astropedia.gr

Παρθένος: ‘Η Προσφορά Του Έρωτα’


Κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι συνυφασμένο τόσο έντονα με την έννοια της προσφοράς και της χρησιμότητας όσο οι Παρθένοι. Όπως επίσης με τη μοναχικότητα και την εκλογίκευση των συναισθημάτων. Οι τρελοί, έντονοι, κεραυνοβόλοι έρωτες δεν είναι γι’ αυτούς. Τους αποδιοργανώνουν. Και οι Παρθένοι θέλουν να τα ’χουν όλα σε τάξη, το σπίτι τους, τη δουλειά τους και φυσικά τα συναισθήματα τους. Οτιδήποτε τους κάνει να βγαίνουν από τα όρια τους το απομακρύνουν, ή μάλλον αυτοί απομακρύνονται. Η κριτική και αναλυτική  τους στάση, τους κάνει να δυσκολεύονται στα ερωτικά τους με την έννοια ότι τα συναισθήματα είναι για να βιώνονται κι όχι να αναλύονται στα ‘εξ ων συνετέθει’!

Ενώ, είναι κοινωνικοί άνθρωποι και πάρα πολύ ομιλιτικοί, στα ερωτικά τους θέματα είναι ιδιαίτερα κλειστοί, τους διακρίνει μια συστολή που είναι όμως και η γοητεία τους. Θα σκεφτούν πολύ πάνω στη σχέση τους, θα κρίνουν το αγαπημένο τους πρόσωπο ίσως με σκληρό τρόπο και θα περιμένουν από εκείνο να επιδείξει λογική. Νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στους άλλους κι ένα στοιχείο της προσφοράς τους είναι να επισημαίνουν τα σφάλματα ή τις αδυναμίες των άλλων για να τους βοηθήσουν να διορθωθούν, μέσα από την κοφτερή ανάλυση και κριτική τους.

Ο Άντρας Παρθένος: Ο εργατικός, ο εγκρατής, ο μοναχικός, ο χαμηλών τόνων άντρας με την ευάλωτη καρδιά, βάζει πάντα ένα πρόγραμμα κι ένα πλάνο και δύσκολα παρεκκλίνει απ’ αυτό. Συγκρατημένος στις εκδηλώσεις του και στα συναισθήματα του, δύσκολα θα ερωτευθεί κι αν αυτό συμβεί δε θα το παραδεχτεί εύκολα ούτε καν στον εαυτό του. Αντιθέτως ο ίδιος έλκει πολλές γυναίκες με το ωραίο του παρουσιαστικό, το κοφτερό μυαλού του, το ιδιαίτερο χιούμορ του. Επιδιώκει να είναι χρήσιμος γι’αυτό και δίνει τόση σημασία στη δουλειά του. Θα περάσει από   κόσκινο τη σύντροφο του, θα την ταλαιπωρήσει με τη μανία του για τάξη, ανάλυση και λεπτομέρεια, όμως θα είναι πάντα εκεί γι’αυτήν στηρίζοντας την και προσφέροντας της την αγάπη του, με πράξεις παρά με λόγια.

Η Γυναίκα Παρθένος: Ρομαντική αλλά ταυτόχρονα απόλυτα πρακτική, η Παρθένος επιβεβαιώνει την ύπαρξη της μέσα από το μυαλό της  και τον λογικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της. Απόμακρη, με έναν αέρα μελαγχολίας πολλές φορές, ίσως είναι η γυναίκα  που όταν αγαπήσει, θα δώσει την καρδιά της για πάντα. Θα προβάλλει πολλές αντιστάσεις στα ίδια της τα συναισθήματα, θα σκεφτεί πολύ αν πρέπει να είναι σε μια  σχέση και θα την κερδίσει ο άντρας που θα επιμείνει να την κατακτήσει. Η επικοινωνία  παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, μια και της αρέσει να μιλάει  και να ανταλλάσει απόψεις για όλα τα θέματα. Τελειομανής, με ιδιαίτερη  αγάπη στην τάξη, στην καθαριότητα και στους τύπους, τη  διακρίνει  πάντα μια ευγενική συμπεριφορά κι ένα γνήσιο ενδιαφέρον για τις ανάγκες του συντρόφου της. Δε θα κάνει ποτέ το πρώτο βήμα και θα περιμένει να έχετε υπομονή κι επιμονή μαζί της, για να πειστεί ότι το ενδιαφέρον σας είναι πραγματικό και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της.

Δείτε τα υπόλοιπα ζώδια: Κριός | Ταύρος | Διδύμος | Καρκίνος | Λέων | Παρθένος | Ζυγός | Σκορπιός | Τοξότης | Αιγόκερως | Υδροχόος | ΙχθείςNewsletter