astropedia.gr

8ος Οίκος

Ζώδιο: Σκορπιός.
Κυβερνήτης: Πλούτωνας.
Λέξεις κλειδιά: Θάνατος, Αναγέννηση, Σεξ.

Ο 8ος οίκος σχετίζεται με την μεταμόρφωση, τον θάνατο (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) και την αναγέννηση. Συνδέεται με τον οικονομικό τομέα, καθώς αντιπροσωπεύει τα χρήματα που προέρχονται από τους άλλους (κληρονομιές, φόροι, δάνεια, χρήματα συζύγου κτλ). Έχει σχέση με τον αποκρυφισμό, την μεταφυσική και την μαγεία. Φανερώνει τις βαθύτερες και πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας, την σεξουαλικότητα και στάση μας απέναντι στο σεξ. Αυτός ο οίκος θανατώνει το Εγώ μέσω του σεξ, ενώνοντας δύο ψυχές. Επομένως σε αυτό τον οίκο, το σεξ υπό πλουτώνια επιρροή αποτελεί μια βαθύτερη και πολυπλοκότερη διαδικασία.

Ήλιος στον 8ο οίκο: Επιβλαβής θέση για την ζωτικότητα του ατόμου, ιδίως αν δεν είναι καλά τοποθετημένος ο πλανήτης. Συνήθως λόγω κάποια τραυματικής συναισθηματικής εμπειρίας στα νεανικά του χρόνια, δεν ανοίγεται εύκολα στους άλλους. Τείνει να είναι μυστικοπαθές και αμυντικό. Ελκύεται από τις μυστηριώδεις πτυχές τις ζωής και επιθυμεί έντονες εμπειρίες. Θα υποστεί πολλές αλλαγές στον τρόπο που εκφράζει τον εαυτό του μέχρι να βρει την κατάλληλη κατεύθυνση στη ζωή του. Με καλές όψεις δείχνει ότι θα αποκτήσει οικονομικά οφέλη μέσω του γάμου ή μέσω κληρονομιάς. Ο σύντροφος του θα είναι γενναιόδωρος και υποστηρικτικός. Με κακές όψεις δείχνει πρόωρο ή βίαιο θάνατο, εγκληματικές ενέργειες και ενασχόληση με αποκρυφισμό.

Σελήνη στον 8ο οίκο: Το άτομο είναι κυριεύεται από ζήλια και κτητικότητα, που οφείλεται στη σχέση του με την μητέρα, η οποία είναι χειριστική, καταπιεστική και υπερπροστατευτική. Είναι άτομο συνεσταλμένο, ανασφαλές και κλειστό. Δε εκφράζει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του στους άλλους, παρά μόνο σε πολύ οικεία του πρόσωπα. Διαθέτει διαίσθηση και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τα ζητήματα που αφορούν το θάνατο και την μεταθανάτια ζωή. Με καλές όψεις δείχνει οικονομικά κέρδη μέσω κληρονομιάς ή γάμου. Επίσης σε γυναικείο ωροσκόπιο αυξάνει τον αριθμό των παιδιών. Με κακές όψεις δείχνει απώλεια της μητέρας σε νεαρή ηλικία, ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και οικονομικές απώλειες.

Ερμής στον 8ο οίκο: Το μυαλό του ατόμου είναι κοφτερό και διορατικό. Η γνώση αποκτάται περισσότερο διαισθητικά παρά διαβάζοντας βιβλία. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα μεταφυσικά και απόκρυφα θέματα. Οι σκέψεις και οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το σεξ, τα χρήματα, το θάνατο και την μεταθανάτια ζωή. Διαθέτει την ικανότητα να διεισδύει στα πράγματα και να φτάνει στη ρίζα του προβλήματος. Στις προσωπικές του σχέσεις επιθυμεί βαθιά επικοινωνία και πνευματική οικειότητα. Κάποιος θάνατος κοντινού φίλου ή συγγενή ωθεί το άτομο να ασχοληθεί με την μεταφυσική.  Έχει έφεση προς τις οικονομικές συναλλαγές και τις επιχειρήσεις. Ιδανική θέση για ντετέκτιβ, ψυχοθεραπευτές και ερευνητές. Με αρνητικές όψεις δείχνει κληρονομικές διαμάχες.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο: Το άτομο κρατάει τις ερωτικές του σχέσεις κρυφές. Είναι αινιγματικό, μυστήριο και τα συναισθήματα του έχουν βάθος. Ποθεί έντονες σχέσεις. Τείνει να ζηλεύει και να είναι κτητικό στις ρομαντικές του σχέσεις. Αυτή η θέση δείχνει κέρδη μέσω του γάμου. Η κοινωνική του θέση και τα οικονομικά του θα αυξηθούν μετά το γάμο αν συντρέχουν καλές όψεις. Ο γάμος δεν γίνεται από αγάπη αλλά από οικονομικό συμφέρον. Με καλές όψεις το άτομο προσελκύει χρήματα  μέσω κληρονομιών και επιχειρηματικών συναλλαγών. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε το άτομο πάσχει από κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Ενδεχόμενος θάνατος του εραστή ή του συντρόφου. Απώλειες οικονομικές και λύπες στα ερωτικά ζητήματα.

Άρης στον 8ο οίκο: Το άτομο είναι επίμονο, επιφυλακτικό, δυναμικό και εργάζεται σκληρά προκειμένου να φτάσει στην κορυφή. Η σεξουαλική ζωή του είναι αρκετά σημαντική και τα επίπεδα της σεξουαλικής του ενέργειας είναι υψηλά. Έχει έντονο ενδιαφέρον για την μεταφυσική, τον αποκρυφισμό και την μεταθανάτια ζωή. Αυτή η τοποθέτηση είναι ιδανική για ερευνητές, χειρούργους και ψυχιάτρους. Η φύση του είναι έντονα παθιασμένη και επιθετική. Τείνει να ενεργεί στο παρασκήνιο, και αν ο πλανήτης δέχεται κακές όψεις μπορεί να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται μπορεί να είναι σημάδι για επιπλοκές στις εγχειρήσεις, ατυχήματα και ξαφνικό ή βίαιος θάνατο. Διαμάχες για απόκτηση κληρονομιάς και οικονομικές ζημιές εξαιτίας του συντρόφου.

Δίας στον 8ο οίκο: Το άτομο με αυτή την θέση επωφελείται από τα χρήματα των άλλων, είτε ο σύζυγος είναι πλούσιος είτε κερδίζει χρήματα μέσω κληρονομιάς. Τύχη και κέρδη μέσω πετυχημένων συνεργασιών ή επενδύσεων. Έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα του, με αρνητικές όψεις είναι σπάταλο, ανέντιμο και δεν έχει σωστή κρίση.  Ο θάνατος έρχεται αργά στη ζωή και ειρηνικά, εκτός αν ο πλανήτης προσβάλλεται. Σε ότι αφορά τα θρησκευτικά ζητήματα πιστεύει στην ζωή μετά τον θάνατο, αν δέχεται καλές όψεις από τον Ουρανό ή τον Ποσειδώνα παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον πνευματισμό και ψυχικές ικανότητες. Με καλές όψεις δείχνει ικανότητα στις επιχειρήσεις και κοινωνική δύναμη.

Κρόνος στον 8ο οίκο: Το άτομο επιθυμεί σταθερότητα στον οικονομικό, συναισθηματικό και σεξουαλικό τομέα, ωστόσο σε αυτούς τους τομείς θα δοκιμαστεί και θα συναντήσει προκλήσεις, ώστε να αποκτήσει γνώση και εμπειρία στα ζητήματα που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Υπεύθυνο άτομο, πνευματικά διορατικό και αξιόπιστο. Η στάση του απέναντι στο σεξ είναι συντηρητική και τείνει να καταπιέζει την σεξουαλικότητα του. Με καλές όψεις δείχνει μακροβιότητα, ήρεμο θάνατο και κέρδη που αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων. Με κακές όψεις δείχνει βαριές οικονομικές υποχρεώσεις και προβλήματα με τα χρήματα των άλλων. Δυσκολίες και καθυστερήσεις στην απόκτηση κληρονομιάς.

Ουρανός στο 8ο οίκο: Ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και την ζωή μετά το θάνατο. Με καλές όψεις κατέχει βαθιά γνώση για την εσωτερική λειτουργία της φύσης και του σύμπαντος. Η διαίσθηση είναι ανεπτυγμένη, ζει περίεργες ψυχικές εμπειρίες και έχει περίεργα όνειρα ή προαισθήματα. Αντισυμβατικές ιδέες για την ζωή, το σεξ και το θάνατο, που συνήθως δεν αποκαλύπτει. Χρειάζεται ελευθερία στις προσωπικές του σχέσεις. Απελευθερωμένη στάση απέναντι στο σεξ, πειραματισμός και επαναστατική διάθεση για όσα θεωρεί η κοινωνία ταμπού. Απρόσμενη κληρονομιά ή οικονομικό όφελος από ασυνήθιστη πηγή. Ξαφνικά κέρδη ή απώλειες που σχετίζονται με τα χρήματα των άλλων ανάλογα με την φύση των όψεων που σχηματίζει ο πλανήτης. Με κακές όψεις δείχνει νευρικές διαταραχές, ξαφνικό θάνατο, αυτοκτονία.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο: Έμφυτες ψυχικές ικανότητες, προφητικά όνειρα και ενδιαφέρον για τις απόκρυφες διδασκαλίες, τον πνευματισμό και οποιαδήποτε άλλα μυστικιστικά θέματα. Αποκτά γνώση μέσω της ικανότητας του να εισέρχεται σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες. Μπορεί να βιώνει καταστάσεις déjà vu. Αντιμετωπίζει την σεξουαλική δραστηριότητα με πνευματικό τρόπο. Αυτή η θέση δείχνει ότι ο θάνατος δεν θα είναι βίαιος, αλλά ξαφνικός και παράξενος. Η οικονομική του κατάσταση θα είναι αβέβαιη και θα προκαλεί σύγχυση. Με καλές όψεις δείχνει κέρδη με απρόσμενο και ιδιαίτερο τρόπο, μπορεί μέσω του συζύγου ή κάποιας κληρονομιάς. Με αρνητικές όψεις δείχνει οικονομικές δυσκολίες που προέρχονται από το σύζυγο, προβλήματα στην απόκτηση κληρονομιάς, σπάταλη φύση.

Πλούτωνας στον 8ο οίκο: Πολλές μη παραδοσιακές, έντονες και πολύπλοκες σεξουαλικές εμπειρίες οι οποίες έχουν έντονο το στοιχείο του ελέγχου και της κυριαρχίας. Έντονο ενδιαφέρον για την ύπνωση, τον αποκρυφισμό και τα μυστήρια που σχετίζονται με την σκοτεινή πλευρά της ζωής και ολοκληρωτική μεταμόρφωση μέσω μεταφυσικών δραστηριοτήτων. Κλίση προς την έρευνα και την ψυχολογία. Οικονομική ανεξαρτησία χάρη σε κάποια κληρονομιά. Πιστεύει στη ζωή μετά το θάνατο και ο στόχος της ζωής του είναι να μπορέσει να το αποδείξει. Διαθέτει ψυχικές ικανότητες οι οποίες εκδηλώνονται σε πολλά επίπεδα – αστρική προβολή, όνειρα, μαντεία, θεραπευτικές ικανότητες. Με κακές όψεις δείχνει οικονομικές διαμάχες με τον σύζυγο ή τους συνεργάτες.

Δείτε και τους άλλους οίκους:
1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος