astropedia.gr

Ο Ουρανός στα δώδεκα ζώδια


Ο Ουρανός ανακαλύφθηκε το 1781. Χρειάζεται 84 χρόνια για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο και βρίσκεται σε κάθε ζώδιο περίπου για 7 χρόνια.

Γι αυτό το λόγο η επιρροή του γίνεται αισθητή, περισσότερο σε συλλογικό επίπεδο παρά σε προσωπικό. Συνδέεται άμεσα με τις επαναστάσεις, τις ανατροπές και τα απρόβλεπτα γεγονότα.

Συμβολίζει την πνευματική αφύπνιση, την επανάσταση κατά του κατεστημένου, τις επιστημονικές ανακαλύψεις, την πρωτοτυπία και την ανεξαρτησία.


Ουρανός στον Κριό
Πρωτοτυπία, ανεξαρτησία και επινοητικότητα. Το άτομο με αυτή τη θέση έχει την ικανότητα να διαισθανθεί μια νέα κατεύθυνση για την ανθρωπότητα, καθώς και νέους τρόπους για να την εφαρμόσει.  Δεν φοβάται να προωθήσει νέες ιδέες, ακόμη και αν αυτές είναι αρκετά εκκεντρικές για την εποχή του. Το κλειδί για την επιτυχία του είναι να μάθει να ελέγχει τον εαυτό του, καθώς τείνει να είναι αρκετά επαναστατικό και παρορμητικό.

Ουρανός στον Ταύρο
Το άτομο μιας και αποφασίσει κάτι, είναι δύσκολο κάποιος να το μεταπείσει. Διαθέτει πείσμα, επιμονή και αντοχή. Σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα υπόκειται σε ξαφνικές αλλαγές πέρα από τον έλεγχο του. Είναι αρκετά εφευρετικό με τα χρήματα και έχει ταλέντο στην διαχείριση των οικονομικών του πόρων. Επίσης διαθέτει ταλέντο στον προγραμματισμό, στην κατασκευή και στα κτηματικά.

Ουρανός στους Διδύμους
Άτομο ευφυές, ορθολογικό, ανοιχτόμυαλο, προοδευτικό. Αγαπά τις σπουδές και την επιστήμη. Έχει ικανότητα στις ξένες γλώσσες. Διακρίνεται για την ανησυχία του και την ανάγκη του να μετακινείται συνεχώς. Μπορεί να καταλαβαίνει εύκολα νέες έννοιες και να τις μεταδίδει στους άλλους. Ταλέντο στην επικοινωνία και στην συγγραφή. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές σχετικά με την εκπαίδευση του.

Ουρανός στον Καρκίνο
Το άτομο είναι πατριωτικό και του αρέσει να ανήκει σε διάφορες οργανώσεις και πολιτικές εκστρατείες. Είναι ανήσυχο, εκκεντρικό και υπερβολικά συναισθηματικό. Ενώ αγαπά την οικογένεια του, συνήθως δεν έχει καλές σχέσεις λόγω του ευερέθιστου και ανυπόμονου χαρακτήρα του. Ανασφάλειες στην παιδική του ηλικία, δημιουργούν προβλήματα αργότερα στη ζωή του. Διαθέτει ψυχικές ικανότητες.

Ουρανός στον Λέοντα
Ισχυρός χαρακτήρας, γεμάτος ζωντάνια και πάθος για τη ζωή. Αποφασιστικότητα και επαναστατικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα ισχυρογνώμον, αλαζόνας και κυριαρχικός. Παρουσιάζει αδιαφορία για την παράδοση. Διαθέτει πρωτότυπες ιδέες. Στον έρωτα υπάρχει αστάθεια και περίεργες έλξεις. Ταλέντο στην ψυχαγωγία και στην εκπαίδευση. Τάση δραματοποίησης και υπερβολής.

Ουρανός στην Παρθένο
Το άτομο με αυτή τη θέση ανακαλύπτει νέους τρόπους για να εξυπηρετήσει τους άλλους και έχει μοναδικές γνώσεις σχετικά με την υγεία, την διατροφή, την υγιεινή και το περιβάλλον. Ενδιαφέρον για την θεραπευτική δύναμη της φύσης και τη δύναμη του νου. Αναλυτικές και επιχειρηματικές ικανότητες. Καλή θέση για ερευνητές και επιστήμονες.

Ουρανός στον Ζυγό
Προοδευτικές ιδέες σχετικά με τον γάμο και τις συνεργασίες που δεν ακολουθούν τους παραδοσιακούς κανόνες. Ενδιαφέρεται περισσότερο για την πνευματική ένωση παρά την νομιμότητα στις σχέσεις του. Ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, ανεκτικότητα απέναντι στην διαφορετικότητα. Αγαπά την ανεξαρτησία και την ελευθερία σε όλα τα πράγματα. Ύπαρξη καλλιτεχνικών ταλέντων, ζωηρή φαντασία, εκκεντρικό γούστο.

Ουρανός στον Σκορπιό
Άτομο ισχυρό, αποφασιστικό, ανθεκτικό και μυστικοπαθές. Από την άλλη κτητικό, ζηλιάρικο και επιθετικό. Έλξη προς τον αποκρυφισμό και μυστικισμό. Ισχυρή διαίσθηση, διορατικότητα και ικανότητα να εμβαθύνει στα πράγματα και να φτάνει στην καρδιά του προβλήματος. Καλή θέση για ψυχαναλυτές και χειρούργους.

Ουρανός στον Τοξότη
Ισχυρή διαίσθηση και προφητική ικανότητα. Αγάπη για την επιστήμη, την φιλοσοφία και τα ταξίδια. Ριζοσπαστικές αντιλήψεις για θέματα που έχουν να κάνουν με την θρησκεία και την πνευματικότητα. Ανεξάρτητη φύση που σιχαίνεται τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις. Ανάγκη να βοηθήσει την ανθρωπότητα στο σύνολο της.

Ουρανός στον Αιγόκερω
Άτομο σοβαρό, φιλόδοξο και με ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Ταυτόχρονα εκκεντρικό, ανήσυχο και παρορμητικό. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει σε πράξη τις εμπνεύσεις και τις ιδέες του. Επιτυχία στις επιχειρήσεις, στην πολιτική και σε θέσεις εξουσίας. Μπορεί από την μια να είναι αρκετά συντηρητικό και από την άλλη αρκετά καινοτόμο.

Ουρανός στον Υδροχόο
Διαισθητική ικανότητα και πρωτότυπες ιδέες. Το άτομο είναι πολυμήχανο, έξυπνο, επαναστατικό και απρόβλεπτο.  Επιτυχία στην επιστήμη, την διαστημική τεχνολογία και την πληροφορική. Είναι εξαιρετικά εφευρετικό και μπορεί να βρει λύσεις σε περίπλοκα κοινωνικά προβλήματα. Ικανότητα εργασίας σε ομάδες για ένα κοινό σκοπό. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Ουρανός στους Ιχθύς
Το άτομο είναι γοητευμένο με τον αποκρυφισμό και διαθέτει ταλέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και φαντασία. Συνήθως προσελκύει ασυνήθιστα φαινόμενα και καταστάσεις στην ζωή του. Ύπαρξη θεραπευτικών ικανοτήτων. Ενδιαφέρον για την θρησκεία, την ψυχολογία, την μουσική. Τάσεις φυγής.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ  Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: