astropedia.gr

Ο Ερμής στα δώδεκα ζώδια


Στην αστρολογία ο Ερμής είναι ο πλανήτης που εξουσιάζει τις νοητικές διεργασίες, την ευφυΐα και την επικοινωνία. Δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε τον έξω κόσμο, πώς φιλτράρουμε τις πληροφορίες που δεχόμαστε και πώς τις μεταδίδουμε στους άλλους. Φανερώνει τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και τον τρόπο σκέψης, όπως επίσης και τα πνευματικά χαρίσματα μας.

Αντιπροσωπεύει τον γραπτό και προφορικό λόγο, τις κοντινές μετακινήσεις, τα πρώτα σχολικά χρόνια, τους αδερφούς και τις αδερφές, τα μεταφορικά μέσα και τα ΜΜΕ. Ελέγχει το νευρικό και αναπνευστικό σύστημα του σώματος μας.

Ο Ερμής είναι ουδέτερος πλανήτης και χρωματίζεται από τις όψεις που δέχεται από τους άλλους πλανήτες. Βρίσκεται σε κυριαρχία στους Διδύμους, σε έξαρση στην Παρθένο, σε αδυναμία στον Τοξότη και σε πτώση στους Ιχθύς.


Ερμής στον Κριό
Αυτή η θέση δίνει ένα καβγατζίδικο μυαλό που του αρέσει η λογομαχία και ο πνευματικός ανταγωνισμός. Το άτομο διαθέτει γρήγορη αντίληψη και τρόπο ομιλίας. Έχει πρωτότυπες ιδέες αλλά του λείπει η υπομονή και η αυτοπειθαρχία για να τις υλοποιήσει. Του είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σε ένα μόνο τομέα και αλλάζει συνεχώς απόψεις και ενδιαφέροντα. Υπάρχει μια νευρική φύση που θέλει όλη την ώρα να βρίσκεται σε δράση. Διαθέτει ευθύτητα χαρακτήρα ωστόσο νευριάζει εύκολα και γίνεται εριστικό. Βέβαια δεν είναι μνησίκακο. Επίσης, δεν του αρέσει να του υποδεικνύουν τι να κάνει και εμμένει στις απόψεις του ακόμη κι αν ξέρει πως είναι λάθος.

Ερμής στον Ταύρο
Το άτομο έχει πρακτικό και υπομονετικό μυαλό. Είναι πεισματάρικο και άκαμπτο στις απόψεις του. Βασίζεται περισσότερο στην εμπειρία παρά στις θεωρίες. Χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει δεδομένα αλλά και να εξωτερικεύσει τις ιδέες του. Ο τρόπος σκέψης του είναι συντηρητικός και προσγειωμένος. Διακρίνεται για την προσήλωση και την αφοσίωση στους στόχους του. Ποτέ δεν αφήνει μισοτελειωμένες δουλειές. Τα αρνητικά αυτής της θέσης είναι η ισχυρογνωμοσύνη και η αδιαλλαξία. Δεν αλλάζει εύκολα απόψεις ακόμη και αν είναι ολοφάνερο πως είναι λάθος.

Ερμής στους Διδύμους
Το άτομο είναι εύστροφο, πολύπλευρο και φοβερά επικοινωνιακό. Ο τρόπος σκέψης του είναι λογικός  και αντικειμενικός. Έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα των πραγμάτων και να διατηρεί ένα τρόπο σκέψης, ελεύθερο και καθαρό από φανατισμούς. Είναι δραστήριο και με μεγάλη επιθυμία για απόκτηση γνώσης και εμπειρίας. Η τάση του να καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, του στερεί την δυνατότητα να εμβαθύνει και να δει την ουσία. Με αρνητικές όψεις, γίνεται νευρικό, πνευματικά ανήσυχο και ασταθές.

Ερμής στον Καρκίνο
Το άτομο διαθέτει δυνατή μνήμη και φαντασία. Δεν είναι αντικειμενικό στον τρόπο σκέψης του αλλά περισσότερο συναισθηματικό. Με προσπάθεια όμως μπορεί να καταφέρει να δει πιο λογικά τα πράγματα. Βασίζεται περισσότερο στη διαίσθηση του και είναι αρκετά δεκτικό ως προς το περιβάλλον του. Διαθέτει επιχειρηματικά ταλέντα και αν υπάρχει συναισθηματικό κίνητρο, μπορεί να κινήσει βουνά. Ένα άτομο με τον Ερμή στον Καρκίνο είναι καλός ακροατής και έτσι κερδίζει την εμπιστοσύνη των γύρω του. Με αρνητικές όψεις γίνεται αρκετά συναισθηματικό, αμυντικό και ευμετάβλητο.

Ερμής στον Λέοντα
Το άτομο εκφράζεται με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Υπάρχει μια υπερβολή και ένα δραματικό στοιχείο στον τρόπο επικοινωνίας. Υπάρχει η ανάγκη να είναι σεβαστό πρόσωπο στο περιβάλλον του. Το ίδιο επιδιώκει να αποπνέει μια αύρα εξουσίας και το καταφέρνει. Ωστόσο αυτή η θέση το κάνει δογματικό και ισχυρογνώμον. Θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του και υπάρχει η τάση για επιβολή στους άλλους. Σιχαίνεται να νιώθει ότι το υποτιμάνε και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε γίνετε υπεροπτικό και απότομο.

Ερμής στην Παρθένο
Αυτή η θέση του Ερμή, δίνει ένα μυαλό λογικό αλλά αρκετά κριτικό. Το άτομο είναι πρακτικό, μεθοδικό και δίνει μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες. Είναι αρκετά εύστροφο και έχει την ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα. Υπάρχει κλίση προς τις επιστήμες και την έρευνα.  Στις δραστηριότητες του είναι οργανωμένο και συνεπή. Δεν του αρέσει να μένει μόνο στην θεωρία των πραγμάτων αλλά να μπορεί να αξιοποιεί πρακτικά τις γνώσεις του. Με αρνητικές όψεις υπάρχει υπερβολική κριτική που τείνει να είναι επιβλαβής, γκρίνια και υπερένταση.

Ερμής στο Ζυγό
Το άτομο με αυτή τη θέση διαθέτει ισορροπημένο και λογικό τρόπο σκέψης. Είναι φιλικό και με καλούς τρόπους. Δε του αρέσουν οι καυγάδες και οι συγκρούσεις, που έτσι κ αλλιώς ξέρει να αποφεύγει χρησιμοποιώντας την διπλωματία του. Έχει την ικανότητα να βλέπει και τις δύο όψεις ενός ζητήματος, καθιστώντας το ικανό να βρίσκει σωστές λύσεις. Με αρνητικές όψεις όμως, γίνεται αναποφάσιστο, αναβλητικό και νωθρό.

Ερμής στο Σκορπιό
Ο Ερμής στο Σκορπιό δίνει ένα πολύ έξυπνο, διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό. Υπάρχει εξαιρετική ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. Μπορεί να βλέπει κατευθείαν το πρόβλημα ενός ζητήματος χωρίς κόπο και να βρίσκει λύσεις. Δεν αρέσκεται σε επιφανειακές γνώσεις, αντιθέτως του αρέσει να εμβαθύνει. Επίσης το άτομο με αυτή τη θέση διακρίνεται για την ανεπτυγμένη διαίσθηση του που το βοηθάει να κάνει σωστές επιλογές. Υπάρχει ταλέντο στην ψυχανάλυση, στην έρευνα και σε όλες τις δραστηριότητες που απαιτείται μυστικότητα. Ωστόσο το άτομο με αυτή τη θέση είναι αρκετά μυστικοπαθή, καχύποπτο και σαρκαστικό. Με αρνητικές όψεις παρουσιάζει εμμονές.

Ερμής στον Τοξότη
Το άτομο είναι διανοητικά ενεργητικό και με έντονη επιθυμία για απόκτηση γνώσης. Ο τρόπος έκφρασης του είναι ευθύς, πληθωρικός, ενθουσιώδης και μερικές φορές απότομος. Είναι γενναιόδωρο, ειλικρινές και φιλελεύθερο. Ο νους είναι πλατύς, κάνοντας το να μπορεί να βλέπει την ουσία και την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Βέβαια είναι αφηρημένο και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Κάτι αρκετά ευδιάκριτο αυτής της θέσης είναι η ανικανότητα να σταθεί στις λεπτομέρειες και η τάση να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Υπάρχει ενδιαφέρον για τη δικαιοσύνη, την θρησκεία, τις ξένες χώρες και την φιλοσοφία. Με αρνητικές όψεις γίνεται ισχυρογνώμον, ασταθή και κυνικό.

Ερμής στον Αιγόκερω
Αυτή η θέση δίνει ορθολογικό και πειθαρχημένο νου. Ο τρόπος σκέψης του είναι ρεαλιστικός, μεθοδικός και προσεκτικός. Διαθέτει ισχυρή μνήμη, μπορεί να συγκεντρώνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και προσέχει αρκετά τις λεπτομέρειες. Το άτομο με αυτή τη θέση είναι σοβαρό, επίμονο και φιλόδοξο. Το διακρίνει πρακτικότητα και υπομονή. Έχει αρκετές απαιτήσεις από τον εαυτό του και δε ικανοποιείται εύκολα. Με αρνητικές όψεις γίνεται καταθλιπτικό, ψυχρό και απομονώνεται από τους γύρω του.

Ερμής στον Υδροχόο
Αυτός ο Ερμής δίνει ένα αντικειμενικό, προοδευτικό και αυθεντικό μυαλό. Το άτομο έχει την ικανότητα να αξιολογεί σωστά τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Πιστεύει στην ισότητα και την δικαιοσύνη. Ο τρόπος σκέψης του είναι επιστημονικός, γνήσιος και οι ιδέες του θεωρούνται αρκετά προχωρημένες. Επαναστατεί ενάντια στα καθιερωμένα ψάχνοντας νέους τρόπους έκφρασης. Μολαταύτα ενώ είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες, το ίδιο είναι ισχυρογνώμων και δεν αλλάζει εύκολα τις πεποιθήσεις του. Αδιαφορεί για την γνώμη των άλλων και δεν συμβιβάζεται.

Ερμής στους Ιχθύς
Εδώ το μυαλό είναι δεκτικό ως προς τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του και κυριαρχείται από τα συναισθήματα. Η λογική υστερεί και υπάρχει δυσκολία συγκέντρωσης και οργάνωσης. Εντούτοις διαθέτει ισχυρή διαισθητική αντίληψη και αφομοιώνει εύκολα γνώσεις. Το άτομο αυτής της θέσης είναι καλοπροαίρετο, δίκαιο και πολυσύνθετο. Είναι προικισμένο με ψυχικές ικανότητες και γόνιμη φαντασία. Μπορεί να νιώθει τα πραγματικά κίνητρα και συναισθήματα των γύρω του. Μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων εξωτερικεύει τις ιδέες που αδυνατεί λεκτικά να φανερώσει. Με αρνητικές όψεις είναι αφηρημένο, ονειροπαρμένο, παρασύρετε εύκολα και λέει ψέματα.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ  Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: