astropedia.gr

ανάδρομος ΠοσειδώναςΟ Ποσειδώνας γίνεται ανάδρομος για περίπου 6 - 7 μήνες κάθε χρόνο. Είναι ο πλανήτης  της Φαντασίας, της Τέχνης και της Θέωσης με την έννοια της ένωσης μας με το άπειρο και τον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο που μένει αθέατος και μας αποκαλύπτεται στα όνειρα μας όταν το ασυνείδητο βγαίνει στην επιφάνεια.

Συμβολίζει την τάση των ανθρώπων να ξεφύγουμε από τα στενά σωματικά μας όρια, να υπερβούμε την ύλη και να δραπετεύσουμε σε ένα κόσμο που θα μας ανακουφίσει και που θα μας κάνει να υπερβούμε τον κοπιαστικό νόμο της βαρύτητας και θα μας δώσει την αίσθηση, ότι ρέουμε, αιωρούμαστε, δεν έχουμε σώμα αλλά ‘είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των ονείρων’ όπως λέει κι ο Σαίξπηρ, και κυλάμε σε άλλη διάσταση, την διάσταση του αιώνιου τώρα, στο οποίο παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι το ίδιο πράγμα. Γι’ αυτό ο Ποσειδώνας είναι ο οδηγός μας στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής μας, την οποία άλλοτε κάνει να ανθίζει από συμπόνια, έμπνευση κι απέραντη ανιδιοτελή αγάπη, κι άλλοτε την παρασύρει και την ταρακουνάει συθέμελα σε αποτρόπαιους και φρικιαστικούς κόσμους τεράτων.

Να θυμηθούμε ότι στη μυθολογία ο Ποσειδών ήταν και πατέρας τεράτων, όπως του Κύκλωπα Πολύφημου, του Ανταίου και άλλων. Έτσι μαζί με τον κόσμο της υπερβατικής αγάπης και της θυσίας, συμβολίζει τις ψευδαισθήσεις και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις φυγής, όπως και τα φαντάσματα που δημιουργεί ο ψυχισμός μας όταν έχει μια αλλοιωμένη αίσθηση της πραγματικότητας. Ναρκωτικά, αλκοόλ, χημικές ουσίες, βρίσκονται κάτω από την εξουσία του, όπως και ο κινηματογράφος, η μουσική, τα εικαστικά και οποιοδήποτε μέσο έμπνευσης για να εξιδανικεύσουμε την πραγματικότητα μας. Ότι έχει να κάνει με την ψυχή και με ψυχικές ασθένειες.

Όταν είναι ανάδρομος επηρεάζει πολύ τον ψυχισμό μας και την διαίσθηση μας που την κάνει πολύ πιο έντονη, και μας οδηγεί σε έντονες συναισθηματικές υπερβολές που μπορεί να μας οδηγήσουν σε λαθεμένες επιλογές αφού λειτουργούμε ασυνείδητα και με βάση μόνο το συναίσθημα μας. Αυτή τη περίοδο γινόμαστε πιο ρομαντικοί και φιλεύσπλαχνοι κι αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να μας εξαπατήσουν, ή κάτι που φαινόταν ιδανικό να αποδειχθεί ότι ήταν ψέμα. Είναι επίσης ένα διάστημα που μπορεί να ερωτευθούμε απόλυτα και να νιώσουμε ότι βιώνουμε την απόλυτη ταύτιση με το αγαπημένο μας πρόσωπο, σε έναν έρωτα που θυμίζει μυθιστόρημα, καθώς νιώθουμε ότι δεν έχουμε όρια στην ένωση μας με τον άλλον. Αν κάναμε τη σωστή ή λάθος εκλογή, θα φανεί όταν ο πλανήτης γυρίσει ορθόδρομος.

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι πολλές από τις ανησυχίες μας είναι τερτίπια του μυαλού μας που διογκώνονται κάτω απ’ αυτήν την διέλευση και πως τα περισσότερα είναι δικά μας φαντάσματα – τέρατα που έρχονται στο φως για να τα δούμε και να τα δουλέψουμε με σκοπό να εξυγιάνουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Ο οίκος του ωροσκοπίου μας, στον οποίο διελαύνει ο ανάδρομος Ποσειδώνας θα μας δώσει πληροφορίες για τον τομέα της ζωής μας που θα επηρεαστεί, και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται θα χρωματίσει ανάλογα τη διέλευση.

Επειδή κυβερνά επίσης τη χημεία, τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διάγνωση που θα μας γίνει αν είμαστε ασθενείς και θα πρέπει να ζητήσουμε μια δεύτερη γνώμη οπωσδήποτε. Επίσης να προσέξουμε την κατανάλωση φαρμάκων και χημικών σκευασμάτων γιατί ενδέχεται να μας μπλοκάρουν το σύστημα μας. Προσοχή επίσης σε αλκοόλ και ναρκωτικά στην περίπτωση που υπάρχει άτομο με εθισμό στον περίγυρο σας. Σε τέτοιες περιόδους υπάρχει υποτροπή. Ο Ποσειδώνας επειδή επηρεάζει την τέχνη θα δημιουργήσει αναστατώσεις σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, ίσως ξεσκεπάσει μυστικά τους, ίσως τους μπλέξει σε σκάνδαλα. Ακόμα συνδέεται με τις φυλακές και τα νοσοκομεία αλλά και τα κάθε είδους ιδρύματα στα οποία θα υπάρξουν αναταραχές.

Δείτε παρακάτω τους επομένους πλανήτες
  

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.