astropedia.gr

Ερωτικές σχέσεις και ο φόβος της δέσμευσης.

Ερωτικές σχέσεις και ο φόβος της δέσμευσης.
Ερωτικές σχέσεις και ο φόβος της δέσμευσης.

Φοβάστε να δεσμευτείτε στη σχέση σας; Σας πιάνει … κρύος ιδρώτας κάθε φορά που νιώθετε εξαρτημένοι από κάποιον; Ή ακόμη χειρότερα, δεν μπορείτε να απολαύσετε τη σχέση, σκεφτόμενοι το μέλλον της, ειδικά όταν πρόκειται για το γάμο; Ο φόβος της δέσμευσης μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τις καλύτερες σχέσεις. Ένα νέο ειδύλλιο μπορεί να ανθίσει σαν παραμύθι, αλλά όταν αρχίζει να σοβαρεύει και πλησιάζει το αίσιο τέλος, σας πιάνει πανικός! Και αρχίζετε να αναρωτιέστε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να δεσμευτείτε σε κάτι πιο σοβαρό.

Τι είναι ο φόβος της δέσμευσης;

Γιατί κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ να εμπλακούν σε μια σοβαρή σχέση ή να κάνουν το επόμενο βήμα προς το γάμο; Αλλά τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φοβούνται πραγματικά τις μακροχρόνιες σχέσεις, μόνο όταν σκέφτονται το γάμο τους πιάνει πανικός. Αν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι προφανές ότι η ιδέα του επόμενου σταδίου του γάμου θα είναι στο μυαλό σας.

Αλλά πώς νιώθετε γι’ αυτό; Μήπως σας ενθουσιάσει; Ή μήπως σας τρομάζει ή σας ενοχλεί; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πάντα στη ζωή οδηγούν στην εξέλιξη. Αν σταματήσετε να εξελίσσεστε, θα παραμείνετε στάσιμοι στη ζωή σας. Το ίδιο πράγμα ισχύει και με τις σχέσεις, με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε γάμο ή κάποιου είδους δέσμευση. Αν αρχίζει η σχέση σας να λιμνάζει, είναι σίγουρα κόκκινο πανί για την ερωτική σας ζωή.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό  
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα 
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699


Γιατί όμως φοβάστε τη δέσμευση;

Ο λόγος πίσω από το φόβο της δέσμευσης μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: Δεν θέλετε την αλλαγή! Μπορεί να φοβάστε την αλλαγή γιατί δεν γνωρίζετε το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον ή δεν θέλετε μια νέα, κατάσταση στη ζωή σας γιατί δεν θα σας αρέσει αυτή η αλλαγή. Και χωρίς να το συνειδητοποιείτε, αρχίζετε να βλέπετε ατέλειες και σφάλματα στο σύντροφό σας, απλά για να μείνετε μακριά από τη δέσμευση. Αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσετε να βλέπετε ρωγμές στη σχέση σας, δεν μπορείτε ποτέ να σεβαστείτε πραγματικά το σύντροφό σας. Είναι η αρχή του τέλους της σχέσης σας.

Σημάδια ότι φοβάστε τη δέσμευση και ψάχνετε για δικαιολογίες. Μήπως η σκέψη του να μείνετε με μόνο ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, σας τρομάζει; Αλλά δεν απατάτε το σύντροφο σας με κάποιον άλλον αυτή τη στιγμή ή μήπως το κάνετε; Αν είστε ευχαριστημένοι στην σχέση σας, γιατί η ιδέα του «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» σας τρομάζει;

♥ Φοβάστε το τέλος της σχέσης; Κανείς δεν μπορεί να σας υποσχεθεί ότι θα έχετε σίγουρα μια ευτυχή κατάληξη. Τίποτα στη ζωή δεν είναι ποτέ εγγυημένο. Αλλά εδώ είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου, η ευτυχία σας και το ευτυχισμένο τέλος είναι σχεδόν πάντα στα χέρια σας.

♥ Φοβάστε την έλλειψη σεξουαλικής ποικιλίας; Η πρώτη φορά που κάνατε μαζί με το σύντροφό σας σεξ ήταν φοβερή! Αλλά καθώς τα χρόνια περνούν, το σεξ μπορεί να αρχίσει να γίνεται μονότονο και προβλέψιμο. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν επιτρέψετε εσείς να λιμνάσει η σεξουαλική σας ζωή.

♥ Μήπως σκέφτεστε ότι έχετε τόσα πολλά στο μυαλό σας που θέλετε να επιτύχετε; Μπορεί να σκεφτείτε ότι η δέσμευση ή ο γάμος θα σας κρατήσουν μακριά από την επίτευξη των στόχων σας ή τα όνειρά σας. Η δέσμευση σίγουρα μπορεί να επηρεάσει τους στόχους σας αλλά τις περισσότερες φορές είναι απλά δικαιολογία.

♥ Μήπως φοβάστε ότι αυτό το όνειρο που ζείτε τώρα θα τελειώσει; Αυτό είναι μια καλή δικαιολογία. Τίποτα όμως δεν αλλάζει πραγματικά αν δείχνετε σεβασμό, αφοσίωση και πραγματική αγάπη στο σύντροφό σας.

♥ Μήπως έχετε δώσει τελεσίγραφο στο σύντροφό σας επειδή σας ζήτησε δέσμευση; Δίνοντας τελεσίγραφο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση γιατί σε αυτή την περίπτωση σίγουρα εμπλέκονται ο εγωισμός και οι προσωπικές σας ανάγκες. Αλλά αν σας έχει δοθεί μια προθεσμία για να οδηγηθείτε στη δέσμευση, μην εξοργίζεστε. Αναρωτηθείτε τι πραγματικά θέλετε, καταπιείτε τον εγωισμό σας και την υπερηφάνειά σας και πάρτε μια απόφαση.

♥ Μήπως έχετε κακές αναμνήσεις; Μια κακή σχέση στο παρελθόν στην οποία βιώσατε εξαπάτηση και φόβο μπορεί να σας κάνει διστακτικούς σε μια μακροχρόνια σχέση και δέσμευση. Το παρελθόν σίγουρα μπορεί να σας έχει βλάψει και να σας έχει στοιχειώσει, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι δικαιολογία για να λιμνάσει η σχέση σας ή να αισθάνεστε ανασφαλείς.

♥ Μήπως φοβάστε ότι θα χάσετε τον προσωπικό χώρο και χρόνο σας; Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι οι σιωπηλοί δολοφόνοι του έρωτα. Στην αρχή κάθε σχέσης, οι εραστές προσκολλώνται ο ένας στο άλλον και θέλουν να είναι μαζί συνέχεια. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, αρχίζουν να αποσύρονται λιγάκι. Εάν φοβάστε να δεσμευτείτε επειδή αισθάνεστε ότι θα χάσετε τον προσωπικό σας χώρο και χρόνο, μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Εφόσον και οι δύο σας κάνετε την προσπάθεια να δώσετε ο ένας στον άλλον χρόνο και χώρο, η δέσμευση θα σας κάνει πιο ερωτευμένους και θα γίνετε καλύτερα άτομα μαζί.

♥ Κάνει αυτός/αυτή για μένα; Είστε ακόμα αβέβαιοι για το αν το πρόσωπο με το οποίο είστε μαζί είναι το ένα και μοναδικό για εσάς; Αυτός ο φόβος είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Αν ο μόνος λόγος που δεν δεσμεύεστε είναι επειδή δεν είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θέλετε να είστε με αυτό το πρόσωπο, σκεφτείτε και αποφασίστε. Μην αφήνετε ποτέ το πρόσωπο που σας αγαπά να κρέμεται από μια κλωστή, διότι είναι πολύ εγωιστικό να μη νοιάζεστε για το σύντροφό σας.

Ποιες αστρολογικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη καθορίζουν
φόβο για τη δέσμευση σε μια ερωτική σχέση;

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό  
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα 
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699

     
  • Αν ο Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη σας είναι σε δυσαρμονική όψη (σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση) με τον Ήλιο ή/και την Αφροδίτη σας αν είστε γυναίκα ή τη Σελήνη ή/και την Αφροδίτη σας αν είστε άντρας, έρχεστε αντιμέτωποι με το φόβο της δέσμευσης και τις ανασφάλειές σας.
«Αυτή η σχέση θα είναι για πάντα;
Τι θα συμβεί αν ο γάμος μου είναι σαν των γονιών μου;
Τι θα συμβεί αν είμαι κακός σύντροφος»;


Ο Κρόνος είναι ικανοποιημένος με το καθιερωμένο status quo, φοβάται την αβεβαιότητα και νιώθει ανασφάλεια όταν δεν είναι σίγουρος για το μέλλον. Νέες εμπειρίες και απαιτήσεις μπορεί να είναι πολύ ανησυχητικές για τον Κρόνο. Δεν είναι σίγουρος αν η απόφαση που πήρε είναι η σωστή και τρέμει την αποτυχία. Επίσης, φοβάται να πάρει μια απόφαση αν προηγουμένως δεν την έχουν εγκρίνει ή αποδεχθεί αυτοί που αγαπά (οικογένεια, φίλοι, παιδιά), καθώς είναι ένας πλανήτης που έχει ανάγκη για κοινωνική αποδοχή των άλλων.

Νομίζει ότι θα χάσει τον έλεγχο των συναισθημάτων του αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στη σχέση. Μερικές φορές, η απλή σκέψη της απώλειας του ελέγχου μπορεί να είναι αρκετή για τον Κρόνο να κάνει πίσω στη σχέση. Ο Κρόνος θέλει να εμπλακεί σε μακροχρόνιες σχέσεις και δεσμεύσεις, αλλά τρομοκρατείται για το τι θα πρέπει να εγκαταλείψει, γι’ αυτό αμύνεται για να προστατέψει τον εαυτό του και να μη πληγωθεί.

Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να σκεφτεί και να συμπεριφερθεί με έναν ώριμο τρόπο. Μιλώντας ανοιχτά για τους φόβους του στο σύντροφό του, είναι το πρώτο βήμα για να νιώσει άνετα συναισθηματικά. Επιπλέον, πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται, να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι σε θέση να ελέγχει τα πάντα.

  • Αν ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη σας είναι σε δυσαρμονική όψη (σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση) με τον Ήλιο ή/και την Αφροδίτη σας αν είστε γυναίκα ή τη Σελήνη ή/και την Αφροδίτη σας αν είστε άντρας, φοβάστε ότι θα χάσετε την ελευθερία σας, διότι η οικειότητα και η δέσμευση συνεπάγονται κάποιες παραχωρήσεις στο άλλο πρόσωπο, μικρές ή μεγάλες.
«Τι θα συμβεί αν επιλέξω το λάθος άτομο;
Τι γίνεται αν χάσω την ελευθερία και την αυτονομία μου»;


Και σίγουρα αυτό δεν το θέλει ο Ουρανός. Χρειάζεται το δικό του χρόνο και χώρο στη σχέση, δεδομένου ότι του είναι δύσκολο να ασχολείται συνεχώς με το σύντροφό του. Οι δεσμευμένες σχέσεις του φέρνουν ανησυχία και κυριολεκτικά πανικό. Δημιουργεί εντάσεις από το πουθενά ή μπορεί να τελειώσει απότομα τη σχέση αν ο σύντροφός του (συνήθως χωρίς να το γνωρίζει) περιορίσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Πεισματικά επιμένει σε μία ελεύθερη σχέση διότι απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του.

Ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που έχει για το σύντροφό του, βαριέται εύκολα και αναζητά ποικιλία στη σχέση του. Η αντίδρασή του, ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη, μπορεί να κυμαίνεται από το «Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα», ή «Φεύγω τώρα». Φοβάται την οικειότητα και την εξάρτηση με αποτέλεσμα να δημιουργεί στο σύντροφό του καταστάσεις που προξενούν πόνο, θυμό και σύγχυση.

  • Αν η Αφροδίτη ή η Σελήνη σας είναι στον Υδροχόο ή ο Ουρανός είναι στον έβδομο οίκο σας ή το ζώδιο του Ζυγού, ψάχνετε ένα σύντροφο ο οποίος εκτιμά τη μοναδικότητα και την αντισυμβατικότητά σας και αναζητάτε πολύ προσωπικό χρόνο και χώρο μέσα στη σχέση.
Θέλετε τη συντροφικότητα αλλά δεν μπορείτε να ανεχτείτε την πίεση και τη ρουτίνα που συνεπάγεται η δέσμευση, ανεξάρτητα του πόσο πολύ αγαπάτε το σύντροφό σας. Με την πάροδο του χρόνου χάνετε το ενδιαφέρον σας και καταλαμβάνεστε από φόβο μήπως το άτομο με το οποίο είστε μαζί δεν είναι ο ένας και μοναδικός που θα μείνει για πάντα στη ζωή σας.

Η εκλογίκευση των συναισθημάτων σας δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας και νιώθετε να περιορίζεστε ή ακόμα και να απειλείστε αν ο σύντροφός σας χρειάζεται διαβεβαίωση των συναισθημάτων σας. Αγωνίζεστε για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας σας στη σχέση, δεν μπορείτε να καταλάβετε τη μοναδικότητα του άλλου, ούτε τις ανάγκες του στη σχέση, λειτουργείτε αμυντικά με έναν απόμακρο ή αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς ή εκδηλώνετε ένα δύστροπο χαρακτήρα. Η ενδόμυχη πεποίθησή σας είναι ότι δύο άνθρωποι θα πρέπει να είναι φίλοι πρώτα και ύστερα εραστές.

Κρατάμε στο μυαλό μας:
Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αποτυγχάνουν οι σχέσεις είναι επειδή τα ζευγάρια δεν λαμβάνουν πραγματικά τη σχέση σοβαρά. Αν θέλετε η σχέση σας να είναι ευτυχισμένη κινηθείτε από κοινού. Στη ζωή δεν είναι πάντα όλα καλά ούτε και όλα κακά. Σίγουρα είχατε κι εσείς μερίδιο ευθύνης στις διαλυμένες σχέσεις του παρελθόντος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια νέα σχέση δεν μπορεί να έχει αίσιο τέλος.

Η ζωή δεν είναι όλα μαύρα αλλά ούτε και άσπρα. Υπάρχει πάντα η γκρίζα ζώνη όπου κάτι λειτουργεί και κάτι όχι. Αλλά το πιο σημαντικό, αποφεύγοντας τη δέσμευση πάντα θα οδηγήσει στο τέλος της σχέσης σας. Είναι αναπόφευκτο. Ξεπεράστε το φόβο σας.

Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να διακόψετε την εξέλιξη της ζωής. Μπορείτε να εξελιχθείτε ή να μείνετε στάσιμοι. Αν πιστεύετε ότι θα υπάρχει πάντα ευτυχία στη σχέση σας, είστε λάθος. Θα καταλήξετε να χάσετε και τις στιγμές που λέγατε «σ’ αγαπώ».

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.