astropedia.gr

11ος Οίκος

Ζώδιο: Υδροχόος.
Κυβερνήτης: Ουρανός.
Λέξεις κλειδιά: Ομαδικότητα, Φιλία, Ελπίδες.

Ο 11ος οίκος συνδέεται με την συλλογική δραστηριότητα ενός ατόμου στο ευρύτερο πλαίσιο μιας κοινωνίας και την ένταξη του σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Αντιπροσωπεύει τις φιλίες και την ποιότητα της σχέσης με τους φίλους, όπως επίσης και το αν ευνοούμαστε από αυτούς ή όχι. Αυτός ο οίκος εκφράζει το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας, καταργώντας τον ατομικισμό. Επίσης είναι δείκτης κοινωνικότητας και φανερώνει κατά πόσο είμαστε ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Εξουσιάζει τις ελπίδες, τις επιθυμίες, τα όνειρα για το μέλλον και τους ανθρωπιστικούς στόχους.

Ήλιος στον 11ο οίκο: Άτομο με ξεκάθαρους στόχους που συνήθως πετυχαίνει. Επιθυμεί να αναγνωριστεί μέσω διανοητικών επιτευγμάτων. Διαθέτει οργανωτικές ικανότητες και συνήθως είναι αρχηγός μέσα στις ομάδες που εμπλέκεται. Είναι έντιμο, ειλικρινές, δίκαιο και αμερόληπτο. Διακρίνεται για τον ανθρωπισμό του και την ανησυχία του για την καθολική ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Λειτουργεί καλύτερα ομαδικά παρά ατομικά, ωστόσο με κακές όψεις μπορεί να εκδηλώσει εγωκεντρισμό και αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων. Με καλές όψεις δείχνει υποστήριξη και βοήθεια από ανθρώπους με επιρροή, με κακές το αντίστροφο.

Σελήνη στον 11ο οίκο: Το άτομο αποκτά συναισθηματική ολοκλήρωση και ασφάλεια μέσα από την συμμετοχή του σε ομάδες, οργανισμούς και κοινωνικές δραστηριότητες. Η συντροφικότητα και η υποστήριξη από τον φιλικό του κύκλο είναι πολύ σημαντικό για το άτομο, και αν η Σελήνη είναι καλά τοποθετημένη, τότε απολαμβάνει υποστήριξη και φροντίδα. Είναι κοινωνικό και κάνει εύκολα φίλους. Πολλοί από τους φίλους του θα προέρχονται από τις γνωριμίες του οικογενειακού του κύκλου. Αν υπάρχουν καλές όψεις οι φιλίες με γυναίκες θα αποδειχθούν αρκετά ωφέλιμες για το άτομο. Με αρνητικές όψεις είναι ένδειξη προδοσίας και εκμετάλλευσης.

Ερμής στον 11ο οίκο: Ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και την ανταλλαγή ιδεών με φίλους και ομάδες. Επιδιώκει συναναστροφές με άτομα που του διεγείρουν το μυαλό και του διευρύνουν τις γνώσεις του, ωστόσο οι φίλοι συχνά επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης του ατόμου για καλό ή για κακό. Αυτή η θέση του Ερμή ενισχύει την διάνοια του ατόμου, του δίνει καλή μνήμη και αντικειμενικότητα. Ασχολείται με την επιστημονική έρευνα, την μεταφυσική και τον ανθρωπισμό. Είναι σε θέση να έχει βαθιά γνώση για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Οι φίλοι συνήθως προέρχονται από το χώρο της επιστήμης ή της λογοτεχνίας και είναι μικρότεροι σε ηλικία. Με αρνητικές όψεις αναξιοπιστία στις φιλίες, εκμετάλλευση και κυνικότητα.

Αφροδίτη στον 11ο οίκο: Φιλική, διπλωματική, γενναιόδωρη και καλοσυνάτη φύση. Οι ρομαντικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές ιδιότητες του ατόμου εκφράζονται μέσω της δημιουργίας θερμών και αρμονικών σχέσεων  μέσα στα πλαίσια ομαδικών δραστηριοτήτων, στην ευρύτερη κοινωνία, σε κάποια λέσχη ή αδελφότητα. Το άτομο βρίσκει ευχαρίστηση στις πολιτιστικές δραστηριότητες και νιώθοντας ότι ανήκει σε μια ομάδα. Έχει πολλούς φίλους, συνήθως του αντίθετου φύλλου. Οι φίλοι συχνά θα μετατρέπονται σε ερωτικούς συντρόφους και το αντίστροφο. Πολύ πιθανόν να γνωρίσει τον σύντροφο του μέσα σε ομαδικές δραστηριότητες και να έχει κοινά ενδιαφέροντα. Με καλές όψεις οι φίλοι βοηθούν το άτομο να εκπληρώσει τα όνειρα του. Με αρνητικές όψεις δείχνει λανθασμένες επιλογές στις φιλίες που φέρνουν απογοήτευση.

Άρης στον 11ο οίκο: Το άτομο κατευθύνει την ενέργεια του και την δράση του προς τις φιλίες, την κοινωνική ζωή, τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και τις ομαδικές δραστηριότητες. Η φιλία έχει μεγάλη σημασία για το άτομο, αλλά αυτός ο τομέας λόγω της επιθετικής φύσης του πλανήτη, θα φέρει ανατροπές και συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτό και τους φίλους του. Κατά τ’ άλλα το άτομο είναι ανεξάρτητο, ενθουσιώδη, ενεργητικό, δυναμικό και παρουσιάζει αρχηγικές ικανότητες. Με καλές όψεις δείχνει ότι ανδρικά φιλικά πρόσωπα το βοηθούν και το υποστηρίζουν. Με αρνητικές όψεις δείχνει συγκρούσεις, προδοσία από φίλους και απώλειες εξαιτίας τους.

Δίας στον 11ο οίκο: Άτομο κοινωνικό, αλτρουιστικό και με έμφυτο σεβασμό για την προσωπική ελευθερία. Ενδιαφέρεται για την ευημερία της ανθρωπότητας. Εμπλέκεται σε ομάδες ή οργανισμούς που έχουν φιλανθρωπικό ή ανθρωπιστικό στόχο. Οι στόχοι του ατόμου συνήθως επιτυγχάνονται με την υποστήριξη ισχυρών φίλων. Η θέση του Δία σε αυτόν τον οίκο φέρνει επιρροή μέσα στις ομάδες και γνωριμίες με εξέχουσες προσωπικότητες όπως δικαστές, γιατρούς, τραπεζικούς και καθηγητές. Η πνευματική και υλική ανάπτυξη θα προέρθει μέσω αυτών των επαφών. Με καλές όψεις αναμένεται κοινωνική επιτυχία, δημοσιότητα και τιμή. Μπορεί να επωφεληθεί μέσω ταξιδιών.

Κρόνος στον 11ο οίκο: Το άτομο με αυτή τη θέση έχει πολλές γνωριμίες αλλά λίγους καλούς φίλους, οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι, σοβαροί, καριερίστες και βοηθούν το άτομο να ωριμάσει. Συνήθως το άτομο ψάχνει να δημιουργήσει επαφές με άτομα που έχουν επιρροή. Αν ο πλανήτης βρίσκεται σε καλή θέση δείχνει πως οι φιλίες είναι σταθερές και διαρκούν πολλά χρόνια. Συμμετέχει σε ομάδες που έχουν κάποιο σοβαρό σκοπό. Είναι υπεύθυνο στις συναλλαγές του και έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Χρειάζεται περισσότερο τον σεβασμό από τους φίλους και τις επαφές του παρά την αγάπη. Ίσως υπάρχει μια αίσθηση διαφορετικότητας από τους άλλους. Με κακές όψεις δείχνει πως χρησιμοποιεί για ιδιοτελής σκοπούς τους φίλους του ή το αντίθετο.

Ουρανός στον 11ο οίκο: Αυτή η θέση χαρίζει στο άτομο διαίσθηση, πρωτοτυπία, εφευρετικότητα και δημιουργικότητα. Έχει ανθρωπιστικά ιδεώδη και ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και την επιστήμη. Είναι ανοιχτόμυαλο, προοδευτικό και χρειάζεται να μπορεί να αποδείξει τις ιδέες του. Οι φιλίες του είναι με ασυνήθιστα άτομα. Οι φιλίες, οι στόχοι και οι συναλλαγές με ομάδες συνήθως αλλάζουν πολύ ξαφνικά. Μπορεί να δημιουργεί εύκολα φιλίες, αλλά προτιμά να έχει πολλές γνωριμίες και ελάχιστους φίλους. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται, οι φιλίες είναι ασταθείς και παραπλανητικές. Οι στόχοι του θα αλλάζουν απρόβλεπτα και θα περάσει από πολλές αλλαγές στην κατεύθυνση του μέχρι να βρει τι πραγματικά θέλει.

Ποσειδώνας στον 11ο οίκο: Το άτομο είναι ιδεαλιστικό και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Εντούτοις δυσκολεύεται να αποφασίσει για τους στόχους του. Έχει την τάση να ονειροπολεί και να μην είναι καθόλου πρακτικό. Χρειάζεται να αναπτύξει μια πιο ρεαλιστική στάση, προκειμένου να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Οι φίλοι είναι παράξενοι, καλλιτεχνικοί, παραπλανητικοί και αναξιόπιστοι. Πρέπει να είναι προσεκτικό στην επιλογή των φίλων του, γιατί οι περισσότεροι δεν θα είναι όπως θα του παρουσιαστούν. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται από κακές όψεις δείχνει προδοσίες από φίλους, αντικοινωνικότητα, δολοπλοκία.

Πλούτωνας στον 11ο οίκο: Άτομο με υψηλά ιδανικά που έχουν στόχο το κοινό καλό της ανθρωπότητας. Διαθέτει ηγετική ικανότητα και είναι διατεθειμένο να δράσει για σκοπούς που θα αποβούν ωφέλιμοι στους άλλους.  Η αφοσίωση και η πίστη εκ μέρους των φίλων είναι ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα για το άτομο με τον Πλούτωνα του στον 11ο οίκο. Κάποιοι φίλοι ίσως προσπαθήσουν να ελέγξουν το άτομο ή μπορεί το ίδιο να προσπαθήσει να ελέγξει τους φίλους του. Υπάρχει τάση για ξαφνική διακοπή δεσμού με φίλους ή συνεργάτες.  Οι ομάδες, οι φίλοι και οι οργανώσεις θα παίξουν μεταμορφωτικό ρόλο στη ζωή του ατόμου, ώστε μέσω αυτών να αναπτυχθεί πνευματικά.

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος