astropedia.gr

Η Σελήνη στα δώδεκα ζώδια


Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την θηλυκή πλευρά του εαυτού μας ανεξαρτήτως φύλου. Φανερώνει τον «ψυχισμό μας», τα «ένστικτα μας», τα «συναισθήματα», τις «παιδικές αναμνήσεις», το «παρελθόν», την «μητέρα», τον κρυφό εσωτερικό εαυτό μας, τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε συναισθηματικά, τη «μνήμη»,  τις «συνήθειες», τις «βαθύτερες επιθυμίες» μας, αλλά και τις γυναίκες που κατέχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.


Ειδικά σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο φανερώνει την σύζυγο ή κάποια σημαντική γυναίκα στη ζωή του. Η Σελήνη θεωρείται εξίσου σημαντική με τον Ήλιο. Για να μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του χαρακτήρα και τη συμπεριφοράς ενός ατόμου θα πρέπει πέρα από το ηλιακό ζώδιο να παρατηρήσουμε σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται η Σελήνη. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την συνείδηση μας, τη λογική και τον πυρήνα του εγώ μας, ενώ η Σελήνη συμβολίζει το «ασυνείδητο», τα συναισθήματα και τον «κρυφό εαυτό» μας, που μόνο οι άνθρωποι που θεωρούμε κοντά μας μπορούν να βιώσουν αυτό το θαμμένο κομμάτι του χαρακτήρα μας !

Σελήνη στον Κριό
Το άτομο είναι παρορμητικό, δραστήριο, δυναμικό και με αυτοπεποίθηση. Του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες αλλά δε δέχεται να του υποδεικνύουν τι να κάνει. Αγαπάει την περιπέτεια και δεν φοβάται να ρισκάρει. Έχει αρχηγικές τάσεις και γενικότερα συμπεριφέρεται κάπως κυριαρχικά στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Το άτομο με τη Σελήνη στο Κριό είναι αρκετά αυθόρμητο και του είναι δύσκολο να κρύψει τα πραγματικά του συναισθήματα. Ενθουσιάζεται εύκολα και πάντα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Αρκετά θερμό αλλά και ανυπόμονο. Βαριέται εύκολα και αναζητάει πάντα καινούργιες προκλήσεις. Βέβαια αυτή η τοποθέτηση της Σελήνης δεν θεωρείται και τόσο καλή. Το άτομο παρουσιάζει κυκλοθυμία, εγωκεντρισμό, ευερέθιστη ιδιοσυγκρασία και επιθετικότητα. Πρέπει να μάθει να κάνει υπομονή και να έχει αυτοέλεγχο.

Σελήνη στον Ταύρο
Αυτή η τοποθέτηση της Σελήνης είναι αρκετά ευνοϊκή και βρίσκεται σε έξαρση. Το άτομο είναι σταθερό, αξιόπιστο και εργατικό. Διαθέτει μεγάλο πείσμα και υπομονή που το βοηθάει να πετυχαίνει τους στόχους του. Είναι μετριοπαθές και συγκρατημένο. Διαθέτει σταθερή διάθεση πράγμα το οποίο το βοηθάει στο να κρατάει αρμονία στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αγαπάει την οικογένεια και τη ζεστασιά ενός σπιτικού. Αναζητά οικονομική ασφάλεια και είναι πολύ προσεκτικό με τα χρήματα. Είναι όμως κτητικό και ζηλιάρικο και μένει προσκολλημένο στο παρελθόν. Δε του αρέσουν οι αλλαγές και προσαρμόζεται δύσκολα σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Θα πρέπει να μάθει να είναι πιο ευέλικτο και να μην θεωρεί τους ανθρώπους γύρω του κτήμα του.

Σελήνη στους Διδύμους
Το άτομο με τη Σελήνη στους Διδύμους είναι έξυπνο, ευέλικτο και προσαρμόζεται εύκολα. Διαθέτει χιούμορ και μια ευχάριστη κοινωνική προσωπικότητα. Του αρέσει η ποικιλία και βαριέται εύκολα. Η ρουτίνα είναι μια λέξη απαγορευμένη στο λεξιλόγιο του. Είναι αρκετά ανήσυχο και διακατέχεται από μια έντονη επιθυμία να επικοινωνεί και να ανταλλάζει πληροφορίες με τους γύρω του. Διαθέτει ταλέντο στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις. Του αρέσουν οι μετακινήσεις και οι αλλαγές. 'Ομως αυτή η τοποθέτηση κάνει το άτομο νευρικό, υπερκινητικό και επιπόλαιο. Παρουσιάζει αστάθεια και πολλές φορές ασυνέπεια. Πρέπει να αναπτύξει μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στις σχέσεις του.

Σελήνη στον Καρκίνο
Εδώ Σελήνη βρίσκεται σε κυριαρχία γιατί ανέκαθεν κυβερνούσε το ζώδιο του Καρκίνου. Το άτομο αγαπάει το σπίτι και την οικογένεια του και του είναι δύσκολο να σπάσει τους δεσμούς με την οικογένεια του, ειδικά με τη μητέρα του, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία. Έχει πολύ ισχυρή μνήμη και διαίσθηση. Αγαπάει την παράδοση και τις ρίζες του. Μένει προσκολλημένο στο παρελθόν και του είναι δύσκολο να ξεχάσει. Μερικές φορές γίνεται μνησίκακο. Διαθέτει ένα πολύ πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και του αρέσει να φροντίζει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Φέρεται κτητικά και ζηλεύει όταν δεν του δίνουν σημασία. Είναι κυκλοθυμικό, ανασφαλές και πρέπει να ξεπεράσει την τάση του να βασίζεται στους άλλους και να υιοθετήσει μια πιο ανεξάρτητη στάση.

Σελήνη στο Λέοντα
Το άτομο είναι γενναιόδωρο, φιλόδοξο, περήφανο και δημιουργικό. Ειναι επιρρεπές στις κολακείες και του αρέσει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Αγαπάει την πολυτέλεια και του αρέσει να προβάλει τον εαυτό του. Προσέχει αρκετά την εμφανιση του και ασκεί μεγάλη έλξη στο αντίθετο φύλο. Διαθέτει αρχηγικές και οργανωτικές ικανότητες. Αγαπά το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα σπορ και τα παιδιά. Συμπεριφέρεται θερμά στις σχέσεις του και εκτιμά την ειλικρίνεια. Βέβαια έχει την τάση να νομίζει ότι όλοι ασχολούνται μαζί του και ζηλεύει όταν δεν εισπράττει την σημασία που θα έπρεπε, και έχει την τάση να είναι καταπιεστικό προσπαθώντας να επιβάλλει τις απόψεις του. Πληγώνεται εύκολα αλλά ποτέ δε το δείχνει. Πρέπει να σταματήσει να είναι εγωκεντρικό και δεσποτικό.

Σελήνη στην Παρθένο
Εδώ έχουμε μια ντροπαλή και χαμηλών τόνων Σελήνη. Το άτομο αγαπά την καθαριότητα, το πρόγραμμα και την τάξη. Του αρέσουν τα ταξίδια και οι αλλαγές και διαθέτει ένα κοφτερό μυαλό. Είναι φοβερά οργανωτικό, πρακτικό και δεν του ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια. Διαθέτει υψηλή κριτική και αναλυτική ικανότητα αλλά έχει την τάση να είναι τόσο προσκολλημένο στην λεπτομέρεια που τις περισσότερες φορές να χάνει την ουσία. Είναι ψυχρό και υπεροπτικό και έχει πολλές ανασφάλειες για τον εαυτό του. Ένας άνθρωπος με τη Σελήνη στην Παρθένο είναι λεπτολόγος, γκρινιάρης και τελειομανής. Πρέπει να μάθει να συγχωρεί και να καταλάβει οτι κανένας δεν είναι τέλειος. Επίσης πρέπει να σταματήσει να ασκεί κριτική στους γύρω του αλλιώς θα καταλήξει μόνος του.

Σελήνη στο Ζυγό
Η Σελήνη στο Ζυγό είναι μια Σελήνη που την ενδιαφέρει να αρέσει στους άλλους. Το άτομο είναι δίκαιο, αισιόδοξο, κοινωνικό και με ευγενικούς τρόπους. Διαθέτει ταλέντο στην διπλωματία και είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ξεγλιστράει απο καταστάσεις που θέλει να αποφύγει. Παρουσιάζει πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα, επιχειρηματικό μυαλό και εξαιρετικό γούστο. Διαθέτει εσωτερική ηρεμία και μένει ψύχραιμο ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Και στα δύο φυλα αρέσει το φλερτ και έχουν ανάγκη απο συντροφικότητα. Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στο Ζυγό έχει ακριβά γούστα και ασχολείται μερικές φορές υπερβολικά με τον εαυτό του. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις έχει ανάγκη απο αρμονία και σιχαίνεται τις αντιπαραθέσεις και τους τσακωμούς. Πάντα βλέπει και τις δύο όψεις του νομίσματος και του ειναι δύσκολο να πάρει μια απόφαση. Πρέπει να μετριάσει τον ναρκισσισμό του και να γίνει αποφασιστικός.

Σελήνη στο Σκορπιό
Εδώ η Σελήνη είναι σε πτώση. Το άτομο είναι φιλόδοξο, διαισθητικό, κυριαρχικό και αποφασιστικό. Διαθέτει πρακτικές ικανότητες και αυτοπεποίθηση ώστε να κυνηγήσει τα όνειρα του. Διαθέτει ισχυρές ψυχικές ικανότητες και έχει κλίση προς τον αποκρυφισμό. Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Σκορπιό είναι καχύποπτος και δεν εμπιστεύεται εύκολα. Έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα των γύρω του, χάρη στην ισχυρή διαίσθηση που διαθέτει. Αγαπάει και μισεί με πάθος και είναι αρκετα ζηλιάρης και κτητικός στις σχέσεις του. Δεν ξεχνάει ποτέ και γίνεται εκδικητικός. Εσωστρεφής, σαρκαστικός, πεισματάρης και πολλές φορές πικρός στο λόγο του με αποτέλεσμα να προσβάλλει τον άλλο. Πρέπει να μάθει να ελέγχει τα πάθη του και να συγχωρεί. Αν το καταφέρει θα απολαύσει πολλές επιτυχίες χάρη στη δυνατή προσωπικότητα του.

Σελήνη στον Τοξότη
Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Τοξότη είναι αισιόδοξος, ενθουσιώδης, χαρούμενος και αυθόρμητος. Αγαπάει τα ταξίδια και την ελευθερία του και δεν ανέχεται να τον περιορίζουν. Διαθέτει μια φιλοσοφημένη στάση απέναντι στη ζωή, ποικίλλα ενδιαφέροντα όπως η θρησκεία, η φιλοσοφία, ο αθλητισμός και το δίκαιο. Το άτομο είναι ειλικρινές σε σημείο να γίνεται προσβλητικό. Υπαρχει ταση για υπερβολή, αλαζονεία και δογματισμό. Βέβαια το άτομο δεν κρατάει κακιες και συγχωρεί ευκολα. Ένας άνθρωπος με τη Σελήνη στο Τοξότη ειναι ειρωνικός σε ό,τι αφορά στον έρωτα και στις σχέσεις αλλα πίσω από αυτή τη συμπεριφορά κρύβεται ένα πολύ ρομαντικό και ευαίσθητο άτομο το οποίο θέλει να ερωτευτεί αλλά φοβάται να μην πληγωθεί. Επισης το ατομο πρεπει να σταματησει να νομιζει οτι εχει παντα δικιο και οτι τα ξερει ολα.

Σελήνη στον Αιγόκερω
Εδώ η Σελήνη είναι σε εξορία διότι βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο, επομένως οι ευεργετικές ιδιότητες του πλανήτη περιορίζονται. Το άτομο είναι σοβαρό, συντηρητικό, υπομονετικό και υπεύθυνο. Δίνει μεγάλη έμφαση στην καριέρα του και διψάει για κοινωνική καταξίωση. Έχει οργανωτικές ικανότητες, είναι πάντα συνεπές και βάζει πάνω από όλα το καθήκον του.  Έχει μεγάλη δυσκολία στο να εκφράζει τα συναισθήματα του και δεν δένεται εύκολα. Είναι αυστηρό τόσο με τους άλλους ανθρώπους όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό. Η Σεληνη στο ζώδιο του Αιγόκερω κάνει το άτομο μελαγχολικό, ψυχρό με τους γύρω του και συμφεροντολόγικο. Επίσης, αυτή η θέση μας δείχνει οτι πολύ πιθανόν η μητέρα να είναι μια γυναίκα η οποία έδινε περισσότερο βαρύτητα στη καριέρα της, παρά στο παιδί της, και ειναι αυστηρή και απόμακρη. Το άτομο θα πρέπει να αναπτύξει μια πιο θερμή και χαρούμενη προσέγγιση στη ζωή του.

Σεληνη στον Υδροχόο
Το ατομο ειναι κοινωνικό, φιλικό, διαθέτει πρωτοτυπία και έχει κλίση προς την επιστήμη και τον αποκρυφισμό. Είναι έξυπνο με εφευρετικό μυαλό, εκκεντρικό και έχει ανθρωπιστικά ιδανικά. Παρουσιάζει περίεργες προτιμήσεις και λειτουργεί καλύτερα σε μια ομάδα παρά μόνο του. Έχει την ψυχή ενός επαναστάτη, του αρέσει η ανεξαρτησία του και δεν θα ανεχτεί ένα κτητικό σύντροφο. Δε δίνει τόση σημασία στις οικογενιακές και συναισθηματικές σχέσεις του όσο στους φίλους του, που συνήθως τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιθυμεί πάνω από όλα να είναι μοναδικός και διαθέτει επιμονή για να πετύχει τους στόχους του. Ένα άτομο με τη Σελήνη στον Υδροχόο δεν προσεγγίζεται εύκολα και φέρεται εγωιστικά κάποιες φορές. Συναισθηματικά είναι αποστασιοποιημένο και ψυχρό και θα πρέπει να καλλιεργήσει μια πιο θερμή και συμπονετική στάση με τους γύρω του.

Σεληνη στους Ιχθύς
Το άτομο διακρίνεται από μεγάλη ευαισθησία αλλά και ισχυρή διαίσθηση. Είναι ρομαντικό, ντροπαλό, διαθέτει μεγάλη φαντασία και τις περισσότερες ώρες της ημέρας έχει την τάση να ονειροπολεί. Μπορεί κάποιος να τους προσεγγίσει αρκετά εύκολα, καθώς έχουν μια φιλική στάση προς το κοινωνικό τους περιβάλλον. Το άτομο με τη Σελήνη στους Ιχθύς είναι κυκλοθυμικό και αρκετά δεκτικό στα συναισθήματα και τις ενέργειες των γύρω του, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και να παρασύρεται. Του αρέσει να ερωτεύεται και θεωρεί πως ο έρωτας έχει πολλά πρόσωπα. Υπάρχει αγάπη για τις τέχνες και συνήθως ταλέντο στο χορό, στη μουσική και στην υποκριτική. Πολλές φορές όμως, αυτη η τοποθέτηση της Σελήνης κάνει το ατομο να λειτουργεί με πολύ υπόγειο τρόπο και να λέει ψέματα προκειμένου να αποφύγει καταστάσεις και ευθύνες διότι δεν διαθέτει τη δύναμη χαρακτήρα και φοβάται να αντιμετωπίσει ανοικτά τους ανθρώπους. Η μητέρα πιθανόν να ήταν μια πολύ ευαίσθητη προσωπικότητα και να ταλαιπωρήθηκε αρκετά στη ζωή της.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: