astropedia.gr

5ος Οίκος

Ζώδιο: Λέων.
Κυβερνήτης:
Ήλιος.
Λέξεις κλειδιά: Δημιουργία, Έρωτας. 

Ο 5ος οίκος σχετίζεται με την δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία, τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση και την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Φανερώνει την σχέση με τα παιδιά μας αλλά και το ίδιο το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Έχει σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, τις επενδύσεις, την κερδοσκοπία και τον αθλητισμό, τα χόμπι και τις δραστηριότητες που μας προκαλούν ευχαρίστηση.

Ήλιος στον 5o οίκο: Το άτομο είναι δημοφιλές αισιόδοξο, δυναμικό και ριψοκίνδυνο. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που εκπέμπει στο περιβάλλον του το κάνει δημοφιλές στις παρέες του. Είναι αρκετά δημιουργικό και εκφραστικό. Υπάρχει ισχυρή ανάγκη να προβάλλει τον εαυτό του και να διακριθεί. Ευνοούνται οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα σπορ, την τέχνη και τις επενδύσεις. Είναι αρκετά ρομαντικό και οι ερωτικές του υποθέσεις του καταναλώνουν τον περισσότερο χρόνο του. Με καλές όψεις δείχνει πολλές ρομαντικές περιπέτειες, διακρίσεις, ευτυχία που προέρχεται από τα παιδιά του. Με αρνητικές όψεις το άτομο είναι εγωκεντρικό, ζηλιάρικο, ανώριμο και αφελές.

Σελήνη στον 5o οίκο: Άτομο γοητευτικό, με καλλιτεχνικά ταλέντα και έφεση στην ποίηση και τη ζωγραφική. Είναι συναισθηματικό, ρομαντικό και έχει την τάση να εξαρτάται από το σύντροφο του. Η Σελήνη σε αυτή τη θέση χρωματίζεται από την ποιότητα του  κυβερνήτη του 5ο οίκου, συνεπώς το άτομο χρειάζεται αρκετή προσοχή για να νιώσει σημαντικό και συναισθηματικά ασφαλές. Αν η Σελήνη δεν τοποθετείται σε σταθερό ζώδιο, τότε το άτομο θα έχει πολλές ερωτικές σχέσεις. Η οικογένεια θα παρεμβαίνει στην ερωτική ζωή του ατόμου εάν ο πλανήτης προσβάλλεται. Αν ο πλανήτης τοποθετείται σε ζώδιο του νερού και δέχεται καλές όψεις δείχνει πολλούς απογόνους.

Ερμής στον 5o οίκο: Το μυαλό του ατόμου στρέφεται και επικεντρώνεται στις ρομαντικές περιπέτειες, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα παιδιά και την διασκέδαση. Θέλει να το αποδείξει την εξυπνάδα του και να δημιουργήσει πράγματα πνευματικού χαρακτήρα. Η σκέψη του είναι δημιουργική, η αυτοέκφραση είναι δραματική και διαθέτει ευγλωττία στον γραπτό και προφορικό λόγο. Του αρέσει η κερδοσκοπία αλλά πρέπει να την αποφύγει αν δεν υποστηρίζουν τον πλανήτη καλές όψεις. Προσελκύεται από ερωτικούς συντρόφους που του διεγείρουν το μυαλό. Στον έρωτα λειτουργεί εγκεφαλικά. Αγαπά τα παιδιά και μπορεί να γίνει πολύ καλός δάσκαλος, ωστόσο δεν ευνοείται η απόκτηση πολλών παιδιών.

Αφροδίτη στον 5o οίκο: Το άτομο είναι ελκυστικό για το αντίθετο φύλλο και έχει πολλές ρομαντικές ευκαιρίες, που συνήθως δεν αφήνει ανεκμετάλλευτες. Είναι ρομαντικό, παιχνιδιάρικο και αισθησιακό. Χρειάζεται ένα σύντροφο που να μπορεί να θαυμάζει. Είναι πολύ δημιουργικό και αγαπά τις τέχνες. Κέρδη θα προκύψουν μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Αν ο πλανήτης δεν προσβάλλεται και τοποθετείται σε ευνοϊκό ζώδιο, οι ερωτικές σχέσεις του είναι χαρούμενες και πετυχημένες. Είναι δημοφιλές και αρεστό στον κοινωνικό περίγυρο του χάρη στην γενναιόδωρη, φιλική και αισιόδοξη φύση του. Αγαπά τα παιδιά και γίνεται καλός γονέας. Οι αρνητικές όψεις από τον Πλούτωνα και τον Κρόνο δίνουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, θάνατο πρώτου παιδιού, δύσκολες ερωτικές υποθέσεις.

Άρης στον 5o οίκο: Άτομο δημιουργικό, αισιόδοξο, με ισχυρή θέληση και δυνατές επιθυμίες. Αγαπά τον αθλητισμό, την διασκέδαση, τον έρωτα και τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Είναι παρορμητικό, ριψοκίνδυνο και φιλόδοξο. Υπάρχει προδιάθεση για έντονους και πολλούς έρωτες λόγω των ισχυρών σεξουαλικών επιθυμιών του ατόμου. Αγαπάει την περιπέτεια και τις απολαύσεις κάθε μορφής. Με αρνητικές όψεις ειδικά για γυναίκα δείχνει επιπλοκές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προβλήματα στο σεξ και μειωμένη ζωτικότητα. Απογοητεύσεις και προβλήματα στον έρωτα λόγω της ανάγκης του για επιβεβαίωση μέσω πολλαπλών σχέσεων. Έντονο το στοιχείο της ζήλειας, του ανταγωνισμού και της ανυπομονησίας στα ζητήματα του οίκου.

Δίας στον 5o οίκο: Το άτομο είναι θερμό, γενναιόδωρο και παιχνιδιάρικο, ιδιαίτερα προς τα παιδιά και την ρομαντική ζωή του. Αγαπά τον αθλητισμό και συνήθως το ίδιο διαπρέπει σε κάποιο άθλημα. Ο έρωτας είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του και έχει πολλές ευκαιρίες. Του αρέσουν επίσης τα τυχερά παιχνίδια και έχει ψυχή τζογαδόρου. Του αρέσει να ρισκάρει στα ζητήματα του οίκου. Με καλές όψεις: τύχη στις επενδύσεις, την κερδοσκοπία και τα τυχερά παιχνίδια. Αν υπάρχουν αρνητικές όψεις: οικονομική καταστροφή από τυχερά παιχνίδια κτλ. Με καλές όψεις: απόκτηση πολλών απογόνων που θα φέρουν τύχη και ευτυχία στη ζωή του ατόμου. Τα παιδιά του θα πετύχουν διακρίσεις και θα ενδιαφερθούν έντονα για την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την φιλοσοφία.

Κρόνος στον 5o οίκο: Συνεσταλμένος, ντροπαλός και κλειστός χαρακτήρας. Ελκύεται από μεγαλύτερους συντρόφους. Αντιμετωπίζει τον έρωτα με σοβαρότητα, όμως οι  ρομαντικές του υποθέσεις τείνουν να προκαλούν περισσότερο πόνο παρά ευχαρίστηση. Με κακές όψεις: καθυστερήσεις στα ζητήματα του έρωτα, ανεκμετάλλευτα ταλέντα, μπλοκαρισμένη δημιουργικότητα και αυτοέκφραση.  Σαν γονέας είναι αυταρχικός, αυστηρός και απόμακρος με τα παιδιά του, τα οποία θα φέρουν πολλές ευθύνες στη ζωή του. Αν δεν υπάρχουν καλές όψεις: δυσκολίες στην εγκυμοσύνη, στειρότητα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πρέπει να μάθει να διασκεδάζει και να χαίρεται την ζωή περισσότερο.

Ουρανός στον 5ο οίκο: Αντισυμβατικές ιδέες και επαναστατική διάθεση στα ζητήματα που εκπροσωπεί ο οίκος. Αν ο πλανήτης δεν δέχεται θετικές όψεις, η ερωτική ζωή του ατόμου χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Πολλοί κεραυνοβόλοι έρωτες αλλά και απότομοι χωρισμοί και απομακρύνσεις. Κατέχει πρωτότυπη δημιουργικότητα και συνήθως ενδιαφέρεται για την ηλεκτρονική μορφή της τέχνης. Με καλές όψεις δίνει τύχη και απροσδόκητα κέρδη μέσω τυχερών παιχνιδιών. Με αρνητικές όψεις όμως δείχνει αποτυχημένες επενδύσεις, απώλειες από τυχερά παιχνίδια. Τα παιδιά του ατόμου θα είναι έξυπνα, πρωτότυπα και θα τους δώσει μεγάλη ελευθερία. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε μπορεί να δώσει το παιδί του για υιοθεσία.

Ποσειδώνας στον 5ο οίκο: Αγάπη για το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων νιώθει ολοκλήρωση και διοχετεύει τον αθεράπευτο ρομαντισμό του. Μυστικοπάθεια, ευαισθησία και ιδεαλισμός στα ζητήματα του έρωτα. Το άτομο τείνει να εξιδανικεύει τους συντρόφους του και να δραματοποιεί καταστάσεις. Ελκύεται από το παράνομο, το μυστήριο και το ακατανόητο. Αν δεν συντελούν καλές όψεις θα υπάρξουν πολλές ασυνήθιστες σεξουαλικές εμπειρίες, απογοητεύσεις και εμπόδια στον έρωτα. Αν υπάρχουν κακές όψειςτ'οτε αυτό μπορεί να σημαίνει δυσκολίες στην εγκυμοσύνη, τα παιδιά του θα είναι ευαίσθητα ή θα χρειάζονται κάποια ειδική φροντίδα.

Πλούτωνας στον 5ο οίκο: Άτομο που υποκινείται από μια ισχυρή επιθυμία να εκφράσει την δημιουργικότητα του. Αφοσιώνεται με πάθος στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα επιλέξει. Ύπαρξη ασυνήθιστων ταλέντων που έχουν επίδραση και επιρροή πάνω στους άλλους. Υπερπροστατευτικός χαρακτήρας με τα παιδιά και τους ανθρώπους που αγαπάει, με τους οποίους δημιουργεί δυνατούς δεσμούς. Η γέννηση ενός παιδιού θα επιφέρει ριζική μεταμόρφωση στη ζωή του ατόμου. Αν υπάρχουν δύσκολες όψεις: αποβολές και δυσκολίες στην εγκυμοσύνη. Οι ερωτικές σχέσεις είναι εξουθενωτικές και ψυχοφθόρες, καθώς υπάρχει έντονο το στοιχείο της εμμονής, του ελέγχου και της ζήλιας.

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος