astropedia.gr

ανάδρομος Ερμής


Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος περίπου τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο για 20 με 24 μέρες την κάθε φορά. Τις περιόδους της ανάδρομης πορείας του, δημιουργεί αναστατώσεις και καθυστερήσεις σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις μας, τα ταξίδια, τις καθημερινές μας συναλλαγές, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και μεταφοράς, ακόμα και τα μηχανήματα, όπως αυτοκίνητα, υπολογιστές ή τηλεφωνικές συσκευές.

Επειδή ο Ερμής επηρεάζει το νευρικό μας σύστημα θα πρέπει να ξεκουραζόμαστε και να μην εξαντλούμαστε, όπως και να μην αφηνόμαστε σε ξεσπάσματα κι εκδραματίσεις. Είναι η πλέον ακατάλληλη περίοδος για να πάρετε πρωτοβουλίες για να ξεκινήσετε ένα νέο εγχείρημα γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα αποδειχθεί λάθος. Ακόμα και το να αγοράσετε ένα ρούχο, ένα αυτοκίνητο, ή οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί ωραίο και χρήσιμο τη δεδομένη στιγμή, θα εξελιχθεί αργότερα άχρηστο ή ελαττωματικό.

Τσεκάρουμε τα ραντεβού μας και τις ώρες και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς γιατί η καθυστέρηση και ο νόμος του Μέρφι μας κυνηγάει. Το ίδιο κι ακόμα περισσότερο πρέπει να προσέχετε στη δημιουργία μιας ερωτικής σχέσης. Με ανάδρομο Ερμή δεν προχωράμε ποτέ στο ξεκίνημα μιας καινούργιας ερωτικής σχέσης γιατί αργότερα, αφού δηλαδή επανέλθει ο Ερμής στη φυσιολογική του κατάσταση, θα αντιλαμβανόμαστε μέρα με την ημέρα ότι το αντικείμενο του πόθου μας δεν είναι αυτό το οποίο είχαμε πλάσει με τη φαντασία μας. Άλλα μας έλεγε κι άλλα μηνύματα παίρναμε. Σε κάθε περίπτωση έχει παρατηρηθεί ότι ερωτικές σχέσεις που ξεκίνησαν κάτω από ανάδρομο Ερμή, είχαν πάντα άδοξο τέλος.

Αντίθετα ο ανάδρομος Ερμής είναι μια χαρά για σχέσεις που έρχονται από το παρελθόν μας κι απαιτούν ξεκαθάρισμα, είτε για να εκφραστούν κάποια παράπονα που δεν είχαν ειπωθεί όταν έπρεπε για να ολοκληρωθεί κάποιος κύκλος στη ζωή μας και να συνεχίσουμε απελευθερωμένοι για κάτι καινούργιο, είτε για να συνεχίσουμε τη σχέση με το ίδιο το άτομο χωρίς ερωτηματικά. Την περίοδο αυτή πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πως χειριζόμαστε το λόγο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην εκφραστούμε σωστά ή να μη μας καταλάβουν οι άλλοι και να παρεξηγηθούμε. Το θέμα των παρεξηγήσεων είναι πολύ συχνό αφού επικρατεί κομφούζιο στο τρόπο που σκεφτόμαστε κι εκφραζόμαστε. Αργοπορίες και καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να προσέξουμε πολύ τα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας.

Δεν κάνουμε οικονομικά ανοίγματα, προσέχουμε τα χρήματα μας, τις κλοπές και τις εξαπατήσεις, δεν δανείζουμε γιατί δεν πρόκειται να τα πάρουμε, και δεν δανειζόμαστε γιατί δεν πρόκειται να τα δώσουμε. Ο ανάδρομος Ερμής όμως, είναι μια πολύ καλή περίοδος για να αναλογιστούμε πάνω σε ανολοκλήρωτες καταστάσεις, αφού μας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε με άλλο τρόπο πάνω σ’ αυτές, ή ακόμα και να καθυστερήσουμε να βάλουμε κάτι σε πράξη γιατί στην ουσία δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για δράση.

Οι καθυστερήσεις που φέρνει ο ανάδρομος Ερμής, είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να επανεξετάσουμε τα θέματα μας ώστε να βρούμε γι’ αυτά την καλύτερη δυνατή λύση και να πάρουμε το χρόνο μας ακόμα και με αφορμή εξωτερικά εμπόδια, τα οποία μας κάνουν να δούμε μακροπρόθεσμα ότι αυτή η παύση ή ακόμα και το πισωγύρισμα ήταν απαραίτητο στη ζωή μας για να μας δώσει ώθηση για την κατάλληλη δράση. Επίσης με τον ανάδρομο Ερμή μπορεί να υπολειτουργεί η ορθολογιστική σκέψη, όμως υπερλειτουργεί το ασυνείδητο, γι’ αυτό είναι μια περίοδος που βλέπουμε πολλά κι έντονα όνειρα κι έχουμε ανεπτυγμένη τη διαίσθηση μας.

Δείτε παρακάτω τους επομένους πλανήτες