astropedia.gr

Ο Άρης στα δώδεκα ζώδια


Αστρολογικά ο Άρης συμβολίζει την «αρσενική ενέργεια». Συνδέεται με  την μαχητική και δυναμική διάθεση ενός ατόμου, τις αρχηγικές ικανότητες και την σεξουαλική «ορμή».

Συμβολίζει τα ανδρικά πρόσωπα στη ζωή μας: πατέρα, σύζυγο, άνδρες φίλους κτλ. Δείχνει τις προκλήσεις που βιώνουμε στη ζωή μας αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζουμε.

Την ανάγκη μας να προβάλλουμε την ατομικότητα μας αλλά και την ενστικτώδη ανάγκη για επιβίωση και κυριαρχία. Βρίσκεται σε κυριαρχία στον Κριό, σε πτώση στον Καρκίνο, σε εξορία στο Ζυγό και έξαρση στον Αιγόκερω.


Άρης στον Κριό
Τονισμένα τα χαρακτηριστικά του Άρη σε αυτό το ζώδιο, καθώς είναι ο φυσικός κυβερνήτης του. Το άτομο είναι τολμηρό, δραστήριο και θαρραλέο. Πρωτότυπες ιδέες και διάθεση για να τις υλοποιήσει. Μαχητική και ανταγωνιστική φύση. Έχει την ανάγκη να είναι πάντα πρώτο με οτιδήποτε ασχοληθεί. Δεν φοβάται τις προκλήσεις, αντιθέτως του αρέσει να ρισκάρει. Στον επαγγελματικό τομέα του ταιριάζει μια ανεξάρτητη εργασία όπου θα μπορεί να αξιοποιήσει τις αρχηγικές του ικανότητες. Δε του αρέσει να του λένε τι να κάνει . Αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα. Στον ερωτικό τομέα, διεκδικεί και εκφράζει τις προθέσεις του εξ αρχής. Ωστόσο κάτω από αρνητικές επιρροές, γίνεται φιλόνικο, επιθετικό και παρορμητικό. Αδυνατεί να ελέγξει τα ξεσπάσματα του. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν λόγω της βιασύνης του. Ευνοϊκή θέση για τον αθλητισμό, την αεροπορία και το στρατό.

Άρης στον Ταύρο
Εργατικό και υπομονετικό άτομο. Δεν φοβάται την σκληρή δουλειά. Ο οικονομικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της καριέρας. Υπάρχει έντονη ανάγκη για οικονομική και επαγγελματική ασφάλεια. Του αρέσει η ρουτίνα και φοβάται να κάνει αλλαγές. Δεν ρισκάρει εύκολα αλλά εξετάζει τα δεδομένα με προσοχή πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Αργή αλλά σταθερή ανοδική πορεία. Πείσμα που αγγίζει την ξεροκεφαλιά. Ελέγχει τα αρνητικά συναισθήματα του αλλά όταν ξεσπάσει, γίνεται βίαιο και επιθετικό. Και τα δύο φύλλα, είναι λάτρεις των σαρκικών απολαύσεων. Απολαμβάνουν ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις. Με αρνητικές όψεις γίνεται οκνηρό, στενοκέφαλο και κυριαρχικό. Επαγγελματική σταδιοδρομία στα κτηματομεσιτικά, στην αρχιτεκτονική και στα οικονομικά.

Άρης στους Διδύμους
Το άτομο είναι δραστήριο, ενεργητικό και πολύπλευρο. Έντονη πνευματική δραστηριότητα και πολλά ενδιαφέροντα. Γρήγορη αντίληψη και σαρκαστική διάθεση. Του αρέσουν οι αλλαγές και οι ποικιλία. Σκορπάει την ενέργεια του σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καταλήγοντας να τα αφήνει μισοτελειωμένα. Έμφυτη κλίση προς τη συγγραφή, τη δημοσιογραφία και τις δημόσιες σχέσεις. Πολλές αλλαγές στην απασχόληση. Με αρνητικές όψεις γίνεται νευρικό, ανοργάνωτο και αλλοπρόσαλλο. Στον ερωτικό τομέα υπάρχει η τάση να εμπλέκεται με δύο άτομα ταυτόχρονα. Κερδίζει το άλλο πρόσωπο με τις επικοινωνιακές του δυνατότητες και το χιούμορ του.

Άρης στον Καρκίνο
Συναισθηματική, παρορμητική και ευερέθιστη φύση. Στρέφει την ενέργεια του περισσότερο προς την οικογένεια και στο σπίτι. Το ίδιο εργάζεται σκληρά για να χτίσει γερά θεμέλια. Η ασφάλεια σε όλους τους τομείς είναι απαραίτητη. Ενώ είναι φιλόδοξο και εργατικό, οι συναισθηματικές του υποθέσεις τείνουν να το απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας του. Είναι υπερπροστατευτικό με τους ανθρώπους που αγαπάει. Εάν ο πλανήτης προσβάλλεται, υπάρχουν οικογενειακά και συζυγικά προβλήματα. Πεπτικές διαταραχές και μεταπτώσεις ενέργειας. Καλή θέση για τουριστικά επαγγέλματα.

Άρης στον Λέοντα
Ενθουσιώδης, γενναιόδωρη και μεγαλοπρεπής φύση. Του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μερικές φορές γίνεται υπερβολικό ώστε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Υπάρχει βαθιά ανάγκη να νιώθει πως είναι σημαντικό και αξιόλογο. Είναι φιλόδοξο και επίμονο, ώστε να πετύχει τους στόχους του. Δυνατή θέληση και δημιουργικότητα. Επιχειρηματικές και διοικητικές ικανότητες. Ανάγκη για διασκέδαση και έρωτα. Του αρέσει η κολακεία και η προσοχή. Και τα δύο φύλα ελκύονται από άτομα σημαντικά στον περίγυρο τους. Διαθέτουν ρομαντική φύση. Πρέπει να προσέξουν την υπερηφάνεια και τον εγωισμό τους. Όταν θυμώνουν γίνονται προσβλητικοί και αλαζόνες. Με αρνητικές όψεις μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα στην καρδιά και στη σπονδυλική στήλη.

Άρης στην Παρθένο
Το άτομο προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε περίσταση. Είναι παραγωγικό και εργατικό. Αυτή η θέση το κάνει πολυάσχολο και εργασιομανή. Το μάτι του είναι σαν ένα μικροσκόπιο. Παρατηρεί την παραμικρή λεπτομέρεια και διακατέχεται από τελειομανία. Πρέπει να προσέξει να μην χάνεται στις λεπτομέρειες, αλλά να δίνει έμφαση στη μεγάλη εικόνα. Ανεπτυγμένη αναλυτική και κριτική ικανότητα. Ταλέντο στην έρευνα. Ασχολείται με το σώμα του και την υγεία του. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται αυτό σημαινει ασυνέπεια, εριστική διάθεση και υπερκόπωση. Πρέπει να προσέξει το άγχος του γιατί θα αντιμετωπίζει στομαχικές και δερματικές ταραχές.

Άρης στο Ζυγό
Προσεγμένοι τρόποι και γοητευτική συμπεριφορά. Αντιμετωπίζει τις εντάσεις και τα εμπόδια με διπλωματία. Εναλλαγές συμπεριφοράς, από τη μια γίνεται επιθετικό και αδιάλλακτο και από την άλλη διακρίνεται από έλλειψη δυναμισμού και αυτοπεποίθησης, υποχωρώντας και κάνοντας συμβιβασμούς. Υπάρχει αναποφασιστικότητα και αυτή η τάση να προσπαθεί να διατηρήσει καλές σχέσεις με όλους, το κάνει να φαίνεται προς τα έξω διπρόσωπο. Στα επαγγελματικά του συνήθως συνεργάζεται με άλλους. Υπάρχει αντικειμενική και λογική σκέψη. Έχει την ικανότητα να διακρίνει και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος. Καλή θέση για διπλωμάτη και δικαστή. Στα ερωτικά του είναι ειδήμων στο φλερτ. Επιζητά τη συντροφικότητα όμως παραδόξως αντιμετωπίζει στεναχώριες και προβλήματα στις σχέσεις του. Μπορεί να πείθει με ελκυστικό τρόπο. Οι άνδρες υπόσχονται πολλά αλλά αδυνατούν να τα εκπληρώσουν.

Άρης στονΣκορπιό
Δυναμική προσωπικότητα που ασκεί δύναμη στους γύρω του. Το διακρίνει αποφασιστικότητα και αντοχή. Είναι αυτόνομο και ανεπηρέαστο. Αυτοέλεγχος και αμυντική αντίδραση. Βάζει πάθος και δύναμη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του. Διαθέτει ισχυρή αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση προς του σκοπούς του. Υπάρχει γενικά μια έμφυτη καχυποψία προς τους γύρω του. Ξέρει να εμβαθύνει στην ουσία των πραγμάτων και να ψυχολογεί τους άλλους. Καλή θέση για ψυχολόγους, χειρούργους και ντέντεκτιβ. Επίσης ανεπτυγμένη διαισθητική αντίληψη που βοηθάει στις μεταφυσικές έρευνες. Οι ερωτικές του σχέσεις, είναι ένα πεδίο μάχης. Χαρακτηρίζεται από ζήλια, εμμονές και εκδικητικότητα. Με αρνητικές όψεις: χειρουργικές επεμβάσεις, ατυχήματα και οικονομικές απώλειες.

Άρης στον Τοξότη
Το άτομο είναι αισιόδοξο, δραστήριο και καλοπροαίρετο. Αγάπη για τη μόρφωση, τον αθλητισμό και την περιπέτεια. Πληθωρικό στις εκφράσεις του.  Μερικές φορές γίνεται απερίσκεπτο. Χρειάζεται να βρίσκεται σε συνεχή δράση. Φιλελεύθερη και φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων. Έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις του. Καλή θέση για γυμναστές, δικαστές, συγγραφείς και κωμικούς. Θέλει να διατηρεί την ανεξαρτησία του στα επαγγελματικά του και στις σχέσεις του. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται το άτομο γίνεται ειρωνικό, ανέντιμο και σπάταλο. Αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τα πνευματικά του χαρίσματα και αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο.  

Άρης στον Αιγόκερω
Φιλόδοξη και επίμονη φύση. Θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και τους πραγματοποιεί. Οργανωτικές ικανότητες. Το άτομο είναι πειθαρχημένο και υπομονετικό. Δε βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα πόσο μάλλον να πράξει. Κατευθύνει την ενέργεια του προς τον επαγγελματικό τομέα. Ενδιαφέρεται για την κοινωνική καταξίωση και το στάτους του. Υπεύθυνη και σοβαρή προσέγγιση στη ζωή. Αντέχει σε σκληρές συνθήκες και πίεση που άλλοι θα υποχωρούσαν. Υπάρχει έντονη σεξουαλική επιθυμία, όμως την καταπιέζει και προβάλλει μια συντηρητικότητα. Ωστόσο με τον καιρό μαθαίνει να είναι πιο αυθόρμητο και ερωτικό. Και τα δύο φύλα έλκονται από μεγαλύτερους συντρόφους. Παραδοσιακές αντιλήψεις περί οικογένειας και γάμου. 

Άρης στον Υδροχόο
Το άτομο είναι πρωτοποριακό και εκκεντρικό. Χρειάζεται να εξωτερικεύει την ενέργεια του για σημαντικούς σκοπούς. Θέλει να προσφέρει έργο στην κοινωνία. Διαθέτει οράματα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον. Του αρέσει να προκαλεί και να αντιδράει σε κοινές πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Ψάχνει νέους τρόπους να εκφραστεί. Καλή θέση για πολιτικούς και επιστήμονες. Άστατες καταστάσεις και απρόβλεπτα γεγονότα στην ερωτική ζωή. Οι άνδρες δίνουν περισσότερη σημασία στα ενδιαφέροντα τους και στους φίλους τους από ό,τι στα ερωτικά τους. Οι γυναίκες έλκονται από παράξενους, εκκεντρικούς και απρόβλεπτους άνδρες. Υπάρχει η επιθυμία για πειραματισμό στα σεξουαλικά ζητήματα. Αρνητικά δείχνει άκαμπτες απόψεις, αποξένωση και ψυχρότητα.

Άρης στους Ιχθύς
Ισχυρός ιδεαλισμός και φαντασία. Του λείπει η πρακτικότητα και η οργάνωση. Το άτομο είναι ευαίσθητο και δεκτικό ως προς τα εξωτερικά ερεθίσματα. Επηρεάζεται εύκολα και του είναι δύσκολο να πάρει αποφάσεις. Έχει έμφυτες τάσεις προς την τέχνη, τη μουσική και τη ζωγραφική. Εσωστρεφές άτομο και καθόλου ανταγωνιστικό. Δεν διαθέτει ευθύτητα χαρακτήρα. Προτιμά να εργάζεται στο παρασκήνιο. Με κακές όψεις αντιμετωπίζει μυστικές εχθρότητες, εξαπατήσεις και απώλειες. Υπάρχει ανάγκη για παροχή ανιδιοτελούς βοήθειας προς τους συνανθρώπους του. Διαθέτει έμπνευση και όραμα που μπορεί να διοχετεύσει δημιουργικά. Δεν υποκινείται από φιλόδοξα κίνητρα. Ψάχνει να βρει ένα ανώτερο νόημα σε όλες τους τις δραστηριότητες. Εκφράζει την σεξουαλική του ενέργεια, ρομαντικά και μυστικά. Μπλέκει σε μυστικές σχέσεις αλλά καταλήγει πάντα να νιώθει ανολοκλήρωτο, λόγω της ιδεαλιστικής στάσης του απέναντι στο σεξ.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ  Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: