astropedia.gr

Άνδρας Παρθένος


Μπορείτε να ανεχθείτε την κριτική; Είστε προετοιμασμένη να σχετιστείτε μ' έναν άνδρα που δείχνει να ανησυχεί για κάθε μικρό πράγμα, που έχει παράξενα γούστα για το φαγητό, και που νομίζει ότι πρόκειται να πεθάνει από ασιατική γρίπη όταν κρυολογήσει;
Βέβαια γενικεύω, αλλά μιλώ από προσωπική εμπειρία όταν λέω ότι οι άνδρες Παρθένοι δεν είναι οι ευκολότεροι στον κόσμο. Ο Παρθένος είναι "το ζώδιο της υπηρεσίας", και το ξέρουν πολύ καλά! Κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη του νου, είναι το δεύτερο ζώδιο της Γης, και οι Παρθένοι έχουν μια φανταστική ικανότητα να αναλύουν και να διακρίνουν, γι' αυτό γίνονται τόσο αυστηροί κριτικοί. Βλέπουν τα λάθη, όπως επίσης είναι ικανοί να προσέξουν τα καλά σημεία!

Εάν φανείτε αντάξια των προσδοκιών του άντρα Παρθένου, μπορείτε να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση. Δεν είναι ο τύπος που ερωτοτροπεί με άλλα κορίτσια. Είναι κατά κανόνα μονογαμικός, και πιστεύει στην ιερότητα του γάμου και στην οικογένεια. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, καταλήξει σε διαζύγιο, έχει την τάση να αισθάνεται ένοχος, ακόμα κι αν δεν είναι λάθος του. Αν γνωρίσατε κάποιον που δε φαίνεται ντροπαλός, αλλά αφήνει πολλά ανείπωτα μην ξεχνάτε ποτέ ότι ενώ ο Παρθένος ίσως κριτικάρει τους άλλους, το ίδιο κάνει και στον εαυτό του.

Πολύ συχνά υποτιμά τον εαυτό του, κι αν είστε το άτομο που έχει μια λαμπερή και δροσερή προσωπικότητα, ακόμα κι αν τον έλξετε πολύ, ίσως περάσει αρκετός χρόνος για να πάρει κουράγιο και να σας ζητήσει ραντεβού. Επιμένει πολύ στις λεπτομέρειες, και τείνει να ανησυχεί αδιάκοπα αν νοιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει μεγάλη σεξουαλικότητα κρυμμένη κάτω απ' τη φανερή ψυχρότητα του Παρθένου. 'Όταν συναντήσετε έναν Παρθένο θα εντυπωσιαστείτε από την ακρίβεια των χαρακτηριστικών του, κάθε λεπτομέρεια ίσως μείνει στη θύμηση σας. Μπορεί να μην είναι όμορφοι, αλλά θα είναι εντυπωσιακοί. 'Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάστε εάν ελπίζετε να παγιδεύσετε τον Παρθένο εραστή είναι ότι συνήθως απεχθάνεται να τον κυνηγάνε. Νομίζει ότι υπάρχει πάντα ένα απώτερο κρυφό κίνητρο. Μπορεί να είναι αργός αλλά είναι τελείως σίγουρος στο τι θέλει και είναι φρόνιμο να περιμένετε να κάνει την πρώτη κίνηση γιατί αλλιώς θα τον φοβήσετε και ίσως να καταστρέψετε την πιθανότητα μιας θαυμάσιας σχέσης.

'Eτσι αν γνωρίσατε έναν ενδιαφέροντα άνδρα, που δείχνει μάλλον ψυχρός και απόμακρος επιφανειακά, αλλά κατά βάθος φαίνεται να συμβαίνουν άλλα πράγματα, μπορεί να είναι Παρθένος. Ακόμη και στις "καθημερινές" ημέρες, ένας Παρθένος ντύνεται με άψογο στυλ. Δεν ακολουθεί τη μόδα, ούτε καν ενδιαφέρεται. Του αρέσει μόνο να δείχνει τακτικός και καθαρός από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι ο Παρθένος πατάει γερά στη γη όταν χρειάζεται να είναι πρακτικός. 'Oπως τα άλλα δύο ζώδια της Γης, Ταύρος και Αιγόκερως, δεν σπαταλάει τα δυσκολοκερδισμένα χρήματα του - ακόμη κι αν χρησιμοποιεί την τέχνη της γοητείας! Αν έχετε συναντήσει κάποιον με τις παραπάνω ιδιότητες, αλλά όχι όλες, μην ξεχνάτε ότι το δικό του ατομικό ωροσκόπιο μπορεί να σημαίνει ότι επηρεάζεται από κάποια άλλα πιο εύθυμα ζώδια γιατί βεβαίως εδώ μπορώ μόνο να γενικεύω. 'Eτσι εάν ακόμη αναρωτιέστε - και φοβάστε ότι θα σας ειρωνευτεί, αν αρχίσετε να μιλάτε για ζώδια εφ' όσον φαίνεται να είναι πολύ κυνικός και σκεπτικός στο να πιστεύει στην τέχνη της αστρολογίας - προσπαθείτε να μάθετε για τη δουλειά του. Συχνά οι Παρθένοι είναι λογιστές, θεατρικοί κριτικοί, ή στις εκδόσεις, θεραπευτική ή ιατρική, και έχουν την τάση να παραμένουν στην ίδια δουλειά για χρόνια (αντάξιοι της περιγραφής του "ζωδίου της υπηρεσίας"). Συχνά αναλαμβάνουν δουλειές που θα ήταν βαρετές για άλλους ανθρώπους, αλλά φαίνεται να τους αρέσει η ρουτίνα.

Δεν είναι πάντα πολύ φιλόδοξοι, και είναι δύσκολο να δουλεύεις μαζί τους γιατί οι συνάδελφοι τους αισθάνονται ότι πρέπει να φαίνονται αντάξιοι της συνεργασίας τους. Εάν αρχίζει να παραπονιέται για τον καπνό του τσιγάρου, ή το ρεύμα από το ανοιχτό παράθυρο που του δημιουργεί πόνο στο λαιμό, σίγουρα μπορεί να σκεφθείτε ότι είναι Παρθένος. Βεβαίως μπορεί να καπνίζει και ο ίδιος και να τον φυσά στα μάτια σας, όμως δεν τον νοιάζει. Ίσως νάνε άδικο, αλλά μπορώ να σκεφτώ ένα ή δυο άνδρες Παρθένους που είναι ακριβώς έτσι. Κι ο θεός βοηθός όταν οδηγεί, και ανοίγετε το παράθυρο σας για να μπει λίγο αέρας! Σύντομα θα αποφασίσετε ότι έχετε γνωρίσει κάποιον μπλεγμένο χαρακτήρα. 'Oμως, το ωραίο με τους Παρθένους είναι ότι ενώ είναι αυθεντίες στο να κριτικάρουν τους άλλους, αναγνωρίζουν και τα δικά τους λάθη, και μάλιστα με μεγάλη αυτοκριτική. Εάν ανακαλύψατε ότι ο εραστής των ονείρων σας είναι Παρθένος και αναρωτιέστε με φόβο και τρόμο αν σας επιδοκιμάζει - σύντομα θα το ξέρετε. Αυτός ο άνδρας πιστεύει ότι δεν πρέπει να χάνει χρόνο! Αν νοιώθετε ότι είστε με κάποιον που αποτυγχάνει μερικές φορές να απολαύσει τις καλύτερες στιγμές της ζωής με το να στεναχωριέται πολύ, μπορείτε να τον βοηθήσετε να χαλαρώσει. Πού θα ψάξετε γι' αυτόν τον άνδρα, εάν δε δουλεύει σαν σκλάβος στο διπλανό σας γραφείο; Τα σπορ δεν είναι το χόμπι του τυπικού Παρθένου, εκτός κι αν κριτικάρει τη συμπεριφορά κάποιου στην τηλεόραση. Μπορεί να είναι διανοούμενος και να τον βρείτε να συζητά σε διάφορες λέσχες ή να αναλύει την τελευταία έκθεση ζωγραφικής στην τοπική γκαλερί τέχνης. Δεν ξοδεύει το χρόνο του πίνοντας με τους φίλους του.

Οι Παρθένοι δεν είναι μεγάλοι πότες, είναι ενάντια σ' ό,τι θα ήταν κακό για την υγεία τους. Αν τον συναντήσετε τις διακοπές, θα είναι ίσως ο άνδρας που θα παραπονιέται για κάτι στη ρεσεψιόν. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι αυτός που πιθανώς να κοιτάζει το μενού με προσοχή. Πρέπει να κατανοήσετε ότι αυτά ίσως συμβαίνουν επειδή η ζωή του ήταν προφυλαγμένη, ή μεγάλωσε με γονείς που ενθάρρυναν αυτούς τους ιδιότροπους τρόπους. Γιατί ακόμα και οι μικροί Παρθένοι από πολύ νωρίς έχουν ιδιοτροπίες γύρω απ' το φαγητό. Και αν ποτέ τους άφηναν με βρώμικη πάνα οι στριγκλιές τους θα έκαναν κάποιον να σκεφθεί ότι τους μεταχειρίζονται άσχημα! Εάν κάποιος χρειάζεται να χαλαρώσει στις διακοπές είναι ο Παρθένος, έτσι αν συναντήσετε έναν άνδρα γεννημένο σ' αυτό το ζώδιο, μπορείτε να τον βοηθήσετε να ανακαλύψει μια νέα πλευρά της προσωπικότητας του. Δεν ψάχνει μόνο για ένα ειδύλλιο - μάλλον κοιτάζει περίεργα τα ζευγάρια που απολαμβάνουν μόνο αυτό. θα περάσουν ημέρες μέχρι να σας ζητήσει ραντεβού, έτσι ας ελπίσουμε ότι έχετε αρκετή υπομονή. Ο Παρθένος ίσως να είναι λίγο αργός στην αρχή, όσον αφορά το πάθος, αλλά είναι πολύ καλός εραστής από τη στιγμή που έχει αποφασίσει ότι είστε η γυναίκα της ζωής του. Υπάρχουν δυο πλευρές σ' όλα τα πράγματα και ρομαντικά μπορεί να είναι ένας αληθινός νικητής. 'Oμως, μην εκπλαγείτε εάν μερικές φορές κριτικάρει τις δικές σας τεχνικές (αν έχετε προειδοποιηθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά σαρκαστικά σχόλια).

'Eνα πράγμα θα πρέπει να θυμάστε μ' αυτόν τον άνδρα, ότι αν είχε κάποια ερωτική απογοήτευση στο παρελθόν, δεν θα θέλει να ξανακάνει το ίδιο λάθος. Ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που σας εξετάζει τόσο πολύ - θέλει να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληγωθεί ξανά. Παρ' όλο που λέμε ότι οι Σκορπιοί είναι αυτοί που δεν ξεχνούν ποτέ, μπορείτε να πείτε το ίδιο και για τους Παρθένους, και μια απογοήτευση τον κάνει να κριτικάρει τον εαυτό του ακόμα πιο πικρά, γι' αυτό γίνεται ακόμα πιο ανασφαλής. Ίσως να είναι ακόμα ένας λόγος που περιμένει αρκετά για να κάνει την πρώτη κίνηση, σε σημείο που σας κάνει να νοιώθετε ότι δεν ενδιαφέρεται. Τότε λοιπόν που έχετε παραιτηθεί και αποφασίσει ότι ο Παρθένος εραστής δεν είναι για σας - θα σας κάνει την έκπληξη και θα σας ζητήσει ραντεβού. Μη με παρεξηγείτε, η ζωή με τον Παρθένο δεν είναι ανιαρή, το γεγονός είναι ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φθάσει στις καλύτερες στιγμές. 'Oταν έχετε πια αιχμαλωτίσει την καρδιά του, και ξέρει όταν δεν είστε μόνο ένα περαστικό φλερτ, τα πράγματα θα είναι πολύ διασκεδαστικά. Είναι ο άνδρας που θυμάται τα πάντα - είναι αποθηκευμένα στο μυαλό του και πιθανώς να μη χρειάζεται φαξ. Δεν θα γκρινιάξετε ποτέ γιατί αυτός ο άνδρας δεν θα ξεχάσει ποτέ τα γενέθλια σας ή την επέτειο του πρώτου σας ραντεβού. Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε και σεις το ίδιο (το περιμένει και από σας), αν είστε λοιπόν ο τύπος της ανοργάνωτης γυναίκας καλύτερα να φτιάξετε τους τρόπους σας γρήγορα!

Περιμένει από σας να θυμάστε τα πράγματα που σημαίνουν πολλά γι' αυτόν και παρ' όλο που δε φαίνεται να είναι πολύ ρομαντικός, αν ξεχάσετε να του στείλετε μια ειδική κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου θα έχετε πρόβλημα! 'Eχετε βρει κάποιον να σας προστατεύει. Ενώ μερικές φορές αναρωτιέστε πώς θα τα βγάλετε πέρα όταν βρίσκεται σε μια από τις υποχονδριακές του φάσεις, είναι θαυμάσια να ξέρετε ότι εάν δεν είστε καλά και χρειάζεται να περάσετε μερικές μέρες στο κρεβάτι, ο άνδρας Παρθένος θα σας φροντίσει, θα είναι εκεί για όλες σας τις ανάγκες, χωρίς κανένα παράπονο. Αυτός ο άνδρας πραγματικά απολαμβάνει να φροντίζει τους ανθρώπους. Μην πιέζετε τον άνδρα Παρθένο να κάνει κάτι που δεν θα του αρέσει, γιατί θα πεισμώσει πολύ. Και δεν θα του αρέσει αν αρχίσετε να τον κριτικάρετε, μέχρι τουλάχιστον να ισχυροποιηθεί η σχέση σας. Εάν σχεδιάζετε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση, σιγουρευτείτε για το εστιατόριο που θα πάτε για να είστε βέβαιη ότι θα απολαύσει την κουζίνα του - θυμηθείτε είναι ο τύπος του άνδρα που φαντάζεται ότι αν φάει οτιδήποτε παράξενο θα καταλήξει με στομαχόπονο.

'Oταν του αγοράζετε δώρα - κάτι να φοράει είναι πάντα μια καλή ιδέα - ίσως θα σας πάρει πολύ χρόνο για να βρείτε κάτι που πραγματικά θα του αρέσει. Σίγουρα δεν θα θέλει να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή να διαλέξετε κάτι ασήμαντο. Απεχθάνεται την υπερβολική σπατάλη καθώς δουλεύει σκληρά για να κάνει χρήματα, και δεν του αρέσει να εξαφανίζονται στο λεπτό. Μερικά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι ένας οργανωτής γραφείου, ένα πιεσόμετρο, ένα υγραντικό χώρου, και ένα καινούργιο πρόγραμμα για τον κομπιούτερ του. 'Eνα από τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ενώ ο Παρθένος φαίνεται να είναι τόσο κριτικός και αναλυτικός, είναι το ίδιο ικανός να διασκεδάζει όσο και οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον ενθαρρύνετε. Μπορεί να είναι απίστευτα φλογερός - δεν θα παραπονιέστε για τη σεξουαλική σας ζωή - θα πρέπει να τον αφήσετε να πιστεύει ότι σας έμαθε όλα όσα ξέρετε. Ο Παρθένος είναι το ζώδιο της Παρθένου, αλλά αυτός ο άνδρας δεν είναι ένα μικρό ντροπαλό αγόρι στην τέχνη του έρωτα. Δεν θα είναι εύκολο να πείσετε τον Παρθένο εραστή ότι είστε η τέλεια σύντροφος γι' αυτόν, και κατά καιρούς όταν σας κριτικάρει θα σας κάνει να νοιώθετε ότι βρίσκεστε πίσω στο σχολείο. 'Oμως τα προσόντα του εξαφανίζουν μειονεκτήματα σαν κι αυτό, και θα εκτιμήσετε τις τρυφερές του χειρονομίες χίλιες φορές περισσότερο - και θα κατανοήσετε ότι το αληθινό είναι καλύτερο από το όνειρο!

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια:
Κριός | Ταύρος |  Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης  | Αιγόκερος  |  Υδροχόος | Ιχθείς   Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: