astropedia.gr

7ος Οίκος

Ζώδιο: Ζυγός.
Κυβερνήτης: Αφροδίτη.
Λέξεις κλειδιά: Συνεργασία, Γάμος.

Ο 7ος οίκος σχετίζεται με τον γάμο, τις συνεργασίες, τους συνεταιρισμούς και τους φανερούς εχθρούς. Περιλαμβάνει τις γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, τις νομικές υποθέσεις, τις μηνύσεις και τους αντιπάλους. Φανερώνει τα χαρακτηριστικά που αναζητάμε στο σύντροφο μας και το είδος της σχέσης μας μαζί του. Τέλος δείχνει πώς λειτουργούμε με τους άλλους, αν μπορούμε να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε ή το κατά πόσο λειτουργούμε ατομικά.

Ήλιος στον 7ο οίκο: Το άτομο συνειδητοποιεί τον εαυτό του και εκφράζεται μέσω των σχέσεων. Διαθέτει αυτοπεποίθηση, είναι δημοφιλές και απολαμβάνει αρμονικές σχέσεις με ανώτερους. Ο γάμος είναι αρκετά σημαντικός και συνήθως πραγματοποιείται με άτομο ανώτερου κοινωνικού επιπέδου. Αν ο Ήλιος δέχεται καλές όψεις, οι φίλοι του είναι ισχυροί και το βοηθάνε στην επιτυχία του. Απολαμβάνει πίστη και σταθερότητα στο γάμο. Ο γάμος μπορεί να φέρει κοινωνική άνοδο και επιτυχία. Αν προσβάλλεται, τότε ο σύντροφος του είναι επιβλητικός και καταπιεστικός. Θα πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των άλλων, αν θέλει να προσαρμοστούν και οι άλλοι στις δικές του.

Σελήνη στον 7o οίκο: Το άτομο έχει την τάση να παντρεύεται σχετικά νωρίς στη ζωή του, για λόγους συναισθηματικής και οικονομικής ασφάλειας. Η οικογένεια του μπορεί να επηρεάσει το γάμο του, ακόμη και την επιλογή του συντρόφου του, ο οποίος θα έχει μητρικά ή πατρικά στοιχεία. Έχει πολλές ευκαιρίες για γάμο, αλλά συνήθως δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο άτομο να επιλέξει. Κοινωνικά είναι δημοφιλή και θα έχει πολλές συναναστροφές με γυναίκες. Με θετικές όψεις απολαμβάνει δημοτικότητα, κέρδη μέσω του γάμου και πετυχημένους συνεταιρισμούς. Με αρνητικές όψεις ο σύζυγος θα είναι κυκλοθυμικός, ασταθής. Προβλήματα στο γάμο και εχθρότητες.

Ερμής στον 7ο οίκο: Το άτομο ελκύεται από έξυπνους και επικοινωνιακούς ανθρώπους, με τους οποίους θα μοιράζεται κοινές αντιλήψεις, ενδιαφέροντα και θα ανταλλάσσει απόψεις. Ο σύντροφος του πιθανότατα να είναι μικρότερος σε ηλικία. Υπάρχει μια βαθιά ανάγκη το άτομο να συλλέξει αλλά και να μεταδώσει πληροφορίες, να δίνει συμβουλές αλλά και να αναλύει πολύ τις σχέσεις του. Μπορεί να ασχοληθεί με την ψυχολογία, τη νομική και τις δημόσιες σχέσεις. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται ο σύντροφος είναι άπιστος και ασταθής, προβλήματα στην επικοινωνία με τους άλλους, παρεξηγήσεις στο γάμο και στις συνεργασίες ή ανεκπλήρωτες συμφωνίες.

Αφροδίτη στον 7ο οίκο: Το άτομο είναι ευγενικό, γοητευτικό, φιλικό, κοινωνικό και σε θέση να ασχοληθεί με το κοινό και να δημιουργήσει ομαλές συνεργασίες. Με καλές όψεις δείχνει αρμονικές κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, που είναι πηγή ευχαρίστησης και ολοκλήρωσης για το άτομο. Επιθυμεί ένα σύντροφο όμορφο και οικονομικά ευκατάστατο. Συνήθως παντρεύεται νωρίς και ο γάμος στηρίζεται σε αμοιβαία αγάπη. Απολαμβάνει οικονομική ευημερία μέσω του γάμου και η κοινωνική του θέση βελτιώνεται. Σπάνια θα εμπλακεί σε δίκες, εκτός αν ο πλανήτης προσβάλλεται. Με κακές όψεις ο πλανήτης δείχνει προστριβές, βιαστικές επιλογές, αντιδικίες, καθυστερήσεις στο γάμο και αίσθημα δυσαρέσκεια για τους άλλους.

Άρης στον 7ο οίκο: Το άτομο είναι ανεξάρτητο, ενεργητικό, φλογερό και ανταγωνιστικό. Διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και έχει την ανάγκη να αποδείξει τον εαυτό του. Απολαμβάνει τον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις. Πρέπει να προσπαθήσει να αναπτύξει την ευγένεια και την διπλωματία, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις με τους άλλους, διότι ο Άρης σε αυτόν τον οίκο προσελκύει εχθρότητες, νομικές διαμάχες και λεκτικές επιθέσεις. Ο γάμος πραγματοποιείται νωρίς από κεραυνοβόλο έρωτα, ωστόσο αν δεν βοηθούν καλές όψεις, καταλήγει σε διαζύγιο. Ο σύντροφος είναι κυριαρχικός, μαχητικός και ευέξαπτος. Με κακές όψεις δείχνει δυσκολίες στις επιχειρήσεις, βίαια επεισόδια και διαμάχες στις σχέσεις.

Δίας στον 7ο οίκο: Το άτομο συνήθως παντρεύεται κάποιον κοινωνικά καταξιωμένο και πλούσιο, ο οποίος βοηθά το άτομο να ωριμάσει. Ο σύντροφος θα είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, συμπονετικός, ηθικός, μορφωμένος και θρησκευόμενος. Κέρδη, ευκαιρίες για επέκταση και καλή τύχη έρχονται μέσω του γάμου και των συνεργασιών. Τύχη στις νομικές υποθέσεις και δημοτικότητα. Πιθανόν να προκύψουν κέρδη από νομικά θέματα. Ιδανική θέση για δικηγόρους. Με κακές όψεις είναι ένδειξη ότι ο σύντροφος είναι ισχυρογνώμων, τεμπέλης, σπάταλος και αναξιόπιστος, εξαπάτηση στις επιχειρηματικές συνεργασίες λόγω υπερβολικής αισιοδοξίας από την πλευρά του ατόμου, υπερηφάνεια που δημιουργεί προβλήματα με τους άλλους. Άρνηση για γάμο ή καθυστερήσεις.

Κρόνος στον 7ο οίκο: Οι σχέσεις και οι συνεργασίες συνεπάγονται με ευθύνες και περιορισμούς. Με καλές όψεις το άτομο είναι δίκαιο, ώριμο και απολαμβάνει πετυχημένες σχέσεις. Ο γάμος θα καθυστερήσει ή θα πραγματοποιηθεί με μεγαλύτερο άτομο σε ηλικία. Αν βρίσκεται σε καλή θέση ο σύντροφος είναι σοβαρός, πιστός, επαγγελματικά προσανατολισμένος και παραδοσιακός. Ο γάμος είναι σταθερός και το άτομο μπορεί να στηριχτεί στο σύντροφο του. Αν όχι, είναι κρύος, μη συνεργάσιμος, εγωιστής και καταπιεστικός. Ο γάμος βασίζεται περισσότερο στην ασφάλεια παρά στην αγάπη. Με κακές όψεις δηλώνει δυστυχία στο γάμο, αντιδικίες, συμφεροντολογική συμπεριφορά προ τους άλλους.

Ουρανός στον 7ο οίκο: Το άτομο αναζητά την προσωπική ελευθερία της έκφρασης μέσω του γάμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών. Προσελκύει άτομα ασυνήθιστα, διαισθητικά και δημιουργικά. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ασυνήθιστες εμπειρίες στα ζητήματα που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Είναι ανεξάρτητο και αδυνατεί να συνάψει σταθερούς και μόνιμους δεσμούς. Οι σχέσεις αρχίζουν ξαφνικά και τελειώνουν ξαφνικά ή υπάρχουν πολλές απομακρύνσεις και σκαμπανεβάσματα.  Ο γάμος προκύπτει ξαφνικά ή κάτω από ασυνήθιστες περιστάσεις, μπορεί από παρόρμηση ή από κεραυνοβόλο έρωτα. Ωστόσο αυτή η θέση δεν ευνοεί το γάμο. Αν δεν υπάρχουν καλές όψεις ο σύντροφος  είναι ασταθής, εριστικός και άπιστος και το διαζύγιο έρχεται εξίσου γρήγορα.

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο: Το άτομο έχει την τάση να εξιδανικεύει το γάμο και το σύντροφο, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται και να αποθαρρύνεται όταν αντικρίζει την πραγματικότητα. Έντονη επιθυμία να βρει την αδερφή ψυχή του. Προσελκύει συντρόφους που έχουν καλλιτεχνική κλίση, πνευματικά ιδανικά αλλά και παραπλανητική συμπεριφορά. Υπάρχει κάτι περίεργο, θολό και μυστήριο σχετικά με το γάμο, παράνομοι δεσμοί ή κάποιο σκάνδαλο το οποίο συνδέεται με τις συνεργασίες. Με καλές όψεις δείχνει συμπόνια, ανιδιοτελή αγάπη και ολοκλήρωση μέσω των σχέσεων. Με αρνητικές δείχνει εξαπάτηση, απρόβλεπτες δυσκολίες, σκάνδαλα, ασθένεια του συντρόφου.

Πλούτωνας στον 7ο οίκο: Οι σχέσεις που δημιουργεί το άτομο στη ζωή του δρουν καταλυτικά και μεταμορφωτικά. Προσελκύει συντρόφους κτητικούς, ζηλιάρηδες και επιβλητικούς, που έχουν την τάση να ελέγχουν το άτομο ή το άτομο επιλέγει συντρόφους με αδύναμο χαρακτήρα ώστε να μπορεί να επιβάλλεται. Αυτή η θέση λειτουργεί καλά για επιχειρηματικές συνεργασίες και περιπλέκει τις συναισθηματικές σχέσεις. Με καλές όψεις δείχνει πετυχημένες συνεργασίες και κατανόηση των αναγκών των άλλων.  Με κακές όψεις ο γάμος ταλαιπωρεί αρκετά το άτομο, όμως βγαίνει από όλα τα βάσανα έχοντας αποκτήσει σημαντικά μαθήματα. Απότομοι χωρισμοί, βία στο γάμο, νομικές διαμάχες. 

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος