astropedia.gr

Ο Ήλιος στα δώδεκα ζώδια

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το Εγώ μας, την αίσθηση του εαυτού μας και την προσωπικότητά μας. Συνδέεται με τη δημιουργικότητα, τα παιδιά, την διασκέδαση, την συνείδηση, την έκφραση, την ατομικότητα και τη ζωή. Σ’ ένα γενέθλιο χάρτη, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αποκαλύπτει τον τρόπο που εκφράζεται κάποιος, την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, τα βασικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς του, την σχέση με τον πατέρα, το αντρικό φύλο και τα πρόσωπα εξουσίας. Στο ωροσκόπιο ενός ατόμου δηλώνει τον πατέρα και σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, τον σύζυγο. Είναι φυσικός κυβερνήτης του Λέοντα και του 5ου οίκου. Βρίσκεται σε έξαρση στον Κριό, σε αδυναμία στον Υδροχόο και σε πτώση στο Ζυγό. Αλλάζει ζώδιο κάθε 30 ημέρες.

Όταν βρίσκεται σε δυνατή θέση, ενισχύονται οι αρχηγικές ικανότητες, η αυτοπεποίθηση και η ζωτικότητα του ατόμου, ενώ όταν είναι εξασθενημένος, η ζωτικότητα είναι πεσμένη και υπάρχει δυσκολία στην έκφραση των βασικών του στοιχείων.

Ήλιος στον Κριό
Το άτομο έχει ισχυρό εγώ, αυξημένη αυτοπεποίθηση και σωματική αντοχή. Διαθέτει επιβλητική προσωπικότητα, υψηλά επίπεδα ενέργειας και ισχυρή θέληση. Είναι δυναμικό, αυθόρμητο και του αρέσει η περιπέτεια. Θα επιμείνει αρκετά μέχρι να πετύχει το στόχο του και δεν φοβάται τον ανταγωνισμό. Του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, να παίρνει πρωτοβουλίες και να συχνά είναι αρκετά δημοφιλές. Διαθέτει αρχηγικές ικανότητες, πρωτοποριακό πνεύμα και αθλητική ικανότητα.Έχει έντονη ανεξαρτησία και αντιδρά άσχημα όταν προσπαθούν να το ελέγξουν. Σιχαίνεται να του υποδεικνύουν τι να κάνει. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι παρορμητικότητα, έλλειψη υπομονής, αλαζονεία και η επιθετικότητα.

Ήλιος στον Ταύρο
Το άτομο με αυτή τη θέση είναι υπομονετικό, αξιόπιστο και σταθερό. Έχει μεγάλη υπομονή και πείσμα, δύσκολα θα το βάλει κάτω όταν έχει βάλει ένα στόχο στο μυαλό του. Διαθέτει καλλιτεχνικά ταλέντα και αγαπά την άνεση, την ομορφιά και την καλοπέραση. Του αρέσει να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του. Συνήθως έχει γερή κράση αλλά όσο μεγαλώνει μπορεί να παίρνει βάρος. Δίνει έμφαση στην οικονομική άνεση και χρειάζεται να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά σε όλους τους τομείς του. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι οι άκαμπτες και απόλυτες απόψεις, η τεμπελιά του και η αδυναμία του να κάνει αλλαγές καθώς δύσκολα ξεβολεύεται από οικείες καταστάσεις.

Ήλιος στου Διδύμους
Άτομο έξυπνο, επικοινωνιακό, κοινωνικό και ευδιάθετο. Του αρέσει να αποκομίζει νέες γνώσεις και εμπειρίες. Επιδιώκει την επαφή με τους άλλους καθώς σιχαίνεται την μοναξιά. Είναι από τη φύση του περίεργο και θέλει να μαθαίνει τα πάντα για το περιβάλλον του και τους άλλους. Χρειάζεται να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, να μιλάει και να μεταδίδει πληροφορίες γι' αυτό μπορεί να ακολουθήσει με επιτυχία καριέρα στα ΜΜΕ. Το διακρίνει ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι η αστάθεια του πάνω σε απόψεις και θέσεις, η αναποφασιστικότητα, η ανευθυνότητα, η ανωριμότητα και η διπροσωπία.

Ήλιος στον Καρκίνο
 Άτομο με ισχυρή διαίσθηση, δυνατή μνήμη και πλούσια φαντασία. Ενώ έχει ευαίσθητο και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, προς τα έξω προβάλλει ένα σκληρό χαρακτήρα για να προστατευθεί. Διαθέτει φιλοδοξία, πείσμα και το ενδιαφέρει η οικονομική του ασφάλεια. Η οικογένεια είναι σημαντική. Έχει την τάση να παίρνει πολύ προσωπικά τις καταστάσεις, να γκρινιάζει και να παρεξηγείται εύκολα. Του αρέσει να φροντίζει τους άλλους και να δημιουργεί ένα οικείο και ζεστό κλίμα. Έχει πολλές εσωτερικές αντιφάσεις, άλλοτε αναζητά την ανεξαρτησία και  άλλοτε την ασφάλεια. Αν κάποιος το πληγώσει, δε θα το ξεχάσει ποτέ. Έχει επιχειρηματικά ταλέντα, αγαπά το χρήμα και είναι εργατικό.

Ήλιος στον Λέοντα
Άτομο με λαμπερή και δυναμική προσωπικότητα. Διακρίνεται για την αισιοδοξία, την γενναιοδωρία και την μεγαλοψυχία του. Διψά για μια περιπετειώδη ζωή, είναι δημιουργικό, κοινωνικό και φιλικό. Του αρέσει να προβάλλεται και να αποσπά τον θαυμασμό και την επιδοκιμασία. Το πείσμα, ο εγωισμός και η αυταρχικότητα του είναι τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. Έχει εύθικτο εγώ και δύσκολα δέχεται την κριτική. Αν νιώθει ανασφάλεια μπορεί να γίνει δραματικό και να φτάσει σε όρια υπερβολής. Επίσης η τάση του να θέλει να ελέγχει τα πάντα και όλοι να συμπεριφέρονται όπως επιθυμεί. Τα παιδιά, ηδιασκέδαση ο έρωτας και ο αθλητισμός είναι πεδία που έχουν πρώτη προτεραιότητα.

Ήλιος στην Παρθένο
 Άτομο λογικό, υπεύθυνο και χαμηλών τόνων. Είναι προσγειωμένο και αντιμετωπίζει τη ζωή ρεαλιστικά. Παρά ταύτα έχει υψηλό ιδεαλισμό και ρομαντισμό. Διαθέτει κοφτερό μυαλό, δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες και με μεθοδικό τρόπο πετυχαίνει τους στόχους του. Διαθέτει επικοινωνιακό ταλέντο, αλλά πολύ συχνά κρατά συναισθηματικές αποστάσεις από τους άλλους. Υπάρχει τάση για μοναχικότητα, ιδιοτροπία και ψυχρότητα. Τα αρνητικά στοιχεία του είναι η επικριτική και εριστική του διάθεση. Δίνει έμφαση στην υγεία του, την διατροφή του και του αρέσει να φροντίζει το σώμα του. Πολλές φορές μπορεί να γίνει υποχόνδριο με την καθαριότητα.

Ήλιος στο Ζυγό
 
Άτομο διπλωματικό, ευγενικό και κοινωνικό. Συνήθως είναι δημοφιλές και κερδίζει εύκολα την συμπάθεια των άλλων. Του αρέσει να υπάρχει ισορροπία στο περιβάλλον του και στις σχέσεις του. Έχει καλλιτεχνική κλίση, αγαπά τα όμορφα πράγματα και διαθέτει αισθητικό γούστο. Από την άλλη όμως μπορεί να είναι αναποφάσιστο και να αποφεύγει να αναλάβει ευθύνες. Διαθέτει εξυπνάδα και μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατηγική για να πετύχει αυτό που θέλει. Μπορεί μέσα από την ευγένεια και την καλοσύνη συνειδητά να χειραγωγεί τους άλλους για να επωφεληθεί. Χρειάζεται την αποδοχή των άλλων για να ενισχύεται η αυτοεκτίμηση του.

Ήλιος στο Σκορπιό
Αποφασιστικός, δυναμικός και σταθερός χαρακτήρας. Το άτομο διαθέτει διαίσθηση, πάθος και μαγνητική προσωπικότητα. Έχει το ταλέντο να εμβαθύνει στα πράγματα και να φτάνει στην ουσία και να ξεσκεπάζει κρυμμένα κίνητρα. Αυτό τον καθιστά πολύ καλό ψυχολόγο. Συνήθως είναι καχύποπτο με τους άλλους και έχει εκδικητικές τάσεις. Κυριαρχείται από έντονα συναισθήματα που δεν μπορεί πολλές φορές να ελέγξει, είναι των άκρων. Η φράση«ή όλα ή τίποτα» το χαρακτηρίζει απόλυτα. Έχει την τάση να ζηλεύει και να είναι πολύ κτητικό με τους άλλους . Αγαπά το χρήμα και έχει ανάγκη να αισθάνεται οικονομικά ασφαλές. Όταν βάλει ένα στόχο είναι αδίστακτο και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει, ακόμη και να χρησιμοποιήσει ύπουλα μέσα.

Ήλιος στον Τοξότη
 Άτομο με περιπετειώδες, φιλοσοφικό και ανήσυχο πνεύμα. Αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία και χιούμορ. Είναι πολύ ανεξάρτητο και δυσκολεύεται να κρατήσει σταθερούς δεσμούς. Διαθέτει ενέργεια, τόλμη και του αρέσει να ρισκάρει. Σιχαίνεται τη ρουτίνα και τους περιορισμούς. Του αρέσει να ταξιδεύει, να γνωρίζει νέα άτομα και να αποκομίζει καινούργιες συναρπαστικές εμπειρίες. Έχει ταλέντο στην διδασκαλία, αφού από τη φύση του, του αρέσει να μεταδίδει τις γνώσεις που αποκτά και να καθοδηγεί τους άλλους. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι η παρορμητικότητα του, η υπερβολή, η ασυνέπεια και η ματαιοδοξία του. Όταν νευριάζει γίνεται οξύθυμος και πολλές φορές η ωμή ειλικρίνεια του ξεπερνάει τα όρια της ευγένειας.

Ήλιος στον Αιγόκερω
 
Άτομο φιλόδοξο, πολυμήχανο, σοβαρό, με υψηλούς στόχους στη ζωή του, υπεύθυνο και αξιόπιστο. Εργάζεται σκληρά, μεθοδικά και υπομονετικά προκειμένου να πετύχει και αξιοποιεί σωστά το χρόνο του. Λειτουργεί με βάση τη λογική του και το συμφέρον του. Χρειάζεται οικονομική και επαγγελματική ασφάλεια για να νιώσει ευτυχισμένο. Μπορεί πολλές φορές να παρουσιάζει μια ψυχρότητα στις σχέσεις του με τους άλλους. Έχει τάση για απαισιοδοξία, μελαγχολία  τσιγκουνιά και δογματισμό. Αν έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει τον εαυτό του. Παρόλα αυτά είναι ήρεμο, έχει αυτοέλεγχο και σπάνια έχει ξεσπάσματα θυμού.Αγαπά την οικογένεια και την παράδοση.

Ήλιος στον Υδροχόο
Άτομο αρκετά ανεξάρτητο, απρόβλεπτο, επαναστατικό και αντισυμβατικό. Είναι φιλικό, κοινωνικό και διαθέτει υψηλό ιδεαλισμό. Αρκετά έξυπνο και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής του. Του αρέσει να πειραματίζεται, να ανακαλύπτει νέα πράγματα, να ζει νέες εμπειρίες και να διαμορφώνει τη δική του άποψη για τον κόσμο. Το διακρίνει υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού και αλτρουισμού. Έχει ανάγκη από ελευθερία και δε του αρέσει να το καταπιέζουν. Μπορεί να είναι κάπως εκκεντρικό ή να προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Συνήθως είναι πολύ δημοφιλές στις παρέες του και έχει πολλούς φίλους. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι η αντιδραστικότητά του, η τάση του να αποξενώνεται και η επαναστατικότητα χωρίς λόγο.

Ήλιος στους Ιχθύς
Άτομο μυστηριώδες, άπιαστο, ρομαντικό, συναισθηματικό, ονειροπόλο και ευαίσθητο. Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και συνήθως λειτουργεί με το συναίσθημα αντί της λογικής. Η πλούσια φαντασία του μπορεί να βρει αντίκρισμα στις τέχνες. Είναι συμπονετικό, πονόψυχο και διαθέτει υψηλή ενσυναίσθηση. Έχει τρωτή ψυχολογία και εύκολα μπορεί να επηρεαστεί από τους άλλους. Έχει την τάση να ζει στον δικό του κόσμο και να είναι αφηρημένο. Επίσης υπάρχει τάσης φυγής από την πραγματικότητα είτε μέσω ονειροπόλησης είτεχρήσης ποτών, φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών κάτω από αρνητικές συνθήκες. Μπορεί να εξαρτάται από τους άλλους, να αρέσκεται στο ρόλο του θύματος, να λέει ψέματα για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις και να γίνεται πολύ εύθικτο.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | ΛίλιθΕγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: