astropedia.gr

10ος Οίκος

Ζώδιο: Αιγόκερως.
Κυβερνήτης: Κρόνος.
Λέξεις κλειδιά: Επάγγελμα, Φιλοδοξίες, Φήμη.

Ο 10ος οίκος σχετίζεται με τις φιλοδοξίες, τις προσδοκίες, την επιτυχία, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, τη φήμη και το κύρος. Είναι δείκτης της καριέρας ενός ατόμου. Φανερώνει την ταυτότητα μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα.  Έχει σχέση με την κυβέρνηση, την εξουσία, τους ανώτερους, τον πατέρα και το καθήκον.

Ήλιος στον 10ο οίκο: Η επαγγελματική επιτυχία, το κύρος και η κοινωνική δύναμη είναι πρώτες προτεραιότητες για το άτομο. Η δημόσια ζωή είναι σημαντική. Ένας φορτωμένος 10ος οίκος φανερώνει πως το άτομο παραμελεί τους υπόλοιπους τομείς στη ζωή του. Έχει ισχυρή επιθυμία να αναγνωριστεί και να διακριθεί. Η οικονομική επιτυχία είναι εξίσου σημαντική. Με καλές όψεις δείχνει ότι θα ανέλθει σε θέση εξουσίας. Καλές προοπτικές στην επαγγελματική του πορεία και υποστήριξη από άτομα κύρους. Με αρνητικές όψεις δείχνει πολλές αντιθέσεις και προβλήματα στην πορεία της καριέρας του. Πιθανή πτώση και δυσφήμιση. Καλή θέση για πολιτικούς και για όσους εργάζονται στην κυβέρνηση.

Σελήνη στον 10οοίκο: Το άτομο με αυτή τη θέση έχει φυσική γνώση και κατανόηση ως προς το τι θέλει το κοινό, όπως επίσης και το χάρισμα να επηρεάζει τους άλλους. Είναι φιλόδοξο και έχει την ανάγκη να πετύχει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τα μάτια του κόσμου. Η γνώμη που έχουν οι άλλοι σε σχέση με την δημόσια εικόνα του είναι αρκετά σημαντική και είναι ευαίσθητο ως προς την κριτική. Οι γυναίκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του και θα επηρεάζουν την κοινωνική του θέση. Με καλές όψεις δείχνει υποστήριξη από γυναίκες, οικονομική επιτυχία και δημοτικότητα. Καλή θέση για επαγγέλματα που σχετίζονται με το κοινό. Πολλές αλλαγές στην καριέρα είναι πιθανές. Με αρνητικές όψεις δείχνει δημόσιο σκάνδαλο, δυσφήμιση.

Ερμής στον 10ο οίκο: Το ιδανικό επάγγελμα πρέπει να είναι πνευματικά ενδιαφέρον και να προφέρει συνεχή γνώση, αλλιώς υπάρχει η τάση για πολλές αλλαγές στην επαγγελματική του κατεύθυνση. Οι σπουδές του ατόμου αποσκοπούν στην βελτίωση της σταδιοδρομίας του. Ισχυρές επικοινωνιακές και εκτελεστικές ικανότητες. Άνεση στην επικοινωνία που απευθύνεται στο κοινό. Οι πνευματικές και επικοινωνιακές ικανότητες του ατόμου εφαρμόζονται για την επίτευξη επαγγελματικών φιλοδοξιών. Ενεργητικό και επινοητικό μυαλό. Πολλές μετακινήσεις για λόγους επαγγελματικούς ή δύο καριέρες ταυτόχρονα. Αν προσβάλλεται: εγωισμός, ανειλικρίνεια και ψυχρότητα. Η φήμη και η καριέρα μπορούν να καταστραφούν από κάτι που θα ειπωθεί ή θα γραφτεί.

Αφροδίτη στον 10ο οίκο: Ενδιαφέρον για τις τέχνες, την διπλωματία και την παροχή συμβουλών, όπου και μπορεί να διαπρέψει. Ωφέλιμες συναναστροφές με ανθρώπους επιρροής. Αν η Αφροδίτη δεν προσβάλλεται είναι δείκτης επιτυχίας. Το άτομο βρίσκει ευχαρίστηση στην καριέρα του και εκτιμά την κοινωνική του εικόνα. Διαθέτει κοινωνικές και καλλιτεχνικές φιλοδοξίες. Μπορεί να χειρίζεται το αντίθετο φύλο με μεγάλη ευκολία. Η διπλωματικότητα είναι τονισμένη και ξέρει να προσαρμόζεται με την γνώμη και τις διαθέσεις του κοινού. Με καλές όψεις: φήμη, δημοσιότητα, κέρδη από καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γάμος με πλούσιο σύντροφο. Με αρνητικές όψεις: εμπόδια, χαμένες ευκαιρίες και περιορισμός σε κατώτερες θέσεις.

Άρης στον 10ο οίκο: Τονισμένη φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση, θάρρος και δυναμικότητα. Το άτομο κατευθύνει όλη του την ενέργεια και την δράση στην καριέρα του. Έχει ανάγκη να ηγείται και να χαράξει την δική του πορεία. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις, τον στρατό ή την αστυνομία. Οι ενέργειες στρέφονται προς πρακτικά αποτελέσματα. Με καλές όψεις δείχνει αναγνώριση, πρόοδο και φήμη στην κοινωνία. Ίσως υποφέρει από σύμπλεγμα ανωτερότητας. Καθώς μεγαλώνει είναι περισσότερο συνεργάσιμο. Στην νεαρή του ηλικία διακρίνεται από παρορμητικότητα και επιθετικότητα που πρέπει να ελεγχθεί. Με καλές όψεις θεωρείται πλεονεκτική θέση για σταδιοδρομία που απαιτεί πρωτοτυπία και ανεξαρτησία. Με κακές όψεις δείχνει συγκρούσεις και εχθρότητες.

Δίας στον 10ο οίκο: Άτομο με υψηλά ηθικά πρότυπα και συμπόνια για τους λιγότερο τυχερούς από εκείνο. Είναι γενναιόδωρο, αισιόδοξο δοτικό. Πολλές ευκαιρίες για άνοδο. Ο Δίας σε αυτή τη θέση φέρνει επιτυχία, ευημερία και καλή τύχη στην καριέρα και στην κοινωνική ζωή του ατόμου. Άτομο που του αρέσει να διδάσκει ή να κατευθύνει τους άλλους. Πιθανό επάγγελμα πνευματικού ή θρησκευτικού περιεχομένου. Καλή θέση για καθηγητές, φιλόσοφους, εμπειρογνώμονες και νομικούς. Μακρινά ταξίδια θα προκύψουν για λόγους εργασίας. Με καλές όψεις: εύνοια και υποστήριξη από πρόσωπα κύρους, θέσεις ευθύνης, χαρούμενη κοινωνική ζωή και οικονομική αφθονία. Με αρνητικές όψεις: πονηριά, οικονομική αποτυχία και δυσφήμιση.

Κρόνος στον 10ο οίκο: Άτομο φιλόδοξο, περήφανο και πειθαρχημένο. Επιδεικνύει επιμονή και υπομονή για την επίτευξη τον στόχων του. Διαθέτει επιχειρηματικές και οργανωτικές ικανότητες. Συνήθως αντιμετωπίζει συγκρούσεις με την οικογένεια. Η φήμη και η εικόνα που έχει στην κοινωνία, είναι αρκετά σημαντικό για το άτομο. Είναι οργανωμένο και κατευθύνει την καριέρα του μεθοδικά. Υπάρχει η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους για να πετύχει τους σκοπούς του και να ανέβει κοινωνικά, προκαλώντας έτσι την πτώση του. Η καριέρα ή το πεδίο ευθύνης του κατά κάποιο τρόπο σχετίζεται με τις θέσεις εξουσίας. Με καλές όψεις δείχνει πρόοδο και επιτυχία μετά την μέση ηλικία. Σε μικρή ηλικία συναντά καθυστερήσεις και εμπόδια, που με την επιμονή του και την φιλοδοξία του για εξουσία καταφέρνει να νικήσει. Με κακές όψεις δείχνει απώλειες, αποτυχία, σκάνδαλα.

Ουρανός στον 10ο οίκο: Άτομο εκκεντρικό, πρωτότυπο, ανεξάρτητο και εφευρετικό. Η ζωή του είναι γεμάτη από απότομες αλλαγές προς το καλύτερο ή το χειρότερο, ανάλογα με τις πλανητικές όψεις που επικρατούν. Η εργασία του συνήθως είναι ασυνήθιστη. Κατάλληλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες για το άτομο είναι όσες σχετίζονται με την πολιτική, τον ακτιβισμό, την αστρολογία και τους υπολογιστές. Η προσέγγιση του ατόμου στην εργασία του είναι πάντα ανορθόδοξη. Χρειάζεται ανεξαρτησία στην εργασία του. Ενδιαφέρον για τους τομείς της διαστημικής βιομηχανίας, της ραδιοτηλεόρασης, της αστρονομίας και της επιστήμης. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην κατεύθυνση της καριέρας. Με καλές όψεις δείχνει δημόσια αναγνώριση και λαμπρά επιτεύγματα. Με αρνητικές δείχνει δυσμενείς συνθήκες, δυσφήμιση και απογοητεύσεις.

Ποσειδώνας στον 10ο οίκο: Το άτομο με αυτή την θέση αντιμετωπίζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του λόγω αστάθμητων παραγόντων. Υπάρχει σύνδεση με την θάλασσα, τα υγρά, το πετρέλαιο, το αλκοόλ και τα νυχτερινά κέντρα. Καλή θέση για την κινηματογραφική βιομηχανία.  Διαθέτη έντονη δημιουργικότητα, την οποία ενσωματώνει στην καριέρα του. Πιθανή σταδιοδρομία στις τέχνες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επαγγέλματα που αφορούν φιλανθρωπικό έργο. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην εργασία του. Αν δεν συμμετέχουν θετικές όψεις δεν θα αναγνωριστεί. Με αρνητικές όψεις δείχνει σκάνδαλα που σχετίζονται με την δημόσια εικόνα του. Τα κίνητρα του μπορεί να παρεξηγηθούν.

Πλούτωνας στον 10ο οίκο: Ευκαιρίες για μετάλλαξη και αναγέννηση του ατόμου προκύπτουν μέσω της συμμετοχής του σε υποθέσεις που αφορούν την κοινωνία. Το κίνητρο για δημόσια αναγνώριση και εξουσία είναι δυνατό. Είναι φιλόδοξο και χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις για να φτάσει στην κορυφή. Με το να είναι αδίστακτο και να πατάει επί πτωμάτων, δημιουργεί ανταγωνιστικές συνθήκες και ισχυρούς εχθρούς. Η ποιότητας της επιρροής που ασκεί στους άλλους φανερώνεται από τις όψεις του πλανήτη και το ζώδιο που είναι τοποθετημένος. Με θετικές όψεις δείχνει ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία. Με αρνητικές όψεις δείχνει συγκρούσεις με τον πατέρα και την κυβέρνηση, βία, κατάχρηση εξουσίας, καταστροφή. Ένδειξη για μυστικούς πράκτορες, άτομα του υποκόσμου, πολιτικούς, ψυχιάτρους.

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος