astropedia.gr

ΤΑΥΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Φέτος μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα στο χώρο εργασίας σου και να απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια για την επίλυσή τους, ωστόσο το έτος τελειώνει με καλή τύχη καθώς αυξάνονται οι υλικές σου απολαβές, μεγαλώνει ο μισθός σου ή παίρνεις μια προαγωγή. Η χρονιά έχει να κάνει περισσότερο με το να οραματιστείς και να σχεδιάσεις ένα λαμπρό μέλλον παρά με το να απολαύσεις το παρόν. Ο Δίας στο ζώδιό σου θα βοηθήσει την οικονομική ευημερία σου και δεν θα έχεις λόγους ανησυχίας από αυτή την πλευρά, όμως δεν θα έχεις αρκετό για να περάσεις με την οικογένειά σου λόγω των υποχρεώσεών σου. Η φετινή χρονιά θέλει να προσέξεις λίγο περισσότερο την υγεία σου και την φυσική σου κατάσταση, αλλά η σωστή άσκηση, σε συνδυασμό με αρκετή χαλάρωση, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα πράγματα έτσι όπως πρέπει.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ
Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Κάθε έκλειψη μας επηρεάζει όλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά συγκεκριμένα το ζώδιό σου επηρεάζεται κυρίως από την έκλειψη στις 5/5 που γίνεται απέναντί σου και από την έκλειψη στις 28/10 που γίνεται στο ζώδιό σου. Και οι δύο αυτές εκλείψεις ενεργοποιούν θέματα σταθερών σχέσεων και συνεργασιών, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί στα μέσα του πρώτου ή του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου σου. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο κοσμικός προβολέας φέτος φωτίζει έναν νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σου και θα τεθούν σημαντικά θέματα που με την σειρά τους απαιτούν σημαντικές αποφάσεις. Οι παραπάνω εκλείψεις μπορεί να φέρουν ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ριζικής αλλαγής μέσα από μια μορφή κρίσης, ενώ οι υπόλοιπες εκλείψεις του έτους λειτουργούν πιο αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει, στην καλύτερη περίπτωση, τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Η περίοδος των φετινών σου γενεθλίων και συγκεκριμένα κατά το διάστημα από τις 21/4 έως τις 15/5 είναι απαιτητικό καθώς προκύπτουν αρκετά θέματα που χρειάζονται αποφάσεις, αλλά η καθημερινότητα και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν σε αφήνουν να  έχεις καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφύγεις με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σου να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, να κάνεις σημαντικές αγορές ή να επενδύσεις σε κάτι που θα σε δεσμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το διάστημα αυτό προσφέρεται για ενδοσκόπηση ή για συλλογή πληροφοριών προτού βγάλεις τα τελικά σου συμπεράσματα και είναι καλύτερο να ασχοληθείς με θέματα που ήδη υπάρχουν και προέρχονται από το παρελθόν σου ώστε να βρεις τις λύσεις που χρειάζονται και να μην τα έχεις ξανά μπροστά σου αργότερα.

Το καλοκαίρι σε απασχολεί μια άλλη αναδρομή, η Αφροδίτη που από τις 23/7 έως τις 4/9 θα είναι ανάδρομη στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένειά σου, με το σπίτι σου το ίδιο ή με την ακίνητή σου περιουσία έρχονται στο προσκήνιο για να σε απασχολήσουν προσωπικά και χρειάζεται εκείνο το διάστημα να είσαι προσεκτικός σε σημαντικές κινήσεις ή αποφάσεις που θα πάρεις και να μην βιαστείς γιατί δεν έχεις ακόμη όλα τα δεδομένα μπροστά σου. Σε ψυχολογικό επίπεδο, το διάστημα αυτό μπορεί να σε κάνει ευάλωτο σε αρνητικές σκέψεις που προέρχονται από το παρελθόν σου και από την σχέση σου με την κοινωνία ή τον κύκλο σου και να πέσει πολύ η αυτοπεποίθησή σου, πράγμα που δεν πρέπει να το αφήσεις φυσικά να συμβεί.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα του έτους και συγκεκριμένα από 4/9 έως 31/12, ο Δίας θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σου και σε επηρεάζει ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί από 25/4-6/5. Με τον Δία ανάδρομο στο ζώδιό σου είναι η περίοδος που χρειάζεται να αποδεχτείς ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια παύση στα σχέδιά σου και στις επιδιώξεις σου ώστε να υπάρξει και ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασταλάξουν κάποια πράγματα, για να δεις καλύτερα τις πτυχές ενός θέματος ή απλά για να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Αυτή η απαραίτητη παύση μπορεί να έρθει με την μορφή καθυστερήσεων, εμποδίων ή αναγκαστικού επαναπρογραμματισμού.  

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το 2022 με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και τον Ουρανό στο ζώδιό σου κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου, πιο δυνατός και πιο ανεξάρτητος από ποτέ. Δίπλα σου κράτησες μόνον ανθρώπους οι οποίοι δεν παραβίαζαν τα όρια της προσωπικής σου ελευθερίας και σέβονταν την ανάγκη σου να είσαι αυτόνομος. Το 2023 φαίνεται, σε γενικές γραμμές, να έχει καλύτερες προοπτικές για την ερωτική σου ζωή. Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 16/3-11/4 η Αφροδίτη (που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου) βρίσκεται στο ζώδιό σου, εκτοξεύοντας τη γοητεία σου και τον προσωπικό σου μαγνητισμό στα ύψη. Εκείνες τις ημέρες αναμένεται να σου παρουσιαστούν κάποιες συναισθηματικές ευκαιρίες, τις οποίες θα πρέπει να είσαι σε θέση να διακρίνεις και να αξιοποιήσεις προς όφελός σου. Στις 5/5 η Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό σου προκαλεί τεράστια ανασφάλεια και φοβίες ότι θα μείνεις μόνος. Ευτυχώς, με την είσοδο του πλανήτη της τύχης και της επέκτασης Δία στο ζώδιό σου από τις 16/5 η διάθεσή σου βελτιώνεται σημαντικά και, ως εκ τούτου, γίνεσαι πιο διεκδικητικός και πιο αποφασιστικός σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σου ζητήματα. Μάλιστα, οι κατακτήσεις σου αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Το διάστημα 10/7-27/8 ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου σε κάνει πιο διεκδικητικό και αυξάνει την ερωτική σου διάθεση. Γενικά, η προαναφερθείσα διέλευση υπόσχεται πάθος και ερωτικές συγκινήσεις, αν και το διάστημα 23/8-15/9 (κατά το οποίο ο Ερμής θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στην Παρθένο) αναμένεται δύσκολο καθώς το ερωτικό παρελθόν σου θα σε «στοιχειώσει», θα βρεθείς αντιμέτωπος με διλήμματα και θα κληθείς να λάβεις αποφάσεις για το μέλλον. Στις 13/11 η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό σου δημιουργεί την ανάγκη να κάνεις νέα ξεκινήματα στην ερωτική σου ζωή, τα οποία γίνονται τελικά πραγματικότητα το διάστημα 4/12-29/12, κατά το οποίο η Αφροδίτη διελαύνει από τον 7ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Η χρονιά ξεκινάει με καλές προοπτικές για την καριέρα σου, χάρη στη διέλευση του κυβερνήτη σου από το ζώδιο του Υδροχόου κατά το διάστημα 3/1-27/1 και χάρη στη Νέα Σελήνη στο Ζενίθ του ηλιακού σου χάρτη στις 21/1. Γύρω στις 23/3 η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορεί να σηματοδοτήσει μια στροφή 180 μοιρών στον επαγγελματικό τομέα, η οποία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για εσένα.

Ωστόσο, γύρω στις 6/4 η Πανσέληνος στον Ζυγό και στον 6ο ηλιακό σου οίκο μπορεί να φέρει ένα απροσδόκητο συμβάν εντός του εργασιακού σου χώρου, το οποίο θα σε αναστατώσει. Το διάστημα 21/4-15/5 ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σου μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον. Γι’ αυτό προσπάθησε να μιλάς λίγο, να ακούς πολύ και, κυρίως, να επιστρατεύσεις τη διπλωματία και την υπομονή σου. Αν εκείνες τις ημέρες σου γίνει πρόταση να αλλάξεις δουλειά ή πόστο, δείξε προσοχή και σύνεση καθώς η προαναφερθείσα πρόταση μπορεί να κρύβει παγίδες. Ευτυχώς, στις 16/5 ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιό σου όπου και παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανοίγοντας νέες προοπτικές στον επαγγελματικό τομέα.

Ο Αύγουστος αναμένεται να είναι ένας σχετικά δύσκολος μήνας για τα εργασιακά σου ζητήματα, λόγω της Πανσελήνου στον Υδροχόο στις 1/8 και της εισόδου του Άρη στον Ζυγό στις 27/8. Γύρω στις 14/10 η Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό και στον 6ο ηλιακό σου οίκο μπορεί να σου φέρει μια απώλεια η οποία τελικά θα σε ευνοήσει, καθώς μέσα από αυτήν την απώλεια θα γεννηθεί κάτι καλό, επικερδές, σταθερό και, γενικά, πολλά υποσχόμενο για εσένα. Η είσοδος της Αφροδίτης (που είναι ο κυβερνήτης σου) στον Σκορπιό στις 4/12 μπορεί να σου φέρει μια νέα, εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα σου χαρίσει ψυχική ικανοποίηση και εσωτερική πληρότητα και αρμονία.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.