astropedia.gr

Ο Χείρωνας στα δώδεκα ζώδια

Ο Χείρωνας είναι ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε 1η Νοεμβρίου του 1977 και που κινείται ανάμεσα στις τροχιές του Κρόνου και του Ουρανού.Στην Αστρολογία αντιπροσωπεύει τον πόνο, τα ψυχικά τραύματα, τους φόβους, τις δυσκολίες αλλά και την θεραπεία, τη σοφία και την διορατικότητα. Φανερώνει τα τραύματα που έχουν χαραχτεί βαθιά στο υποσυνείδητό μας και που καλούμαστε να θεραπεύσουμε.

Στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, ανάλογα το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται, αποκαλύπτει σε ποιον τομέα θα υπάρξουν τραυματικά βιώματα που θα πρέπει να καταβάλλουμε δύσκολες προσπάθειες για να ξεπεράσουμε. Μέσα από τις πληγές μας θα αποκομίσουμε σοφία και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους άλλους ανθρώπους. Η ανακούφιση και η θεραπεία των πληγών μας έρχεται μέσω της προσφοράς.

Χείρωνας στον Κριό

Ο Χείρωνας σ’ αυτή τη θέση επηρεάζει την αίσθηση του εαυτού και της προσωπικής αξίας. Το τραύμα του είναι το Εγώ του. Η θέση αυτή δίνει ελλιπή αίσθηση της ταυτότητας και υπάρχει δυσκολία το άτομο να βγάλει προς τα έξω τον πραγματικό του εαυτό. Αναζητά την ταυτότητα του: ποιος είναι, πού πάει και ποιος είναι ο σκοπός του. Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε δεν βοήθησε να αναπτυχθεί ο αυθορμητισμός του και έχει αναπτύξει την τάση να πιστεύει πως δεν μπορεί να τα καταφέρει. Τα ψυχικά τραύματα εμποδίζουν το άτομο να εκφραστεί όπως θέλει. Υπάρχει τάση να καταπιέζονται οι επιθυμίες και ως εκ τούτου να συσσωρεύεται θυμός.  Πρέπει να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι και να μάθει να παίρνει πρωτοβουλία.

Χείρωνας στον Ταύρο

Το άτομο με αυτή τη θέση έχει εύθραυστη αυτοεκτίμηση. Υπάρχει ανασφάλεια σχετικά με την οικονομική του κατάσταση και την προσωπική του αξία. Λόγω του ότι πιστεύει πως δεν αξίζει, βιώνει προβλήματα σε ό,τι αφορά χρήματα και υλικά αγαθά. Διαχειρίζεται αρνητικά τους πόρους του αλλά παραδόξως έχει ταλέντο στο να δίνει σωστές συμβουλές για οικονομικά ζητήματα στους άλλους. Η απώλεια της ασφάλειας κάποια στιγμή στη ζωή του το οδηγεί να αμφισβητεί τις αξίες του και να διερωτάται συνεχώς για το είναι σωστό και τι λάθος. Η λύσηβρίσκεται όταν το άτομο βρίσκεις τις πραγματικές αξίες της ζωής που δεν έχουν να κάνουν με την ύλη.

Χείρωνας στου Διδύμους
Με τον Χείρωνα στους Διδύμους το άτομο έχει ανασφάλεια σχετικά με την ευφυΐα του. Μπορεί να αισθάνεται πως δεν είναι έξυπνο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις σκέψεις και τις ιδέες του αποτελεσματικάήπως δεν ξέρει όσα θα έπρεπε. Νιώθει πως οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ομιλία. Αισθάνεται πως οι ιδέες του και οι γνώσεις του δεν είναι αξιόλογες γι' αυτό συνήθωςυιοθετεί των άλλων. Για όλα αυτά ευθύνεται κάποια αρνητική εμπειρία κατά την παιδική ηλικία από το στενό περιβάλλον ή σε σχέση με κάποιον αδελφό/η. Δεν συνειδητοποιεί όλα αυτά που ήδη γνωρίζει και πρέπει να μάθει να εκφράζεται πιο ανοιχτά.

Χείρωνας στον Καρκίνο
Με τον Χείρωνα στον Καρκίνο το άτομο νιώθει πως δεν έχει πάρει αγάπη στη ζωή του και έχει βιώσει συναισθηματική απόρριψη. Μπορεί να έχει στερηθεί την οικογένεια, κάποιος από τους γονείς του να ήταν απών ή να το εγκατάλειψεή οι γονείς του να ήταν απόμακροι και αδιάφοροι γι αυτό και μέσα του έχει γεννηθεί η αίσθηση της απόρριψης της. Μπορεί να αναπτύσσει σχέση εξάρτησης που το φθείρουν ή να είναι αποστασιοποιημένο και να μην δένεται με τους άλλους λόγω φόβου απόρριψης. Αισθάνεται πως κανένας δε το αγαπά και δεν έχει καμία συναισθηματική βάση στη ζωή του. Ενώ θέλει να φροντίζει τους άλλους δεν μπορεί να δεχτεί φροντίδα. Πρέπει να μάθει να αγαπά και να φροντίζει εκείνο τον εαυτό του πρώτα, χωρίς να περιμένει από τους άλλους.

Χείρωνας στον Λέοντα

Δυσάρεστες εμπειρίες κατά την παιδική ηλικία έχουν μπλοκάρει την δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό του ατόμου με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εκφράσει τα ταλέντα του και να κάνει αυτό που θέλει η καρδιά του.  Ο Χείρωνας σ΄αυτή τη θέση δίνει δυσκολίες στην εκμετάλλευση των ταλέντων του. Μπορεί ως παιδί να μην μπορούσε να εκφραστεί αυθόρμηταή να μεγάλωσε απότομα και να μην μπόρεσε να χαρεί την παιδικότητά του. Θέλει να αναγνωρίζεται και να το θαυμάζουν, όμως φοβάται να θέσει τον εαυτό του στο επίκεντρο. Υπάρχει δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων που λειτουργεί αρνητικά στις ερωτικές σχέσεις του.

Χείρωνας στην Παρθένο

Λέγεται πως ο Χείρωνας κυβερνάει το ζώδιο της Παρθένου, ως εκ τούτου παρά τα τραύματα που μπορεί να δημιουργήσει, προικίζει το άτομο με μοναδικές θεραπευτικές ικανότητες. Ως παιδί μπορεί να βίωσε έντονη κριτική. Η ανάγκη για τελειότητα οδηγεί σε εργασιομανία και νευρική εξάντληση. Κάποια στιγμή παρουσιάζει προβλήματα υγείας που πρέπει να ξεπεράσει. Το άτομο μπορεί να είναι υποχόνδριο ή να παραμελεί εντελώς την υγεία του. Η δουλειά του ατόμου μπορεί να μην αναγνωρίζεται παρά το γεγονός ότι είναι εργατικό, μεθοδικό και υπεύθυνο.

Χείρωνας στο Ζυγό
Το άτομο αναζητά την ταυτότητα του μέσα απ την επαφή του με τους άλλους. Αξιολογεί τον εαυτό του σύμφωνα με τις κρίσεις και τις αντιδράσεις των άλλων πράγμα που οδηγεί στην απογοήτευση. Δυσκολεύεται να συνεργαστεί με τους άλλους, κλείνεται στον εαυτό του και πολύ συχνά λόγω του ότι απογοητεύεται από τις σχέσεις του, απομονώνεται. Παρουσιάζει ευαισθησία απέναντι σε θέματα δικαιοσύνης. Είναι σημαντικό να μάθει να χαράζει τα όρια του και να διαχωρίζει τις ανάγκες του από τις ανάγκες των άλλων. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο θέμα του γάμου.

Χείρωνας στον Σκορπιό

Το άτομο πιθανόν να βίωσε κατά την παιδική ηλικία κάποιο είδος απόρριψης, κακοποίησης ή γενικά να μεγάλωσε μέσα σε ακραίο περιβάλλον. Ίσως μια απώλεια, ο θάνατος ενός συγγενή, φίλου η αγαπημένου προσώπου έχει τραυματίσει ψυχικά το άτομο και το φέρνει σε επαφή με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού του. Συχνά έρχεται αντιμέτωπο με δύσκολα θέματα όπως ο θάνατος, η οικονομική καταστροφική. Θα υπάρξουν πολλές κρίσεις και μεταμορφώσεις της ζωής του σε θέματα που σχετίζονται με το σεξ, το χρήμα και την εξουσία. Μπορεί να έχει την τάση να εξαρτάται από τους άλλους. Αυτή η θέση δίνει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Χείρωνας στον Τοξότη
Το άτομο βιώνει τραυματικές εμπειρίες σχετικά με τον ηθικό του κώδικα, την ιδεολογία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Οι γονείς του μπορεί να προσπάθησαν να του επιβάλλουν την κοσμοθεωρία τους γι αυτό το άτομο αναζητά συνεχώς άλλες κατευθύνσεις. Προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό του και ίσως νιώσει πως έχει μια ξεχωριστή γνώση που όμως αδυνατεί να μεταδώσει στους άλλους. Δεν ακούει τις συμβουλές των άλλων, διακατέχεται από ισχυρογνωμοσύνη και έχει την τάση να μην εκτιμά σωστά τις καταστάσεις. Θα υπάρξουν κρίσεις σε θέματα που αφορούν την ανώτερη μόρφωση, τα ταξίδια, το δίκαιο και τη θρησκεία.

Χείρωνας στον Αιγόκερω
Με αυτή τη θέση το άτομο δυσκολεύεται να βρει μια θέση στην κοινωνία και το επάγγελμα που του ταιριάζει. Προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει την αξία του γιατί αισθάνεται πως δεν αναγνωρίζεται. Κατά την παιδική του ηλικία βίωσε απόρριψη και αδιαφορία που προσπαθεί να καλύψει μέσα από την απόκτηση υλικών αγαθών και εξουσίας.Ίσως οι γονείς του το έχουν πιέσει να καταφέρει πράγματα ή να πειθαρχήσει σε κανόνες. Βασανίζεται συνεχώς από ένα αίσθημα ανικανοποίητου και πολλές φορές αισθάνεται ανάξιο.

Χείρωνας στον Υδροχόο

Λόγω αρνητικών βιωμάτων σε σχέση με ομάδες ή/και φίλους, το άτομο δεν αισθάνεται άνετα μέσα σε ομάδες ανθρώπων και έχει την τάση να αποφεύγει κοινωνικές συναντήσεις. Μπορεί στην παιδική του ηλικία οι συνομήλικοι του να το αντιμετώπισαν ως παράξενο και αλλόκοτο. Αισθάνεται περίεργο, περιθωριακό και αποκομμένο από τους άλλους.Μπορεί να διστάζει να εκφράσει τις αυθεντικές πλευρές του χαρακτήρα του φοβούμενο πως θα επικριθεί και δε θα γίνει αποδεκτό. Αυτή η θέση οδηγεί σε επαναστατικότητα και πιθανό το άτομο να εμπλακεί σε περίεργες ομάδες.

Χείρωνας στους Ιχθύς

Αυτή η θέση δίνει κυρίως τραύματα ψυχολογικού και συναισθηματικού χαρακτήρα. Το άτομο περνάει πνευματικές κρίσεις και η σχέση του με το θείο κλονίζεται. Μπορεί να χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα και εύκολα μπορεί να καταφύγει σε ναρκωτικά, ποτό και φάρμακα για να δραπετεύσει απ την σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί το άτομο να βίωσε εγκατάλειψη χωρίς φανερή αιτία ή αναγκάστηκε να μεγαλώσει γρήγορα λόγω δύσκολων συνθηκών.Προσφέρει τη βοήθεια του στους γύρω του σε βαθμό να παραμελεί τον εαυτό του. Πολλές φορές εξαρτάται απ τους άλλους και γίνεται θύμα. Χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο με τις δικές του πληγές, γιατί αν δεν μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του δε θα μπορέσει να βοηθήσει πραγματικά τους άλλους.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | ΛίλιθΕγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: