astropedia.gr

3ος Οίκος

Ζώδιο: Δίδυμος.
Κυβερνήτης: Ερμής.
Λέξεις κλειδιά: Επικοινωνία, Εκπαίδευση, Αδέρφια.

Ο 3ος οίκος σχετίζεται με τις διανοητικές και επικοινωνιακές δυνατότητες ενός ατόμου, τα πνευματικά ταλέντα και τον τρόπο με τον οποίο φιλτράρει το άτομο την πραγματικότητα. Εκφράζει την εξυπνάδα, την αντίληψη, την σκέψη και τον τρόπο επικοινωνίας ενός ατόμου. Έχει σχέση με τα ΜΜΕ, το γράψιμο, την ομιλία, τις μετακινήσεις, τα κοντινά ταξίδια, την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το άμεσο περιβάλλον, τα αδέρφια, τους στενούς συγγενείς και τους γείτονες μας.

Ήλιος στον 3ο οίκο: Άτομο δημιουργικό, έξυπνο, ανοιχτό σε νέες ιδέες και με βαθιά επιθυμία να διακριθεί και να ξεχωρίσει στο περιβάλλον του. Ως εκ τούτου είναι πιθανό να προκληθούν ανταγωνιστικές καταστάσεις με τα αδέρφια, τους φίλους και τους συμμαθητές του. Αναζητά τον θαυμασμό και την προσοχή του περίγυρού του σχετικά με την ευφυΐα του. Το κίνητρο για απόκτηση γνώσης είναι ισχυρό και νιώθει ικανοποίηση όταν διδάσκει στους άλλους όσα γνωρίζει, επικοινωνεί και καλλιεργεί το πνεύμα του. Καλή θέση για δασκάλους, εκδότες και διαφημιστές. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι γείτονες και τα αδέρφια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και θα συμβάλουν στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Με δύσκολες όψεις δείχνει προβλήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συγκρούσεις με τα αδέρφια.

Σελήνη στον 3ο οίκο: Ο τρόπος που εκφράζεται και σκέφτεται το άτομο, επηρεάζεται άμεσα από την εκάστοτε διάθεση και συναισθηματική του κατάσταση. Τείνει να εκλογικεύει τα συναισθήματα του, τα οποία εκφράζει με άνεση. Αυτή η θέση δίνει έμπνευση και αυξάνει την φαντασία του ατόμου. Διαθέτει ταλέντο στην λογοτεχνία. Είναι πνευματικά περίεργο, έχει λεπτό χιούμορ και μπορεί να ψυχολογεί πολύ καλά τους άλλους. Υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία και για συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών. Καλή θέση για δημοσιογράφους, ομιλητές και διαμεσολαβητές. Του αρέσουν τα ταξίδια και η ποικιλία στην καθημερινότητα του. Διακρίνεται για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα του. Με κακές όψεις δείχνει νευρικότητα, αστάθεια, έλλειψη υπομονής και διανοητικής πειθαρχίας. Αλλάζει πολλά σχολεία σε νεαρή ηλικία. Με καλές όψεις δείχνει επιτυχία και αναγνώριση μέσα από τον γραπτό λόγο ή την δημόσια παρουσίαση.

Ερμής στον 3ο οίκο: Αυτή η θέση του Ερμή είναι δυνατή και παράγει θετικά αποτελέσματα διότι είναι ο φυσικός κυβερνήτης του οίκου. Προσδίδει στο άτομο εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, ευχέρεια στο λόγο και την ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα. Ικανότητα στις σπουδές, στο γραπτό λόγο και στο εμπόριο. Είναι ομιλητικό, περίεργο και ενθουσιώδες. Αγαπά το διάβασμα, την ανταλλαγή πληροφοριών και χρειάζεται ποικιλία ενδιαφερόντων. Θα υπάρξουν πολλές σύντομες μετακινήσεις και μικρά ταξίδια. Καλή θέση για εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς, προγραμματιστές και όσους ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Συνήθως ολοκληρώνει τις εργασίες που ξεκινά. Με κακές όψεις: ανησυχία, νευρική υπερένταση,  ενοχλήσεις με τα αδέρφια ή κατά την διάρκεια μετακινήσεων.

Αφροδίτη στον 3ο οίκο: Πνευματικό ενδιαφέρον για καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ανάγκη για ένα όμορφο, αρμονικό και ζεστό περιβάλλον, όπου το άτομο θα είναι σε θέση να εκδηλώσει τις επιθυμίες του και να νιώσει αποδεκτό. Εκφράζει τον εαυτό του με ευκολία και επικοινωνεί αρμονικά με τα αδέρφια, το σύζυγο και τους στενούς φίλους. Είναι διπλωματικό, διακριτικό και ξέρει να χρησιμοποιεί τις φιλοφρονήσεις προς όφελος του. Επιθυμεί έναν σύντροφο επικοινωνιακό, πνευματώδη και συντροφικό. Οι ρομαντικές επαφές του ατόμου ξεκινούν μέσα από το άμεσο περιβάλλον του, κατά την διάρκεια κοντινών ταξιδιών ή μέσω της αλληλογραφίας. Με καλές όψεις: χαρούμενο περιβάλλον, κέρδη, ευχάριστες μετακινήσεις, καλές σχέσεις με τα αδέρφια, επιτυχία στις δημόσιες σχέσεις. Με κακές όψεις: άστατη ερωτική ζωή με συχνές αλλαγές, τεμπελιά, δυσαρμονία στις καθημερινές υποθέσεις.

Άρης στον 3ο οίκο: Ο τρόπος που επικοινωνεί το άτομο είναι άμεσος έως ωμός μερικές φορές. Το μυαλό του είναι κοφτερό, πολυμήχανο και εύστροφο. Είναι παρορμητικό και πρέπει να μάθει να μην εξάγει συμπεράσματα γρήγορα. Κάτω από αρνητικές επιρροές είναι απότομο, εριστικό και κυνικό. Στα ζητήματα του νου είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Με κακές όψεις δείχνει έλλειψη τακτ, κόμπλεξ κατωτερότητας που ωθεί το άτομο να προσπαθεί να αποδείξει την ανωτερότητα του, δημιουργώντας έριδες στο περιβάλλον του. Επίσης θα πρέπει να προσέχει κατά την διάρκεια της οδήγησης και των μετακινήσεων του, γιατί λόγω βιασύνης και απροσεξίας είναι επιρρεπές σε ατυχήματα. Αν υπάρχουν αδέρφια, κάποιο από αυτά είναι επιθετικό ή το άτομο έχει ανταγωνιστική σχέση με κάποιο από τα αδέρφια του.

Δίας στον 3ο οίκο: Αγάπη για την μάθηση και την απόκτηση νέων εμπειριών. Το άτομο είναι αισιόδοξο και αγαπητό από τους άλλους. Ο τρόπος επικοινωνίας του είναι αισιόδοξος και ευχάριστος. Εκφράζει με αυτοπεποίθηση τις ιδέες του. Συνήθως αυτή η θέση φέρνει πολλές μετακινήσεις στη ζωή του ατόμου. Διαθέτει ευρεία αντίληψη και έχει την ικανότητα να βλέπει την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Μεγάλη ικανότητα στην μόρφωση και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Επιδεικνύει από μικρή ηλικία μεγάλο ενδιαφέρον για την φιλοσοφία και την θρησκεία. Με καλές όψεις οι σχέσεις του με τα αδέρφια του θα είναι φιλικές και θα κερδίσει μέσω αυτών. Τύχη και ευκαιρίες για επέκταση στα ζητήματα του οίκου.

Κρόνος στον 3ο οίκο: Αυτή η θέση δίνει στο άτομο διανοητική πειθαρχία και πρακτικότητα. Είναι σοβαρό, λογικό, προσγειωμένο και υπομονετικό. Πιθανόν τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης του να ήταν δύσκολα. Με κακές όψεις δείχνει ότι το άτομο βασανίζεται από αισθήματα ανεπάρκειας. Ίσως είναι μοναχοπαίδι ή έχει ψυχρές σχέσεις με τα αδέρφια του. Ο τρόπος που επικοινωνεί είναι μετρημένος και πιστεύει πως για να εκφράσει τις ιδέες του θα πρέπει να έχουν κάποια χρησιμότητα, ειδάλλως δεν υπάρχει λόγος. Επειδή είναι λιγομίλητο, οι άλλοι νιώθουν πως δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Καλός ακροατής αλλά επιφυλακτικός ομιλητής. Εντούτοις  είναι ικανό να μελετήσει σοβαρά θέματα σε βάθος. Καλή θέση για έρευνα.

Ουρανός στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει ένα κοφτερό, διαισθητικό και δημιουργικό μυαλό. Χρειάζεται να αναπτύξει περισσότερο την δύναμη της συγκέντρωσης, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα πνευματικά χαρίσματα του, διότι έχει την τάση να είναι διανοητικά ανήσυχο και επιπόλαιο. Του αρέσει να ανακαλύπτει  νέες ιδέες και γνώσεις, χωρίς να επηρεάζεται από τις απόψεις των άλλων. Διακρίνεται για την αυθεντικότητα του. Θα υπάρξουν πολλές ξαφνικές αλλαγές και περίεργες εμπειρίες στα ζητήματα που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Τα ταξίδια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του.  Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε μπορεί να  υπάρχουν αντιθέσεις με τα αδέρφια και το περιβάλλον. Ατυχήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών.

Ποσειδώνας στον 3οοίκο: Το άτομο διαθέτει τρομερή φαντασία, γι' αυτόν το λόγο αυτή η θέση είναι ιδανική για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Αν ο πλανήτης δέχεται καλές όψεις δείχνει ένα πολύπλοκο μυαλό, που έχει την ικανότητα να διακρίνει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος. Το μυαλό του ατόμου είναι δεκτικό και συντονισμένο σε ανώτερες πνευματικές συχνότητες. Η διαίσθηση του είναι εξαιρετική. Τα θαλάσσια ταξίδια θα παίξουν σημαντικό ρόλο και πολλές φορές στο  να επικοινωνήσει διεξοδικά με τους άλλους. Με δύσκολες όψεις δείχνει κατάθλιψη, απαισιοδοξία, καρμικές καταστάσεις με τα αδέρφια και τους γείτονες.

Πλούτωνας στον 3ο οίκο: Το άτομο με τον Πλούτωνα στον τρίτο οίκο έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τα αληθινά κίνητρα των ανθρώπων. Το μυαλό του ατόμου είναι διεισδυτικό, οξυδερκές και αναλυτικό. Του αρέσει να φτάνει στο βάθος των πραγμάτων και να ανακαλύπτει οτιδήποτε είναι κρυμμένο. Χάρη σε αυτές τις ικανότητες μπορεί να πετύχει στους τομείς της ψυχολογίας, της έρευνας και της εγκληματολογίας. Ο τρόπος που επικοινωνεί είναι άμεσος, πειστικός και αποφασιστικός. Ο λόγος του, είτε γραπτός είτε προφορικός, έχει μεγάλη ψυχολογική επιρροή πάνω στους άλλους. Αγαπά την μελέτη πολύπλοκων και μυστήριων θεμάτων. Με κακές όψεις δείχνει εμμονές, υπερβολική καχυποψία για τα κίνητρα των άλλων που οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά, απώλεια αδερφών ή δύσκολες σχέσεις μαζί τους.

Δείτε και τους άλλους οίκους:
1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος