astropedia.gr

2ος Οίκος

Ζώδιο: Ταύρος.
Κυβερνήτης: Αφροδίτη.
Λέξεις κλειδιά: Υλικά Αγαθά, Χρήμα, Αξίες.

Ο 2ος οίκος σχετίζεται με τα χρήματα, τους τρόπους με τους οποίους τα αποκτάμε αλλά και πώς τα ξοδεύουμε, τα υλικά αγαθά, τα αποκτήματα και τα προσωπικά αντικείμενα. Συνδέεται με την αίσθηση της ασφάλειας, είτε σε υλικό είτε σε συναισθηματικό επίπεδο. Φανερώνει τις αξίες ενός ατόμου, την αυτοεκτίμηση του, τα ταλέντα και τις ικανότητές του.

Ήλιος στον 2ο οίκο: Το άτομο με αυτή την θέση επικεντρώνει όλη του την ενέργεια και την θέληση στην απόκτηση περιουσίας και χρημάτων. Ισχυρές επιθυμίες για οικονομική επιτυχία και ασφάλεια. Συνήθως πετυχαίνει από μικρή ηλικία την οικονομική ανεξαρτησία που τόσο επιθυμεί, χάρη στην επίμονη φύση του και την ισχυρή θέλησή του. Με καλές όψεις το άτομο έχει την ικανότητα να προσελκύσει πλούτο και οικονομικούς πόρους. Έχει πολύ καλό γούστο και δίνει σημασία στην ποιότητα. Είναι γενναιόδωρο και απολαμβάνει αρμονικές σεξουαλικές σχέσεις. Με κακές όψεις δείχνει λανθασμένες αξίες περί πλούτου που πρέπει να αναθεωρηθούν. Το άτομο πιστεύει πως με τα χρήματά του θα κερδίσει τον σεβασμό των άλλων. Επίσης συνειδητοποιεί την αξία του ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση –κάτι που είναι λάθος. Παρακινδυνευμένες σπατάλες με σκοπό να εντυπωσιάσει τους άλλους.

Σελήνη στον 2ο οίκο: Η ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία του ατόμου επηρεάζεται άμεσα από την εκάστοτε οικονομική κατάστασή του. Το άτομο με αυτή την θέση έχει ανάγκη από υλική και οικονομική ασφάλεια. Κέρδη θα προκύψουν από γυναίκες ή από κάποια κληρονομιά. Θα υπάρξουν πολλές διακυμάνσεις με τα χρήματα, εκτός αν η Σελήνη είναι τοποθετημένη σε σταθερό ζώδιο και δέχεται καλές όψεις. Διαθέτει οικονομικό ένστικτο και ικανότητα στην διαχείριση επιχειρήσεων. Είναι προστατευτικό με οτιδήποτε του ανήκει. Ενδιαφέρεται για το παρελθόν και του αρέσει να συλλέγει αντικείμενα. Από την μία μπορεί να είναι πολύ γενναιόδωρο και από την άλλη τσιγκούνικο.  Με αρμονικές όψεις δείχνει κέρδη από την μητέρα ή το κοινό, πετυχημένες επενδύσεις, συνετή διαχείριση των χρημάτων του. Με κακές όψεις δείχνει αστάθεια στο εισόδημα, σπατάλες.

Ερμής στον 2ο οίκο: Το μυαλό, οι σκέψεις και τα ενδιαφέροντα του ατόμου περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα και το πώς θα καλυτερέψει την οικονομική του κατάσταση.  Χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του και τις επικοινωνιακές του ικανότητες για να αποκτήσει περιουσία. Κέρδη θα προκύψουν μέσω συγγενών ή από κάποια συνεργασία μαζί τους, από ταξίδια ή την διδασκαλία. Επίσης με καλές όψεις να συμμετέχουν δείχνει πως το άτομο κερδίζει χρήματα εκφράζοντας τις ιδέες του μέσω του γραπτού ή προφορικού λόγου. Έχει επιχειρηματικό μυαλό και δίνει σημασία σε οτιδήποτε μπορεί να του προσφέρει πρακτικά αποτελέσματα. Αν δεν συντελούν καλές όψεις, τότε το άτομο είναι επιπόλαιο  στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει και διαχειρίζεται τα χρήματα και τους πόρους του.

Αφροδίτη στον 2ο οίκο: Το άτομο με αυτή την θέση εκτιμά ιδιαίτερα την τέχνη και οτιδήποτε είναι εξευγενισμένο και αισθητικά ωραίο. Είναι προικισμένο με  καλλιτεχνικά ταλέντα και μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω αυτών. Αγαπά τον πλούτο, την πολυτέλεια και τις υλικές ανέσεις. Απολαμβάνει τις χαρές της ζωής, κυρίως σε σαρκικό επίπεδο και του αρέσει να ξοδεύει τα χρήματα του σε κοσμήματα, ρούχα, έργα τέχνης και προϊόντα ομορφιάς. Επιθυμεί την απόκτηση πλούτο για να νιώσει συναισθηματικά ασφαλές και να βελτιώσει την κοινωνική θέση του. Στον έρωτα εκτιμά περισσότερο την πίστη και την ασφάλεια στις σχέσεις του. Ο σύζυγος θα είναι ευκατάστατος και ικανός να προσφέρει τις υλικές ανέσεις που επιθυμεί το άτομο. Με καλές όψεις δείχνει κέρδη μέσω του γάμου ή φίλους με επιρροή. Με δύσκολες όψεις δείχνει απληστία, τεμπελιά και μεγάλη κτητικότητα.

Άρης στον 2ο οίκο: Ο Άρης σε αυτή την θέση δείχνει πως το άτομο κατευθύνει την ενέργειά του στην απόκτηση  περιουσίας και υλικών αγαθών. Εργάζεται σκληρά και επίμονα για να αποκτήσει χρήματα.  Συνήθως ανοίγει την δική του επιχείρηση. Κέρδη μπορεί να προκύψουν  από την κυβέρνηση, τον στρατό, την αστυνομία ή τη μηχανική. Πετυχαίνει σε νεαρή ηλικία την οικονομική του ανεξαρτησία, διότι δεν του αρέσει να εξαρτάται από τους άλλους. Η δραστήρια και ανταγωνιστική του φύση, το βοηθάει να κερδίζει εύκολα και γρήγορα χρήματα. Μολαταύτα ο Άρης σε αυτή την θέση δεν υπολογίζει το χρήμα και δυσκολεύεται να αποταμιεύσει. Ως εκ τούτου, το άτομο σπαταλάει αλόγιστα ό,τι κερδίζει. Αν προσπαθήσει να διαχειρίζεται με περισσότερη σύνεση τα οικονομικά του, θα αποφύγει πολλές απώλειες και ζημιές.

Δίας στον 2ο οίκο: Το άτομο είναι τυχερό με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Προσελκύει ευκαιρίες που του χαρίζουν πλούτο και περιουσία. Αυτή η θέση υπόσχεται ευημερία και πολυτελή τρόπο ζωής.  Πιθανόν να προκύψουν κέρδη και από τυχερά παιχνίδια, αν αυτό υποστηρίζεται και από άλλες όψεις. Σε γενικές γραμμές το άτομο με αυτή την θέση, έχει πίστη στις δυνάμεις του και αξιοποιεί τα ταλέντα του. Με καλές όψεις δείχνει κέρδη από κερδοφόρες επενδύσεις, σωστή διαχείριση των χρημάτων, γενναιοδωρία. Χρησιμοποιεί τον πλούτο του για ωφέλιμους κοινωνικούς σκοπούς. Μολαταύτα πρέπει να προσέξει να μην γίνει τεμπέλικο και σπάταλο, καθώς έχει την τάση να βασίζεται πάντα στην τύχη του.  Με κακές όψεις δείχνει υπερβολικά έξοδα που επιβαρύνουν με χρέη το άτομο. Τάση να ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, με αποτέλεσμα να προκαλεί την οικονομική καταστροφή του.

Κρόνος στον 2ο οίκο: Το άτομο είναι σταθερό, λιτό και συντηρητικό. Χειρίζεται με σύνεση και προσοχή τα οικονομικά του. Ισχυρή ανάγκη για επίτευξη οικονομικής ασφάλειας και απόκτηση υλικών αγαθών που προέρχεται από το φόβο της φτώχειας. Χρειάζεται να έχει τον έλεγχο στα οικονομικά του. Τα χρήματα και η περιουσία έρχονται δύσκολα και αργά στη ζωή του ατόμου και κυρίως μέσα από την σκληρή και υπομονετική εργασία. Με καλές όψεις δείχνει κέρδη από την κυβέρνηση, τον πατέρα ή μέσω προσεκτικών επενδύσεων. Επίσης ευνοούνται οι κτηματικές επενδύσεις. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται, δείχνει σκληρή εργασία χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή, απώλεια περιουσίας, τσιγκουνιά, έλλειψη αυτοεκτίμησης και προβληματικά οικονομικά.

Ουρανός στον 2ο οίκο: Ο Ουρανός σε αυτή την θέση δείχνει πως το άτομο κερδίζει χρήματα με πρωτότυπο τρόπο. Ενδεχομένως μέσω της τεχνολογίας, της επιστήμης, των εφευρέσεων ή των τυχερών παιχνιδιών. Συνήθως είναι αυτοαπασχολούμενο. Υπάρχουν πολλές ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές σχετικά με την οικονομική του κατάσταση. Από την μία μπορεί να έρχονται στα χέρια του πολλά χρήματα και από την άλλη να χάνει απρόοπτα ό,τι απέκτησε. Είναι νευρικό και ανήσυχο στα σχετικά ζητήματα εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στον οικονομικό τομέα. Αν ο πλανήτης βρίσκεται σε δυνατή θέση δείχνει ανέλπιστη οικονομική τύχη, κέρδη από έξυπνες επενδύσεις, την κυβέρνηση ή από τους φίλους. Οι αλλαγές που θα συμβαίνουν σχετικά με χρήματα θα είναι θετικές και με διάρκεια. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε το άτομο δεν θα έχει κανένα έλεγχο πάνω στις αλλαγές που θα προκύπτουν. Δείχνει χρέη, ανεύθυνη διαχείριση και ζημιές.

Ποσειδώνας στον 2ο οίκο: Το άτομο με αυτή τη θέση δεν έχει καλή οικονομική κρίση και είναι σπάταλο. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες στον οικονομικό τομέα και έλλειψη πρακτικότητας. Από την μία το άτομο ονειρεύεται να αποκτήσει πλούτο από την άλλη θεωρεί πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία ή δεν το αξίζει. Με καλές όψεις δείχνει πως το άτομο με οδηγό την διαίσθηση του, αποκτά μεγάλη περιουσία  με μυστήριο τρόπο ή μέσω της τέχνης, του θεάτρου ή της θάλασσας. Χρησιμοποιεί τα χρήματα του για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Με κακές όψεις δείχνει πως το άτομο είναι τεμπέλικο και εξαρτάται από τους άλλους οικονομικά. Θα υπάρξουν πολλές διακυμάνσεις και περίεργες εμπειρίες σχετικά με τα ζητήματα του οίκου.

Πλούτωνας στον 2ο οίκο: Το άτομο επιθυμεί σε έντονο βαθμό να αποκτήσει πλούτο και ταυτόχρονα εξουσία, καθώς αυτά τα δύο πράγματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους για το άτομο. Έχει ικανότητα στην διαχείριση των οικονομικών και μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω της διαχείρισης ξένων χρημάτων. Έχει εύνοια στις κληρονομιές. Με αρνητικές όψεις δείχνει πως το άτομο εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες προκειμένου να κερδίσει χρήματα, πατάει επί πτωμάτων και είναι φιλάργυρο και κτητικό. Στη ζωή του θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον οικονομικό τομέα, είτε για καλό είτε για κακό. Μέσω αυτών των αλλαγών το άτομο θα έχει την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αξίες του.

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος