astropedia.gr

ΛΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΑ

Ο Δίας θα πυροδοτήσει τις φιλοδοξίες σου φέτος, αλλά θα πρέπει να είσαι αρκετά συνετός για να μπορείς να ελέγχεις τις επιθυμίες σου, ώστε να υπάρχουν χειροπιαστά και κυρίως θετικά αποτελέσματα και να μην μείνουν οι επιθυμίες σου απλά μια φαντασία ανεκπλήρωτη. Φέτος θα θελήσεις να βελτιώσεις τις προοπτικές σου ίσως με το να ασχοληθείς και να σπουδάσεις ή να μάθεις καλύτερα ένα νέο αντικείμενο ή μέσα από την επαφή σου με το εξωτερικό. Στο οικονομικό μέτωπο, πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα και να εστιάσεις στην εξοικονόμηση χρημάτων που μπορεί να φανούν χρήσιμα κάποια στιγμή στην πορεία του έτους. Η αγάπη θα ανθίσει μετά τον Απρίλιο και μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι αναψυχής με τον σύντροφό σου στο τέλος του έτους. Ο Δίας θα σε καθοδηγήσει στα σημαντικά σου εγχειρήματα και θα σου φέρει επιτυχίες μέχρι τον Μάιο. Μετά από αυτό, πρέπει να μετριάσεις τις φιλοδοξίες σου. Η υγεία μπορεί να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα με χαλάρωση που θα καταπραΰνει τις εντάσεις σου.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Κάθε έκλειψη μας επηρεάζει όλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά συγκεκριμένα το ζώδιό σου επηρεάζεται κυρίως από την έκλειψη στις 5/5 που γίνεται στον Σκορπιό και επηρεάζει θέματα που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία σου, το σπίτι και την οικογένεια, ειδικά αν έχεις γεννηθεί στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου σου και από την έκλειψη στις 28/10 που γίνεται στον Ταύρο και η οποία ενεργοποιεί τον τομέα του χάρτη σου που έχει να κάνει με την καριέρα, την φήμη και την επιτυχία σου. Οι παραπάνω εκλείψεις μπορεί να φέρουν ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ριζικής αλλαγής μέσα από μια μορφή κρίσης, ενώ οι υπόλοιπες εκλείψεις του έτους λειτουργούν πιο αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει, στην καλύτερη περίπτωση, τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Η περίοδος από τις 21/4 έως τις 15/5 είναι απαιτητική καθώς προκύπτουν αρκετά θέματα που χρειάζονται αποφάσεις, αλλά η καθημερινότητα και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν σε αφήνουν να  έχεις καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφύγεις με τον ανάδρομο Ερμή να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με την καριέρα και την επαγγελματική σου εξέλιξη και καλύτερα είναι να συλλέξεις πληροφορίες και να συνδυάσεις τα δεδομένα που υπάρχουν ώστε να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις αργότερα.

Το καλοκαίρι σε απασχολεί μια άλλη αναδρομή, η Αφροδίτη που από τις 23/7 έως τις 4/9 θα είναι ανάδρομη στο ζώδιό σου και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Θέματα που έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθησή σου, τις σχέσεις σου, τον μαγνητισμό σου αλλά και με τα οικονομικά σου έρχονται στο προσκήνιο, το γενικότερο τοπίο είναι θολό και εσύ δεν νιώθεις σίγουρος για τίποτε. Μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις, ειδικά σε σχέσεις ή επανασυνδέσεις και περίμενε μέχρι το τοπίο να ξεκαθαρίσει με την ευθυδρόμηση της Αφροδίτης. Σε ψυχολογικό επίπεδο, το διάστημα αυτό μπορεί να σε κάνει ευάλωτο σε αρνητικές σκέψεις που προέρχονται από το παρελθόν σου και από τις σχέσεις σου και να πέσει πολύ η αυτοπεποίθησή σου, πράγμα που δεν πρέπει να το αφήσεις φυσικά να συμβεί.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα του έτους και συγκεκριμένα από 4/9 έως 31/12, ο Δίας θα είναι ανάδρομος και σε επηρεάζει ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί από 28/7-8/8.  Η ανάδρομη κίνηση του Δία επιδρά περισσότερο σε θέματα καριέρας, εργασίας αλλά και φιλοδοξίας ή γενικότερης κατεύθυνσης και νοήματος στην ζωή. Είναι περίοδος που μπορεί να αισθανθείς ότι γίνεται ένας εσωτερικός επαναπρογραμματισμός που όμως σταματά ή καθυστερεί την εξωτερική σου εξέλιξη και ανάπτυξη. Εξωτερικά παρατηρείται αργοπορία και αναποφασιστικότητα και εσωτερικά γίνονται διεργασίες για να μπορέσεις να καταλήξεις στο τι θέλεις να είσαι, τι μπορείς να γίνεις και πώς μπορείς να αποκτήσεις αυτό που θες.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Η χρονιά ξεκινάει ευχάριστα για την συναισθηματική σου ζωή, καθώς το διάστημα 3/1-27/1 η Αφροδίτη διελαύνει από το ζώδιο του Υδροχόου και τον 7ο ηλιακό σου οίκο. Ως εκ τούτου, σου δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις μια υγιή και ισορροπημένη σχέση. Στις 20/2 η Νέα Σελήνη στους Ιχθύς ανανεώνει την σεξουαλική σου ζωή, ενώ στις 23/3 η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο σου δημιουργεί την ανάγκη να επαναπροσδιορίσεις την έννοια της συντροφικότητας και να κάνεις τη σχέση σου πιο ουσιαστική. Όμως, το διάστημα 1/5-11/6 η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες, φοβίες και καχυποψίες, με αποτέλεσμα να βιώσεις αντιπαραθέσεις με το ταίρι σου και να κλειστείς στον εαυτό σου.

Η προαναφερθείσα βεβαρημένη ψυχολογία σου επιβεβαιώνεται και από την Πανσέληνο της 4/6 η οποία πραγματοποιείται στον Τοξότη και στον 5ο ηλιακό σου οίκο, προμηνύοντας ένα αίσθημα ανικανοποίητου και μια δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση από τη μεριά σου. Η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς από τις 1/7 σε κάνει να ονειρεύεσαι και να αναζητάς την απόλυτη ψυχοσωματική ένωση με έναν παθιασμένο παρτενέρ. Το διάστημα 23/7-4/9 η Αφροδίτη κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιό σου. Έτσι, ενώ ο προσωπικός σου μαγνητισμός βρίσκεται στο προσκήνιο, παρ’ όλα αυτά τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής σου δεν είναι υψηλά. Ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για την ερωτική σου ζωή, καθώς η πολυαστρία στον Τοξότη αναμένεται να φέρει πάθη και συναισθηματικές ευκαιρίες.

Ο Άρης στον 5ο ηλιακό σου οίκο καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη της 13/12, η οποία πραγματοποιείται στον 5ο οίκο του ηλιακού  σου χάρτη, υπόσχονται ενδιαφέρουσες γνωριμίες, πιθανώς και νέα ξεκινήματα στα ερωτικά σου ζητήματα. Προσοχή μόνο στο διάστημα 23/12-31/12, καθώς η ανάδρομη κίνηση του Ερμή μπορεί να σηματοδοτήσει την επανεμφάνιση ενός παρελθοντικού σου έρωτα, ο οποίο θα σε αναστατώσει και θα σε βάλει σε διλήμματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Το διάστημα 1/1-18/1 η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Αιγόκερω και στον 6ο ηλιακό σου οίκο κάνει την επικοινωνία σου με συναδέλφους δύσκολη και προβληματική. Σχεδόν αδυνατείς να συνεννοηθείς μαζί τους, ενώ είναι πιθανές και κάποιες προστριβές μεταξύ σας. Ευτυχώς, όμως, στις 18/1 ο Ερμής ευθυδρομεί και τα πράγματα βελτιώνονται σημαντικά. Μάλιστα, στις 21/1 η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο μπορεί να σου φέρει νέες, εποικοδομητικές συνεργασίες, οι οποίες θα αποδειχθούν (πιθανώς) πολλά υποσχόμενες σε βάθος χρόνου. Εξάλλου, από τις 23/1 ευθυδρομεί και ο Ουρανός και σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις με ενθουσιασμό και μοναδικούς τρόπους (που μόνο εσύ γνωρίζεις) τα επαγγελματικά όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο και στο Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου από τις 16/3 έως τις 11/4 αυξάνει τη δημοτικότητά σου εντός του εργασιακού σου περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι έχεις την εύνοια και τη στήριξη γυναικών οι οποίες κατέχουν θέσεις κύρους. Σχετικά δύσκολο αναμένεται να είναι το διάστημα  21/4-15/5 εξαιτίας της ανάδρομης κίνησης του Ερμή στον 10ο ηλιακό σου οίκο, η οποία μπορεί να φέρει κάποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ εσού και του εργοδότη σου (λόγω κάποιας παρεξήγησης ή παρερμήνευσης). Ωστόσο, στις 16/5 η είσοδος του Δία στον Ταύρο και στο Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου σηματοδοτεί μια νέα φάση για την επαγγελματική σου ζωή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο και ανέλιξη. Τώρα, ήρθε η ώρα να αναλάβεις και ο ίδιος δράση για να κάνεις τα επαγγελματικά σου όνειρα πραγματικότητα. Θα πρέπει, βέβαια, να έχεις τις κεραίες σου σε ετοιμότητα, ώστε να είσαι σε θέση να διακρίνεις και να αξιοποιείς προς όφελός σου τυχόν ευκαιρίες.

Ειδικότερα, στις 19/5 (χάρη στη Νέα Σελήνη) κάτι καλό φαίνεται να σε προσμένει, πιθανώς μια νέα, πολύ σημαντική επαγγελματική συμφωνία. Οι καλοκαιρινοί μήνες, βέβαια, προβλέπονται απαιτητικοί, καθώς κι εσύ ο ίδιος θα πιεστείς. Κι αυτό διότι θα κληθείς να αποδείξεις την αξία σου (βλέπε αναδρόμηση Πλούτωνα από τις 11/6, Πανσέληνο στον Αιγόκερω στις 3/7 και αναδρόμηση Ουρανού από τις 29/8).  Ο Σεπτέμβριος συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο, καθώς από τις 4/9 ο Δίας γυρίζει ανάδρομος. Με την ευθυδρόμηση του Πλούτωνα από τις 11/10 ανακτάς σταδιακά την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά σου και νιώθεις πλέον πιο σίγουρος για την τεχνογνωσία σου καθώς και για τις εργασιακές επιδόσεις σου. Όμως, στις 28/10 η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου θα φέρει ένα γεγονός το οποίο στιγμιαία θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια εικόνα σου και το επαγγελματικό κύρος σου. Το διάστημα 13/12-23/12 καλείσαι να διαχειριστείς ένα χάος στον εργασιακό σου χώρο καθώς οι συνάδελφοί σου μοιάζουν να είναι στον κόσμο τους.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.