astropedia.gr

Μέρος Θ: Φωτεινό ονείρεμα και ντεζά βου!

Μέρος Θ: Φωτεινό ονείρεμα και ντεζά βου!
Το «φωτεινό ονείρεμα» (lucid dreaming) είναι όταν ξυπνάτε μέσα στο όνειρο που βλέπετε. Εχετε συνείδηση ότι ονειρεύεστε, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιείτε ότι είστε ακόμα μέσα στην ονειρική φάση. Όταν ξυπνήσετε κανονικά, συνήθως θυμάστε επακριβώς τα περιεχόμενα αυτού του είδους ονείρου. Για παράδειγμα, θυμάμαι ένα όνειρο, στο οποίο περπατούσα βιαστικά πίσω από κάποιους άλλους ανθρώπους σ’ ένα στενό χωματόδρομο που περιστοιχιζόταν από σειρές δέντρων. Στο όνειρο αυτό είχα πλήρη επίγνωση του εαυτού μου, ακριβώς σαν να ήμουν ξυπνητή, μόνο που γνώριζα συνειδητά ότι στην πραγματικότητα ονειρευόμουν. Ήταν μια εμπειρία που με ξάφνιασε. Ένιωθα πολύ περίεργα κατά την διάρκεια του ονείρου, σαν να ήθελα να ξυπνήσω και να μην συνεχίσω να είμαι εκεί.  


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
 
Το φαινόμενο ντεζά-βύ (déjà vu) αναφέρεται στο φαινόμενο να βρίσκεστε σε κάποιο μέρος και να έχετε το περίεργο συναίσθημα ότι έχετε ξαναβρεθεί εκεί, παρόλο που συνειδητά γνωρίζετε ότι δεν το έχετε επισκεφτεί ποτέ πριν.Πρόκειται για μια περίεργη και αινιγματική εμπειρία, κατά την οποία το άτομο ξαναζεί μια ονειρική σκηνή στην καθημερινή πραγματικότητα και σε συνηθισμένη χρονική ροή, και ενώ μπορεί να έχουν περάσει μέρες, μήνες ή ακόμη και χρόνια από το όνειρο. Αυτό το φαινόμενο είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους σας ότι ταυτοποιείτε ένα συμβάν, το οποίο είχατε πρωτοβιώσει ως ονειρική εμπειρία. Συνειδητοποιείτε ότι είχατε ονειρευτεί το εν λόγω συμβάν να συμβαίνει στο μέλλον, αλλά μέχρι την στιγμή εκείνη είχατε ξεχάσει εντελώς το όνειρο.  

Τα όνειρα μπορούν, ακόμη, να σας προειδοποιούν να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο κάνετε κάτι, ή για κάποιον κίνδυνο που παραμονεύει. Θυμάμαι ένα τρομακτικό όνειρο που είχα δει, όπου ο σύζυγός μου οδηγούσε το αυτοκίνητο και η αριστερή πλευρά του οχήματος σηκώθηκε από τον δρόμο, λες και επρόκειτο να αναποδογυρίσει. Μέσα στο όνειρο του φώναζα να κόψει ταχύτητα. Μερικές μέρες μετά από αυτό το περίεργο όνειρο, βρεθήκαμε με το αυτοκίνητο στην εθνική οδό και κάποιος απ’ την διπλανή λωρίδα μας έκανε να καταλάβουμε ότι το αριστερό μας λάστιχο έχανε αέρα. Τότε είπα στον σύζυγό μου να κόψει ταχύτητα. Μόνο τότε θυμήθηκα το όνειρο που είχα δυο βράδια πριν. Στην ξυπνητή πραγματικότητα, αν δεν έκοβε ταχύτητα το ξεφούσκωτο λάστιχο θα έκανε το αυτοκίνητο να ανατραπεί.

Το σύμπαν υποστηρίζει πάντοτε τις επιθυμίες μας, κάτι που μπορούμε να το λάβουμε ή να μην τον λάβουμε ως δεδομένο. Έχετε τον νου σας για τον κρυμμένο παράγοντα που επεμβαίνει στην ζωή σας και αναγνωρίστε τον ρόλο της συγχρονικότητας στα καθημερινά γεγονότα. Είτε χρειαζόμαστε βοήθεια στον επαγγελματικό τομέα, είτε στις σχέσεις μας, είτε γενικότερα στην ζωή μας, η τακτική από μέρους μας να εξετάζουμε με προσοχή τα όνειρά μας καθώς και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν μπορεί να μας ανταμείψει πλουσιοπάροχα και να μας προσφέρει εντελώς καινούργιες προοπτικές.

Αφιερώστε κάποιον χρόνο προκειμένου να στοχαστείτε πάνω σε κάθε καινούργιο όνειρο, και μετά καταχωρίστε το στο ημερολόγιό σας. Ξαναδιαβάστε όσα γράψατε μετά από μέρες ή εβδομάδες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε, πλέον, να καταλάβετε καλύτερα το μήνυμα του ονείρου, αφού το επεξεργάστηκε περισσότερο ο νους σας.Τώρα, λοιπόν, που έχετε την βασική γνώση σχετικά με τα όνειρα, κάντε την πράξη! Θα βιώσετε έναν τέτοιο πλούτο εμπειρίας, βάθος και μυστήριο που μόνο ένας ονειρευτής γνωρίζει.

Σας εύχομαι τα καλύτερα και υψηλότερα όνειρά σας να βγουν αληθινά!  

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

 
 Newsletter