astropedia.gr

ΚΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Η ενέργεια της καινούργιας χρονιάς σε βοηθά να θέσεις σε λειτουργεία ξανά σχέδια και ιδέες που είχαν μείνει πίσω για κάποιο λόγο και είχαν πέσει σε αδράνεια. Φέτος τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σου όμως θα ολοκληρωθούν χωρίς σημαντικά εμπόδια. Η ροή χρημάτων θα είναι σταθερή και θα έχεις αρκετά για να επενδύσεις σε ακίνητα και να αποταμιεύσεις. Η αρχή του έτους θα είναι ενθαρρυντική για την δημιουργία στενών συνεργασιών ή ερωτικών σχέσεων, η αποφυγή όμως κάθε είδους μεγάλης διαφωνίας και αψυχολόγητης αντιπαράθεσης με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη είναι απαραίτητη. Οι κοινωνικές δραστηριότητες θα βρίσκονται στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια του έτους και η υγεία σου ή η φυσική σου κατάσταση θα είναι εξαιρετική.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Κάθε έκλειψη μας επηρεάζει όλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά εσύ συγκεκριμένα επηρεάζεσαι περισσότερο από την ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σου που γίνεται στις 20/4 και η οποία μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου και να χρειαστεί να πάρεις αναγκαστικά σοβαρές αποφάσεις, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου. Επίσης, από την έκλειψη στις 14/10 που γίνεται απέναντί σου και επηρεάζει σταθερές σχέσεις και συνεργασίες, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Οι παραπάνω εκλείψεις μπορεί να φέρουν ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ριζικής αλλαγής μέσα από μια μορφή κρίσης, ενώ οι υπόλοιπες εκλείψεις του έτους λειτουργούν πιο αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.


ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει, στην καλύτερη περίπτωση, τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Μέχρι και τις 18/1 ο Ερμής θα συνεχίζει να είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους γύρω στα τέλη με αρχές του έτους και η προσοχή σου θα πρέπει να είναι στραμμένη στα επαγγελματικά σου θέματα και να είσαι σίγουρος ότι όλα δουλεύουν σωστά και ότι δεν υπάρχουν ασυνεννοησίες ή καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα ή που μεγαλώνουν τα ήδη υπάρχοντα.

Αν δεν φανείς προσεκτικός τώρα ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να μην τις θεωρήσεις σημαντικές, το ίδιο θα επαναληφθεί και πάλι προς τα τέλη αυτής της χρονιάς, καθώς ο Ερμής με την αναδρομή του από τις 13/12 και μετά θα ξαναφέρει τα ίδια ή αντίστοιχα προβλήματα, δημιουργώντας την ανάγκη πλέον να φιλοσοφήσεις καλύτερα την επαγγελματική σου ζωή και αν έχεις γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου, να πάρεις ουσιαστικές αποφάσεις που αλλάζουν τις παγιωμένες καταστάσεις στην καριέρα σου και στην θέση σου στην κοινωνία. Παράλληλα, η αναδρομή του Πλούτωνα από 1/5 έως 11/10 φέρνει σημαντικές και ριζικές αλλαγές στα επαγγελματικά σου και μεταμορφώνει την καριέρα σου, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί από 16/4 και μετά.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η χρονιά που προηγήθηκε έφερε αρκετές ευκαιρίες στα συναισθηματικά σου ζητήματα. Κι αυτό κυρίως επειδή είχες αυτοπεποίθηση και σιγουριά, με αποτέλεσμα να μαγνητίζεις ανθρώπους κοντά σου. Έτσι, πολλοί Κριοί ερωτοτρόπησαν, ενώ άλλοι δεσμεύτηκαν. Αυτή η εύνοια συνεχίζεται μέχρι τις 16 Μαΐου του 2023 χάρη στον Δία, ο οποίος μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία θα διελαύνει από το ζώδιό σου χαρίζοντάς σου απλόχερα τύχη, αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Ειδικότερα, το διάστημα 20/2-16/3 με την διελαύνουσα Αφροδίτη στο ζώδιό σου, η ανάγκη σου για έρωτα και συντροφικότητα βρίσκεται στο προσκήνιο και σου δίνει τη δυνατότητα να γοητεύσεις τα πλήθη και να «οικοδομήσεις» σχέσεις ζωής, αν το επιθυμείς.

Ιδιαίτερα ευνοϊκό για την ερωτική σου ζωή είναι και το διάστημα 5/6-9/10 χάρη στην διέλευση της Αφροδίτης από τον Λέοντα και τον 5ο ηλιακό σου οίκο. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται ενθουσιασμός, ρομάντζα και εφηβικά καρδιοχτύπια αλλά και αναθεωρήσεις σε σχέση με την έννοια του έρωτα και τις συναισθηματικές εκδηλώσεις κατά το διάστημα της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης. Προσοχή μόνο στο διάστημα 27/8-12/10 κατά το οποίο ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό και στον 7ο ηλιακό σου οίκο, γιατί τότε είναι πιθανό να βιώσεις εντάσεις, διαπληκτισμούς με το ταίρι σου, το οποίο για κάποιο λόγο μπορεί να είναι εχθρικό και ανταγωνιστικό απέναντί σου.

Κράτα στο μυαλό σου την ημερομηνία 14/10 κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί Έκλειψη Ηλίου στο Ζυγό, διότι κοντά στη συγκεκριμένη ημερομηνία όλα είναι πιθανά: Από έναν επώδυνο χωρισμό μέχρι ένα νέο πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στη συναισθηματική σου ζωή. Μάλιστα, σε αυτό συνηγορεί και η είσοδος του Άρη στον Σκορπιό και στον 8ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη, ο οποίος αναμένεται να σου ξυπνήσει πάθη και να φέρει στην επιφάνεια την ακόρεστη σεξουαλική φύση σου. Τέλος, το διάστημα 8/11-4/12 (με την Αφροδίτη να διελαύνει από το ζώδιο του Ζυγού) αισθάνεσαι πιο έτοιμος από ποτέ να θυσιάσεις το εγώ σου και τις προσωπικές σου επιθυμίες για χάρη του συντρόφου σου κι αυτό μπορεί να μεταφράζεται ως συμβίωση ή επισημοποίηση μιας σχέσης.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Αυτή είναι μια χρονιά που σίγουρα φέρνει ευκαιρίες για την καριέρα σου, χάρη στον μεγάλο ευεργέτη Δία, ο οποίος μέχρι τις 16 Μαΐου θα βρίσκεται στο ζώδιό σου φέρνοντας μια ευρύτερη εύνοια σε όλους τους τομείς της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένου και του επαγγελματικού. Η τύχη μοιάζει να είναι με το μέρος σου και οι ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη είναι αρκετές. Το διάστημα 11/6-11/10 (με τον Πλούτωνα να κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου) είσαι καχύποπτος με τα αφεντικά και τους εργοδότες σου και μπαίνεις στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσεις έννοιες όπως η επιτυχία και η επαγγελματική καταξίωση. Ειδικότερα, το διάστημα 10/7-27/8, ο Άρης (που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου) στην Παρθένο μπορεί να προκαλέσει διαπληκτισμούς μεταξύ εσού και των συναδέλφων σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να επιστρατεύσεις την υπομονή και την ψυχραιμία σου εκείνες τις ημέρες. Τέλος, το διάστημα 13/12-23/12, με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, ένας παλιός εργοδότης σου μπορεί να εμφανιστεί για να σου κάνει μια δελεαστική (φαινομενικά τουλάχιστον) επαγγελματική πρόταση. Καλό θα ήταν να σκεφτείς διπλά και τριπλά πριν μπεις στη διαδικασία να υπογράψεις το οποιοδήποτε συμφωνητικό συνεργασίας.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.