astropedia.gr

Μέρος Η: Τα ζώα ως οδηγοί στα όνειρα.

Μέρος Η: Τα ζώα ως οδηγοί στα όνειρα.
Σε πολλούς πολιτισμούς συναντάμε την δοξασία ότι όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε ξεχωριστά ζώα-πνευματικούς οδηγούς, ή τοτέμ, ή αγγελικά όντα, τα οποία μας προσφέρουν διαρκώς βοήθεια στο πνευματικό βασίλειο και εμφανίζονται και στα όνειρά μας. Πολλοί σαμάνοι θεραπευτές δουλεύουν με τα ζώα-πνευματικούς οδηγούς και τα τοτέμ τους στην διάρκεια που ονειρεύονται, καλώντας τα να τους βοηθήσουν στην επίλυση δύσκολων υποθέσεων και για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκείνους που ο ψυχικός τους συντονισμός έχει διαταραχθεί («έχασαν την ψυχή τους»).

Από την μυθολογία μαθαίνουμε ότι ορισμένοι δουλεύουν με την βοήθεια του κορακιού ή της κουκουβάγιας όταν θέλουν να ταξιδέψουν στον κάτω κόσμο, ή με εκείνη του αετού όταν θέλουν να ταξιδέψουν διά μέσου του χρόνου και του χώρου προκειμένου να βρουν μια συγκεκριμένη ψυχή και να την επαναφέρουν από τους ενδιάμεσους κόσμους όπου βρισκόταν χαμένη.Υπάρχουν, ακόμη, ιστορίες για θεραπευτές που χρησιμοποιούν την καθοδήγηση των ζώων - πνευμάτων όταν θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες διαστάσεις, ή που αλλάζουν την μορφή τους για να παραδώσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Σε κάποιους πολιτισμούς, το να εμφανιστεί αρκούδα στον ύπνο σου θεωρείται ως κάτι το ιδιαίτερα ιερό, και μπορεί να συμβολίζει ότι ο ονειρευόμενος κατέχει εξαιρετικές σαμανικές θεραπευτικές δυνάμεις, με τις οποίες μπορεί να βοηθήσει τους γύρω του. 
      
 
ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699    

Τα όνειρα μπορεί ακόμη να μας αποκαλύψουν σε ποια περιστατικά στη ζωή μας χάσαμε ενέργεια και να μας βοηθήσουν να την ξανακερδίσουμε. Όποτε βιώνουμε θλίψη ή μας τυχαίνει ένα τραυματικό γεγονός χάνουμε μέρος από την ζωτική μας ενέργεια. Οι σαμάνοι ειδικεύονται στο να ανοίγουν ένα μονοπάτι από το οποίο μπορεί να επιστρέψει η χαμένη μας ζωτική ενέργεια και έτσι να ξαναβρούμε την υγεία μας, τον ενθουσιασμό μας και την σύνδεση με την ψυχή μας. Οι σαμάνοι ονειρεύονται και περπατούν στα ονειρικά μονοπάτια έχοντας πλήρη συνείδηση.
 

Ονειρεύεστε γνωστά ή άγνωστα σε σας μέρη; Στις περιπτώσεις που μια συγκεκριμένη ονειρική τοποθεσία σας αφήνει ισχυρή εντύπωση, κάντε μια έρευνα σχετικά με το μέρος. Μπορείτε, αν θέλετε, να το ζωγραφίσετε μέσα στο ημερολόγιό σας ώστε να μην το ξεχάσετε. Συχνά στα όνειρά σας επισκέπτεστε μέρη στα οποία δεν έχετε ξαναπάει ποτέ. Καλό είναι να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, το είδος των κτηρίων (αν υπάρχουν) και τα πρόσωπα που βλέπετε εκεί.

Το συγκεκριμένο μέρος μπορεί να είναι μια υπαρκτή τοποθεσία, την οποία επισκεφτήκατε μόνο μέσω ονείρου. Μπορεί να είναι ένα μέρος στο οποίο θα πάτε στο μέλλον, ή κάποιο μέρος όπου πήγατε στο παρελθόν. Παρατηρήστε αν υπάρχουν λίμνες, ρυάκια, καταρράκτες, ωκεανοί, χιονοσκέπαστες βουνοκορφές ή βραχώδεις σπηλιές. Υπάρχουν καθόλου δέντρα; Ακούσατε φυσικούς ή άλλου είδους ήχους; Τι χρώμα είχε το έδαφος; Μπορεί να θεωρείτε αυτές τις τοποθεσίες πολύ ενδιαφέρουσες και να θέλετε να τις κρατήσετε στη μνήμη σας για να τις επισκεφτείτε ξανά σε μελλοντικά όνειρα.

Άλλα στοιχεία που βοηθούν πολύ αν τα θυμάστε είναι το χρώμα της ατμόσφαιρας και η θερμοκρασία: είναι σούρουπο, νύχτα ή μέρα μέσα στο όνειρο; Κάνει κρύο ή ζέστη; Έχει υγρασία ή ο αέρας είναι ξηρός; Φθάσατε στο μέρος που βρίσκεστε αφού περπατήσατε ώρα, ή εμφανιστήκατε εκεί ξαφνικά; Φθάσατε με βάρκα ή κολυμπήσατε μέχρι εκεί; Πόσο χρονικό διάστημα μείνατε σε αυτό το μέρος πριν αλλάξει η σκηνή και βρεθείτε σε κάποιο άλλο; Παρατηρήσατε τυχόν αυτόματες αλλαγές στο περιβάλλον;            

Με το που ξυπνάτε από το όνειρο, προσπαθήστε να θυμηθείτε αν ήσασταν σε κλειστό χώρο ή στο ύπαιθρο. Αν ήσασταν σε κλειστό χώρο, θυμηθείτε πώς ήταν η διακόσμηση, το μέγεθος, τον αριθμό των δωματίων, την τοποθεσία. Υπήρχαν ράφια με βιβλία, αγάλματα, παράθυρα, σκάλες, πόρτες; Ποια χρονική περίοδο φαινόταν να αναπαριστά το όνειρο; Επρόκειτο για δική σας ιδιοκτησία ή ήταν κάποιο δημόσιο κτήριο; Επισκεπτόσασταν κάποιον εκεί ή ήσασταν παρείσακτος; Το κτήριο ήταν σύγχρονο ή αρχαίο; Πόσο άνετα αισθανόσασταν εκεί μέσα; Θέλατε να φύγετε ή να μείνετε; Πόση ώρα μείνατε; Το μέρος σας ήταν οικείο;

Κάθε λεπτομέρεια του ονείρου σας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο στοιχείο, το οποίο να σας βοηθήσει στην ερμηνεία του. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες συλλέξετε, τόσο μεγαλύτερη διαύγεια θα χαρακτηρίζει την ερμηνεία που θα δώσετε στο όνειρο. Εξίσου σημαντικό μετά από κάποιο όνειρο είναι να εξετάσετε αν οτιδήποτε στην καθημερινή πραγματικότητα σάς θυμίζει το όνειρο. Αναρωτηθείτε με ποιόν τρόπο μπορείτε να τιμήσετε καλύτερα το όνειρο αναλαμβάνοντας κάποιου είδους δράση. Όταν ανακαλούμε ένα όνειρο στην μνήμη μας, τα βαθιά στρώματα του υποσυνειδήτου μάς μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε εμείς σχετικά με αυτό το μήνυμα; Μπορεί να θέλουμε να γράψουμε ένα ποίημα που να αναφέρεται στο όνειρο ή να ζωγραφίσουμε μια παράσταση, ή να κάνουμε κάτι άλλο εξίσου δημιουργικό, το οποίο σκοπό θα έχει να θυμόμαστε και να τιμάμε αυτά που το όνειρο μας αποκάλυψε. Ο τρόπος αυτός μας βοηθά τόσο να διατηρήσουμε στην μνήμη μας, όσο και να υλοποιήσουμε το ονειρικό μήνυμα στην ξυπνητή ζωή.

  • Για να μάθετε πώς επηρεάζουν τα όνειρα στα αισθηματικά, επαγγελματικά & οικονομικά,
    καλέστε τους έμπειρους αστρολόγους, αριθμολόγους & αναλυτές Ταρώ στο 14780 ή στείλτε SMS ΚΑΡΜΑ στο 54760.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην ζωή που μπορούν να μας φοβίσουν και αυτό ισχύει επίσης και όταν ονειρευόμαστε. Μπορεί, για παράδειγμα, να δείτε έναν εφιάλτη που να τον θυμάστε για χρόνια. Αναλογιστείτε μήπως αυτό το δυσάρεστο όνειρο αποτελεί προειδοποίηση να αντιμετωπίσετε κάτι στην ζωή σας, με το οποίο αποφεύγετε να ασχοληθείτε. Μπορεί να ξυπνήσετε ξαφνικά από ένα «κακό» όνειρο και να το θυμάστε επακριβώς. Αυτή είναι η απολύτως κατάλληλη στιγμή να καταγράψετε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε. Κ

άποιες φορές ένα όνειρο μπορεί να φαντάζει τρομακτικό, ωστόσο μπορεί έχει κάποιο κρυφό μήνυμα, το οποίο να μην έχει καμιά σχέση με τα συναισθήματα φόβου που νιώσατε όταν ξυπνήσατε. Αυτό το κρυμμένο νόημα μπορεί να σας παρακινήσει να αλλάξετε την μέχρι τώρα πορεία δράσης σας. Αν το όνειρο σάς φέρνει στο νου μια ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση που μπορεί να βιώνετε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι χρήσιμο να ορίσετε ως πρόθεσή σας την επίλυση του προβλήματος αυτού που σας απασχολεί και να επιτρέψετε στο όνειρο να σας οδηγήσει στην τέλεια γνώση αυτού που πρέπει να κάνετε στην ξυπνητή σας ζωή.

Μερικοί δάσκαλοι όπως ο ανθρωπολόγος Μάικλ Χάρνερ και ο συγγραφέας διαφόρων βιβλίων για τις ονειρικές τεχνικές Ρόμπερτ Μος, συνιστούν να επιστρέφουμε σε ένα όνειρο που διακόπηκε, ακόμη και αν βρισκόμασταν μπροστά σε μία απειλητική αναμέτρηση, προκειμένου να δούμε πώς θα εξελιχτεί. Συχνά το θάρρος σας θα αποσπάσει τον σεβασμό του αντιπάλου σας. Αν ήσασταν αντιμέτωποι με ένα λιοντάρι ή μια αρκούδα, μπορεί να γίνουν σύμμαχοί σας ή τα προσωπικά σας ζώα δύναμης.           

Η ονειρική κατάσταση μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην αναζήτηση λύσεων στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εάν βιώνετε δυσκολίες στην σχέση σας ή σε κάποιον άλλο τομέα της ζωής σας και τύχει να ξυπνήσετε από ένα όνειρο με ένα αίσθημα αγωνίας, μπορεί το όνειρο αυτό να σας υπέδειξε έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης που θα φέρει την λύση στο θέμα που σας απασχολεί.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το τι σημαίνει το όνειρο που έχετε ήδη δει, ορίστε ως πρόθεσή σας να επιστρέψετε και να μπείτε πάλι μέσα στο συγκεκριμένο όνειρο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε ή κάποια στιγμή αργότερα. Είναι εφικτό ακόμα και να ξαναγυρίσετε σε ένα όνειρο, το οποίο είχατε δει καιρό πριν, ώστε να μπορέσετε να έχετε μια περισσότερο εις βάθος προσέγγιση στο νόημά του. Με το να ξαναμπείτε μέσα σε ένα όνειρο, μπορείτε να αλλάξετε την έκβασή του και να δημιουργήσετε μία νέα πραγματικότητα.

Η τεχνική αυτή μπορεί να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη σε περιπτώσεις που έχετε άσχημα όνειρα. Η καλύτερη χρονική στιγμή για να ξαναμπείτε σε ένα όνειρο είναι όταν έχετε σχεδόν, αλλά όχι εντελώς, αποκοιμηθεί. Πρέπει να είστε σε πλήρη νοητική και σωματική χαλάρωση, χωρίς ενοχλήσεις. Κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι ονειρεύεστε όταν είστε σε φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Μπορεί ακόμα να αισθανθείτε ένα τράνταγμα στο σώμα σας ή κάποια άλλη  παρόμοια ασυνήθιστη σωματική αίσθηση. Αυτό είναι μια κοινή εμπειρία και αναφέρεται ως «ονείρεμα του λυκόφωτος» (‘twilight dreaming’).

Διαβάστε το Μέρος Θ' εδώ


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

 
 Newsletter