριτωμένο ζωάκι που θέλει μόνο να αποδείξει ότι σας δάμασε με τον τρόπο που ήθελε. Οι έπαινοι και τα κομπλιμέντα σημαίνουν πολλά - όταν νοιώθει ότι τα εννοείτε! Αποφασίσατε ότι αυτός ο άνδρας είναι για σας; Είστε προετοιμασμένη για κάθε του νεύμα και κάλεσμα (μέσα στα όρια βέβαια); Νοιώθετε ότι είναι ο πιο καλόκαρδος, φιλικός και γενναιόδωρος άνδρας που είχατε να συναντήσετε πολύ καιρό, και ότι είναι θαυμάσιο να είστε με κάποιον που αισθάνεται περήφανος να είναι μαζί σας; Εάν μέχρι τώρα υπήρξε μόνο στα όνειρά σας, πού θα ψάξετε να τον βρείτε; Κατ' αρχάς εκεί που λάμπει ο ήλιος! ή τουλάχιστον κάπου που να έχει την ευκαιρία να λάμπει αυτός! Του αρέσουν τα πάρτι, είναι θαυμάσιος οικοδεσπότης και μπορεί να είναι ο διευθυντής του τοπικού σας θεατρικού ομίλου. Αν του αρέσουν τα σπορ θα επιδεικνύει το στυλ του στο γήπεδο του τένις. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος για να βρείτε αυτόν τον άνδρα, βρίσκεται πάντα εκεί που υπάρχει δράση - εκτός κι αν βρίσκεται σε μια από τις τεμπέλικες του μέρες. Παρ' όλο που είναι ένα από τα ζώδια της Φωτιάς, του αρέσει να ξεκουράζεται, ίσως περισσότερο απ' ότι φαντάζεστε. Εάν ελπίζετε να συναντήσετε έναν λέοντα στις διακοπές, καλύτερα να προετοιμαστείτε και να μαζέψετε χρήματα για διακοπές άνετες ακριβές και πολυτελείς!

Στους Λέοντες δεν αρέσει να μένουν σε μικρές πανσιόν εκτός κι αν γνωρίζουν ότι είναι μοναδικές. Περιμένουν όσο ποτέ να τους συμπεριφέρονται βασιλικά και είτε είναι στη θάλασσα, στις λίμνες ή στα βουνά ο ήλιος θα πρέπει να λάμπει. Εάν τον γνωρίσετε στις διακοπές, θα διασκεδάσετε πολύ, και θα είναι μια από τις πιο ρομαντικές εποχές στη ζωή σας. Η τέχνη της γοητείας είναι σπουδαία για τον Λέοντα και μπορείτε να στοιχηματίσετε τη ζωή σας ότι αν πηγαίνει διακοπές μόνος του, ψάχνει για την αγαπημένη των ονείρων του. Στις διακοπές μπορεί να αφεθεί και να μη σκέπτεται τη δουλειά του. Εάν σας ερωτευτεί θα έχετε έναν από τους πιο θαυμάσιους εραστές που γνωρίσατε ποτέ. 'Oμως αλοίμονό σας αν σας πιάσει να φλερτάρετε με κάποιον άλλο. Αυτός ο άνδρας πρέπει να είναι το αφεντικό και στο κρεβάτι και έξω απ' αυτό! Στον ίδιο όμως αρέσει να φλερτάρει με άλλες -αλλά βεβαίως, ίσως μαντέψατε, δεν θα του αρέσει αν εσείς τον κατσαδιάσετε!

Αυτό που ισχύει για σας δεν ισχύει για τον Λέοντα! Μη στενοχωριέστε όμως, ένας Λέοντας που βρίσκει τη σωστή γυναίκα δεν θα μείνει μακριά. Μην ξεχνάτε ότι θέλει να παίρνει τόση αγάπη όση δίνει. Εάν είναι πραγματικά σίγουρος για τα αισθήματά σας γι' αυτόν και νοιώθει το ίδιο για σας, ο βασιλιάς της ζούγκλας συνήθως δεν ψάχνει για άλλη σύντροφο. Παρ' όλο που του αρέσει να είναι αυταρχικός, δεν θέλει κάποια που συνέχεια θα νοιώθει δέος μπροστά του - του αρέσουν οι δυνατές γυναίκες - εφ' όσον δεν είναι δυνατότερες απ' αυτόν, θαυμάζει την ανεξαρτησία στους άλλους, εφ' όσον όμως αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να έρχονται όταν τους καλεί! Μπορεί να φαίνεται εγωιστής μερικές φορές (στην πραγματικότητα δεν είναι, γιατί είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους άνδρες γύρω μας), αλλά η περηφάνια του δεν τον αφήνει να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να είναι ο κυρίαρχος σε όλα και μόνο αν είστε Λέων γυναίκα μπορείτε να ελπίζετε ότι θα τον δαμάσετε.

'Έτσι μην προσπαθείτε να τον νικήσετε παίζοντας το παιχνίδι του και πάντα να τον κάνετε να αισθάνεται ότι είστε περήφανη που είστε μαζί του, εκτός βέβαια αν κάνει κάτι τόσο φοβερό που έχετε κάθε λόγο να βρυχάστε και σεις. Αυτός ο άνδρας έχει χρυσή καρδιά, θα σας δώσει ότι μπορεί - και του αρέσει να κάνετε και σεις το ίδιο γι' αυτόν. Του αρέσει να παίρνει μικρά δώρα, δε χρειάζεται να είναι πολύ ακριβά - γιατί είναι η σκέψη που έχει σημασία γι' αυτόν - αλλά μπορείτε να του αγοράσετε μια κολόνια Giorgio ή ένα καλάθι με την αγαπημένη του σαμπάνια! Να ξέρει ότι τον αγαπάτε αρκετά για να θυμάστε την επέτειο της πρώτης μέρας της γνωριμίας σας να κάνετε ένα πάρτι έκπληξη με όλους τους καλούς του φίλους όταν παίρνει μια σπουδαία προαγωγή να αγοράζετε εισιτήρια για κάποιο μιούζικαλ που λαχταρούσε να δει... όλα αυτά σημαίνουν πολλά για έναν Λέοντα. Βεβαίως, αν αντέχει το πορτοφόλι σας, είναι αλήθεια ότι του αρέσει να φορά χρυσά, γιατί είναι το χρώμα του και το αγαπημένο του μέταλλο. (Τι λέτε λοιπόν για μια επίχρυση οδοντόβουρτσα;)

Μερικές φορές όμως μπορεί να συναντήσετε έναν άνδρα Λέοντα που παραδόξως να φαίνεται υποταγμένος, κι αν αναρωτιέστε γιατί, είναι εξ αιτίας της αγάπης, επειδή ο Λέων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απόρριψη. Εάν είχε κάποια καταστροφική ερωτική σχέση με κάποια που ένοιωθε ότι θα κατακτούσε τον κόσμο γι' αυτήν, η καρδιά του θα έχει πληγωθεί άσχημα και θα του πάρει πολύ χρόνο να αναρρώσει. Γι' αυτό θα δυσκολευτείτε να τον πείσετε ότι δεν θα τον απογοητεύσετε. Μην ψάχνετε το παρελθόν του γιατί, εφ' όσον είναι τόσο ανοιχτός, θα σας πει ό,τι θέλετε να ξέρετε, και θα πρέπει να αφήσετε τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή που σας εμπιστευτεί και δεν τον απογοητεύσετε, μπορεί να είναι δικός σας για πάντα. θα αναρωτιέστε ίσως αν, όταν ο Λέων εραστής δημιουργήσει μια σταθερή σχέση θα γίνει ακόμα πιο αυταρχικός, προσδοκώντας να γίνεται το δικό του σε όλα (είναι σίγουρα αλήθεια ότι αυτός ο άνδρας ποτέ δεν θα δεχτεί να τον διατάζει μια γυναίκα, αλλά αν έχετε φθάσει στο σημείο να ζείτε μαζί του είναι αμφίβολο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα είχατε πάρει δρόμο προ καιρού)!

Δεν πρέπει να ανησυχείτε, γιατί αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος ο βρυχηθμός του δεν θα ακούγεται πολύ συχνά. θα είναι πάντα ο ίδιος θαυμάσιος ρομαντικός εραστής που ερωτευτήκατε στην αρχή, και δεν θα βαρεθείτε ποτέ τα παιχνίδια του στην κρεβατοκάμαρα. 'Oμως πρέπει να παίξετε το δικό σας ρόλο επίσης. Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι πάντα θέλει να είναι περήφανος για σας – τη γυναίκα που αιχμαλώτισε την καρδιά του. Γιατί όπως του αρέσει οι άλλοι άνθρωποι να τον θαυμάζουν - θέλει να θαυμάζουν και σας. 'Έτσι ή αλλιώς αισθάνεται ότι αυτός σας διάλεξε, έτσι αν γνωρίζετε κατά βάθος ότι ήταν η δική σας τέχνη της γοητείας που τον παγίδεψε, αυτό είναι ένα μικρό μυστικό που θα πρέπει να το κρατήσετε για πάντα δικό σας. Η ζωή με τον Λέοντα εραστή μπορεί μερικές φορές να είναι εξοργιστική, ειδικά όταν βρίσκεται σε μια από τις υπερβολικές αυταρχικές διαθέσεις του ή όταν ο διευθυντής της τράπεζας τηλεφωνεί για να σας πει ότι ο κοινός σας λογαριασμός παρουσιάζει παθητικό και γνωρίζετε καλά ότι δεν είναι εξ αιτίας σας ή όταν σας τηλεφωνεί στις 5 το απόγευμα για να σας πει ότι έχει προσκαλέσει ένα σπουδαίο συνάδελφο και τη σύζυγό του για δείπνο το ίδιο βράδυ. 'Oμως με τον Λέοντα η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ βαρετή, θα είναι γεμάτη με πολύ λάμψη και πάρα πολύ αγάπη. Τι θα ήταν σπουδαιότερο από αυτό;

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος |  Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης  | Αιγόκερος  |  Υδροχόος | Ιχθείς    
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: